Maatje bij voor mijn ventje!?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hoi iedereen, ik ga verhuizen en op mijn eigen wonen. Mijn vriendje heeft altijd een beestje of mens rond zich gehad. Mijn hond is een sterke kruising die zijn uitdaging nodig heeft. Hij is 50% Rottweiler, 25% Mechelaar en 25% jachthond. Ik doe met hem 2-3x per week canicross, 2-3x/week gehoorzaamheid en agility en ga ook veel met hem wandelen. Hij is heel sociaal opgevoed en speelt letterlijk met elke hond, maar heeft wel een dominant standpunt. Hij heeft nog nooit uitgehaald naar een andere hond. Maar als hij speelt gooit hij heel zijn spierkracht en lijf in strijd en gooit zijn poep letterlijk alle kanten op ^^! Hij is een heel braaf maar superenergiek hondje van tegen 35kg! Hij kan ook natuurlijk kalm zijn, vooral in huis. Dit is ook aangeleerd. Ook als ik zeg kalm of rustig, houdt hij hier rekening mee. Nu zoek ik voor hem een maatje en liefst van pup af, dit omdat deze hun karakter nog gevormd moeten worden en dit een langzame aanpassing is dan voor mijn ventje. Ook omdat ik zeker wil zijn dat ik een andere hond niet uit zijn vertrouwde rust haal. Ik weet niet volledig wat voor hond ik hierbij zou kunnen zetten. Ik zou graag eentje erbij zetten dat rustig kan zijn van nature, maar toch tegen een stootje kan... Dit is vooral voor mij het belangrijkste. Heb geen ras waarvan ik zeg nee, maar liefst niet klein. Hopelijk kunnen jullie me een beetje helpen bij mijn zoektocht en met ideeën?  

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat wil je zelf dan doen met de 2e hond?

Ook sporten, canicross etc?

Dan zou je moeten kijken naar een ras waarbij dit ook past.

Anoniem (Gast)

Ik ga er al zeker hondenschool mee volgen want vind dit zeer belangrijk. Om bv socialisatiebrevet te behalen. Maar het moet geen topsporter zijn. Dat is zeker geen vereiste ^^!

 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Maar een pupje is erg druk he,gelijk wat voor ras het is...dus rust zal er niet zijn tenzij jullie de honden dan apart kunnen laten rusten of zo.

Denk aan de retrievers,omdat ze meestal wel rust uitstralen en een goed tegengewicht kunnen bieden qua karakter.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Zal de hond vaker alleen zijn, nu je op jezelf gaat wonen? Dan zou ik eerst maar eens even afwachten hoe het dan gaat met je hond.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ja hoe wordt de nieuwe situatie? Hoe lang zou hij alleen moeten zijn? Je moet er rekening mee houden dat hij misschien in de nieuwe situatie niet alleen kan zijn de eerste tijd, een maatje erbij zal geen verschil maken.

 

Ik zou eerst settlen en de hond hierin begeleiden en dan pas gaan denken aan een tweede hond erbij. Voor zo'n sterke, energieke hond zou ik denken aan een robuust maatje dat ook zo'n typetje is zodat ze hopelijk iets aan elkaar hebben.

Volgende forumvraag: Lily
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^