Zachte ontlasting - andere brokken proberen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Desny (Gast)

Hallo, We hebben sinds 6 weken een herdermix in huis (herplaatser van nu 11 maanden). Bij de oude eigenaar kreeg ze goedkoop voer, we hebben haar toen geleidelijk overgezt op koudgeperste brok van Lukullus. Ik dacht dat dit een goede brok is maar ze blijft zachte ontlasting hebben en soms is het diarree. Ze poept niet mega veel (meestal 3x per dag), is helemaal niet winderig, stinkt niet uit de bek. Wel vind ik haar ontlasting stinken en eet ze gras (helaas weet ik niet zo goed wat hierbij "normaal" is omdat we haar nog niet zo lang hebben. Wat zouden jullie doen? Toch andere brokken proberen, kijken of dit verbetering brengt? Groetjes & alvast bedankt voor alle tips :)

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Het is heel persoonlijk per hond of die goed reageert op een brok :)

Hier ook een die enorm stinkende en natte ontlasting kreeg van een redelijk goede brok. 

Dus ik zou gewoon eens een andere brok proberen :) kijken hoe ze daarop reageert. Goede stevige ontlasting is namelijk wel belangrijk voor de anaalklieren. 

Desny (Gast)

Ja dat het belangrijk is, had ik idd al gelezen. Ik heb al best wat zoek-werk gedaan maar vind het erg moeilijk in te schatten welke brok wellicht beter geschikt is. Andere brok zal ik toch minimaal 4 weken moeten geven om te zien hoe ze het erop doet, niet? 

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Het kan ook giarda zijn. Of heb je de ontlasting al laten testen op parasieten en wormen? Door wormen kan de ontlasting ook slechter zijn.

 

Als dat uitgesloten is kan je op de zak brokken kijken naar de ingrediënten. Dan speelt allicht een allergie mee. Ga dan op zoek naar een brok met andere diersoorten en/of graanvrij. Weet overigens niet of Lukullus  graanvrij is. Kippenallergie hoor je ook vrij vaak.

 

Het kan soms een hele zoektocht zijn naar het juiste voer voor je hond.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Ja dat het belangrijk is, had ik idd al gelezen. Ik heb al best wat zoek-werk gedaan maar vind het erg moeilijk in te schatten welke brok wellicht beter geschikt is. Andere brok zal ik toch minimaal 4 weken moeten geven om te zien hoe ze het erop doet, niet?  "

 Deze site vond ik wel duidelijk om te zoeken naar een goede brok (niet alle brokken staan erop)

http://www.voerwijzer.com 

En inderdaad wat Loco zei, misschien eerst medische redenen uitsluiten. 

 

Desny (Gast)

Dankjewel Doortje & Tibbe! Op basis van de info op die site had ik uiteindelijk voor Lukullus gekozen, er zit alleen volkorenrijst in, geen andere graansoort, wel ook aardappel. Maar goed, is heel goed mogelijk dat er iets in zit waar ze niet goed tegen kan.

Neen, ze is niet getest op Giardia, wel 1 maand geleden ontwormd (met tablet van de dierenarts ). Ik dacht dat er bij Giardia nog andere bijverschijnselen / symptomen zijn?

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Ik weet alleen dat bij giardia 1 van de symptomen (stinkende) diarree is. Maar of je het nog aan andere dingen merk, geen flauw idee. 

Desny (Gast)

Ik heb de dierenarts gebeld... 1 van de symptomen is dat ze zich verder niet ziek voelen in het begin :(  en af en toe diarree dus. Toch ma laten testen dan, om het uit te sluiten.

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

 verstandig. Heb je daar in ieder geval zekerheid over.

Volgende forumvraag: Kiri eet haar brokken slechter
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^