Loops en blaasontsteking??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Charlie is sinds deze week voor de tweede keer loops. De eerste keer waren er geen problemen maar vanmorgen merkte ik raar gedrag op. Ze was erg aan het hijgen en stond telkens voor de deur te dartelen... 

Afijn, naar buiten gelaten en daar plaste en poepte ze. Uurtje later gaf ze weer aan naar buiten te moeten. Aangelijnd en meegenomen. Na een paar meters plassen maar daarna begon ze heel raar te lopen waarop ik merkte dat ze moest overwegen en dat deed ze ook 2x. Niet veel was het. 

De 10 minuutjes dat we weg waren heeft ze 4 keer een plas gedaan en dat terwijl ze normaal tijdens een wandeling van 1 uur maar max 2 keer plast! 

 

Wat kan dit nou zijn? Blaasontsteking? 

 

Nu heeft ze ook 2 keer binnen geplast en een aantal keer weer buiten. Ze ligt nu wel eindelijk te sluimeren maar vind het zo sneu :( 

 

Aan gedrag merk je inmiddels niet meer dat ze pijn heeft. 

 

Heb de dierenarts gebeld en die zei 'Ja eigenlijk mag ik je geen antibiotica meteen meegeven nu maar je kan het toch komen halen als je wilt'  

Vind dit vaag, wat zeggen jullie antibiotica halen of kan ik wat anders doen? 

 

Ze heeft sinds gisteren avond geen brokjes meer gegeten en drinkt nu ook niet :(... 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Geen ab zonder (urine)onderzoek is mijn advies. Heeft ze koorts?

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Diva plast normaal tijdens het wandelen niet meer dan 2 keer maar als ze loops is plast ze veel meer ook heeft ze wel een keer binnen geplast toen ze loops was dus het kan er zeker bij horen.

ze kaan er ook best buikpijn van hebben hoor dat ze loops in ( hebben wij ook ).

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jazeker een blaasontsteking, de baarmoeder hals staat wagenwijd open als het teefje loops is, hier ook een keer gebeurd, en ook antibiotica gegeven, gelukkig zo over, veel beterschap, en ik zou niet twijfelen over de antibiotica.  hier Bams, om de tien minuten plassen, kromme rug en kleine plasjes, je kan urine opvangen, ondanks dat ze loops is kunnen ze toch zien of er een blaasontsteking aanwezig is.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Blaasontsteking kan natuurlijk.

Maar hier hebben de dames tijdens hun loopsheid altijd waanzinnig veel plasjes achtergelaten. Ah ja, de hele wereld moest immers weten dat ze loops waren!  

Op een wandeling van een uur waren dat makkelijk 20 plasjes en meer.

Veel hijgen ook. De ene was erg sloom en niet voort te branden, erg hangerig en zeurderig. De andere teef werd een ware furie, schuimbekken en beven als ze een reu rook, niet te houden aan de lijn, joelen, huilen, roepen... oh jee, die kleine trok werkelijk alle registers open.

 

Dus op zich kan het best zijn dat ze zoveel plast enkel en alleen omdat ze loops is, en daarom zou ik zeker geen AB gaan geven zonder urinetest.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Bedankt voor de reacties! 

 

Inmiddels lijkt ze zich weer beter te voelen, maar we blijven het in de gaten houden :) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt voor de reacties! 

 

Inmiddels lijkt ze zich weer beter te voelen, maar we blijven het in de gaten houden <img class=" />  "

 



ze voelt zich beter ? nee geen blaasontsteking dan, ze worden er echt ziek van, plasjes maken als ze loops zijn zeker, maar om de tien minuten plassen en dan ook nog met een kromme rug dat duid op een blaasontsteking en dat gaat de dag en nacht door....... ik heb wat urine opgevangen, ondanks de loopsheid, omdat er bloed bij zit konden ze zien dat het een blaasontsteking was, en als je twijfelt, koorts opnemen...... maar er is echt een groot verschil tussen plassen omdat ze loops zijn of dat er een blaasontsteking aanwezig is.

Volgende forumvraag: hypoallergeen hondenvoer.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^