wanneer mag mijn hond niet gedekt worden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Er worden geen stambomen gegeven want doe zijn er niet, en ze hebben al vaker een fout pupje gehad, ook in het nestje van onze hond was er een mis pupje en ook het nestje daar voor hebben mensen hun pup moeten inslapen mits deze veel problemen had aan haar gewrichten, op het einde kon het arme beestje niet meer gaan. Ook zet ze een golden op een labrador of andersom, ze doet het puur en alleen voor het geld. Wij denken soms ook dat ons Nalah problemen heeft met haar heupen.
 
Ik wil jullie allemaal al zeer hard bedanken om jullie mening te geven en wat uitleg !! "

 

Soms val ik hier wel eens van mijn stoel, maar dit + je eerdere opmerkingen over de stand van de poten, heeft weer een nieuw dieptepunt geraakt!

 

Een fok teef dient vrij te zijn van alle mogelijke afwijkingen. Al heeft ze 1 minimale afwijking is dat al voldoende rede om niet te fokken.

 

Ik zou in dit geval zelfs de rollen omdraaien, ik zou der heupen laten testen (HD foto's) en mocht daar een afwijking gevonden worden die behandelbaar is, de rekening bij de fokker afleveren.

 

Zo'n kladje is niet rechtsgeldig, een strak contract die door beide partijen is onder tekent word al niet als rechtsgeldig gezien, als je het zou laten voorkomen. Helemaal als blijkt dat de teef niet fokwaardig is en afwijkingen vertoont.

 

Het gaat je waarschijnlijk een hoop gedonder geven met de broodfu ker, maar ik zou ze alleen op basis van wat je hier heb geschreven een mooie middelste vinger laten zien. 5 nesten per teef? Het zijn geen broedmachines, vind 2 - 3 nesten per teef al veel en zelfs dan moet het een bijzonder goeie teef zijn om al meer als 1 nest mee te doen. Vermeerderen voor het geld is wel het stomste wat men kan doen!

 

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

" Zoals je zelf al beschrijft: de hond is niet geschikt om mee te fokken. Heel goed dat jullie hier ook al twijfels over hadden! 
 
En nee, een geschreven tekstje op papier zie ik niet als een contract.  "

 Dat kan jij wel niet als contract zien maar het is gewoon rechtsgeldig als ze beide hebben ondertekend. 

Als dit het geval is is het dus wél een contract.

 

Het moet een eigen handgeschreven codicil zijn. Het moet voorzien zijn van een datum ook door de persoon zelf opgeschreven
Het moet voorzien zijn van een duidelijke handtekening. Alleen op deze wijze is dit codicil rechtsgeldig. 

http://www.gratisadviseurs.nl/question.php?id=187729

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Het gaat over mijn golden retriever,
Ik en mijn partner hebben ze gekregen van een vrouw om ze nadien te laten dekken daarom moesten we ze niet betalen, maar mits ze van een broodfocker komt en haar voorste pootjes een beetje naar buiten staan en haar achterste pootjes wat naar binnen staan en wat langer zijn dan haar voorste vraag ik me af of dit wel zou mogen, liefst zouden we nu onze hond niet laten dekken omdat de fokker al enkele baby pups heeft gehad met ernstige afwijkingen, ook zou ze onze hond maximaal 5keer willen laten dekken. Onze hond staat nu wel op onze naam volledig dus ze kan ons niets maken volgens de mensen dat we moeten geloven "

 Nooit! Gun haar een goed leven, en met een broodfokhond moet je nooooit gaan fokken.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"  Dat kan jij wel niet als contract zien maar het is gewoon rechtsgeldig als ze beide hebben ondertekend. 
Als dit het geval is is het dus wél een contract.
 
Het moet een eigen handgeschreven codicil zijn. Het moet voorzien zijn van een datum ook door de persoon zelf opgeschrevenHet moet voorzien zijn van een duidelijke handtekening. Alleen op deze wijze is dit codicil rechtsgeldig. 
http://www.gratisadviseurs.nl/question.php?id=187729 "

 Ik wilde het net gaan schrijven.

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Er worden geen stambomen gegeven want doe zijn er niet, en ze hebben al vaker een fout pupje gehad, ook in het nestje van onze hond was er een mis pupje en ook het nestje daar voor hebben mensen hun pup moeten inslapen mits deze veel problemen had aan haar gewrichten, op het einde kon het arme beestje niet meer gaan. Ook zet ze een golden op een labrador of andersom, ze doet het puur en alleen voor het geld. Wij denken soms ook dat ons Nalah problemen heeft met haar heupen.
 
Ik wil jullie allemaal al zeer hard bedanken om jullie mening te geven en wat uitleg !! "

Ik geloof zelfs dat ik dit zou melden bij een of andere instantie.

Verder, als je een vermoeden hebt dat je hond iets aan de heupen mankeert, hoop ik dat je een verzekering hebt afgesloten.

Ik zelf heb een Golden op 1 jarige leeftijd uit het asiel gehaald, die van alles mankeert. Achtergrond onbekend, want hij is gevonden, maar de kans is groot dat hij uit net zo'n fraai nest komt

Hij slikt voor € 75,00 per maand aan medicatie i.v.m. zijn atopie, en ik bezoek ongeveer 4 x per jaar de fysio met hem a € 50,00 per bezoekje. De weg vooraf om al z'n mankementen te laten diagnosticeren en eerdere behandelingen/symptoombestrijding hebben ons duizenden euro's gekost.

 

 

 

 

honden page profiel sheilasheila

We hebben geen verder onderzoek gedaan naar die fokker mits dat dit de beste vriendin is van mijn schoonmoeder, verder wisten we niet dat ze smerig deed met de honden.

Weet er toevallig iemand hoe ik zo iets kan melden om al dan niet een klacht in te dienen als de fokker vast beraden blijft om onze hond te laten dekken. Deze informatie zou ik moeten hebben voor België want daar wonen we namelijk. Of een site waar de voorwaarden van fokken staan die voor België gelden.

Als we het zouden kunnen voor elkaar krijgen dan zouden we niet met onze hond willen kweken, omdat we haar die pijn ook niet willen aandoen, en als ze gedekt moet worden en onze hond ziet dat totaal niet zitten en die fokster houd haar onder bedwang zou dit voor ons over komen van een verkrachting tussen honden. en dat willen we ons kleine meisje niet aandoen

 

 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Dan steriliseer je haar gewoon....

 

Normaal zou ik dit niet roepen maar in dit geval wel.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Gewoon niet laten dekken! Vriendin of niet, deze hond is ongeschikt om mee te fokken.

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Ik denk dat je een paar dingen moet doen. Dat zogenaamde 'contract' laten nakijken of het inderdaad rechtsgeldig is. Als jij hebt getekend met naam en toenaam en datum en de tegenpartij ook, zou het wel degelijk rechtsgeldig kunnen zijn en zou je dus contractbreuk plegen door niet te fokken. Maar als je teef ongeschikt wordt bevonden om te fokken heb je natuurlijk een goede reden om niet te fokken. 

(En wat ik hier lees is ze absoluut niet geschikt om mee te fokken!)

Dus ga er niet zo maar van uit dat het papiertje niet geldig is, eerst laten onderzoeken door een advocaat (juridisch loket?). Als het contract niet geldig is, hoef je je verder geen zorgen te maken. Is het wel geldig, moet je op zoek naar redenen om onder het contract uit te komen. Laat je goed uitleggen welke reden dat zou kunnen zijn. Wellicht kan inderdaad een medisch bewijs van ongeschiktheid helpen, dan ga je wel een neutrale dierenarts (die liefst van al zeer gekant is tegen broodfok). 

Je zou haar kunnen laten steriliseren, maar als het papiertje wel rechtgeldig is, zou dat als contractbreuk kunnen gezien worden. Als je toch juridisch advies vraagt, vraag dan meteen wat er zou kunnen gebeuren als je contractbreuk pleegt. Misschien kunnen ze je zo wie zo niet veel maken.... 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Leg deze zaak eens voor aan Dierenrecht vzw.

http://www.dierenrecht.be/

Een rechter zal dat papieren contractje zo van de tafel vegen.

 

Jouw hond moet onder geen beding gedekt worden en pups krijgen.

 

Liefst wordt deze broodfokker/vermeerderaar van erfelijke aandoeningen zo spoedig mogelijk gestopt met pups op de wereld zetten, die mismaakt zijn en wat de Golden Retriever betreft ernstig zullen lijden aan o.a. Heup Dysplasie, Elleboog Dysplasie etc.

honden page profiel --

honden foto van -

He jeetje, goed dat je niet met haar wil fokken! Is het geen optie om de "fokker" het bedrag wat ze normaal voor een pup vraagt te geven en dat ze alsnog helemaal van jullie is? Dat jullie dus kunnen bepalen wat er met haar gebeurt?

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

" He jeetje, goed dat je niet met haar wil fokken! Is het geen optie om de "fokker" het bedrag wat ze normaal voor een pup vraagt te geven en dat ze alsnog helemaal van jullie is? Dat jullie dus kunnen bepalen wat er met haar gebeurt? "

 Ik vermoed dat ze daar niet tevreden mee zou zijn, 5 x een nest puppies brengt veel meer op. Laten we het houden op een gemiddelde van 4 pups per nest, dan zou de "fokker" 20 x dat bedrag verdienen. Lijkt me straf dat ze dan voor 1x dat bedrag zou gaan.

honden page profiel --

honden foto van -

"  Ik vermoed dat ze daar niet tevreden mee zou zijn, 5 x een nest puppies brengt veel meer op. Laten we het houden op een gemiddelde van 4 pups per nest, dan zou de "fokker" 20 x dat bedrag verdienen. Lijkt me straf dat ze dan voor 1x dat bedrag zou gaan. "

Hmm ja daar heb je gelijk in.. Bah ik word hier echt naar van, ik hoop dat TS een oplossing kan vinden!

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Als je werkelijk het gevoel hebt dat er iets niet goed is met of de ellebogen van je pup, of de heupen, dan is het hoe dan ook een goed idee om hier nu meteen een foto van te laten maken door een specialist... Als het mis is ben je er vroeg bij en kun je schade door artrose beperken waardoor je de kosten op latere leeftijd ook wat kunt beperken. En dan weet je ook meteen of er überhaupt met deze hond ooit gefokt zou mogen worden. Het kost behoorlijk veel geld, maar als er echt iets is kun je dat verhalen op de verkoper... Dat is inmiddels wettelijk geregeld in Nederland... Check even hoe het in België zit.

Je zou ook in eerste instantie alleen een consult met een specialist kunnen doen, daar je verhaal neerleggen, en zijn/haar advies kunnen vragen... Grote kans dat het niet de eerste keer is dat een dergelijke specialist een dergelijke vraag krijgt... Wie weet kun je sowieso een fokverbod krijgen... Maar de werkelijkheid is... Als er echt wat mis is dan zul je er toch iets mee moeten voor je hond....

Kun je die kosten niet voorschieten.... Dan zou ik zelf denk ik ook zo snel mogelijk steriliseren....

honden page profiel sheilasheila

We hebben haar al eerder gevraagd of we ze misschien gewoon het geld kunnen geven wat ze voor elke pup vraagt 700 euro, maar dat wil ze zeker niet, want ongeveer elke nest heeft ze ongeveer 8 pups, en per pup vraagt ze 700 euro, dus waarom zou ze dat wel willen ik denk dat niemand dat dan zou doen. Ook zou ze willen dat als ze kan gedekt worden dat onze hond elke keer tijdens de dracht 2maand bij jaar zit, iets wat we ook totaal niet willen (maar dat staat al goed niet op het papier dat dit verplicht is). Verder gaan we zo snel mogelijk eens met onze hond langs onze eigen dierenarts om ze volledig te laten controleren, en wanneer zei zegt dat ze niet gedekt mag worden vragen of ze er een contract wil voor opstellen. Ook ga ik eens een kijkje nemen op de site www.dierenrecht.be zien of ik daar nodige info te pakken kan krijgen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik geloof dat ik sterilisatie ook zou overwegen, omdat het gewoon onomkeerbaar is.

Daarna zou je haar een eenmalig aanbod kunnen doen van een pupprijs van haar, en laten ondertekenen als ze dat niet wil.

Denk niet dat zo iemand het erg hoog zal gaan opspelen, juridisch gezien.

 

Licht je dierenarts ook goed in wat er aan de hand is, die heeft misschien ook wel tips.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

In Nederland is elk contract dat zegt wat jij met jouw hond moet doen na de koop niet rechtsgeldig. Verkocht is verkocht, de verkoper heeft na de koop niks meer te zeggen over de hond. Met de koop worden alle rechten op het koopwaar overgedragen aan de koper. 

 

Weet niet hoe dit in België zit.

honden page profiel --

honden foto van -

" In Nederland is elk contract dat zegt wat jij met jouw hond moet doen na de koop niet rechtsgeldig. Verkocht is verkocht, de verkoper heeft na de koop niks meer te zeggen over de hond. Met de koop worden alle rechten op het koopwaar overgedragen aan de koper. 
 
Weet niet hoe dit in België zit. "

Alleen heeft TS dus niet betaald voor de hond, maakt dat geen verschil?

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Alleen heeft TS dus niet betaald voor de hond, maakt dat geen verschil? "

 Dat weet ik niet zeker. Het gaat dan geloof ik om een gift. Zolang je kunt bewijzen dat jij alle kosten draagt voor de hond, dat de hond bij jullie woont en dus door jullie verzorgd wordt, lijkt me dat je daarmee kunt aantonen dat je de eigenaar bent.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Het probleem is dat TS de hond niet gekocht heeft. Maar als de hond niet geschikt is voor de fok en als dat zwart op wit staat door een dierenarts ..... Kan de fokker er eigenlijk niet mee fokken. Zeker nu met die nieuwe reglementering in NL. 

Castratie zou ik ook eventueel overwegen ( als de teef uitgegroeid is) 

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Jullie gaan uit van de Nederlandse wet, maar TS woont in België en ik weet echt niet of onze Belgische instanties zich zo druk maken over de gezondheid van honden.

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Dan steriliseer je haar gewoon....
 
Normaal zou ik dit niet roepen maar in dit geval wel. "

 Dat vond ik dus ook al.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik val echt van mijn stoel van dit topic... 

gelukkig al genoeg adviezen gegeven: niet doen en in het vervolg leren van de gemaakte fout en noooooit meer een hond bij een broodfokker kopen!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik val echt van mijn stoel van dit topic... 
gelukkig al genoeg adviezen gegeven: niet doen en in het vervolg leren van de gemaakte fout en noooooit meer een hond bij een broodfokker kopen! "

 Ze heeft m niet gekocht... Was dat maar zo, dan had ze meer t gevoel eigenaar te zijn denk ik.

Charlotte Calmerman Van Wauwe (Gast)

Met alle reacties moet ik niets toevoegen meer dan dat ik ben blij dat je de vraag gesteld heb ipv maar naar de zg "fokker" luisteren.

Hoop van harte dat jullie teefje niet met te veel ziektes zit.

En, ik huil als ik weer hoor dat zulke bedrijven nog kunnen blijven doen; waar zit de rechten van dieren, hoe kan het maar zo doorgaan :(

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

" Dan steriliseer je haar gewoon....
 
Normaal zou ik dit niet roepen maar in dit geval wel. "

 Ik zou het niet beter kunnen zeggen!

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ook ik zou in dit geval voor sterilisatie gaan, dan is jouw hond niet meer interessant voor deze 'fokker'.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Het is alleen weer jammer dat we zo weinig horen wat de ts er mee gaat doen...

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ja, hoop nog wel van Sheila te horen

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: nestaankondiging
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^