Waarom vlees?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sam & FlorisSam & Floris

honden foto van Sam & Floris

Waarschijnlijk is hier al van alles over verteld en gevraagd. Maar, zo eigenwijs als ik ben, vraag ik het toch. Haha.

 

Ik wil heel graag overstappen op vers vlees. Kiri krijgt nu al Prins brok en Barf. Sinds kort wil ze geen brokken meer eten, waarschijnlijk omdat ze vlees gewoon veel lekkerder vindt. Wat ik goed kan begrijpen. Maar ik wil graag meer informatie over het vers vlees. Waarom geven jullie het? Waarom zou vlees beter zijn dan brok? Los van dat een hond een vleeseter is. Wij willen uiteindelijk graag biologische vlees geven, Darf.

 

Ik heb al uitgerekend dat Kiri ongeveer 650 per dag mag hebben. Maar wat moet je erbij geven? Wat voor botten, karkassen? En een karkas, is dat volledige voeding? Of gewoon even tussendoor? (Heb geen flauw idee hoe het eruit ziet en hoeveel vlees eraan zit. Haha. Dus kan als een domme vraag gezien worden.)

 

Kortom, waarom geven jullie vlees en geen brok? Wat geven jullie naast het vlees om te kauwen en te knagen?

 

Lieve groetjes, Anna en Kiri 

 

 

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik geef vlees omdat mijn hond een vleeseter is, ze het veel lekkerder vindt, ik het veel natuurlijker vind, ze een veel mooiere vacht heeft en minder vacht verloor (bij mijn vorige zag je een enorm verschil), ze veel minder ontlasting heeft en ik het gewoon heel leuk om te geven vind.

Krijgt je hond nu tinlo barf menu? Barf zijn namelijk karkassen etc.. Tinlo barf is gemalen.

Als je darf gaat geven (http://darf.info/nl/10-darf-kvv), dan is dit compleet als je gaat afwisselen tussen de verschillende soorten (4 dierrsoorten+vis) is de standaard. 

Groenten mag je bijvoeren, andere dingen hoeft niet. http://www.barfplaats.nl/handleiding-tot-barf/groente-en-fruit/

 

Als je Darf barf gaat geven, dan geef je karkassen enzo. Ik vind dat je je hond eerst een of twee maanden alleen gealen geeft voor je beginnersbot geeft (vb. eendennek). Gaat dat goed, dan kan je menu samenstellen.

Meer info:http://www.barfplaats.nl/handleiding-tot-barf/

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Waarom geef ik puck vlees? Omdat het een vreselijk verwende poepzak is. Brokken laat ze na een paar dagen staan en raakt ze niet meer aan. Verder is het wel chill dat ze niet zoveel poept, op brok kon ze hele hopen leggen, nu een klein compact drolletje.

 

Wat geef ik naast vlees om te kauwen? Puck krijgt over het algemeen kvv dus gemalen vlees, af en toe krijgt ze een konijn of kwartel karkas. Buiten de karkassen om is ze gek van gedroogde hertenoren, hazenoren en konijnenoren. 

 

Ik zal nog uitkijken met het geven van karkassen. Geef je hond eerst enkele maanden volledig kvv, ongeveer 4 verschillende diersoorten in de week en 1 pens en vis dag. Zo doe ik het altijd. 

Als je hond gewend is aan de kvv kun je met de zachte karkasjes beginnen zoals kwartelkarkasjes en eens een volledig klein visje ofzo.

 

Op www.barfplaats.nl staat veel informatie over het barfen. Erg interessant om door te nemen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik geef vlees omdat mijn hond een vleeseter is, ze het veel lekkerder vindt, ik het veel natuurlijker vind, ze een veel mooiere vacht heeft en minder vacht verloor (bij mijn vorige zag je een enorm verschil), ze veel minder ontlasting heeft en ik het gewoon heel leuk om te geven vind.
Krijgt je hond nu tinlo barf menu? Barf zijn namelijk karkassen etc.. Tinlo barf is gemalen.
Als je darf gaat geven (http://darf.info/nl/10-darf-kvv), dan is dit compleet als je gaat afwisselen tussen de verschillende soorten (4 dierrsoorten+vis) is de standaard. 
Groenten mag je bijvoeren, andere dingen hoeft niet. http://www.barfplaats.nl/handleiding-tot-barf/groente-en-fruit/
 
Als je Darf barf gaat geven, dan geef je karkassen enzo. Ik vind dat je je hond eerst een of twee maanden alleen gealen geeft voor je beginnersbot geeft (vb. eendennek). Gaat dat goed, dan kan je menu samenstellen.
Meer info:http://www.barfplaats.nl/handleiding-tot-barf/
  "

 

Zelf vond ik de nekjes altijd eng. Puck kon ze zo naar binnen laten glijden als ze de kans kreeg... Moest het altijd goed vasthouden en het laatste eindje wat ik dan los moest laten, slikte ze soms zo in. Brr...

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Ik heb veel gehad aan www.voerwijzer.com en www.barfplaats.nl Daar zijn ook alle antwoorden op je vragen te vinden. Anders word het een heel lang verhaal wat ik hier moet tikken. En op beide sites staat het veel beter uitgelegd dan dat ik het kan.

 

Ben met Loco op vlees overgestapt omdat Loco het slecht deed op de brokken die hij van de fokker kreeg. Moest opzoek naar ander voer. Maar er zijn ook prima merken brokken met een hoog vleespercentage en geen rommel erin. Ik zal niet durven zeggen dat vlees beter is dan hoogwaardige brokken.

 

Loco krijgt nu een aantal dagen KVV en een aantal dagen BARF. Daarnaast krijgt hij natuurlijk gedroogd kauwmateriaal als runderoren, konijnenoren, gedroogde vis, bullenpezen, runderkophuid.  

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Jenna barft, ik doe dat omdat ik dan weet wat ze binnen krijgt, ze krijgt trouwens niet alleen vlees, maar ook vis, groenten, fruit, kruiden, yoghurt, kefir, ei, peulvruchten, granen. Lekker gevarieerd, wat mij persoonlijk goed lijkt. En ze eet altijd met smaak wat haar voorgezet wordt.

 

In eerste instantie was ik overtuigd door give your dog a bone van Ian Billinghorst om te gaan barfen. En idd is op barfplaats heel veel informatie te vinden.

honden page profiel RemcoRemco

honden foto van Remco

Hier krijgen ze vlees door onze pup.. daarvoor altijd brokken gevoerd (rc). Onze pup kreeg bij de fokker al vers vlees, ons daar in verdiept en overgestapt met oudere hond. Vachten zijn veel mooier, oudere hond geeft niet meer over na het eten. Drinken veel minder, minder poep, hier eigenlijk alleen maar voordelen door het vlees voeren.
Hier krijgen ze weinig aanvulling op kvv, af en toe wat fruit en verder gedroogde vleesstrips of gedroogde oren. Owjah en elke zondag een eitje, ook een groot succes!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

......

Of de hond er beter uitziet  vlees ??? ......als jonge hond stond Bams onder contract van de fokker op BROK.......op de fotoos is Bams te zien als jonge hond, zag er prachtig uit, naar gelang ze zwaarder en ouder werd heb ik haar op vlees gezet, na de 18 maanden, waarom ? Een hond van 75 kilo die brok eet poept meer  dan een hond van dat kaliber dan  op vers vlees, vandaar dat ik overgestapt ben naar vlees....de nieuwe huisgenoot is direct afgespeend op vers vlees, het zelfde vlees wat Bams ook krijgt...niet tegen de brok maar toch voor het poepgedrag .......en vlees is wat natuurlijker .

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

"  
Zelf vond ik de nekjes altijd eng. Puck kon ze zo naar binnen laten glijden als ze de kans kreeg... Moest het altijd goed vasthouden en het laatste eindje wat ik dan los moest laten, slikte ze soms zo in. Brr... "

 Alle barf is hier eng, wifi kauwt niet (ook niet op karkassen), wolfgewijs scheurt ze er stukken af en slikt ze dan in. braakt het iets later weer op en slikt het dan weer in.

Wij houden het op gemalen, voor mijn eigen gemoedsrust. ;)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Alle barf is hier eng, wifi kauwt niet (ook niet op karkassen), wolfgewijs scheurt ze er stukken af en slikt ze dan in. braakt het iets later weer op en slikt het dan weer in.
Wij houden het op gemalen, voor mijn eigen gemoedsrust. ;-) "

 

Gelukkig scheurt Puck de rest wel. Alleen nekjes verdwijnen zomaar.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Voor mij waren allergieën de reden om me te verdiepen in andere voeding. 

 

Yara is er zo ontzettend van opgeknapt.

Dat ze bij ons kwam had ze een hele dunne vacht en dof, je zag op bepaalde plekken haar huid er ook doorheen. 

Nu glimt ze tegen je op en geen kale plekken meer haha. 

 

Ook 'stinkt' ze minder en poept ze veeel minder.

en het is makkelijker met haar allergieën, omdat ik weet wat ze binnen krijgt. 

 

Op het geregel en portioneren na (barf) ben ik er dus erg blij mee. 

 

Ook is het wel een gevoels kwestie bij mij, omdat het toch natuurlijker is. Als een hond het op brokken heel goed doet vraag ik me toch af of het van binnen ook zo goed gaat. Voornamelijk door de hoeveelheid ontlasting. 

Een beetje net als iemand die er prima uit ziet die heel ongezond eet. 

Maar dat is dus puur gevoel. 

 

En eerlijk, brok is wel makkelijker. Als yara het er goed op deed was ik waarschijnlijk ook niet overgestapt. 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Lupa heb ik op 2/3e KVV en 1/3e brok op een dag zitten. Ze doet het goed op deze combinatie. Ik wil niet helemaal van de brokken af omdat we ook vaak dagjes weg zijn of een weekje naar zee gaan en ik dan minder makkelijk KVV kan voeren.

 

Ze vindt het beide lekker maar KVV vindt ze héérlijk. Ik wissel af tussen complete rollen en losse smaakjes. Een gesneden portie eet ze in twee avonden waardoor ze elke twee avonden een ander smaakje heeft. Eén dag in de week krijgt ze een visje; rauwe haring vindt ze echt té lekker maar een koolvisje of stukje zalm vindt ze ook lekker.

Bij haar KVV krijgt ze een portie gemalen rauwe groenten als doperwtjes, broccoli en sperzieboontjes wat ik in porties ingevoren heb. Maar als ik spruitjes eet, krijgt zij er ook een paar.

 

Helaas voor Lupa kan ik echt niet tegen die penslucht dus ze krijgt gemalen pens wat voor mij wel haalbaar is om te geven. Ik ben er nog niet achter of het effect en de toegevoegde waarde hetzelfde is als een lap pens maar ze eet het met smaak. Ik geef een schepje over haar brokjes heen.

 

Hoe het er uit ziet?  

Gemiddeld ziet Lupa haar bakje er zo uit:

 

Maar op dinsdag visdag meestal zo:

 

 

Zijn natuurlijk maar kleine porties vergeleken met de 650 die jouw hond mag haha. Aan de karkassen durf ik me nog niet te wagen... vooral omdat ze maar kleine porties eet.

honden page profiel ElianeEliane

Ik ga mee met de voorgangers. Hier is het KVV, groente, yohurt, fruit.

Er zijn 2 zaken die eigenlijk de doorslag gaven.
Alle bewaar-producten die voor een brok "goed" te houden gebruikt worden. Alle chemische samenstellingen die moeten toegevoegd worden omdat de bereidingswijze alles afbreekt. Hoe gezond kan het zijn.
(Uitgezonderd de goede fokkers, ben ik ervan overtuigd dat de manier van fokken en de voeding onze honden op lange termijn ziek maken).

En dan de studie die ik heb gelezen over de impact van eten, de verwerking en het verteringsproces van het eten op het lichaam. En de effecten ervan.

Anoniem (Gast)

Tja en bij hoeveel kvv merken is het vlees van top kwaliteit?

niet alle brok zit trouwens vol met allerlei mottige toevoegingen maar elke dag vlees van bedenkelijke kwaliteit waar van afkomst niks geweten is lijkt me op termijn ook niet ideaal

Pas op ben in wezen ook voorstander van vers rauw voeren aan een hond maar laat duidelijk zijn dat voor mij het gros van de kvv daar niks mee te maken heeft vlees voeren betekend voor me vlees/orgaan/bot gaan halen bij een echte slager en niet bij allerhande kvv bedrijfjes met hun plop kip en stront antibiotica gevoerde gemallen zalmen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Tja en bij hoeveel kvv merken is het vlees van top kwaliteit?

niet alle brok zit trouwens vol met allerlei mottige toevoegingen maar elke dag vlees van bedenkelijke kwaliteit waar van afkomst niks geweten is lijkt me op termijn ook niet ideaal

Pas op ben in wezen ook voorstander van vers rauw voeren aan een hond maar laat duidelijk zijn dat voor mij het gros van de kvv daar niks mee te maken heeft vlees voeren betekend voor me vlees/orgaan/bot gaan halen bij een echte slager en niet bij allerhande kvv bedrijfjes met hun plop kip en stront antibiotica gevoerde gemallen zalmen.

"

 

Nou, het kvv vlees wat ik aan mn hond voer, daarvan kan ik zeggen dat het van top kwaliteit is.

 

Daarbij, het vlees hier in Nederland is zo slecht nog niet. Vlees met antibiotica? Je luistert teveel naar wakker dier enzo?

Anoniem (Gast)

Precies dat 75% van de kvv merken uitsluitend vlees van NL gebruikt...

en ja er zijn zeker van kwaliteit goede kvv's maar je betaald er dan ook aardig voor.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Precies dat 75% van de kvv merken uitsluitend vlees van NL gebruikt...

en ja er zijn zeker van kwaliteit goede kvv's maar je betaald er dan ook aardig voor.
"

 

Dat klopt. Gelukkig heb ik een klein hondje. Met een grote hond was dat ook niet betaalbaar geweest voor mij.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Tja. Wat is het beste voer? Daar waar je hond het goed op doet.

 

Luca groeide op met kvv, tot ze een voedselallergie kreeg. Helaas vedraagt ze geen rauw meer. Ben kvv gaan drogen, maar ook dat ging niet meer.

Dan over op brok. Een enorm gezoek naar goede brok met één eiwit.

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik ben wel voorstander van rauwe voeding. Vooral het zelf samenstellen. Je moet echter wel weten wat je doet.

Voordelen zijn dat problemen gemakkelijker op te sporen zijn en mijn ervaring is dat dieren op gebalanceerde rauwe voeding vaak gezonder zijn.

Door zelf samen te stellen, verzorg je ook het gebit op een natuurlijke manier.

 

In brok zit veel troep. Chemische vitaminen/mineralen, andere chemische toevoegingen, granen, ongezonde resten etc etc. Bovendien is het verhit, waardoor het allerlei stofjes bevat die o.a. kanker verwekkend zijn gebleken.

Met het geven van rauwe voeding, geef je ook op een natuurlijke wijze vocht, waardoor het vocht gehalte bij zo'n dier ook beter is.

Volgende forumvraag: kvv vervanger voor brokken?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^