Zit ik nou fout???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

De collie,s (Gast)

Zit ik nou fout. Buurman van mn moeder (senioren appartementen) met zn hondje. Steeds in de lift hond los en springt het beestje steeds bij me op en krabben met zn voorpootjes op mijn been. Had de vorige keer al laten weten dat ik dat niet wil. Toen broek onder de modder en moest ik met vieze broek na mn werk, nu net weer in de lift hond los en hup weer opspringen Laat dus weten dat ik dat niet wil begint die kerel te schreeuwen cindy hou op dat mens houd niet van beesten. Waarop ik netjes (moeilijk) blijf en zeg ik laat mijn honden toch ook niet bij u opspringen. Toen was ie gelukkig op zn etage en stapte uit. Nu zit ik er over na te denken. Had ik mn mond moeten houden, of heb ik juist gehandeld. Ps mn ma zei oh het is zoon lief hondje. Ja dat zal maar ik wil niet dat ze ongevraagt tegen mij opspringen. Wat jullie?

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Nee hoor, hij heeft gewoon zijn hond bij zich te houden.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

 Ik had helzelfde als jij gereageerd.

 

Vooral in  senioren appartementen vind ik het een fatsoen  kwestie....er zijn ook mensen slecht ter been.

 

Ben dol op honden maar vind het niet prettig als zomaar een vreemde hond tegen mij op springt. Sorry, sorry, maar ik bepaal zelf of ik een hond aanhaal.

honden page profiel --

honden foto van -

Nee zeker niet, dat kan echt niet. Aiko zit ook wel eens los in de lift als ik bijvoorbeeld al in de lift haar riem af heb gedaan. Maar ik hou haar altijd bij me mocht er toch iemand instappen, want als Aiko zich dan op gaat dringen zit ik in de fout. Die man zit aan alle kanten fout; zijn hond tegen iemand anders op laten springen, er niks mee doen als je het vraagt en vervolgens ook nog schreeuwen.

De collie,s (Gast)

Precies brigitte mee eens. Maar omdat meneer al 80 is dacht ik later ach had ik mn mond nou maar gehouden.  Meneer loopt ook altijd te zeuren dat een ieder zn hond aan de riem moet hebben, maar zelf niet

De collie,s (Gast)

Tnx charlie. Ik voelde mn er niet prettig bij achteraf omdat meneer al zo op leeftijd is.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik vind het doodnormaal dat je je hond vanaf pup af aan leert dat opspringen ongewenst gedrag is. Valt heel makkelijk te leren. Veel mensen vinden opspringende honden niet prettig (logisch).

Je hebt het goed gedaan door deze meneer aan te spreken, dat hij daar geen begrip voor kon tonen is jammer.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

" Ik vind het doodnormaal dat je je hond vanaf pup af aan leert dat opspringen ongewenst gedrag is. Valt heel makkelijk te leren. Veel mensen vinden opspringende honden niet prettig (logisch).


Je hebt het goed gedaan door deze meneer aan te spreken, dat hij daar geen begrip voor kon tonen is jammer. "

 



Dat zou je denken he, echt jaaaaarrreeennnn geleden had ik een herder pup Pasja, en Pasja mocht van mij ook niet tegen mensen opspringen, er was altijd een vrouw die haar er zelfs voor beloonde want het was nog maar een pup en ik was veel te streng.
Ben haar in de loop van de tijd tegen gekomen en weer de hond laten springen en zeggen dat ik niet moest zeuren. Toen was het zomer en Pasha was een 9 maand, we liepen langs zo'n slootje met eendenkroos en wat heeft Pasja een lol gehad, ze was zwart met groene stukjes toen ze eruit kroop. Raad eens wie er verderop liep, dus ik zeg, kijk eens Pasja wie is daar?? Nou nadat Pasja haar hele kleding had verpest en ik nog gelukzalig zei, Leuk he, zo'n jonge hond, ze herkende je meteen!! Hoefde Pasja niet meer tegen haar aan te springen

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Ja een weder vraag: wat deed jij?

Kleine lift. Blijkbaar een aandachts geil hondje...

Ik heb van die mensen die hier niet van mijn honden gediend zijn en wel heel erg hard mijn honden aanstaren....

En dan wil een vriendelijke hond best even komen buurten. 

En als je dan in een liftje staat van zeg 2 bij 2...

Vooral als je het al niet wil dan ga je denken ohhh nee niet weer hey... en jawel juist dan weer.

Terwijl als je niet kijkt en keihard negeert... 

Neemt niet weg: in een gebouw wat je deelt hoort een hond niet los. En ook als je het vraagt dient deze meteen de hond bij zich te houden. En echt fatsoen: even wachten op de volgende lift (de meneer met hond dan) stel iemand is bang? 

Maar goed: 80 plus... ik geef het weinig kans... Want vroeguh was alles mogelijk....

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Nee hoor, je mag er gerust wat van zeggen. Ik vind dat je 't netjes hebt gedaan.

De collie,s (Gast)

Dank jullie wel. Voel me nu wel geserkt na jullie reacties. Tis toch een man van 80 plus. Bedankt!!!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Je hebt gelijk hoor.

 

Ik ben net het tegenovergestelde van die man. Kira springt ook op tegen vreemden. Ik kan het bijna altijd voorkomen maar soms lukt het haar nog. De reden dat ik het niet volledig afgeleerd krijg is omdat sommige mensen het toelaten en haar belonen en daar kan ik behoorlijk boos van worden.

De collie,s (Gast)

Antwoord op de wedervraag, tid een grote lift ik stond achterin met mntelefoon te appe. Heb dus alleen goeie middag gezecht en toen weer druk in mn foon.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Groot gelijk, zie het al als ik net Bams in de lift staat en hij maar moet goed vinden dat Bams tegen hem aanhangt, dacht je dat tie dat leuk vind ? Tuurlijk niet, onmacht over de hond daarom reageerd tie zo....hij houdt zijn hond maar bij hem, niet ? Dat je steeds met vieze kleren naar je werk moet, bij de huismeester laten weten dat deze man voortaan zijn hond bij hem moet houden. Zeker als die het niet doet als jij daarom vraagt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zucht...Bams is ook zo lief 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Sowieso mag je hem erop aanspreken,  leeftijd doet er niet toe. Beperk je in het aanspreken tot wat er gebeurt voordat er een hele discussie ontstaat en hou t bij jezelf. 

Al vind jouw moeder en de hele flat het hartstikke leuk, daarom hoef jij nog steeds niet met een modderbroek naar je werk.

Verder, hier in het trappenhuis hangt het reglement en daarin staat iets opgenomen dat je er zorg voor moet dragen dat medebewoners op geen enkele wijze hinder van huisdieren ondervinden. 

Zoiets zal er bij jullie ook zijn. 

Maak je niet druk, je hebt niks verkeerd gedaan. 

 

De collie,s (Gast)

Super bedankt allemaal. Ik leg het naast me neer nu. Na al jullie reacties. Top

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^