Op vakantie naar Deutschland, waar aan te denken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ja, eindelijk is het dan zover. Ik ga met mijn mama en de honden op vakantie naar Duitsland. Afijn, het zijn 3 dagen dus het is niet heel lang   maar wel lang genoeg om wandelingen te maken!

 

Ik dacht, ach ik vind zo wat aan wandelroutes op Internet...man, dat valt tegen. Ik vind serieus niks  

 

We zitten in het dorpje Zuschen op 6 km afstand van Winterberg.

 

Alle tips voor de mooiste (foto) en wandelplekken zijn echt van harte welkom! Nu we eindelijk naar Duitsland gaan, wil ik ook wel echt het mooiste van mooiste zien   ik las op de site van het hotel al dat we uitzicht hebben op de bergen, het begin is dus goed!

 

En dan nog wat andere vragen;

we gaan dus in een hotelletje. Honden zijn welkom. Maar Bruno en Charlie hebben beide nog nooit een hotel gezien (ik ook niet trouwens)  hoe pak ik dit het beste aan?

En dan nog, wat is belangrijk om te weten qua entingen enz. Wat zijn echt DE spullen die ik MOET meenemen, ik las sowieso iets over muilkorven dus die zal ik halen voor de zekerheid. Of vallen Bruno en Charlie daar niet onder? Is Duitsland over het algemeen een beetje hond vriendelijk?

 

Ik lees graag ervaring, zie graag foto's

honden page profiel L&RL&R 3 doggies

honden foto van L&R

 

Europese honden die op vakantie willen in Duitsland moeten zich aan onderstaande regels houden.

Dit geldt voor iedere hond die Duitsland in wil

Sinds 3 juli 2004 heeft iedere hond die de grens over gaat een Europees paspoort nodig en is identificatie door middel van een chip verplicht. Eerst was een tatoeage ook nog toegestaan. Maar per 2 juli 2011 is alleen nog een chip toegestaan. Daarnaast moet je hond tegen rabiës (hondsdolheid) zijn ingeënt.

Geldigheid rabiësenting

De standaard hervaccinatietermijn van 1 jaar is vervallen. Vroeger moest je hond ieder jaar tegen rabiës worden ingeënt. Nu is je prik net zolang geldig, als het vaccin werkzaam is (dat kan 3 jaar zijn, de termijn staat in de bijsluiter). 
Dus, als je dierenarts een vaccin gebruikt dat langer dan een jaar geldig is, kun je kosten besparen omdat je niet meer ieder jaar naar de dierenarts hoeft voor een rabiësprik.

Let op: als je hond voor de eerste keer wordt ingeënt, of als je je hond opnieuw laat inenten nadat de oude rabiësinenting is verlopen, mag je pas 21 dagen na de inenting de grens over.

Je dierenarts moet de geldigheidsdatum duidelijk in het hondenpaspoort vermelden. Alleen dan is je vaccinatie ook 3 jaar geldig en voorkom je misverstanden bij een controle.

Ben je bang dat je vergeet wanneer je vaccinatiedatum verloopt en wil je van ons een seintje? Geef je dan hier op voor de PrikAlert. Dan kom je nooit meer te laat!

Let op: voor Duitsland gelden aanvullende bepalingen

Honden zwaarder dan 20 kilogram en/of met een schofthoogte groter dan 40 centimeter moeten altijd zijn aangelijnd en baasjes moeten een muilkorf bij zich hebben.

Honden jonger dan 3 maanden

Dieren jonger dan 3 maanden mogen sinds 29 december 2014 niet meer worden meegenomen naar Duitsland omdat zij nog niet kunnen worden gevaccineerd tegen rabiës. De vaccinatie mag gegeven worden vanaf 12 weken, daarna moet men 21 dagen wachten voor de hond mag worden meegenomen. Pups (en kittens) onder 15 weken kunnen daardoor niet naar Duitsland reizen.

Verbod bepaalde hondenrassen

Het is verboden om in Duitsland met bepaalde gevaarlijke hondenrassen langer dan vier weken te verblijven. Als je hond onder de ’gevaarlijke honden’ regels valt, heb je nog te maken met aanvullende regels zoals o.a. het meenemen van een stamboom. Lees de informatie daarover opinvoer bepaalde gevaarlijke hondenrassen. En voor de hondenrassen-regels per deelstaat (Bundesland): kun je hier alles vinden wat je weten moet.

Speciale regels voor honden in de auto

In Duitsland mag een hond natuurlijk nooit op de voorstoel (ook niet vast). Maar een hond mag ook niet los op de achterbank. Je hond moet dan een gordel om of in een bench. Verder mag je hond wel in de achterbak achter een rek of opvangnet. Voor je hond is de autogordel het veiligst omdat er op deze manier bij een botsing de minste kans op letsel bestaat. In Duitsland kun je een boete krijgen als je je hond los in de auto vervoert.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Je zult in het hotel even moeten vragen wat de regels zijn: mag de hond in het restaurant? Hoe lang mag de hond alleen zijn op de kamer? Waar zijn directe uitlaatmogelijkheden? 

Neem een nylon bench of een mand mee, zodat de hond op je slaapkamer een eigen plekje heeft. Honden mogen niet op bed of op de stoelen. 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Bedankt beiden!

 

Ik het hotel al gemaild met wat vragen  

 

@L&R; mogen ze echt nergens los? Mijne zijn beide boven de 20kg maar lijkt mij toch dat er wel losloopgebieden zijn? Ik ga er naar zoeken, zou jammer zijn als ze non stop aan de riem moeten blijven

honden page profiel ellenellen 3 doggies

honden foto van ellen

Leuk Angelique, heb toevallig net wat regels voor Duitsland gelezen, ik ga dit weekend met mijn hondjes naar Berlijn, wil zaterdagavond lekker uit eten gaan en het schijnt dat in Duitsland de honden heel vaak gewoon welkom zijn in restaurants Alleen moet je goed opletten in bosgebieden, of ze daar los mogen en er geen jagers jagen, want die mogen daar gewoon op honden schieten, die op plekken los lopen waar het niet mag

maar over het algemeen is duitsland een zeer hondvriendelijk land

honden page profiel L&RL&R 3 doggies

honden foto van L&R

Er zijn wel degelijk losloopgebieden maar daarbuiten moet de hond altijd aan de lijn. Mijn kleine ventje heeft er niet zo'n moeite mee en loopt tijdens wandelingen gewoon aan een 7m flexilijn.

Verder is het belangrijk om altijd het paspoort van de honden bij je te hebben met de rabiësentingen er duidelijk in vermeld. Net als een muilkorf. Het is mij maar één keer overkomen dat ernaar gevraagd werd maar je bent het verplicht om bij je te hebben.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

O het is daar supermooi, ik ben vroeger met mijn ouders een paar keer in Winterberg geweest, ook in Zuschen. Prachtige bossen waar je urenlang kan lopen. In het hotel hebben ze vast een paar goede tips voor je.

 

Ik woon zelf in Duitsland en vind het wat honden betreft niet veel anders dan hier. Duitsers houden van honden en van Hollanders, dus je kan niet gauw veel verkeerd doen haha.

 

Je moet wel een paspoort hebben, de hond moet gechipt zijn, en een geldige rabiesinenting hebben.

Ik heb nog geen hond hier met een muilkorf zien rondwandelen, maar ik zou er wel een bij me hebben voor het geval dat...

De hond moet ook veilig in de auto zitten, daar zijn ze wel streng op.

 

Hou wel als je in een bos loopt de honden bij je, laat ze niet jagen, anders zou een jager ze weleens in het oog kunnen krijgen. (Of een wildzwijn, of wie weet zelfs een wolf, al zijn daar geloof ik nog niet veel wolven gesignaleerd)

 

 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Oooh ik kijk uit naar die mooie bossen! Lees nu op de site dat het hotel 300 meter van die bossen af ligt..  

 

In het bos blijven ze sowieso wel aan de riem, want ze jagen allebei en ik wil zeker niet hebben dat ze iets overkomt. Inderdaad even zoeken naar een tweede flexi lijn en het moet goed komen.

 

Muilkorfjes moet ik dus hebben  

 

Ik lees veel over de auto, Bruno en Charlie zitten altijd gewoon in de kofferbak maar we hebben geen rek/net tussen de kofferbak en de achterbank, is dat perse nodig?

 

Rabiesenting moeten ze ook halen, en ik lees 29 dagen van te voren omdat het hun eerste keer word haha.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ja je moet wel iets hebben dat de honden niet door de auto geslingerd kunnen worden, een vastgeschroefde transportbox is ook goed.

 

http://www.bussgeld-info.de/bussgeldkatalog-tiere-im-auto/

 

 

 

 

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Wij gaan al jaren in Duitsland op vakantie en hebben al heel wat gebieden gehad.

Onze ervaring is dat Duitsland een zeer hondvriendelijk land is.

We zijn nog nooit geweerd in een restaurant ook nu niet met 2 honden.

Zelf ooit wezen wandelen, waren best smerig door de modder en kwamen bij een kasteel waar binnen een restaurant was daar wilde we even lekker koffie drinken met kuche.

Eerst maar eens vragen, vieze baggerschoenen en 2 smerige honden, nee hoor geen enkel probleem..........hoog polig creme kleurig tapijt schaamde me dood.

Er kwamen bakken water en wat lekkers om te kluiven voor de honden, echt nog nooit zoiets mee gemaakt.

 

Ook in veel dierentuinen, atractieparken, toeristische bestemmingen zijn honden gewoon welkom.

Wandelen kun je uren doen zonder maar iemand tegen te komen.

 

Wel zijn Duitsers heel erg van het aanlijnen van hun hond als er iemand aan komt, wij lijnen ook altijd gelijk aan.

Vaak na een gesprekje mogen de honden dan even los om even te contacten en te spelen.

 

Foto momenten zijn er zoveel want het is er overal even mooi.

 

Wens je gewoon heel veel plezier, wij moeten nog even wachten tot de zomervakantie.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Wij gaan al jaren in Duitsland op vakantie en hebben al heel wat gebieden gehad.
Onze ervaring is dat Duitsland een zeer hondvriendelijk land is.
We zijn nog nooit geweerd in een restaurant ook nu niet met 2 honden.
Zelf ooit wezen wandelen, waren best smerig door de modder en kwamen bij een kasteel waar binnen een restaurant was daar wilde we even lekker koffie drinken met kuche.
Eerst maar eens vragen, vieze baggerschoenen en 2 smerige honden, nee hoor geen enkel probleem..........hoog polig creme kleurig tapijt schaamde me dood.
Er kwamen bakken water en wat lekkers om te kluiven voor de honden, echt nog nooit zoiets mee gemaakt.
 
Ook in veel dierentuinen, atractieparken, toeristische bestemmingen zijn honden gewoon welkom.
Wandelen kun je uren doen zonder maar iemand tegen te komen.
 
Wel zijn Duitsers heel erg van het aanlijnen van hun hond als er iemand aan komt, wij lijnen ook altijd gelijk aan.
Vaak na een gesprekje mogen de honden dan even los om even te contacten en te spelen.
 
Foto momenten zijn er zoveel want het is er overal even mooi.
 
Wens je gewoon heel veel plezier, wij moeten nog even wachten tot de zomervakantie. "

 dat aanlijnen is hier ook opvallend, zelf vind ik dat heel fijn. Ik geloof dat Duitsers dit doen omdat ze altijd in hun achterhoofd bezig zijn met verzekeringen. Je hond moet ook verplicht verzekerd zijn hier, voor het geval er door jouw hond iets veroorzaakt wordt waarbij je een verzekering nodig hebt.

 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Als je op vakantie gaat is het toch niet verplicht een verzering te hebben? :O 

Anders zou ik die moeten gaan afsluiten voor 3 dagen haha. 

 

Ik zal Charlie dan maar alleen loslaten op open velden, want zodra die hondjes ziet wilt ze kijken en dan gaat aanlijnen niet lukken :P 

 

Bedankt weer voor de reacties! 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Wij waren van het weekend heel even in Aken en het eerste wat me opviel is dat honden heel erg geaccepteerd worden daar. Ze mogen in veel meer winkels naar binnen en iedereen liep daar gewoon lekker met zijn hond. Ik geloof dat ze honden daar echt heel leuk vinden. 

(hondensnoepjes zijn ook vet goedkoop daar )

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

" Als je op vakantie gaat is het toch niet verplicht een verzering te hebben? :O 
Anders zou ik die moeten gaan afsluiten voor 3 dagen haha. 
 
Ik zal Charlie dan maar alleen loslaten op open velden, want zodra die hondjes ziet wilt ze kijken en dan gaat aanlijnen niet lukken :P 
 
Bedankt weer voor de reacties!  "

 Volgens mij is je hond gewoon mee verzekerd met je WA verzekering.

Tenminste dat is bij ons het geval.

 

Vergeet ook niet te enten voor Rabies dat moet wel een bepaalde tijd van te voren, even iets om rekening mee te houden!

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Even zoeken op wanderweg en je vindt vanalles. Ik hoop dat ik het juiste dorp genomen heb zueschen.

http://www.ich-geh-wandern.de/gps-wanderwege/züschen-winterberg

 Waar je n bergachtig gebied rekening mee moet houden is dat het hoogteverschil en de steilheid meer de zwaarte van een wandeling bepalen dan de afstand. 

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik volg! Ik ga samen met vriendlief en twee vrienden van ons, inclusief vijf Poddies, naar Duitsland over een paar maandjes voor een week.

Cosmic en Wispa zijn, uit mijn hoofd, 42 en 45 cm in schofthoogte. Ik zou voor hen dus echt een muilkorf aan moeten gaan schaffen..?

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Ik volg! Ik ga samen met vriendlief en twee vrienden van ons, inclusief vijf Poddies, naar Duitsland over een paar maandjes voor een week. Cosmic en Wispa zijn, uit mijn hoofd, 42 en 45 cm in schofthoogte. Ik zou voor hen dus echt een muilkorf aan moeten gaan schaffen..? "

 

Ja honden boven de 20kg maar weet niet of er ook een schofthoogte voor staat... 

 

Vind het zelf een beetje raar maar oke, we houden ons er maar aan ;)  ik dacht alleen de 'gevaarlijke' rassen. 

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Heb 2 grote honden en heb nog nooit een muilkorf meegenomen laat staan nodig gehad en ook nog nooit op aangesproken.

Zelfs niet in het openbaar vervoer waar we zeker in het zwarte woud geregeld gebruik van maken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hier zie je echt niemand met een hond met muilkorf lopen, en ik neem aan dat ze die ook niet bij zich hebben op elke wandeling. Wij hebben voor Jenna ook helemaal geen muilkorft. Het is een risico, ik denk dat niemand naar een muilkorf zal vragen, tenzij er natuurlijk een incident is. Of als je met het openbaar vervoer meegaat.

 

Overigens is het daar niet echt bergachtig, het zijn eerder heuvels.

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

"  
Ja honden boven de 20kg maar weet niet of er ook een schofthoogte voor staat... 
 
Vind het zelf een beetje raar maar oke, we houden ons er maar aan ;-)  ik dacht alleen de 'gevaarlijke' rassen.  "

 20 kg halen ze niet, Cosmic weegt 11 kg en Wispa 12 kg. Maar er staat vanaf 40 cm, en Cosmic is 42 cm hoog en Wispa 45 cm.. Ach, ik hoor overal om me heen dat het wel mee zal vallen.. Desnoods leen ik even een snuitje van iemand ;)

Maarre.. ik volg dus, sorry dat ik je topic even kaapte met m'n vraag ;)

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Ik heb het in Duitsland 1 x meegemaakt dat mijn hond dus een muilkorf om moest. Wij gingen daar naar een restaurant en hond mocht mee maar wel muilkorf om, dit was voor de andere gasten die honden dus niet leuk zouden vinden. Voor de rest nooit de muilkorf nodig gehad maar wel altijd bij me. Mensen zijn daar bijna allemaal vriendelijk voor de honden, kwam zelfs tijdens de wandelingen mensen tegen zonder hond maar wel hondenkoekjes bij zich. Echt een hondvriendelijk land is mijn ervaring.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

veel plezier!

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Ik heb het in Duitsland 1 x meegemaakt dat mijn hond dus een muilkorf om moest. Wij gingen daar naar een restaurant en hond mocht mee maar wel muilkorf om, dit was voor de andere gasten die honden dus niet leuk zouden vinden. Voor de rest nooit de muilkorf nodig gehad maar wel altijd bij me. Mensen zijn daar bijna allemaal vriendelijk voor de honden, kwam zelfs tijdens de wandelingen mensen tegen zonder hond maar wel hondenkoekjes bij zich. Echt een hondvriendelijk land is mijn ervaring. "

 
Dit is wel fijn om te lezen. Ik heb me laten vertellen dat Podenco's in Duitsland bijzonder populair zijn.. misschien scheelt dat ook wat :P Omdat wij vijf stuks bij hebben, denk ik niet dat we (met honden) in een restaurant gaan eten. Beetje veel van het goede. Het zal dus wel loslopen :D

Volgende forumvraag: Castreren en tand trekken?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^