Wat moet ik doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Iemand ts nog gezien?

 


 

  "

 Vast weggejaagd

honden page profiel RenateRenate

Gaat een kleuter van 3,5 jaar overdag nog niet naar school? Dan is er toch tijd om met de pup bezig te zijn? Kwestie van de aandacht een beetje te verdelen.

Mij lijkt dit weer een impulsaankoop in een winkel, met alle gevolgen vandien voor de pup.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Gaat een kleuter van 3,5 jaar overdag nog niet naar school? Dan is er toch tijd om met de pup bezig te zijn? Kwestie van de aandacht een beetje te verdelen.
Mij lijkt dit weer een impulsaankoop in een winkel, met alle gevolgen vandien voor de pup. "

 Mij lijkt dit ook weer zo'n aanname waar ts niet mee geholpen wordt.

 

In Nederland mogen kinderen vanaf 4 jaar naar school, en moeten vanaf 5 jaar.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Sorry, het moet me even van het hart.

 

Wat een vreselijk naar topic is dit geworden en wat een aannames worden er gedaan naar aanleiding van een paar zinnen die iemand hier stelt.

 

Nee wij zijn hier allemaal perfect en hebben nooit dagen gehad dat we er even door heen zaten en dat we even niet wisten wat te doen.

Nooit hebben wij hier om raad gevraagd, nee stel je voor wij hebben dit forum enkel gevonden om andere te overspoelen met onze raad en betweterigheid.

Sorry maar moest het even kwijt.

TS reageert niet meer, zou ik ook niet meer durven laat staan dat ik het nog zou doen.

TS kop op het komt goed, tijd en geduld over een paar maanden lach je erom 

honden page profiel Jovi, Gaby en YuccaJovi, Gaby en Yucca

honden foto van Jovi, Gaby en Yucca

" Sorry, het moet me even van het hart.
 
Wat een vreselijk naar topic is dit geworden en wat een aannames worden er gedaan naar aanleiding van een paar zinnen die iemand hier stelt.
 
Nee wij zijn hier allemaal perfect en hebben nooit dagen gehad dat we er even door heen zaten en dat we even niet wisten wat te doen.
Nooit hebben wij hier om raad gevraagd, nee stel je voor wij hebben dit forum enkel gevonden om andere te overspoelen met onze raad en betweterigheid.
Sorry maar moest het even kwijt.
TS reageert niet meer, zou ik ook niet meer durven laat staan dat ik het nog zou doen.
TS kop op het komt goed, tijd en geduld over een paar maanden lach je erom  "

 Inderdaad TS al je dit nog ziet, komt allemaal goed. 

 

Ik lach nu ook al om de stoten die Yucca allemaal uithaalt, maar dat is nu eenmaal mijn karakter (plus ik heb al wat puppy's gehad dus ik wist waar ik me moest aan verwachten).

 

Bij de volgende weet je weer wat meer. Laat je niet ontmoedigen door de puppytijd, en geniet van de mooie momenten! 

honden page profiel RoxRox

Goeiemorgen Stef, Wij hebben een chocobruine labrador die nu 1 jaar oud is.

En inderdaad, de eerste maanden waren lastig en soms hels. In het begin stonden we meermaals per nacht op (van zodra de babyfoon aansloeg beneden), heeft hij ook vanalles stuk gebeten (incl gaatjes in de kledij van de kids , maar dit gaat over.

We zijn met onze pup naar de puppyklas gegaan en gaan nu nog steeds naar de hondenschool gezien het belangrijk is dat de hond met andere honden in contact blijft komen en in een massa gehoorzaamt.

Wij hebben zelf 4 kinderen (tss 13 en 2.5j) die geleerd werden om op een respectvolle manier met onze hond om te gaan én omgekeerd.De hond "probeert" altijd ietsje meer bij de kids (bvb speelgoed afnemen) maar het is nu eenmaal nog een jonge hond.

Het is vooral belangrijk om een pup heel veel rust te gunnen, anders wordt hij overprikkeld en nog lastiger. Een pup slaapt eigenlijk het overgrote deel van de dag.

Wandelingen hielden we erg kort om zijn gewrichten niet te overbelasten. Uiteindelijk vraagt een hond erg veel zorg en aandacht maar weet dat het uiteindelijk goed komt!

Onze lab is nu al een heel stuk rustiger (kan soms erg enthousiast zijn, maar da's denk ik eigen aan het ras). We zijn dit weekend met een bevriend koppel met 2 kids op weekend gegaan en dit viel super goed mee. Na de eerste (enthousiaste weliswaar ;-) ) kennismaking heeft onze Rox zich super gedragen.

Wij lichten ons bezoek ook steeds in dat zij de hond bij het binnenkomen best negeren en niet proberen te aaien gezien hij dan erg enthousiast wordt en eigenlijk gewoon wat aandacht wil :-). Een hond van 35 kg is dan ook imposant natuurlijk.

Wij werken ook met een bench (waar hij nog steeds 's nachts in slaapt gezien hij nogal graag aan vanalles knaagt), maar dit is hij van kleinsaf aan gewend en zoekt hij ook op wanneer hij rust wil.

Bij deze wil ik ook zeggen dat labs snel leren (de onze toch) maar gewoon lang testen en "puberen" zoals ze zeggen, maar de aanhouder wint.Ze hebben duidelijke grenzen nodig! Blijven herhalen, herhalen, herhalen, naar het oneindeige, maar het loont uiteindelijk!

Een hond is een serieuze investering (zowel qua aandacht-energie als financieel), maar dat is nu eenmaal de verbintenis die je aangaat met je hond.

Ik kan je ook vertellen dat je van je hond erg veel liefde zult krijgen , net als je zoontje.

Ik heb zelf in het verleden veel gehad aan de reacties op dit forum toen ik het soms ook niet meer wist... Onthoud vooral de reacties van de leden die je verder op weg willen helpen, want uiteindelijk vroeg je eigenlijk enkel maar wat raad...

Ik hoop dat je iets aan mijn reactie hebt.

Je mag mij ook steeds privé contacteren als je nog wat vragen hebt. Ik beantwoord die met plezier.

 

Groeten Baasje van Rox (Onze enthousiaste, superlieve chocolab!)

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

De vragensteller heeft zelf helemaal niet meer gereageerd,,,,,,,,,,,,,,

pagina 4 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^