dominant gedrag?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

 

 

 

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Tsja, die begint haar grenzen te verkennen......

Maar ze is ws ook toe aan méér beweging: probeer wat langer en verder te lopen met haar, 2X 30 minuten is te weinig voor deze puber.

Maar wees ook duidelijker: als je hond opdringerig wordt of doet is dat altijd: einde van het spel. Direct de hond afzonderen( en dus niét de baasjes! " we gaan dan maar uit het zicht zitten")

Ook het niet willen luisteren en overal maar in happen: nee, einde oefening. Hond zonder veel drama of correcties in de bench of op de gang. Geen aandacht meer. Ook niet als ze daar gaat zitten piepen en aandacht vragen.

Time out. Pas als ze weer rustig is mag ze weer meedoen.

Tenzij ze in slaap valt, dan had ze gewoon die rust nodig.....

Dit helpt echt hoor: meer beweging en gewandel overdag en s avonds consequent ingrijpen bij te onstuimig gedrag.

Ingrijpen met een néé! Als ze door blijft gaan: time out.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" We hebben enkele problemen bij de opvoeding van onze labrador puppy (bijna 7 maanden).
We volgen al van toen ze 12 weken was puppycursus. Hier heeft ze leren wandelen aan de lijn, zitten, liggen, plaats kennen,.... Dit gaat allemaal goed en doet ze meestal perfect als we oefenen. We gaan minstens iedere dag 30 minuten wandelen en soms zelfs 2x per dag. Voor de rest apporteren we regelmatig met haar, omdat ze hier gek van is. Ze kan buiten ook gewoon vrij in de tuin rondlopen dus daar zit ze ook vaak alleen. Als we dan zien dat ze moe wordt na een wandeling of na het spelen zetten we haar in de bench en dan slaapt ze meestal ongeveer 1-2 uur. Binnen mag ze in de zetel slapen, maar hier gaat ze niet vaak vanzelf liggen. Ook 's avonds als iedereen in de zetel zit niet. Dan is ze het drukst en zijn we verplicht om haar in haar bench te zetten, omdat ze overal aan bijt (inclusief ons) en niet luistert als we haar corrigeren. Als we haar dan iets geven om op te kauwen, wil ze dit niet eens bekijken. 
Nu sinds een week of 2 begint ze 'agressief' gedrag te vertonen naar ons toe. Als we bijvoorbeeld na het spelen de bal wegleggen, of haar corrigeren voor iets wat niet mag (bv: aan de tafel bijten) begint ze te blaffen en te springen en bijt ze ons overal waar ze maar kan. Het grootste probleem is ook dat ze niet meer 'puppy bijt' maar echt doorbijt en niet makkelijk loslaat. Als we haar negeren als ze bijt blijft ze gewoon verdergaan. Het enige wat helpt is als we ons even afzonderen ergens waar ze ons niet kan zien. 
Ze is ook zeer opdringerig en heeft geen geduld. Als ze speeltjes neemt komt ze altijd tegen onze benen opduwen omdat ze wil dat we het weggooien en ze stopt niet tot we meespelen. 
Ook als we iets vasthebben wat zij wil hebben (vb: lege fles, karton,...) springt ze en begint ze ons te bijten als ze dit niet krijgt.
Iemand weet hoe dit komt? en hoe we dit kunnen oplossen? 
 
 
  "

 

Ik zou er toch wat vaker op uit trekken met je hond, die heeft namelijk aan een half uurtje per dag wandelen echt niet genoeg. Apporteren met 7 maand... Lijkt mij nog niet goed voor de gewrichten?? Ik zou daarmee wachten tot ze zeker de 1 jaar gepasseerd is.

 

Als apporteren, half uurtje of misschien 2x een half uurtje wandelen per dag en in de tuin rondlopen het enige is wat jullie met de hond doen, denk ik dat die hond zich helemaal kapot verveeld en daarom dat gedrag laat zien.

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

Het is echt niet zo dat we niet met haar bezig zijn in tussentijd hoor.
Ze zit al bijna nooit alleen, omdat er altijd wel iemand thuis is. 
Door de dag oefenen we ook met haar (zit, lig, plaats, kom,...) en we geven haar soms ook hondenpuzzels. 

Ik las ook dat je bij een puppy toch maar 5 minuten per levensmaand mag wandelen en dat het anders ook ongezond is voor hun gewrichten. Dit zou dan 35 minuten zijn aan 1 stuk en dit misschien 2-3 keer per dag. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Dat klopt ook wel ' l 18' ( heb je geen naam? )

Dat van die 5 minuten regel. Maar dat zijn richtlijnen.

Er is helemaal niets op tegen om een keer of 2, 3 per week die jonge dame eens flink moe te maken en er es een uur mee door bos en hei te laten draven.

Zul je zien dat je dan s avonds geen kind aan hebt

En de volgende dag dan weer wat rustiger aan doen.

Of verzin eens nieuwe uitstapjes: over de markt lopen, of door de intra tuin of dergelijke tuincentra. Leuke uitjes en worden ze erg moe van: al die nieuwe indrukken!

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

Mijn naam is Laurine 

En ja hebben we ook al allemaal gedaan, maar lijkt ook niet echt te helpen. 
We zijn al regelmatig naar het bos geweest en een grotere wandeling gemaakt. Vorige week vrijdag hebben we haar meegenomen naar de markt. Ze is hierna wel moe en ze slaapt dan, maar tegen de avond is ze alweer uitgeslapen lijkt het. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Oké, blijft over dat je deze puber gewoonweg manieren moet leren......

Opdringerig doen en in van alles bijten en niet op nee reageren? Consequent alle pret stoppen en time out geven.

Het werkt echt!

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

oke, dankjewel voor het advies!

Ik zal mijn best doen om wat meer met haar te bewegen 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou dat bewegen dan zo doen dat het iets is wat ontspannen is, gewoon lekker buiten en haar laten snuffelen, dan kan ze zich in eigen tempo bewegen wat weer goed is voor haar spieren en bovendien voldoening geeft wat misschien ook thuis het drukke er een beetje uitgaat.

 

Thuis geen genee en gefoei, maar rustig blijven en proberen te voorkomen dat ze in dingen gaat bijten.

Als ze om aandacht vraagt heeft ze dat misschien even nodig, ik zou dan even een oefeningetje of een denkspelletje doen en dan klaar, desnoods in het begin met een kong of een bot in de bench, of ergens anders waar ze op haar gemak ligt. Die aandacht hoeft niet lang te duren, maar is naar mijn mening wel belangrijk voor haar dat je die even geeft. En daarna mag jij aangeven dat het genoeg is...zo communiceer je en dat is goed als je dat met je hond kan.

 

had je deze al eens gelezen?

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

 

 

 

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik heb een labrador(kruising) pup van 8,5 maand, en ik ga er 3x op een dag een uurtje op uit. We wandelen dan niet aan één stuk door, ze mag van mij dan overal lekker snuffelen. Als ik 2x wandel op een dag is het ook nog goed, maar merk ik 's avonds wel dat ze nog wel energie over heeft, maar dan kan ik een kauwbot geven, en dan is het goed. Uitslapen de ochtend erna is dan helaas niet aan de orde XP En een tweede dag met minder toe, merk ik dat in huis

 

Met deze 3 wandelingen is ze eigenlijk alleen drukker tegen de tijd dat de volgende wandeling er bijna aan komt, of als ze nodig moet plassen/poepen
Het duurde even voordat ik in dit ritme kwam; heb een tijdje te veel van het goede gedaan, en ook een tijdje te weinig, en nu dus bijna 'precies goed'. Ze pakt haar rust thuis tussen de wandelingen door op haar eigen kussen, of gaat rustig haar eigen gang met knabbelen op speeltjes.


Waar ze wel een handje van heeft, is blaffen naar de ouders het gezin waar ik in werk al au pair, maar zodra ik haar aan de lijn doe, is dat over. Dat betekent soms wel dat ze een halfuur aan de lijn met me mee moet waar ik ook naar toe ga, maar dat is ze ondertussen gewend, je dan wel zien aan haar dat ze het 'ondergaat', maar zodra ik toegeef aan die zielige oogjes rent ze naar de ouders toe om vanaf een meter naar ze te lopen blaffen tot ze wordt aangehaald. Dus mevrouw flapdrol doet het zelf, en hopelijk valt ooit het kwartje Verder is ze ook erg blafgraag, maar hopelijk groeit ze daar ooit uit Dus bij lange na niet de perfecte hond in huis, maar die 'irritante' dingetjes komen niet door te veel/weinig wandelingen.

Volgende forumvraag: Husky's probleemhonden ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^