Gewichtsverlies bij loopsheid, herkenbaar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CheevaCheeva

Hallo , mijn hond vermagerd bij iedere loopse periode, is er iemand die weet waar het aan ligt en eventueel een tip heeft om dit stabiel te houden in zulke periodes?

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

 Heel normaal, hier dito, ook na de loopsheid is er ook wat minder eetlust, goed afleiden, en als de hond echt dagen niet eet dan maak ik iets lekkers klaar, wat ? Een heerlijke grote omelet, daar is mijn hond stapelgek op.....na de loopsheid wordt er weer gegeten, ook als je hond schijndrachtig is kan er minder gegeten worden, niets ergs, hou het natuurlijk wel in de gaten dat er niet een gigantisch gewichtsverlies is, dat er niet iets anders aan de hand is.

honden page profiel CheevaCheeva

Danke voor de reactie , fijn om te weten dat afvallen in deze periode er bij hoort .ze eet haar brokken maar het is echt bijspijkeren met de pot mee eten enz, een omeletje is een goede tip, zal ik klaar maken voor haar.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ik ben er niet voor  om van te voren de hond wat vet te mesten, maar als je de datum exact weet en de hond een mooie cyclus heeft kan je een week van te voren wat extra's geven, dan tijdens de loopsheid gaat het er weer af, zelf doe ik dat niet.....een beetje te mager is niets ergs, is het erg veel dan geef ik wel wat lekkers, bijvoorbeeld ...hier wordt een x in de maand appelpannenkoeken gegeten, dan eet de hond mee, ook daar is ze dol op...na de loopsheid weer in d'r eigen patroon.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Wat je ook kan doen is door de brokken, wel een verwennerij, wat tonijn erdoor heen te husselen, of zalm, kan uit een blikje ...tonijn op waterbasis, de meeste honden vinden dat heerlijk.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Omelet...Twee eieren klutsen, en als een pannenkoek bakken, zonder olie, even om en om bakken, geel houden, dan op een bord, en oprollen als een pannenkoek, in stukjes snijden, oooooo heerlijk voor je hond hoor.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja, ik herken dat ook. Maar komt m.i. vooral ook door het tijdelijk slecht eten.

Dus nu anticipeer ik daarop: als het " haar tijd" wordt, ( ongeveer een week ervoor)geef ik extra eten. Ook heel hoogwaardig. Dus meer dan normaal.

Zo na een week in de loopsheid gaat ze dan slechter eten, maar dan heeft ze dus al een buffer......

Dit scheelt wel.

Volgende forumvraag: Training
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^