Jack Russel ruwharig en kortbenig aanschaffen, tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoëlleRoëlle

Beste allemaal,

 

Ons gezin wil graag een Jack Russel aanschaffen. Ruwharig en zeker kortbenig. We denken hier al wel een paar jaar overna. We kijken naar de honden in asielen, kennels enz. Maar toch hebben we het nog niet gevonden. 

 

Wij vroegen ons af of het beter is om een herplaatster te nemen of een puppy. Ons voorkeur gaat uit naar een puppy maar hoeveel tijd en werk is het om een Jack Russel op te voeden? 

 

Heeft er iemand tips voor ons qua kennels, fokkers, hoe druk een Jack Russel eigenlijk is?

 

Als wij op internet kijken naar kennels, fokkers komen we op websites terecht die hun laatste nestjes 3 a 4 jaar geleden hadden gekregen. Waar zijn nu nog eigenlijk Jack Russels pups te koop met stamboom en geen erfelijke oog ziekten? 

 

En waar hebben jullie, je honden vandaan. We zijn erg beniewd! 

 

Groetjes

 

honden page profiel LoesjeLoesje 2 doggies

honden foto van Loesje

Goed dat je hier komt vragen.

 

Er worden heel wat Jack Russell (dubbel l) terriërs uit pretnestjes en broodfokkerij aangeboden. Dat betekent buiten dat welzijn en gezondheid van de ouders en pups meestal onvoldoende in acht worden genomen, ook dat de ouders niet getest en goed bevonden zijn op patella luxatie en ogen.

 

Schaf een Jack Russell aan via fokkers, die aangesloten zijn bij de rasvereniging, die zich moeten houden aan het fokreglement o.a. testen op P/L en ogen. Vraag de fokker naar uitslagen van beide ouders op papier.

zie:

http://www.nvjrt.nl/index.php/de-jack-russell-terrier

 

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Heleen

Waar wij onze jacks vandaan hebben ? Wij fokken ze zelf 

let bij de aanschaf van een pup er goed op dat de ogentest niet ouder is als een jaar ,dus goed naar de datum op het formulier kijken .

Er zijn nl fokkers die mooie verhalen ophangen over dna testen en dat de ogentest via de oogarts dan niet noodzakelijk is 

Alle oog en knie uitslagen van de ouderdieren zijn na te gaan via de site van de raad van beheer .Er zijn twee jack russell verenigingen in Nederland maar als jullie info in willen winnen zou ik naar de oudste vereniging mailen of bellen en dat is de nvjrt  ,(zie link hierboven)

Succes met de zoektocht .

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^