Waar vind je die leuke herplaatser?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

So (Gast)

Hoi HP'ers,   Wij hebben een leuke kleine bastaard reu (10kg) van 3 jaar oud. We willen er in de loop van dit jaar of volgend jaar graag een hond bij. Hebben jullie tips behalve de asiels hoe je aan de leuke herplaatser komt? We hebben namelijk best wel een verlanglijstje, maar geen haast dat maakt het dan weer makkelijker ;-)   Wat zoeken we: Een teef (bij voorkeur al gesteriliseerd)  van minimaal 1 jaar oud. Formaat middel tot middelgroot, bij voorkeur 20-30 kg ongeveer Kan alleen thuis zijn met onze andere hond, los in huis Is sociaal naar mensen Kan met kinderen, we hebben 2 kleine kinderen Geen spoor van agressie of onstabiel gedrag i.v.m. de kinderen Kan loslopen Energielevel middelmatig, liever lui dan hyperactief Uiterlijk is ondergeschikt maar we houden wel van stoer of grappig   Ik ben bang dat iedereen deze hond zoekt, maar als ze hier niet aan voldoet gaat het niet werken. Onze reu is ook zo, kan alleen niet met alle andere reuen. Vandaar liever een teef.   We bieden een thuis met veel gezelschap, wekelijks naar de hondenclub, dagelijks naar het bos of als het erg slecht is naar het park. Goed voer en veel aandacht. Er wordt niet bezuinigd op materiaal of dierenartskosten. Blijvend huis.   Waar ga ik deze parel zoeken?  

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Haha zo'n parel heb ik gevonden op mp! :-) een herplaatser van destijds 4 maanden.



Als je via mp gaat zoeken, wees kritisch.


Ook zijn er, buiten de asiels en mp,genoeg herplaatsers te vinden op verschillende sites.
Google maar eens. Via sos Friesland heb ik destijds ook een leuke hond gevonden, nadat we zijn gaan kijken bleek dat hij toch niet in ons gezin paste.
Soms moet je er een eind voor rijden, het ritje naar Friesland was voor mij 2,5 uur, spijt heb ik niet.. voor hetzelfde geldt was het wel een hond geweest die bij ons paste.




Maar toch wil ik je wel even op de asiels wijzen, bijv dierenasiel.com hier staan van vele asiels de honden op en er kan vooraf gefilterd worden op wat jullie zoeken! :-)


Succes met jullie zoektocht!

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

via herplaats sites...als "ik zoek baas" bijvoorbeeld, ook marktplaats staat vast veel op. 

en via stichtingen, en opvang gezinnen kom je ook veel leuke honden tegen  

daar zijn er diverse van...

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Een Spaanse galgo zou ideaal in het plaatje passen, denk ik. Er zijn verschillende adoptieorganisaties die honden naar hier halen. Als je kiest, dan best via een stichting die al wat info heeft ivm karakter van de hond. Bij onze stichting kozen wij gewoon op foto, en dat is voor ons heel goed uitgepakt, maar ik ken ook vrij bange hondjes die samen met ons Naaltje zijn aangekomen. Ik moet wel zeggen dat ze ondertussen allemaal niet meer bang zijn, hoor. Dus als je het op voorhand kan weten, waarom niet? Als het voor jullie niks uitmaakt, dan wil ik je wel de juiste info geven van onze stichting via pb.

De tijd dat je naar de adoptiedag toeleeft is wel speciaal. Het wachten, het verwachten en natuurlijk ook al het 'in gereedheid' brengen van huis, tuin, ...

Wij hebben onze tuin afgezet met 1m50 hoge tuindraad met daartegen bamboe. Sommige stichtingen eisen 1m80, maar ik ken eigenlijk niemand die zo'n hoge afspanning heeft overal in de tuin en toch ken ik geen enkele wegloper. (en ik ken heeeeeeel veel mensen met galgo's)

Ze zijn eerder lui, sociaal, kunnen om met zowat alle andere honden. Voor sommigen wel opletten met katten, en kunnen niet met konijnen of andere knaagdieren.

Ze zijn heel erg aanhankelijk. Spelen graag, vragen veel aandacht, ...

Ik vind ze eigenlijk zowat de ideale familiehond. Ze hebben niet meer beweging nodig als een andere hond hoor, alleen gaan ze op een losloopweide of in de tuin wel eens op topsnelheid rennen en dat is heel fijn om te zien.

Behalve dat een galgo niet kan zwemmen wegens te weinig lichaamsvet, zijn zij hond zoals andere honden. De rugzakjes die ze dragen, gooien ze verbazend makkelijk van zich af (niet zoals een getraumatiseerde herder of dog of zo), zij het niet allemaal even snel natuurlijk.

Ik ken heel wat mensen die begonnen zijn bij 1 galgo en er nu 5 of 6 tegelijk hebben. Dit schept dus geen enkel probleem.

Enige nadeel bij een Zuiderse hond: kans op Mediterrane ziektes. Lees je goed in op voorhand hierover.(allen wel behandelbaar, maar heb je toch wat zorgen mee, hè)

(Ons Naaltje heeft Leishmaniose)

Heel veel succes met de zoektocht!

Enne... Je kan niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van één hond!

Foto's van Nala vind je op mijn profiel. Het is de gouden prinses, hihi.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Deze leuke herplaatser komt via ikzoekbaas.nl 

We zijn er voor naar Friesland gereden, en ze is echt geweldig! 

Soms moet je voor dé hond even wat verder zoeken dan alleen in je omgeving, maar het is het zooo waard. 

 

Ik ikzoekbaas kun je een hele hoop eisen aanvinken en dan krijg je een lijstje met honden die in aanmerking voor je komen :)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Als je een ras in je hoofd hebt kun je informeren bij rasvereniging of fokkers naar een herplaatser.

Op Facebook zijn de nodige herplaatspagina's. Gewoon wat intypen.

Ikzoekbaas.nl heb ik de mijne vandaan.

Verhuisdieren.nl

Enig nadeel kan zijn dat je best naar de ideale hond zoekt qua opvoeding en gedrag, en die zijn minder voorhanden, dan dat er aan iets gewerkt moet worden.

Ben benieuwd!

So (Gast)

Ik wil geen buitenlandse hond, vanwege de kinderen moet ik de reacties tijdens een kennismaking kunnen beoordelen. Met kinderen overweg kunnen vraagt veel van een hond, dat is niet te beoordelen op een foto. 

Onze reu komt uit Spanje,  maar kregen we als pup dus dat was geen probleem. We konden hem zelf socialiseren.

 

Bedankt voor de website tips! 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Ik wil geen buitenlandse hond, vanwege de kinderen moet ik de reacties tijdens een kennismaking kunnen beoordelen. Met kinderen overweg kunnen vraagt veel van een hond, dat is niet te beoordelen op een foto. 
Onze reu komt uit Spanje,  maar kregen we als pup dus dat was geen probleem. We konden hem zelf socialiseren.
 
Bedankt voor de website tips!  "

 

Er zijn ook buitenlandse honden die al in Nederland zijn, bij een gastgezin.

So (Gast)

Dat is geen probleem, dan zijn het voor mij al Nederlanders ;-)

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Zie hier ook een herplaatser   >>>>

Je hebt al nauwkeurig omschreven wat je zoekt, als je je aanmeldt voor dit forum ben je ook bereikbaar en kunnen forumleden je misschien persoonlijk een aanbod doen.

En inderdaad, dágelijks kijken op

www.dierenasiels.com

www.ikzoekbaas.nl

daar kun je heel goed je wensen invoeren en kijken wat er uit komt.

Ook kun je bij je dierenarts aangeven dat je een hond zoekt, zij weten soms ook wel raad. Mijn vorige herplaatser kreeg ik via de dierenarts!

Mijn huidige hond werd mij aangeboden door iemand hier op het forum die binding had met een herplaatsingsorganisatie.

Ik wens je heel veel succes!

 

So (Gast)

Ik ben niet zo een trouwe fora schrijver, maar kan me wel aanmelden idd zodat ik vindbaar ben. De dierenarts is ook een goede. Ik ga er het weekend eens mee aan de slag! 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Oehhh ik kwam net Nova tegen. Misschien leuk voor jullie:

 

https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asiel-dieren/hond/100895/limburg-born

 

Ik ben zelf al verliefd, maar gaat hem hier niet worden helaas.. nog een hond erbij

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Twee van mijn vier Spaanse meiden zaten al in een gastgezin, dan kun je wel zien of het met kinderen gaat.

Overigens zijn de andere twee ook gek op kindjes.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

herplaatsing honden in Nederland

https://www.hhin.nl/

 

Anoniem (Gast)

Persoonlijk vind ik het 'tricky' om aan een herplaatser te beginnen met vooraf een 'eisen-pakket'. Dat kan namelijk ook heel erg een desillusie worden.

 

Ik heb in mijn leven enkel herplaatsers en asielhonden opgevangen en mijn ervaring is; A dat het van belang is om echt ruim voldoende tijd uit te trekken voor het stabiliseren van een herplaatser binnen nieuwe situatie en B dat je er blanco genoeg in stapt met aanvaarding/acceptie dat het honden met een geschiedenis/bagage zijn en daarmee, als het ware, altijd verrassingspakketjes zullen zijn die pas gaandeweg uitgepakt worden. Ze worden niet kant en klaar, en niet met heldere gebruiksaanwijzing, geleverd. Geldt voor iedere hond, maar bij herplaatsers met onduidelijke achtergrond/bagage in het bijzonder.

 

Mocht een lijst met eisen/wensen toch van doorslaggevend belang zijn is het m.i. handiger om te investeren in ras/pup die best matcht en van jongs af aan meegroeit in bestaande gezinssituatie. En anders eventueel jonge herplaatser via rasvereniging van voorkeursras.

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Anoniem hierboven ben ik 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Dierenasiels en Ikzoekbaas staan bomvol met honden. 

http://www.dierenasiels.com/

https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/ 

 

Via de Raad van Beheer kun je zoeken naar rasverenigingen van specifieke rassen, die je dan weer verder kunnen helpen met een herplaatser. 

https://www.houdenvanhonden.nl/hondenrassen/ 

 

Voor leuke windhonden in Nederland: 

http://www.voordewindhond.eu/nl/

So (Gast)

Ik snap je punt Petra. 

Wij hebben vaker een herplaatser gehad en dat is ons altijd beter bevallen dan de pup/ kitten. 

Ons eisenpakket is vooral als je goed kijkt dat het een sociale hond is die veilig is met kinderen. 

Loslopen kan je leren bij bijna elke hond maar vind ik voor sommige rassen niet  verstandig of toegestaan. Alleen blijven is wel iets wat de hond snel op moet pikken, maar het is geen probleem wanneer dit net zoals bij een pup opgebouwd moet worden.

 

Verder denken we een hoop aan gedrag zelf aan te kunnen pakken, dus geen probleem als de basis maar goed is.

 

Onze stabiele reu zal daar alleen maar bij helpen.

 

Er zijn vast mensen die door persoonlijke omstandigheden hun hond moeten herplaatsen :)

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik zou het dan persoonlijk via de herplaatsing van rasverenigingen proberen van rassen die je leuk vindt en die passen.
Ik denk dat je dan de meeste kans hebt te vinden wat je zoekt.

honden page profiel ..

honden foto van .

Misschien een wat rare tip. Maar kijk eens in de buurt. Misschien zijn er mensen die hun hond weg willen doen (om welke rede dan ook). Wie weet ken je die hond al van het uitlaten van je hond die je nu al hebt. Zo kan je ook een beetje het karakter al inschatten. 

Onze lieve Puk komt ook bij mensen uit de buurt vandaan. Wij kennen Puk al vanaf pup af aan en toen ze 2,5 jaar oud was is ze bij ons komen wonen. Zonder tussenkomst van een asiel of herplaatsings stichting. 

 

honden page profiel Sharon, Harley & BonoSharon, Harley & Bono

honden foto van Sharon, Harley & Bono

Ja, wat Denies & Puk hierboven zegt, kan ik mij bij aansluiten. Bono heb ik in huis genomen ook zonder tussenkomst van asiel of herplaatsingsstichting, nadat een kennis van mij de hond moest wegdoen door omstandigheden. Dus kijk zeker eens bij je in de buurt, je weet maar nooit!

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Ik snap je punt Petra. 
Wij hebben vaker een herplaatser gehad en dat is ons altijd beter bevallen dan de pup/ kitten. 
Ons eisenpakket is vooral als je goed kijkt dat het een sociale hond is die veilig is met kinderen. 
Loslopen kan je leren bij bijna elke hond maar vind ik voor sommige rassen niet  verstandig of toegestaan. Alleen blijven is wel iets wat de hond snel op moet pikken, maar het is geen probleem wanneer dit net zoals bij een pup opgebouwd moet worden.
 
Verder denken we een hoop aan gedrag zelf aan te kunnen pakken, dus geen probleem als de basis maar goed is.
 
Onze stabiele reu zal daar alleen maar bij helpen.
 
Er zijn vast mensen die door persoonlijke omstandigheden hun hond moeten herplaatsen :-)"

 Op de site van GinBelgië staan momenteel 7 herplaatsers die al een hele tijd hier in een gezin zijn. Ze worden herplaatst wegens echtscheiding, ziekte van baasje en verhuis. Misschien is dat iets? Er is dan al zeker info over hoe de hond is in een gezinssituatie.

Volgende forumvraag: Hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^