Geen titerbepaling dus wel vaccineren? Lepto booster

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Noppes & Zoë <3 Noppes & Zoë <3

honden foto van Noppes & Zoë <3

Graag jullie advies over het volgende.

Vandaag een afspraak gemaakt voor Noppes morgen, jaarlijkse controle en evt titerbepaling. Althans dat wil ik graag. Noppes is 2, heeft tot nu toe alle vaccinaties gehad. De assistente opperde aan de telefoon: alleen evt een booster voor lepto? Tegen de ziekte van Weil. Laat ik daar nu net heel veel over gelezen hebben...ik ben dus huiverig. En waarom doen ze geen titerbepaling? Het betreft de Sterkliniek in Hilversum. Ik had vernomen dat sommige Sterklinieken het wél doen namelijk. Nu heb ik het consult voor morgen maar geboekt, maar wat is wijsheid? Tips?

Groetjes Kim

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Als je liever een titerbepaling doet zou ik gewoon een andere da bellen die dat wel aanbiedt. 

 

Ik ben toevallig ook bij een sterkliniek geweest voor de titerbepaling, maar ik denk dat elke da dit zelf mag bepalen. 

honden page profiel toto 3 doggies

hier lees je duidelijke informatie...

http://www.mcvoordieren.nl/inentingen-hond

De enting tegen Ziekte van Weil dient daarna jaarlijks te worden herhaald.
 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Ik ben ook huiverig voor de nieuwe L4 Weil enting. Als deze voor het eerst gegeven wordt, moet je na ca 3 weken terugkomen voor een booster. Er zijn nogal wat honden beroerd van geworden.

 

Ik heb vorig jaar de oude L2 Weil enting later geven aan Casper. Ik heb deze laten geven eind april 2015, omdat er vanaf die tijd de meeste kans is om Weil op te lopen en deze enting slechts ca. 6 maanden werkt.

 

Casper is in maart 2014 getiterd en heeft wat de elementen van de cocktailenting betreft genoeg antistoffen tot 2020. Dan moet ik opnieuw laten titeren.

 

Adressen van dierenartsen die titeren:

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_816-Titeren---adressen-update---dierenartsen,-die-Vaccicheck-gebruiken.php

 PS mijn dierenarts titert ook niet. Ik ben daarvoor bij de Oase/dierenarts Tannetje Koning geweest in Otterlo.

honden page profiel Noppes & Zoë <3 Noppes & Zoë <3

honden foto van Noppes & Zoë <3

Bedankt voor jullie reacties!

Voor de Lepto bestaat er geen betrouwbare titerbepaling, aldus de DA. Noppes heeft dus wel de Lepto 4 gehad en de Kennelhoest vloeistof. Hij hoeft geen booster over 3 weken. En de DA legde uit dat de titerbepaling pas kan als hij 4 is, want de cocktail is 3 jaar werkzaam, alleen Lepto niet. Dus weer wat geleerd :)

Sterkliniek Hilversum titert overigens wél, maar alleen als het zin heeft dus. En ze vertelde dat veel mensen nog tegen titeren zijn, omdat het duurder is dan vaccineren.. 

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Bij de sterkliniek in Hilversum ben je echt in goede handen! Echt goede DA's die ook nauw verbonden zijn aan de faculteit in Utrecht... En dus goed op de hoogte zijn van alles wat er speelt qua vaccinaties etc.

En nee, ik werk er niet, heb er geen belang bij omze zo positief te beoordelen... Ik ken ze alleen wel .

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Bedankt voor jullie reacties!
Voor de Lepto bestaat er geen betrouwbare titerbepaling, aldus de DA. Noppes heeft dus wel de Lepto 4 gehad en de Kennelhoest vloeistof. Hij hoeft geen booster over 3 weken. En de DA legde uit dat de titerbepaling pas kan als hij 4 is, want de cocktail is 3 jaar werkzaam, alleen Lepto niet. Dus weer wat geleerd :-)
Sterkliniek Hilversum titert overigens wél, maar alleen als het zin heeft dus. En ze vertelde dat veel mensen nog tegen titeren zijn, omdat het duurder is dan vaccineren..  "

 

Lepto en kennelhoest kan je niet titeren.

Kennelhoest is alleen nodig als je hond in pension gaat en bij sommige hondenscholen (https://www.nmlhealth.com/kennelhoest)

 

Aangezien de ziekte van Weil alleen wordt overgebracht bij een temperatuur boven de 20 graden C, en de enting slechts een half jaar werkt; kan je deze het beste in april/mei laten geven.

 

Ik heb mijn hondje t/m de puppy enting van de 12e week gegeven; dus de cocktail tegen parvo, hondenziekte en hepatitis en daarna een jaar gewacht om te titeren. Ik heb Casper dus niet de 1e jaars cocktail enting laten geven. Zoals ik al meldde, had Casper toen voldoende antistoffen tot 2020, wanneer ik hem opnieuw zal laten titeren.

 

Omdat je Zoë wel de 1e jaars cocktail hebt laten geven, heeft het nu inderdaad geen zin om  eerder dan over 3 jaar te titeren. Ik heb er bewust voor gekozen om de 1e jaars enting niet te laten geven; maar te titeren, wat gezien de uitkomst Casper 1 x volledige cocktail

(= chemische stoffen) heeft bespaard.

 

Ik heb 50 Euro betaald in maart 2014 en Casper hoeft dus 6 jaar lang geen cocktail enting. Dierenartsen, die nog maar kort titeren, durven deze garantie niet af te geven en adviseren om de 3 jaar titeren. Dierenarts Tannetje Koning, die de titerbepaling bij Casper deed, is een van de eerste dierenartsen, die met de titerbepaling in NL is begonnen.

 

Edit; ik heb het over Zoë; maar het gaat hier over Noppes. De bovenstaande tekst kan je wel gebruiken wat de vaccinaties van Zoë in de toekomst betreft. Noppes had niet gevaccineerd (cocktail) hoeven te worden, maar meteen getiterd, omdat hij al 2 jaar is.

honden page profiel Noppes & Zoë <3 Noppes & Zoë <3

honden foto van Noppes & Zoë <3

Loesje, wij hebben Noppes pas sinds hij 1,5 is, voor die tijd heeft hij alles gewoon gehad. Nu dan Weil en Kennelhoest, omdat wij binnenkort voor een paar maanden naar Zuid Europa gaan, dus warmer weer en honden die evt minder/niet gevaccineerd zijn. Maar vanaf nu willen we zeker gaan titeren! Ook voor onze pup zodra dat kan. Dankjewel voor je info en naam van dierenarts!

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Jammergenoeg worden in het buitenland geen titerbepalingen geaccepteerd; maar zoals je in onderstaande link bij verschillende landen kunt zien, is vreemd genoeg in de meeste landen alleen de rabiësenting verplicht. Deze is voor 3 jaar geldig en moet minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven zijn.

http://www.licg.nl/x0/praktisch/reizen-en-vakantie/invoereisen/invoereisen-per-land-europa.html

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^