Verlatingsangst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sharon, Harley & BonoSharon, Harley & Bono

honden foto van Sharon, Harley & Bono

Hallo allemaal

 

Ik heb pas een hond geadopteerd. Hij is zeven maand oud, een kruising tussen een Dalmatiër en een Labrador. Een vriendin van mij kon niet meer voor het beestje zorgen, vond geen thuis voor hem en moest hem dus naar het asiel doen. Ik heb dan voorgesteld hem in huis te nemen. 

Ik had al een hond, een Engelse Cocker van 5 jaar. De twee honden kunnen het enorm goed samen vinden. We hebben onze tijd genomen om ze grondig aan elkaar voor te stellen. Ondertussen zijn het goede maatjes. Er is echter 1 probleem.

Bij de vorige eigenaar kwam het wel eens voor dat hij 8 à 9 uur in de bench moest zitten omdat hij volgens haar alles kapotbeet als hij alleen bleef. Ook zij had een tweede hond ( die niet in de bench hoefde). Hier heeft hij ook een bench staan maar moet hij maar max. 2 à 3u in. Met mijn andere hond had ik hiermee geen problemen. Ik wou eens horen of jullie tips voor mij hebben om die verlatingsangst aan te pakken? 

Dank jullie!

Sharon

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Heb je geen bijkeuken waar je vanalles omhoog kunt zetten? Jouw hond opent neem ik aan geen deuren. Dus wellicht kun je hem eens in een iets grotere ruimte zetten en het zo langzaam uitbreiden als het goed gaat. 

 

8 a 9 uur in een bench.. jeetje..

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max 3 doggies

honden foto van Miriam en Max

Ik denk dat je probleem grotendeels aan het verleden van je hond ligt. 8 tot 9 uur in de bench, iedere dag, soms misschien dan net wat minder. Ik denk dat zo'n ervaring ook impact gehad heeft op je hond. Als ik het goed begrijp is jouw probleem dat de hond niet uit de bench alleen kan blijven? Ik snap even uit je post niet waar het probleem ligt. Misschien heeft het probleem er ook mee te maken hoelang de hond al bij jou is. Hoelang heb je hem al? Je geeft aan 'pas'. Misschien is het beter om de hond eerst goed aan jou te laten wennen zodat er een goede band tussen jullie ontstaat. Met mijn eigen Engelse Cocker heb ik dit ook goed moeten leren. Hij was mijn eerste hond en ik wilde zelf heel snel gaan. Toen ben ik hier ook gekomen! Ik denk niet dat je ergens aan kunt beginnen zonder dat je een goede band op bouwt met je hond. Max was daar in ieder geval niet zo voor te porren. Logisch ook, toch? Vertel me anders wat meer!

honden page profiel Sharon, Harley & BonoSharon, Harley & Bono

honden foto van Sharon, Harley & Bono

We hebben hem nu twee weken inderdaad nog niet zo lang. Hij zat bij haar in de bench omdat als ze hem alleen liet, beet hij alles stuk, gordijnen, kussens, schoenen. Mijn probleem is dat ik hem stilletjes aan wil laten wennen aan het feit van alleen te zijn ( wel geen 8 à 9u, maar wel een paar uurtjes), liefst zonder bench en dat hij niks meer stuk bijt  . Hoe pak ik dit het beste aan? Mijn eerste zat in de bench, daarna korte periodes alleen gelaten en zo geleerd van alleen thuis te zijn, nooit iets stuk gedaan. Als ik nu even de post ga halen, is Bono (de nieuwe) dolenthousiast en lijkt het precies of ik eeuwen weggeweest ben, ligt er al vanalles op de grond. Dit is nog maar de tweede hond die ik heb en ik wil het beestje een zo aangenaam mogelijke thuis geven, daarom dat ik hier om jullie mening vraag . Alvast bedankt voor de behulpzame reacties!!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Heb je al eens geprobeerd wat er gebeurd als je de hond alleen laat voor eventjes maar wel met een lekkere kong of iets dergelijks? Begint hij daar aan en gaat ie dan gewoon verder? Of raakt hij meteen in paniek? 

 

honden page profiel Sharon, Harley & BonoSharon, Harley & Bono

honden foto van Sharon, Harley & Bono

Een kong heb ik nog niet geprobeerd, dit kan ik wel eens uitproberen. Met een been heb ik het wel al geprobeerd, daar begint hij aan, maar stopt dan ook meteen weer 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Puk zat bij haar vorige baasjes ook in de bench en sloopte dingen. 

Toen ze bij ons kwam waren we wat 'bang' om haar meteen alle vrijheid te geven zonder bench omdat we de kans liepen dat ze bij ons ook ging slopen. 

 

In het begin hebben we haar snachts en als we weg gingen in de bench gedaan. Zodat ze aan ons en ons leven hier in huis kon wennen. 

Na een tijdje hebben we als we heel even weggingen (half uurtje) haar in de bench gestuurd maar het deurtje niet op slot gedaan. Die tijden zijn we uit gaan breiden totdat ze makkelijk een paar uur alleen kon zijn met de bench gewoon open. 

Ook zijn we gestopt met haar steeds naar de bench te sturen als we weggingen. 

Daarna zijn we de nachten gaan proberen. Eerst weer savonds naar de bench sturen en ook later zijn we daar mee gestopt. 

 

Na 3 maanden kon ze bij ons al dag en nacht alleen zijn zonder opgesloten te zitten in de bench. De bench stond er alleen nog als 'mand' voor haar maar hij is nooit meer dicht geweest. 

 

Ook heeft Puk nóóit iets gesloopt op de momenten dat ze alleen thuis was. 

 

Ik denk dat ze bij ons niet sloopt omdat ze gewoon hier haar rust heeft in huis, genoeg aandacht krijgt van ons allemaal, op tijd te eten krijgt en op tijd uitgelaten word en bijna elke dag los kan lopen en ff de eigenwijze beagle kan uithangen. 

Ze heeft het slopen hier thuis niet nodig om aandacht te krijgen of frustratie te uiten. 

 

Inmiddels is de bench opgeborgen in de schuur en staat hier een grote steigerhouten mand in plaats van de bench, 2 losse kleine mandjes door het huis en een eigen plekje op de bank. 

honden page profiel Sharon, Harley & BonoSharon, Harley & Bono

honden foto van Sharon, Harley & Bono

Bedankt voor de goede adviezen! 

Volgende forumvraag: leren spelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^