Steeds mee tuincentrum-dierenklinieken, positief ? of juist niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MandyMandy

honden foto van Mandy

Steeds meer Ranzijn en overige tuincentrum dierenklinieken, positief of negatief?   

Als paddestoelen schieten ze massaal uit de grond, de tuincentrum dierenartsen.. Lekker goedkoop, maar is de kwaliteit wel goed? Wat is jullie ervaring? 

 

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 1 doggies

honden foto van 3 muisjes

Ik volg even, zelf geen ervaring hiermee maar ik ben benieuwd naar de reacties. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Tsja ik zou er zelf nooit gebruik van maken. Je eigen dierenarts kent jouw hond, weet hoe hij "normaal" is dus ziet bij een check-up sneller of er iets afwijkend is. En hij heeft de hele medische geschiedenis van je hond, dat hebben ze bij zo'n tuincentrum niet neem ik aan. Nee ik hou het liever bij mijn eigen dierenarts voor die paar tientjes meer. Het zal vast vaak goed gaan hoor! Maar ik heb er gewoon niet zo'n lekker gevoel bij.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Tsja ik zou er zelf nooit gebruik van maken. Je eigen dierenarts kent jouw hond, weet hoe hij "normaal" is dus ziet bij een check-up sneller of er iets afwijkend is. En hij heeft de hele medische geschiedenis van je hond, dat hebben ze bij zo'n tuincentrum niet neem ik aan. Nee ik hou het liever bij mijn eigen dierenarts voor die paar tientjes meer. Het zal vast vaak goed gaan hoor! Maar ik heb er gewoon niet zo'n lekker gevoel bij. "

 

Bij het tuincentrum hebben ze dat wel. Die medische geschiedenis is een kwestie van de oude dierenarts je gegevens laten sturen naar je nieuwe dierenarts, precies hetzelfde als dat je zou verhuizen eigenlijk en naar een nieuwe praktijk gaat, dus daar ligt verder geen probleem in. 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Ik denk dat het een goede oplossing is voor mensen die het niet breed hebben. Uiteindelijk hebben deze dierenartsen dezelfde studies gedaan, zijn soms beginnende dierenartsen die nog geen budget genoeg hebben voor een eigen praktijk.

Je kan er (denk ik) ook enkel terecht voor routine dingen en verder wordt je (denk ik) doorverwezen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik maak alleen gebruik van de goedkope vaccinaties. En voor kleine dingetjes als troep in de ogen, huiduitslag of oorontsteking zou ik het ook nog wel doen.

honden page profiel --

honden foto van -

"  
Bij het tuincentrum hebben ze dat wel. Die medische geschiedenis is een kwestie van de oude dierenarts je gegevens laten sturen naar je nieuwe dierenarts, precies hetzelfde als dat je zou verhuizen eigenlijk en naar een nieuwe praktijk gaat, dus daar ligt verder geen probleem in.  "

Maar dat is dan toch niet je nieuwe dierenarts, maar alleen voor erbij? En meestal ga je daar spontaan heen toch omdat het dan bijvoorbeeld op maandagmiddag is eens in de paar weken? Of heb ik nou echt een heel verkeerd beeld ervan 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Maar dat is dan toch niet je nieuwe dierenarts, maar alleen voor erbij? En meestal ga je daar spontaan heen toch omdat het dan bijvoorbeeld op maandagmiddag is eens in de paar weken? Of heb ik nou echt een heel verkeerd beeld ervan  "

 

Ja, dat is inderdaad een beetje een vertekend beeld haha  Wat jij bedoelt is een dierenarts die eens in de zoveel tijd langs komt bij een dierenwinkel om even entingen e.d. achter elkaar te doen. De dierenartspraktijken die je nu ziet bij tuincentra zijn vaak volledig ingerichte praktijken met een wachtruimte, spreekkamer, opname en een operatiekamer. Ze doen daar veelal inentingen, simpele diagnostiek bij zieke dieren en simpele operaties als sterilisatie / castratie, dit allemaal voor enorm voordelige prijzen. Eigenlijk een volledige dierenartspraktijk dus, waar je in principe vaste klant kan zijn. Ik zag laatst zelfs al een tuincentrum dierenarts voorbij komen die een röntgenkamer heeft... echt bizar om te zien hoe goedkoop zij dit voor elkaar krijgen.

honden page profiel --

honden foto van -

"  
Ja, dat is inderdaad een beetje een vertekend beeld haha  Wat jij bedoelt is een dierenarts die eens in de zoveel tijd langs komt bij een dierenwinkel om even entingen e.d. achter elkaar te doen. De dierenartspraktijken die je nu ziet bij tuincentra zijn vaak volledig ingerichte praktijken met een wachtruimte, spreekkamer, opname en een operatiekamer. Ze doen daar veelal inentingen, simpele diagnostiek bij zieke dieren en simpele operaties als sterilisatie / castratie, dit allemaal voor enorm voordelige prijzen. Eigenlijk een volledige dierenartspraktijk dus, waar je in principe vaste klant kan zijn. Ik zag laatst zelfs al een tuincentrum dierenarts voorbij komen die een röntgenkamer heeft... echt bizar om te zien hoe goedkoop zij dit voor elkaar krijgen. "

Ooooh  Ik heb niks gezegd, ik dacht inderdaad gelijk aan die dierenartsen die alleen komen enten eens in de zoveel tijd. Maar nee dan lijkt me dat er niks mis mee is! 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Met onze vorige hond gingen we naar de DA hier in het dorp, met Bacchus nu naar Ranzijn. En het is echt veel goedkoper. Ik ben tevreden. Het is een complete DA praktijk met alles erop en eraan. Hij heeft zijn dossier en ze houden de inentingen bij etc.

Na de castratie en navelbreukje operatie belde ze de volgende dag hoe het ging. Dat heeft vorige DA nooit gedaan. Die liet je terugkomen voor het volle pond consult.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Met onze vorige hond gingen we naar de DA hier in het dorp, met Bacchus nu naar Ranzijn. En het is echt veel goedkoper. Ik ben tevreden. Het is een complete DA praktijk met alles erop en eraan. Hij heeft zijn dossier en ze houden de inentingen bij etc.
Na de castratie en navelbreukje operatie belde ze de volgende dag hoe het ging. Dat heeft vorige DA nooit gedaan. Die liet je terugkomen voor het volle pond consult.
  "

 Bij mijn da is de nazorg van een operatie geheel gratis, service.

De wond nalaten kijken, hechtingen verwijderen als nodig. Ze bellen ook om te vragen hoe het gaat erna.

Ik denk dus dat dat per da verschilt, maar vind het wel normaal dat een stukje nazorg bij de ingreep hoort.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Zelf zou ik het niet doen. Misschien voor entingen maar ja waarom dan niet ook naar je eigen DA gaan? Om 10 euro?

 

Onze vaste DA stopte er even geleden mee en dat vond ik al lastig genoeg. Nu hebben we weer een goede en mijn hond gaat blij heen bleek. Niets meer aan doen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik hou het bij mijn eigen da. Die scholen regelmatig bij. Als ze twijfelen over iets, nemen ze contact met Utrecht of zelfs een kliniek in US. Daar doen ze zelf onderzoek.

Ik kan ze dag en nacht bellen of mailen voor vragen.

 

Ik zelf vind die da bij Ranzijn, de markt verzieken, die goedkope da. Als je een klein buddget hebt, kan ik me het wel voorstellen. Maar ik wil er zelf niet aan mee werken.

 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

" Ik hou het bij mijn eigen da. Die scholen regelmatig bij. Als ze twijfelen over iets, nemen ze contact met Utrecht of zelfs een kliniek in US. Daar doen ze zelf onderzoek.
Ik kan ze dag en nacht bellen of mailen voor vragen.
 
Ik zelf vind die da bij Ranzijn, de markt verzieken, die goedkope da. Als je een klein buddget hebt, kan ik me het wel voorstellen. Maar ik wil er zelf niet aan mee werken.
  "

 Zo goedkoop zijn ze alleen niet hoor, dat valt opzich nog wel tegen. Aan de andere kant ook logisch natuurlijk de kosten voor hen liggen toch allemaal wel een beetje gelijk.

 

De prijslijst staat op de site, mijn DA is net zo duur (of goedkoop) en die zijn aangesloten bij sterkliniek.

honden page profiel AsenkaAsenka

Mijn moeder gaat af en toe met haar katten naar de dierenarts bij Ranzijn in Zaandam. Het is wel zo dat Ranzijn nauw samenwerkt met dierenkliniek Amsterdam, en als Ranzijn het niet weet, sturen ze al snel door naar Amsterdam voor verder onderzoek. 

Voor gecompliceerde gevallen gaat mijn moeder gewoon naar haar eigen dierenarts in Purmerend, maar voor bijvoorbeeld inentingen bij kittens, of gezondheidschecks voordat de dekpoes naar de dekkater gaat, gaat zij gewoon naar de Ranzijn toe. Dan zijn het goede dierenartsen. 

Qua prijs betaal je daar ongeveer net zo veel als bij de 'standaard' dierenarts. Ik denk wel dat de tuincehntrumdierenartsen net zulke goede service kunnen verlenen als een standaard dierenarts. Ze hebben immers dezelfde opleiding genoten en daardoor dezelfde theorie behandeld en dezelfde stages gelopen. Een "ranzijn-dierenarts" heeft na het afronden van zijn opleiding diergeneeskunde dus net zoveel ervaring als een "gewone-dierenarts". 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Ik kijk niet zo naar de prijs. Misschien als we straks verhuizen dat het wel een rol gaat spelen, maar al onze dieren gaan naar deze da en wij zijn na bijna 20 jaar nog steeds tevreden. 

 

Prijs en kwaliteit moet je hier eigenlijk samen zien: Betere kwaliteit is nu eenmaal duurder. Natuurlijk heeft het ook te maken met andere kosten van een dierenarts, maar als de prijs echt een heel stuk lager is dan gemiddeld zou ik mijn dier daar niet brengen.

 

Denk trouwens niet dat het iets negatiefs is al er meer dierenartsen komen. Er studeren tegenwoordig meer mensen en er zijn steeds meer hogeropgeleide mensen. Het is dus niet gek dat er meer praktijken (ook in tuincentra dus) geopend worden  (wat los staat van de kwaliteit)

 

Vind het ook wel fijn dat ik kan kiezen, want vroeger had je hier maar 1 da en als je daar dus niet blij mee was had je niet echt een andere keus.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Steeds meer Ranzijn en overige tuincentrum dierenklinieken, positief of negatief?   
Als paddestoelen schieten ze massaal uit de grond, de tuincentrum dierenartsen.. Lekker goedkoop, maar is de kwaliteit wel goed? Wat is jullie ervaring? 
 
  "

 Dierenarts wordt je niet zomaar en een dierenkliniek starten gebeurt ook niet zomaar....en wat de tuincentrums betreft, gezellig toch, mag je hond vaak mee.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Bij Dierland Eemvoeders zit sinds oktober ook een trimsalon en dierenarts naast de hondenschool die er ook al naast/bij zat. Hoewel ik bewust mijn eigen dierenarts heb gekozen en wil behouden ben ik wel met Lupa naar de gratis checkup/maand van het gebit etc geweest. Vooral ter socialisatie van Lupa die dierenartsbezoekjes best spannend vindt. Dan zijn dit soort 'even op tafel en kijken maar verder niks' bezoekjes juist heel zinvol en prettig.

 

Ook heb ik de jaarlijkse enting daar gehaald omdat het toch behoorlijk scheelt in prijs vergeleken met mijn eigen dierenarts. Voor 'echte zorg' ga ik zonder twijfel gewoon naar mijn eigen dierenarts. Maar ik moet zeggen dat ik de praktijk bij de dierenwinkel als erg prettig ervaar en voor dit soort gemakkelijke extraatjes als even laten checken dat wel in gedachten hou.

 

Ik heb overigens geen ervaring met de dierenartsen die dan een middag bij een dierenwinkel staan. Dit zou ik met Lupa niet doen omdat ze het te spannend vindt. Voor mensen met een klein budget is het een uitkomst maar ik geloof dat het voor dier, baasje én dierenarts prettiger is als ze alle drie bekend met elkaar zijn.

honden page profiel --

Er vanuit gaande dat daar gewoon afgestudeerde DA'S werken. Niet perse negatief. Omdat ik denk dat de drempel voor mensen lager word langs de DA te gaan. Hoeveel mensen laten hun dieren onnodig lang doorlopen met pijn. 

 

Aan de andere kant, als het DA's zijn die vervolgens ongegeneerd het 3e pad links aan gaan wijzen voor de super kwaliteit er is geen betere zak pedigree brokken is dat natuurlijk weer een beetje jammer.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

"  Bij mijn da is de nazorg van een operatie geheel gratis, service.
De wond nalaten kijken, hechtingen verwijderen als nodig. Ze bellen ook om te vragen hoe het gaat erna.
Ik denk dus dat dat per da verschilt, maar vind het wel normaal dat een stukje nazorg bij de ingreep hoort. "

 Mij lijkt het ook een normaal iets. Maar hij deed het niet. Nu moet ik ook zeggen dat ik de laatste tijd niet meer zo tevreden over hem was. Altijd probeerde hij je wat aan te smeren, kuurtje, dieetvoer. Nu ben je daar natuurlijk zelf bij, ik vind dat niet prettig.

En bezoekjes schelen mij wel meer dan 10 euro.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Mij lijkt het ook een normaal iets. Maar hij deed het niet. Nu moet ik ook zeggen dat ik de laatste tijd niet meer zo tevreden over hem was. Altijd probeerde hij je wat aan te smeren, kuurtje, dieetvoer. Nu ben je daar natuurlijk zelf bij, ik vind dat niet prettig.
En bezoekjes schelen mij wel meer dan 10 euro. "

 Oh bah is niet leuk je iets aansmeren, als of je op de markt staat.

Als ik ergens tevreden ben, mijn eigen huisarts en de da, wil ik daar ook blijven, ook al is het ergens anders goed koper.

Gewoon, mijn gevoel, ik heb toch een band met ze.

 

Volgende forumvraag: Scooby vrijwilligerswerk Spanje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^