Pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Heel herkenbaar Maar gelukkig zijn er hier wat hondjes waar hij wel mee kan spelen, al zijn ze lang niet allemaal zo fanatiek als Toby haha! Toby krijgt het soms ook wel voor elkaar om honden met hem te laten spelen die eerst niet zoveel interesse tonen haha!

 

Pups hebben gewoon nog een beetje een bord voor de kop soms, ze moeten alles gewoon nog leren. Scheelt wel dat jouw pup straks lekker groot is, dan is een grote hond die niet zo lief is toch wat minder bedreigend... Het is gelukkig goed afgelopen ja. Hij had niks, mede door zijn dikke haardos denk ik. Pasgeleden was dat, maar gelukkig is hij dus niet angstig geworden. Dezelfde dag was er ook nog een minder lieve hond op cursus... En van die hond moet Toby nu niks meer hebben. Logisch, wel wat onhandig soms op cursus, een beetje bijelkaar uit de buurt houden.

Doe jij eigenlijk ook een cursus met Judah? Voor Toby is het de eerste cursus. Het doel is straks om behendigheid te gaan doen

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Puk is ook 2 keer aangevallen. Dit was niet tijdens het spelen gebeurd! Beide keren was Puk niet eens bezig met de andere hond. Ze is beide keren ook vanachter aangevallen. 

De eerste keer was door een Rottweiler. Het ging goed tussen die 2 toen ze elkaar tegen kwamen. We zijn doorgelopen en mijn zusje appte dat ze ook nog ff naar het park kwam. Ik zei dat tegen Puk en die is in de zon op haar dikke kont gaan zitten wachten tot ze mijn zusje aan zag komen. De rottweiler liep langs Puk, alles ging goed, en opeens haalt die hond uit en vliegt van achter bovenop Puk. Er was geen aanleiding, puk zat in de zon naar de uitgang van het park te kijken en te wachten op mijn zusje, ze keek die rottweiler niet eens aan. 

Uiteindelijk had Puk alleen een gat in haar oor. Je zou er zo een oorbel doorheen kunnen doen. Dit is netjes genezen. Die rottweiler bleek ook ziek te zijn waardoor de agressief gedrag ging vertonen naar andere honden. 

 

De tweede aanval was toen Puk een plekje zocht om te gaan poepen. Er kwam een vrouw aangelopen met 2 honden aan de riem. We begroette elkaar en ze klikt de ene hond los (die is niet agressief). Opeens zie ik haar de andere hond ook los klikken en voor ik het wist zat ook deze hond bovenop Puk. Puk had nog geen contact gezocht met beide honden omdat ze aan het rondsnuffelen was. Hierbij is Puk ook weer vanachter aangevallen en had een snee in haar zij en een kale plek. 

De vrouw zei verbaasd 'oh ik hoor van iedereen dat Puk zo goed is met elke hond dus ik dacht laat ik het ook maar eens proberen met deze hond, die kan met geen enkele hond'. Alsof Puk wonderen kan verrichten?? Puk is goed met alle honden ja maar dat betekend niet dat ze een niet gesocialiseerde agressieve hond kan omtoveren tot sociale hond! 

Ik had het fijner gevonden als die vrouw het even overlegd had in plaats van zomaar de hond losklikken en duimen op een goede afloop. 

 

Gelukkig heeft Puk van beide aanvallen geen trauma's of angst overgehouden. Ze is alleen voor deze 2 specifieke honden bang. 

 

Door de ervaringen en de ervaringen die ik om me heen heb zien gebeuren ben ik gewoon heel voorzichtig met andere mensen aan te raden de honden het zelf te laten oplossen. Deze 2 situaties hadden niks met hondentaal te maken en al helemaal niks met correcties. Ik vind dit meer onder de categorie vallen van honden die géén hondentaal spreken en meteen door kunnen slaan van goed naar slecht. Helaas komen deze honden ook gewoon in losloopgebieden. 

 

Ik wil je zeker niet bang maken. Maar ik wil wel graag uitleggen waarom ik niet meteen begon over 'laat ze het zelf oplossen'. Het is gewoon het risico dat je loopt. Maar als je nagaat dat Puk elke dag wel andere honden tegen komt en dit 2 keer gebeurd is is de kans heel erg klein. 

 

Ik durf eigenlijk wel te gokken (als ik het hier zo lees) dat Judah gewoon een grote lieve knuffelbeer word die andere weinig kwaad zal doen. 

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wat gaaf om te zien! Wat heeft ie een plezier gehad, heerlijk. 

 

Met een paar honden tegelijk al gespeeld en aan de foto's te zien was hij helemaal niet bang. Dat doen niet veel jonge pups hem na. Nog een bevestiging om je geen zorgen te maken over zijn socialisatie. 

 

Ik moest wel even 2 keer kijken naar die beelden in het water hahaha. Ik kon even niet goed plaatsen wat het was 

 

 

 

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Bij Toby was het ook niet met spelen gebeurt, de honden liepen los op een veldje, maar speelden niet. De drie andere honden die erbij waren, waren allemaal nogal gefocust op apporteren. Toby heeft daar niet zoveel mee.

Bij Toby was het ook zo dat hij met de rug naar die hond toestond en die sprong er bovenop. Even daarvoor hadden ze wel gesnuffeld en Toby had wel een zelfverzekerde houding enzo, maar geen gekke dingen. Eén keer ook een snauw van die hond omdat hij een bal apporteerde en Toby rende mee (maar is niet in de bal geïnteresseerd) Toen ging Toby al weg, dus een goede reactie.

Maar goed, het kan ineens misgaan. Dus niet alleen maar kletsen met baasjes en je hond vergeten...

Wat raar zeg dat die mevrouw haar hond die niet met anderen kan zo losliet omdat die van jou zo sociaal bekend staat... Leuk je hond als proefkonijn (!)

Op cursus was Toby aangelijnd, en hoewel ik dat anders nooit doe heb ik hem toen opgetild, want die hond bleef hem aanvallen en bijten. Aangezien Toby ook nergens heen kon leek me dat op dat moment de beste methode.

Als je het niet vertrouwd of het lijkt even niet zo lekker te gaan dan je hond bij je roepen, en zonodig gewoon het spel verlaten zeg maar. Niet alle honden kunnen goed samen, net zoals wij ook niet iedereen even aardig vinden.

Mooi dat Judah zo leuk gespeeld heeft! :) Ik denk dat Toby ook wel met hem zou willen spelen, hij is dól op puppy's want die zijn meestal net zo gek als hij, haha!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"  Wow jeetje zo uit het niets! Voorkomen lukt dus echt niet altijd! Ik begrijp wat je bedoeld idd! Het kan gewoon wel gebeuren gelukkig is het wel een kleine kans!! Ik hoop echt dat je gelijk hebt, het is ook echt een lieverd verder maar ook echt een dondersteen hij heeft pit! 
 
Hoe mooi om te zien hé!
Zo knap geen 1 keer was hij bang als er een groepje honden flink aan het spelen waren rende meneertje er zo op af om even mee te doen! 
Denk wel dat hij het heel anders hier doet in de omgeving we komen niet al te vaak honden tegen.. maar daar ga ik gewoon door met de tips dan zal hij hier ook uiteindelijk zo zijn dacht ik toch!
Hahah rare beelden he! Kunst in het water haha!  "

 

Tussen pit en een onsociale hond  zit zoveel verschil! 

Puk heeft ook veel pit. Soms zijn er 3 herders die tegelijk op het veld even de gekke 5 minuten krijgen. Alle andere honden gaan dan aan de kant en denken 'daar waag ik me niet eens aan'. Maar Puk die rent en speelt heerlijk met die 3 herders mee. 

Als Puk met haar allerbeste vriendje speelt dan lijkt het soms alsof ze elkaar vermoorden aan de geluiden te horen. Maar nog altijd hebben ze elkaar geen krasje bezorgd en zijn heel erg blij als ze elkaar weer zien. 

 

Mijn ervaring is dat onstabiele/agressieve honden vaker uit angst en onzekerheid ontstaan dan uit pit en zelfverzekerdheid. 

 

Afgelopen zomer hebben wij hier in de buurt een soort groep gevormd. Elke avond om 18:30u waren we daar om de honden te laten spelen op het veld. 

In het begin dacht ik ook nooit iemand tegen te komen totdat de contacten waren gelegd en we meer gingen 'afspreken'. Van een paar honden is die groep uitgegroeid tot een flink aantal. 

Wie weet is zoiets ook mogelijk in jou buurt. 

 

En even als disclaimer:

Ik wil niemand verplichten zn honden te laten spelen met andere. Dit is geheel op vrijwillige basis gegaan en alleen met de honden die veel plezier beleven aan het samen zijn met soortgenoten. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Leuk!! Heerderstrand, dat is dicht bij ons

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

" Leuk!! Heerderstrand, dat is dicht bij ons "

 Oh wat leuk ! Mooie plek! 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Wat dat betreft mag ik dus blij zijn dat Judah pit heeft dus en goed socialiseren!
Er zullen vast genoeg mensen dan denken dat Puk en die andere hond agressief zijn zoals ze spelen!  Ze weten precies wat ze kunnen lekker uitleven samen heerlijk!
Dat is wel heel leuk zeg! Judah wil juist ook graag spelen wie weet komen er hier ook zulke contacten zou leuk zijn! "

 

Goed socialiseren is sowieso altijd belangrijk! Maar dat zit wel goed bij jou volgens mij. Ik vind die pups met pit altijd wel erg leuk haha. Die hebben al zn heerlijk eigen karakter.

 

Sommige mensen denken inderdaad dat ze elkaar vermoorden en kijken met afkeurende blikken naar ons. Vaak zijn dat wel mensen die geen hondentaal snappen of bij elke grom hun hond optillen en wegrennen hahaha. 

 

Hopelijk heeft Judah ook een leuke vriendengroep over een tijdje. Zou echt heel leuk voor hem zijn! 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Bij Toby was het ook niet met spelen gebeurt, de honden liepen los op een veldje, maar speelden niet. De drie andere honden die erbij waren, waren allemaal nogal gefocust op apporteren. Toby heeft daar niet zoveel mee.Bij Toby was het ook zo dat hij met de rug naar die hond toestond en die sprong er bovenop. Even daarvoor hadden ze wel gesnuffeld en Toby had wel een zelfverzekerde houding enzo, maar geen gekke dingen. Eén keer ook een snauw van die hond omdat hij een bal apporteerde en Toby rende mee (maar is niet in de bal geïnteresseerd) Toen ging Toby al weg, dus een goede reactie.Maar goed, het kan ineens misgaan. Dus niet alleen maar kletsen met baasjes en je hond vergeten... Wat raar zeg dat die mevrouw haar hond die niet met anderen kan zo losliet omdat die van jou zo sociaal bekend staat... Leuk je hond als proefkonijn (!)Op cursus was Toby aangelijnd, en hoewel ik dat anders nooit doe heb ik hem toen opgetild, want die hond bleef hem aanvallen en bijten. Aangezien Toby ook nergens heen kon leek me dat op dat moment de beste methode.Als je het niet vertrouwd of het lijkt even niet zo lekker te gaan dan je hond bij je roepen, en zonodig gewoon het spel verlaten zeg maar. Niet alle honden kunnen goed samen, net zoals wij ook niet iedereen even aardig vinden. Mooi dat Judah zo leuk gespeeld heeft! :-) Ik denk dat Toby ook wel met hem zou willen spelen, hij is dól op puppy's want die zijn meestal net zo gek als hij, haha! "

 

Ja het was een hele rare situatie. Had het fijner gevonden als ze even had aangegeven wat ze van plan was. Beide aanvallen zijn echt in een paar seconde gebeurd. Binnen een halve seconde van niks naar ineens een aanval. Heel raar om mee te maken. 

 

Mijn hond vergeten doe ik sowieso niet. Maar het is wel een goede tip. 

Ookal sta ik met mensen te praten ik weet altijd precies waar mn hond is, met wie ze is en wat ze aan het doen is. Ook zie ik vaak als eerste andere honden het park inkomen haha. Soort radar ofzo . Maar ondanks dit is het toch 2 keer gebeurd en was het alweer voorbij voor ik het door had. 

 

Optillen vind ik nooit goed behalve in hele uitzonderlijke situaties. Als je geen kant op kan en de hond blijft aanvallen zou ik Puk ook optillen. 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

" Leuk!! Heerderstrand, dat is dicht bij ons "

 

je kan leuke wandeling maken Lieke

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Leuke fotoos!

hij is zooooo knap

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

" Leuke fotoos!
hij is zooooo knap "

 Dankjewel!!

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

 

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ooh, wat leuk dat Judah zo met zijn zusje gespeeld heeft! Die foto's zijn gewoon echt te schattig voor woorden  Hopelijk kunnen jullie dat in de toekomst nog vaker doen, want volgens mij zullen ze dat allebei superleuk vinden!

 

En wat fijn dat het verder ook zo goed gaat! Typische Leonberger dingetjes ook als ik het zo lees; succes daarmee  Hihi nee hoor, lekker genieten van die mooie Judah van je.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Superleuke foto's!! Heel leuk om hem samen met zijn zusje te zien spelen  Heel fijn om te lezen dat alles zo goed gaat!

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Leuke fotoos!

ben echt verliefd op Judah

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

He Zwarte dennen dat is toch in Staphorsterbos? Wij lopen daar af en toe wel die gele hondenroute maar dat is aan de andere kant denk ik?

 

super leuke foto's, wat een pret die twee!!

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

 

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wat heerlijk al die puppyspam! 

 

Heel leuk om te lezen dat het zo goed gaat met Judah. 

 

Op de foto's met zn zusje kan ik niet zien wie nou wie is hahaha maar het zijn allebei 2 hele leuke honden!! 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

"  Ja dat klopt !! Mooie plek ! Nou ik begreep niet helemaal waar de gele honden route nou was heb denk ik niet goed opgelet want als het goed is dan staat het aangegeven toch! Kon daar niets zien dus denk dat het aan de andere kant is idd! Dankjewel ze hebben zich heerlijk uitgeleefd!  "

 Ik heb nog even gekeken, wij parkeren dan aan de Kampweg, zijweg van de Meester JB Kanlaan, vlakbij een houthandel is dat

Denk dat de honden in de zwarte dennen in de zomer niet los mogen? Of kom je daar zelf niet uit de buurt?

pagina 6 van 10 12 3 4 5 67 8 9 10
Volgende forumvraag: Puppy overdag in bench ,piepen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^