Twee keer een bench, één boven en één beneden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SarahSarah

Dag,

Over twee weken is het zover: we gaan onze pup ophalen! :-) Het is een Schotse Collie.

Ik wil de pup leren slapen/uitrusten in een bench. We hebben 1 stalen bench momenteel (die hadden we nog). Best wel een groot ding, die moet ik misschien nog wat kleiner maken ofzo, met kussens/opvuldingen. Die wil ik in de woonkamer zetten, in een rustig hoekje.

Maar ik wil dat de pup 's nachts op mijn slaapkamer slaapt, naast mijn bed, zeker de eerste periode - maar wat ons betreft mag dat altijd zijn slaapplek blijven. Ik was van plan om daar gewoon een doos neer te zetten, maar nu bedenk ik me ineens: is het niet beter om daar ook een bench neer te zetten? Omdat het anders misschien verwarrend is? En is het dan verwarrend voor de hond als ik twee verschillende benches heb? Ik zou dan op onze slaapkamer namelijk liever een kleine kunstof bench neerzetten (als een doos niet zou werken), zodat het echt naast mijn bed past. Of gaat het er vooral om dat ik het kussen/dekentje meeneem naar boven, en doet de omheining er niet zoveel toe?

Alvast dank voor jullie advies!

honden foto van nikkie en Kittana ( r.i.p )

er komt een vers nieuw pupje.

waarom niet  helemaal zonder bench en gewoon in een mandje of doos bij je zetten?

dan is meteen je probleem opgelost of het verwarring zou veroorzaken 

 

ik denk niet dat je puppie het verschil ziet tussen de ene kooi of de andere. 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Voor de nacht een aanrader....beter dan een doos, die is dicht, een bench is meestal open, lekker vetbedje erin, wat pluche...beesten. Bijvoorbeeld een grote zachte bal waar die lekker tegen aan kan liggen, is er onrust dan kan je je handen erbij doen voor geruststelling, of er even mee uitgaan voor een plasje...................en de bench lekker naast je bed.....wil je dat later niet meer, hond in de slaapkamer kan je als je pup goed gesetteld is steeds verder van de slaapkamer de bench zetten, of.......zoals hier een heerlijk goed vetbed naast je bed.........dat vergeet  ik, geen verwarring hoor, als jij gaat slapen, de pup mee nemen naar de slaapkamer, de bench is voor de pup......

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

......hier voor de nacht, de groote maakte hier niet uit, op de dag was de pup de hele dag uit de bench, mocht overal slapen, maar de nacht voor veiligheid in de bench, hier een pup die niet protesteerde, even afwachten wat de jouwe doet, rustig opbouwen......lekker naast bed zetten, zodat de pup niet alleen is, de andere bench in de woonkamer , waar jij ook bent.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

......op de dag mocht hier de pup overal een plekje zoeken.zorgde wel voor pluch kleedjes waar ze zich kon neervleien.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

..............buiten een stuk van de tuin  afgezet, zodat ik af en toe mijn handen vrij had, leg er een goed bot in , fleece kleedjes en speelgoed wat veilig is, heb je je handen even vrij als het nodig is, voor even een boodschap of de douce of je huis ga maar door, gelijk leren als je thuis bent, ook even alleen te laten...zodat de pup er aan gaat wennen dat jij ook eens weg bent........

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" ......hier voor de nacht, de groote maakte hier niet uit, op de dag was de pup de hele dag uit de bench, mocht overal slapen, maar de nacht voor veiligheid in de bench, hier een pup die niet protesteerde, even afwachten wat de jouwe doet, rustig opbouwen......lekker naast bed zetten, zodat de pup niet alleen is, de andere bench in de woonkamer , waar jij ook bent. "

 Jouw bench is dan ook een grote he Willemijn , dat noem ik geen kooi meer. Daar is heel ruim in te bewegen. Mooi 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

.....zo kan ze ook buiten een slaapplekje  zelf zoeken, en slaapt ze dan, lekker alleen laten, van binnen uit kan j ze in de gaten dan houden, zo krijg je een tevreden pupje.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

"  Jouw bench is dan ook een grote he Willemijn , dat noem ik geen kooi meer. Daar is heel ruim in te bewegen. Mooi  "

 Ik lees zomaar, bench verkleinen voor zinderlijk te maken, nergens voornodig, creëer ruimte voor je pup, des te beter voelen ze zich, laat je pup op de dag zelf een plekje opzoeken, en zorg direct voor de zinderlijkstraining....even afzonderen ? Omdat het gewoon even moet ? Bench en creëer in de tuin of berging een goeie ruimte voor de pup.....mijn pupje was net 7 .5 week, en heeft nimmer gejammerd, geef echt ruimte......ga er snachts voor uit....ridderen smorgens is niet leuk, des te eerder is je pup zinderlijk als er niets binnen word gedaan.

honden page profiel SarahSarah

Dankjewel Willemijn! Deze bench past niet in onze slaapkamer, dus dan koop ik daar dan toch een andere voor.

Begrijp ik je goed dat ik de bench niet kleiner hoef te maken, maar lekker zo laten met veel speelgoed enzo erin? Ik wilde hem niet kleiner maken ivm zindelijkheid hoor, maar omdat ik dacht dat hij zich anders een beetje verloren kon voelen.

En wat bedoel je in de laatste zin met 'ridderen'? Ik ben op heel veel voorbereid, maar niet op iets met ridders.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Dankjewel Willemijn! Deze bench past niet in onze slaapkamer, dus dan koop ik daar dan toch een andere voor.
Begrijp ik je goed dat ik de bench niet kleiner hoef te maken, maar lekker zo laten met veel speelgoed enzo erin? Ik wilde hem niet kleiner maken ivm zindelijkheid hoor, maar omdat ik dacht dat hij zich anders een beetje verloren kon voelen.
En wat bedoel je in de laatste zin met 'ridderen'? Ik ben op heel veel voorbereid, maar niet op iets met ridders. "

 Ridderen, hahaha...iets Rotterdams ? Ridderen is schoonmaken, ik ga liever een paar x in de nacht eruit dan dat ik smorgens moet ....ridderen....het schoonmaken van de bench............en heerlijk groot, het moet geen kooi zijn, kijk maar op de foto, lekker grote pluche ballen erin of wat anders, kunnen ze lekker op gaan liggen, en ruimte vind ook een pup heerlijk.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^