castratie pro's. dont's tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

waarschijnlijk loop ik veel te ver op de zaken vooruit maar ik neem liever alle tijd om te beslissen en alles te overwegen.

mijn reu van 13 maanden heeft een licht vergrote prostaat. hij schijnt hiervoor te jong te wezen.
nu is hij in aanraking geweest met een loops teefje dus het kan best iets tijdelijks zijn.

volgende week moeten we terug komen bij de dokter om te zien of de prostaat weer normaal is.
hij heeft een prik gehad met hormonen.

hij is ontzettend onzeker en soms angstig.
is reactief naar bepaalde honden die ook uitvallen of ook erg onzeker zijn.

wanneer de prostaat volgende week niet geslonken is dan moet ik aan castratie gaan denken, ik was vast besloten om hem in tact te laten in ieder geval zo lang mogelijk.
gezien zijn karakter zou ik liever kiezen voor een chemische castratie, al hoor ik verhalen daarover dat het bij sommige honden toch anders uitpakt dan definitieve castatie.

de lichamelijke risico's weet ik van te vroege castratie, gelden deze ook voor chemische castratie?

mijn andere reu is gecastreerd en is niet echt veranderd, mijn vorige hond was er rustiger door geworden.
nu ben ik er ook wel echt van overtuigd dat een groot deel van mijn hond zn onzekerheid voorkomt uit hormonen, hij wordt onwijs geprikkeld door geuren en geen grasspriet is veilig voor zijn tong.

wie heeft er ervaring met een hitsige, angstige, zeer onzekere hormoonbom en castratie?

moet ik nog andere zaken in overweging nemen?

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Ik weet de negatieve effecten van de chemische castratie niet, maar weet wel dat dit zo'n 6-8 maanden echt werkt. 

 

Denk dat castratie rust in zijn koppie kan brengen ivm hormonen, maar weet niet zo goed of het zijn karakter ten goede gaat doen. Hij is dan in ieder geval wel het stukje geslachtsdrift kwijt... 

 

Ervaring met angstige en onzekere honden en castratie heb ik wel. Maar ik weet niet hoe Odi was vóór zijn castratie, dus daar heb je eigenlijk niets aan.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Het is echt heel lastig om te bepalen hoe de castratie zal uitpakken .... het kan erger worden, hetzelfde blijven of verbeteren... Wat het zal worden is moeilijk te zeggen vanaf de computer. De kans bestaat dat de angsten versterkt worden. Maar dat is moeilijk te zeggen. 

 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

he tamara, daar zeg je me wat.
ik zou dan misschien ook gewoon PUUR geslachtsdrift kunnen proberen. dat ga ik even overleggen.

en ja dat hij angstiger kan worden is echt een van de dingen waardoor ik echt zal afhaken, daarom ben ik ook benieuwd of iemand ervaring heeft met angstige of onzekere hond en hoe dat na de castratie is geworden.
tot nu toe weet ik dat het kan, weleens gehoord

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

De reu van mijn zus is met 1 jaar gecastreerd en daarbij is het slecht uitgepakt. Al moet ik zeggen dat het nu hij 3 is beter begint te gaan. Hij viel in het begin enorm uit aan de lijn.( na castratie). Voornamelijk naar reuen. Als je als geleider daar goed op anticipeert valt het nu wel in goede banen te leiden. Hij wil wel nog geregeld op o'die rijden en wilde op de hondenschool eens een teef berijden. Plast nog wel eens af en toe tegen de tafelpoot. 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Regelmatig zijn op HP topics hierover geweest; o.a. deze

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/151293/1/voor--en-nadelen-castratie-reu..php

 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

dank je. ook in dat topic schijnt het juiste antwoord amper op te komen dagen.

ik hoop dat er nog iemand reageert die een onzeker / angstige hond heeft laten castreren.

en 3 jaar... dan lijkt het me stug dat het door de mannelijkheid komt, en hij is al vrij heftig dus nee ik heb niet nog meer struggels nodig.

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo 3 doggies

honden foto van christel bumper en milo

Bumper is een vrij angstige hond (Door wat nare bijt incidenten )ook kan hij uit vallen naar andere honden die te dichtbij komen. Omdat hij een chronische voorhuidontsteking had heb ik hem chemisch laten castreren. De eerste weken had ik echt een pitbull aan de riem. Na verloop van tijd werd hij relaxter, het uitvallen is niet helemaal over hij vind bepaalde honden nou eenmaal gewoon niet aardig. Echt negatieve ervaringen  na chemische castratie heb ik niet ondervonden

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Bumper is een vrij angstige hond (Door wat nare bijt incidenten )ook kan hij uit vallen naar andere honden die te dichtbij komen. Omdat hij een chronische voorhuidontsteking had heb ik hem chemisch laten castreren. De eerste weken had ik echt een pitbull aan de riem. Na verloop van tijd werd hij relaxter, het uitvallen is niet helemaal over hij vind bepaalde honden nou eenmaal gewoon niet aardig. Echt negatieve ervaringen  na chemische castratie heb ik niet ondervonden "

 dat lees ik inderdaad vaker dat het in het begin heftiger wordt bij de chip. en hij zal natuurlijk altijd onzeker blijven, ik verwacht geen wonder voor het karakter maar het mag zeker niet erger worden dat gun ik hem vooral niet.
hier trouwens ook aan de lopende band voorhuidontstekingen ik geef hem een handje gedroogde cranberry's per dag en met 2 dagen is het altijd weer weg maar ook dat zou wel fijn zijn wanneer hij niet meer spettert.

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo 3 doggies

honden foto van christel bumper en milo

De voorhuidontsteking van bumper was na een week of 2 over en is nu ook nog steeds niet terug. Geen vieze spetters meer. Onzekerheid is niet weg maar ook zeker niet erger geworden.  

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

volgens mij werkt de injectie. hij is super rustig, beetje eng rustig.
wel lijkt hij wat relaxter, maar of dat het waard is gezien hij bijna alleen maar lijkt te slapen en gewoonweg echt alleen maar lief en zacht is?
hij is een puber en ik kon hem meermaal per dag achter het behang plakken maar sinds gister heeft hij geen stap verkeerd gezet.
ik ga ervan uit dat castratie niet zoveel inpact zal hebben maar wat gun ik hem dat hij niet met zn hormonen in de weg zit.


Volgende forumvraag: Teefje laten helpen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^