Afleren van (agressief) bijten van een pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dorinedorine

Dag allemaal, 

er is al veel over geschreven maar hopelijk kunnen jullie wat persoonlijk advies geven. Wij hebben vorige week onze Berner Sennen pup Mango opgehaald. Ze is nu dus negen weken. Over het algemeen doet Mango het heel goed. Ze heeft alleen de gewoonte om af en toe haar 'terror' momentjes te hebben en hopelijk hebben jullie hier tips voor. 

Als ze dit heeft is het binnen nog wel redelijk te doen, dan speelt ze met haar speeltjes en laten we har ook alleen met haar speelgoed zodat ze niet in de verleiding komt om in onze handen/voeten te bijten. Als ze ergens aan begint te bijten, zeggen we 'Nee' en geven we haar een speeltje.

Maar als we buiten zijn en ze heeft een van haar buiten bijt ze heel hard in je enkels/kuiten, ze blijft hier dan ook in hangen en begon er net zelfs bij te grommen. We hebben geprobeerd om hard en hoog 'auw' te roepen maar daar keek ze niet van op of om. Ook een speeltje meenemen en haar daar mee af te leiden werkt vaak niet, ook al negeer ik haar dan en blijf ik stil staan zodat het bewegende speeltje interessanter lijkt dan mijn benen. Ik weet dat we geduld moeten hebben en de aanhouder wint, maar op dit moment lijkt het bijna niet meer op puppy spelen maar neigt het al naar agressief doen. 

Hebben jullie alsjeblieft tips en/of ervaringen? 

Ik hoor het heel graag van jullie!

Groetjes,

Dorine&Mango

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Waarschijnlijk komt het doordat haar emmer overloopt.

 

Je pup heeft 9 weken in een veilige omgeving geleefd, met mama en nest genootjes. 

Dan ineens wordt ze weggehaald naar een compleet nieuwe omgeving.

Met steeds nieuwe indrukken en geurtjes.

Dat zijn een hoop indrukken. Als ze vervelend wordt, is het te veel voor haar.

 

Probeer veel rust in te plannen en het buiten voorlopig kort en saai te houden, zodat ze kan wennen en alle indrukken een plekje kan geven.

Als je buiten naar een nieuwe plek wilt, nieuwe indruk, doe dat dan niet vaker dan om de dag. Een dag saai en rustig, volgende dag een nieuwe indruk. 

Is ook dat te veel, dan 2 dagen saai houden.

 

Als ze met haar speelgoed speelt, geef haar dan juist aandacht. Dit kan slopen voorkomen. Haar eigen speelgoed is aandacht. Dan hoeft ze niet opzoek naar aandacht.

Als je merkt dat ze binnen ook vervelend wordt, even rust in bouwen.

Een rustig plekje, kluifje erbij en ze zal slapen gaan.

honden page profiel JetJet

honden foto van Jet

Gewoon doorgaan zoals je al doet. 

Stilstaan als ie begint te bijten.  Negeren zou ik niet doen (leert ie niets van), maar duidelijk NEE zeggen en m bij je vandaan houden zodat ie niet kan bijten. 

Als je dan weer doorloopt en hij begint weer: hetzelfde verhaal. 

Het is op dat moment allemaal even te veel voor hem en dan reageert hij het zo af.  Goed zn rust geven thuis wil al een hoop helpen. 

Onze huidige hond deed dit als pup ook (leek echt agressief)  maar als je m rustig maar duidelijk begeleidt is het even een fase waar je doorheen moet. 

(en hij deed het altijd op dezelfde plekken dus ik dacht; wat moeten die mensen wel niet denken)  :-) 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Agressief bijten? Een puppies van 9 weken??

Nou nou, dat zijn wel grote woorden hoor.....

Er zit echt geen agressie in n zo jonge pup. Je helpt een pup in huis en die speelt soms te wild. Dan moet je m laten weten dat dat niet oké is. Zo werkt dat......

Niet met een hoge, maar juist met een lage stem: AU! 

En het spel even staken tot hij wat rustiger is.

Maar het is een jonge pup hè, die doen dit soort dingen soms.....is een fase. 

Dus, Bescherm je voeten en enkels( draag even hele dikke sokken en desnoods laarzen) en bouw voldoende rust momenten in voor dat ukkie.

Komt goed, echt.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ja hoor, het kan zeer zeker agressie zijn. Alleen is het dan agressie d.m.v. teveel prikkels. Ik heb hier ook al meerdere keren meegemaakt.

 

Vaak is het opgestapelde stress en is je pup moe. Je pup weet nog niet hoe hij dit moet vertellen en dan is bijten een logische oplossing voor je pup.

 

Om te leren hoe dit ontstaat is er meer informatie nodig. Hoeveel en hoelang wandel je? Hoeveel slaapt je pup? En waar slaapt je pup?

Volgende forumvraag: Pup springt op andere honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^