Goede fokker golden retriever?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SarahSarah

Dag,

Wij willen graag een hond. We twijfelen nog tussen een aantal rassen, waaronder de golden retriever. Ik zie dat er heel veel fokkers zijn, die ook op de golden-site staan, en ik vind het moeilijk om vanaf het internet te bepalen welke goed zijn. Is hier iemand op dit forum die me kan helpen? 

(Ik zal eenzelfde topic openen over de schotse collie langhaar.) 

Dank alvast! 

Groet,

Sarah 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Heb je al op www.goldenretrieverclub.nl gekeken?  Daar staan veel fokkers, uitleg over het ras enz.

 

Bedankt Charlie voor je aanvulling, ik heb de site even veranderd. 

honden page profiel SarahSarah

Dank! Ja, daar had ik al gekeken. Daar staan heel veel fokkers: betekent dit dat ze allemaal goed zijn? Of zit daar ook weer verschil tussen? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ze zullen allemaal hun honden moeten testen op erfelijke afwijkingen enzo, ze zullen shows moeten lopen (denk ik?), wat voor jou denk ik belangrijk is, is of je een klik hebt met de fokker, de manier van honden opvoeden/socialiseren jou aanstaat en het karakter van de ouderdieren. 

Daarnaast zullen alle fokkers geïnteresseerd zijn in jou, maar ook waar de toekomstige pup terecht komt. Wat ga je met de hond doen? Heb je een doel waar je naartoe wilt werken? Shows lopen, hondensport, hoeveel tijd kun je aan je hond besteden.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.nieuwendijkhoeve.nl

De eigenaresse is een vriendin van me, ze fokt goldens. Ze laat ze voor alls testen. Haar pups gaan regelmatig naar de blindegeleide club. 

 

Geef mijn zelf maar de collie. Mijn Luca is een geweldige hond. Ze is een Amerikaanse type.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Nu was ik benieuwd of fokster van coach nog in de weer was en idd.

 

wij hebben hem bij like a melody vandaan. En wat toen heel leuk was, was dat zij in de leer was geweest bij fokster van onze Jazzy en haar daar dus weer tegen kwamen.

 

zag dat zij af en toe een nestje doen. Weet niet waar jij woont maar zij zitten in Overijssel.

Maar prima fokster.

 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik zelf zou niet kijken bij de Golden Retriever Vereniging (de site die genoemd werd), maar bij de Golden Retriever CLUB. De vereniging bestaat uit fokkers die recent afgesplitst zijn van de club door onenigheid en zij hebben toch wel een beetje de naam dat ze fokken met legale foutjes. Zo zie je bij de club bijna niemand die met C heupen fokt, bij de vereniging zie je dat veel vaker. Etc. Het is natuurlijk wel toegestaan, maar het zou mijn keuze niet zijn daar een pup van te nemen. Edit. Ik wil niemand zwart maken hoor, maar dit is wat ik heb meegekregen in het Golden wereldje.

 

Bij de golden club heb je een pagina met verwachte nesten, daar staan uiteraard de contactgegevens van de fokkers bij. Maar er is ook een hele lijst met fokkers. Ik zou gewoon eens sites gaan bekijken, wie heeft er een nestje op de planning en van welke ouders. Wat is hun fokwijze etc en als je er dan een goed gevoel bij hebt (ik had bij sommige sites meteen een slecht gevoel, van dit past niet bij mij) dan kun je ze bellen voor een praatje. Je kunt ook eens een show gaan bezoeken en dan kun je veel fokkers live ontmoeten. Ik weet niet op welke termijn je een pup wil, maar in de zomer zal er een groots festijn zijn omdat de club 150 jaar bestaat. Omdat het zo groots gaat worden zul je daar heeeeeel veel Goldens en baasjes tegen komen, dus kun je je goed oriënteren. Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Sanne van Dutch Coast fokt met Golden Retrievers, stamboom, testen etc :)

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Hier kan je zien waar de nieuwe CLUB verplicht op test en wanneer een hond wordt uitgesloten van de fok. Vraag naar de uitslagen op papier en een kopie.

 

http://www.goldenretrieverclub.nl/cms25/de-golden-retriever-2/gezondheid/30-algemeen/bestuur/87-fokreglement

 

De  volgende  Golden Retriever fokker (forumlid van HP) laat ook testen op Ichthyosis:

 

gekopieerde tekst van fokker Sanne Evy op HP over Ichthyosis:

Dit is een probleem bij de Golden Retriever die door veel fokkers wordt onderschat. Combinaties zoals drager x drager (25% zieke pups) en drager x lijder (50% zieke pups) zijn niet ongewoon. Het heeft mij ontzettend veel tijd en moeite gekost om een reu te vinden die vrij is van Ichthyosis, want die zijn schaars!

 

De reactie van de meeste fokkers is dat Ichthyosis niet zo'n probleem vormt voor de hond. Ze hebben hier en daar wat schilfers, hooguit een beetje jeuk. Meer en deel van de honden zijn niet eens zichtbaar lijder. Dit klopt allemaal, maar naar mijn mening is het gewoon weg niet nodig om lijders te fokken. Bovendien zal je maar net de pech hebben en wel een pup krijgen die er serieus last van heeft.

 

PRA 1 en PRA 2 is tegenwoordig ook te testen via het DNA. Dit is ontzettend handig, omdat je op die manier dragers kunt herkennen en daardoor lijders kunt uitsluiten. Drager voor PRA 1 (en 2) is zeker niet ongewoon. Fokken met lijders van Ichthyosis (en PRA 1 en 2) mag.

 

Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de genenpoel niet te klein wordt, waardoor je een te hoge inteelt krijgt en er weer andere problemen komen kijken. Lijders en dragers moeten altijd gecombineerd worden met een vrije hond! Anders krijg je pups die lijder zijn.

einde gekopieerde tekst

honden page profiel SarahSarah

Dank voor de reacties! Ik ben hier enorm mee geholpen! 

Groet,

Sarah

honden page profiel ShadowthegoldenShadowthegolden 3 doggies

honden foto van Shadowthegolden

Bij de Golden vereniging moet je echt niet kijken, die verplicht het testen op sommige aandoeningen niet.

 

Bij de Golden club, moet men voldoen aan gezondheidseisen, stamboom etc.

 

Zelf vorig jaar deze zoektocht gehad, gelijk via de golden club contact gezocht met een fokker en daar klikte het mee. En een paar maand later hadden we Shadow in huis rond lopen.

 

Mijn tip, neem contact op met verschillende fokkers en zie of het klikt. Ga er niet vanuit dat je gelijk volgende week/maand een pup in huis hebt.

 

 

 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Zelf hoop ik van de zomer mijn teefje weer te kunnen laten dekken (we zijn nog bezig met het zoeken van een goede reu.

 

Zelf vind ik www.goldenretrieverfokkers.nl een aanrader! Om op de website van de club vermeld te worden moet je 100,- per jaar betalen. Fokken is al een dure hobby, dus dat soort kosten vermijd ik (en vele anderen met mij). Je zult dus meer fokkers vinden op de bovenstaande link, inclusief verwachtte en geboren nesten.

honden page profiel ShadowthegoldenShadowthegolden 3 doggies

honden foto van Shadowthegolden

" Zelf hoop ik van de zomer mijn teefje weer te kunnen laten dekken (we zijn nog bezig met het zoeken van een goede reu.
 
Zelf vind ik www.goldenretrieverfokkers.nl een aanrader! Om op de website van de club vermeld te worden moet je 100,- per jaar betalen. Fokken is al een dure hobby, dus dat soort kosten vermijd ik (en vele anderen met mij). Je zult dus meer fokkers vinden op de bovenstaande link, inclusief verwachtte en geboren nesten. "

Daar heb je gelijk in, maar het maakt het voor toekomstige puppykopers soms wel alleen lastig. Omdat je het 'goed' wilt doen.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^