Hoeveel bewegen is goed?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

" Sylvia  
 
Ook zie je heel veel dat als ze pup zijn ze overal heen gaan, is de hond wat ouder dan ziet hij niet meer dan zijn eigen wijk "

 Daar zeg je zoal iets

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Blij dat het ook eens vanuit een andere hoek komt.
Het enige waar ik het in dit artikel niet mee eens ben, is de hond gaan opsluiten om zijn rust te nemen. Ik heb hier nu 6 honden en toch moet ik geen enkele hond dwingen of ergens in opsluiten om zijn rust te nemen. Ook niet in het verleden toen ze nog pup of niet volwassen waren. Maar ook andere honden in het verleden.
 
En ik weet dat er mensen zijn die zeggen, ja maar.... mijn hond / pup neemt hier echt zijn rust niet.
Als een hond zijn rust niet neemt, is dit omdat hij geen rust heeft. Soms zijn mensen zich niet bewust van bepaalde zaken waardoor de hond geen of niet voldoende rust krijgt.
Er zijn meerdere mogelijkheden waarom de hond zijn rust niet neemt.
Te veel prikkels in leef of woon omstandigheden. Onzekerheid. Verlatingsangst..... Om er een paar op de noemen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  "

 En omdat je hond geen rust heeft mag je hem daarbij niet helpen? Maar moet ik haar nog meer prikkels laten ondergaan, nee dat vind ik echt niet eerlijk naar je hond toe. Ik weet precies wat er met mijn hond aan de hand is, ze is onzeker en snel overprikkeld. Daar werken wij hard aan, maar om al haar onzekerheden te overwinnen heeft ze juist RUST nodig en deze zelf pakken lukt haar soms niet dus ja dan gaat ze even lekker slapen in de bench. Wat ze heerlijk vindt ;) Sommige honden kunnen niet altijd zelf hun rust pakken ook al hebben ze die heel erg nodig en net als ouders zijn wij er dan voor om hun daarbij te helpen :)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Nachtelijk plasje (pup)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^