Puppy aanschaffen tijdens de studie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Hallo allemaal,

Mijn naam is Eva en ik studeer nu al zo'n twee jaar. Ik woon samen met mijn vriend in een klein appartementje op de begane grond met een eigen tuintje. We hebben twee kleine konijnen in een ren en een hamster en we willen eigenlijk zo ontzettend graag een hond erbij. 
Natuurlijk doen we dat echt niet zomaar zonder ons erover in te lezen, dat is niet verantwoord. 
Ik ben maximaal 4 uurtjes op school en met de stagedagen van mij is mijn vriend thuis en tijdens de stagedagen van mijn vriend ben ik thuis. Qua tijd zou het naar mijn mening makkelijk lukken. Financieel redden we ons ook gemakkelijk.

Het is meer de ruimte die we nu hebben. We hebben een appartementje met een miniwoonkamer, minihalletje, minislaapkamer, mini alles eigenlijk. We hebben twee konijnen die zeker 2,5m2 voor zichzelf hebben. We vragen ons af of het wel past en of het eigenlijk niet gewoon gekkenwerk is. De hond die wij in gedachten hebben, is sowieso geen grote hond. Een mops, franse bulldog, boomer, eigenlijk alle kleine gezelschapshonden wel. 

Voordat er überhaupt een puppy komt, zijn we alweer een jaar verder. Maar ik wil toch even van meerdere mensen horen wat zij hierover denken. Ik wil niet met het verkeerde beeld hieraan beginnen. 

Alvast ontzettend bedankt! 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Hoi Eva, 

 

Welkom op het forum! Hier ook student met een hond die (binnenkort) op zich zelf woont :) Ik heb zelf ook niet een al te groot appartement en een middelmaat hond, maar dat gaat prima hoor! Al helemaal als je een klein hondje neemt dan nemen ze niet veel ruimte in beslag, dus als dat je grootste probleem is in deze beslissing dan zou ik me er geen zorgen om maken :) Ik zou vooral nadenken over hoe je het gaat doen als je een puppy neemt, want een volwassen hond kan wel 4 uur alleen zijn maar een puppy kan dat nog niet, dat moet langzaam aangeleerd en opgebouwd worden. Dus dan zou je even moeten kijken of je een oppas of iets dergelijks kan regelen! 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Mijn uitgangspunt is, wanneer je je hond voldoende beweging en aandacht geeft, is het helemaal niet zo van belang dat je klein behuisd bent.

Dat zei ik toen ik een groot huis met een flinke tuin had, en nu ik ruim een half jaar in een appartement woon denk ik er hetzelfde over.

Binnen is hier rust. Per dag lopen we minstens 2.5 uur buiten. 

Liever dat je dat doet, dan iemand met een grote tuin die 3x per dag de deur openzet.

Weet je al welk ras het zou worden? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je noemt wel ongezonde rassen op die je in gedachten hebt, kijk in ieder geval goed uit waar je de pup vandaan haalt.

Een klein hondje leeft zo'n 15 jaar, heb je er al over nagedacht hoe het zal gaan als je klaar bent met de studie en aan het werk gaat?

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier een giga hond van 75 kilo  en ........geen grote villa, als je genoeg tijd hebt voor buitenshuis is een hond een heerlijke optie, een pup vergt veel tijd, de eerste tijd dag en nacht, kan je dat opbrengen de eerste weken dan doen....

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Dankjewel voor de snelle reacties!

De reden dat ik graag voor een puppy ga, is omdat wij dit thuis ook altijd hadden. 

Als ik een hond aanschaf, duurt dat nog zeker heel erg lang. Zeker zo'n 1,5 jaar. Ik ben in de zomer vrij van studie. Zeker van juni t/m september en in die tijd zou ik ook graag een hondje aan willen schaffen.

Ik ben erg gek op mopshonden, ik weet dat het niet het meest gezonde ras is en dat ik moet uitkijken voor broodfokkers. Daarom wil ik zeker goed uitpluizen waar ik dan een hond vandaan ga halen. 

Heeft er iemand ook toevallig konijnen binnen en een hond die me meer kan vertellen over die situatie? :) Daar ben ik namelijk nog erg onzeker over....

Anoniem (Gast)

Kijk ook vooruit. Nu heb je genoeg tijd maar wat als je na je studie gaat werken? Dat was voor mij in ieder geval een reden om te wachten. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Elke hond kan wennen aan de konijnen die in huis leven.

Ze horen dan bij zijn roedel.

Hier is bijvoorbeeld ook een kat, daar slapen de honden mee in de mand.

Maar vreemde katten, dat is iets om op te jagen.

Met konijnen gaat dat net zo, je hondje accepteert de konijnen in huis.

 

 

 

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Na mijn studie zou het qua tijd makkelijk passen. En anders heb ik genoeg naaste mensen die graag op willen passen als het nodig is. Mijn moeder werkt thuis en heeft al voorgesteld om op te passen als het niet anders uitkomt. 

Fijn om te horen dat de konijnen geen problemen hoeven te vormen! :) 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb 2 konijnen binnen gehad en een Golden Retriever puppy. Toen zij kwam was ze evengroot als de konijnen haha want die waren rond de 7kg. Ik heb de konijntjes telkens aan mijn kleren laten ruiken als we naar de fokker gingen en dan snoepjes gestrooid en ook heb ik elke dag een paar minuten blafgeluiden afgespeeld. Dat vonden ze in het begin wel vreemd maar ze raakten er gauw aan gewend. Toen onze pup kwam hield ik de konijntjes eerst achter een hekje en dan konden ze daardoor snuffelen aan elkaar. Na een paar dagen nam ik haar mee de "ren" in als ik eten ging geven en na een week heb ik de ren open gezet zodat ze weer gewoon door het huis konden lopen. Dat heb ik steeds een kwartiertje gedaan, omdat het voor allemaal toch even wennen was. Als de konijnen het spannend vonden konden ze op de bank of stoelen springen, daar kon de pup niet bij. Op een gegeven moment kon ik de konijntjes gewoon weer de hele dag los laten in huis en lagen ze met zn drietjes in de hondenmand  Helaas is er eentje veel te vroeg overleden en heb ik de andere herplaatst omdat ik er geen nieuw konijn bij wou, maar ik het zielig vond om de ander alleen te laten blijven. Nu komen er af en toe nog wel logeerkonijntjes en ook daar gaat het erg goed mee. Maar kijk wel goed naar de konijntjes, want als die heel angstig zijn kunnen ze uit schrik beste schade aanrichten bij een pup en dan vindt je pup ze niet leuker. Dus ook goed de konijntjes begeleiden. Oh en let op de toiletbak als je die binnen hebt staan. Ik weet niet of je konijntjes op de vensterbank ed komen, maar als ze gewend zijn "hoog" te komen zou ik daar de toiletbak zetten zodat een pup er niet bij kan.

 

Dit is een logeerkonijntje

 

Ik ben zelf ook student en ik woon met mijn vriend op een klein appartementje. Ik heb er zelf eigenlijk helemaal geen nadelen van ondervonden, nou ben ik ook niet iemand die houdt van uitgaan en op stap gaan met vrienden enzo  Ik vind het wel erg schelen dat we met zn tweetjes zijn, dat als ik een keer een lange dag heb dat mijn vriend dan thuis is of als ik echt krap zit met een deadline dat ik dan niet ook de hond nog hoef uit te laten.

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Wauw! Okee nu ben ik echt om! Wat mooi om te zien ook. Ik zit ook op een konijnenforum en daar heb ik wel meerdere foto's langs zien gaan van konijnen en honden samen, maar ik maakte me er toch best wel zorgen over. 

Mijn konijnen hebben wel eens bij de hond van mijn moeder gesnuffeld. Die is blind en een echte goedzak, doet geen vlieg kwaad. De konijnen vonden alles prima. Nou heb ik ook echt twee bikkels die alles wel prima vinden. 

Het stelt mij wel gerust, want ik wil niet dat een extra lid van het gezin onrust zou veroorzaken bij de andere gezinsleden :P 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Hier ook een studente op appartement :D 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hier een ouder iemand in een serviceflat. Vierkante meters ongeveer 50. 

 

Ik heb nu 2 keeshonden en een derde op komst.

 

Gaat prima, als je maar genoeg tijd hebt en genoeg naar buiten gaat.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Wij hadden ook een konijntje. Toen kregen we een grijze keeshond erbij, konijn vond het wel prima en de pup vond het eerst wel gek maar sliep uiteindelijk ook wel gewoon tegen de kooi aan. Later kregen we er nog een herplaatspup van een half jaar bij, die vond het wel eng en piepte er ook wel naar (die was er dus niet op gesocialiseerd). Wat konijnen+hond betreft, goed socialiseren en dan moet het goed komen :)

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

Ik studeerde ook nog toen ik twee zusjes aanschafte, voordeel ik woonde dan nog wel thuis maar de verzorging neem ik voor 90% op me :) Mijn moeder is fulltime thuis, spreken onderling altijd af zodat er iemand is  

 

Combineren ligt aan jezelf natuurlijk. Had het ook wel eens druk met tentamens dan kregen ze iets minder aandacht van mij een paar dagen maak je gewoon weer goed met lekkere wandelingen in het bos haha :) 

 

Naast twee hondjes heb ik ook twee konijntjes! De konijnen waren er al en waren ook al met mijn vorige hondje bekend. De zusjes vinden nog steeds mijn konijnen (broers toevallig :p) enorm leuk vooral Ruby kan er na kijken alsof het de eerste keer is dat ze een konijn ziet haha, goed socialiseren dan kunnen nijnen en honden enorm goed samen hoor! :D super leuke combie 

 

Wens je veel succes met de keuze van het ras, verdiep je er goed in en in de fokkers en dan kan ik je alleen veel succes  en vooral plezier wensen in de ultieme zoektocht naar de nieuwe viervoeter :) en mopsjes zijn kei leuk maar goed opletten waarmee je thuis komt. en ohja wel enorm veel foto's hier delen straks :p 

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Ik ben toch wel echt om. Ik maakte me vooral druk om de ruimte en de konijnen, maar nu ik lees dat het helemaal geen probleem hoeft te zijn begint het wel heel erg te kriebelen... 

Ik ga nu flink sparen en dan hopen dat ik misschien volgend jaar kan kijken voor een hond! Al kijk ik nu al flink op tegen dat laaaaaaange wachten :( 

Hebben jullie trouwens nog tips voor de aanschaf van een hond? Is het het beste om naar een goede fokker te zoeken of is een particulier ook al voldoende? Ik ging er altijd van uit dat een goede fokker de beste optie was en dat je niet zo snel voor een particulier moest kiezen vanwege de kans op broodfokkers enzo, maar ik lees nu toch verschillende en vooral ook positieve verhalen rondom goeie particulieren enzo. Wat moet ik hiervan allemaal geloven en hoe staan jullie hierin? 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Ik ben toch wel echt om. Ik maakte me vooral druk om de ruimte en de konijnen, maar nu ik lees dat het helemaal geen probleem hoeft te zijn begint het wel heel erg te kriebelen... 
Ik ga nu flink sparen en dan hopen dat ik misschien volgend jaar kan kijken voor een hond! Al kijk ik nu al flink op tegen dat laaaaaaange wachten :( 
Hebben jullie trouwens nog tips voor de aanschaf van een hond? Is het het beste om naar een goede fokker te zoeken of is een particulier ook al voldoende? Ik ging er altijd van uit dat een goede fokker de beste optie was en dat je niet zo snel voor een particulier moest kiezen vanwege de kans op broodfokkers enzo, maar ik lees nu toch verschillende en vooral ook positieve verhalen rondom goeie particulieren enzo. Wat moet ik hiervan allemaal geloven en hoe staan jullie hierin?  "

 

Altijd een fokker zoeken via de officiële rasvereniging, daarmee bespaar je jezelf een hoop ellende :) Heb je al een idee welk ras je leuk lijkt en goed bij jullie past? 

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Ja dat idee had ik ook al! 

Ik ben al een paar maanden flink bezig geweest met welke rassen ik echt leuk vind en bij mij en het huishouden vind passen en ik blijf iedere keer toch een zwak houden voor mopshonden. Ook Franse bulldogs vind ik leuk en verder voel ik ook veel voor een maltezer. Toch gaat iedere keer toch mijn voorkeur weer uit naar een mopshond. Ik ben bekend met de gezondheidsproblemen van dit ras, vandaar dat ik ook extra voorzichtig ben met waar ik ze bijvoorbeeld vandaan zou halen. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Eva,

Tegen de tijd dat je een pup neemt en weet van welk ras, kan je hier altijd vragen, welke verplichte gezondheidstesten de fokker bij beide ouders moet doen. Het is belangrijk dat je de uitslagen inziet en een kopie van alle testen van beide ouders krijgt.

 

Er is een puppy fair pup checklist om te voorkomen dat je bij foute fokkers terecht komt

https://hondenbescherming.nl/media/cms_page_media/13/FAIRPUP%20CHECK.pdf

 

Ook raad ik je aan om een verzekering af te sluiten; dierenartskosten kunnen zeer hoog oplopen. Of anders hier een aparte spaarpot voor te maken.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ja, zeker als het een mopshond wordt dan zou ik oppassen inderdaad, ze hebben nogal wat erfelijke kwaaltjes die je liever niet wilt tegen komen, goed van je dat je er tijd in steekt om je in te lezen! 

 

Hier alvast de rasvereniging en fokkers van de mopshond : http://www.commedia-mopshond.nl/ 

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

je kan kiezen voor zowel een fokker met stamboom als een particulier met stamboom, of je kiest voor een particulier zonder stamboom. 

 

Wat is het voordeel van een stamboom; je weet de familie geschiedenis en een "goede" fokker heeft rekening gehouden met bepaalde erfelijke afwijkingen. Elk ras heeft helaas wat beperkingen die voor kunnen komen, normaal fok je dan niet met deze hondjes verder. Zo voorkom je (zover mogelijk) dat er ziektes ontstaan en is de kans groter op dat je een gezond hondje hebt. (Helaas zijn er altijd uitzonderingen natuurlijk, kan altijd gebeuren.) 

 

Nadeel van stamboom de kosten, maar deze worden weer gemaakt doordat de fokker onderzoeken verricht bij de ouders enz. Voordeel van zo'n erkende fokker is dat zij langere tijd met het ras fokken, door en door kennen, je tips kunnen geven, en je uitgebreid kennis kunt maken met het ras. Bij een particulier is het vaak je komt langs en koopt of komt later nog eens langs om op te halen. Dat is uiteraard niet bij iedereen, maar wel vaak het geval. 

 

Zelf heb ik de twee zusjes van een particulier, zij hebben de moeder gekocht bij een erkende fokker, de vader woonde bij die fokker. Samen besloten zij een nestje te nemen. Twee stamboom ouders, testjes enz. Hoe ik zeker wist dat dit goed zat? Door een enorm berg vragen te stellen, de namen te google, papieren in te kijken en op een gegeven moment was ik overtuigd dat het goed zat. 

 

Waarom ik zo wantrouwig was deze keer, omdat ik helaas de vorige keer mijn hondje bij een ordinaire broodfokker heb gekocht. Was het jaar 2000 internet was nog niet zo luxe als nu en toen keken we nog in de krant voor een advertentie naar puppy's. Ze woonde in een enorme lange schuur wij moesten in de gang blijven wachten en dan haalde hij een puppy. Die vond ik niet leuk en kreeg er nog 2 vond ik ook niet leuk.. ik kwam voor een maltezer maar deze waren er niet en opeens had hij toch een maltezertje. Dat bleek onze rusty ze was enorm klein dus als 10 jarig meisje moest ik die hebben. We hadden geen ouders gezien, ze stonk naar vieze hond maarja ze was schattig... 3 dagen later konden we haar ophalen. 

we hebben bijna 13 jaar plezier gehad van ons meisje maar ook heel veel verdriet, ze bleek ipv 8 weken slechts ongeveer 5 weken oud te zijn had maar net tandjes en nog nooit brokken gezien. We hebben toen speciale pap moeten voeren en ze heeft letterlijk gevochten voor haar toen nog zo korte leventje. Ze bleek naar 1,5 jaar ook nog epilepsie te hebben en meerder mankementen zoals een kromme ruggengraat, slechte tanden, baarmoederproblemen en uiteindelijk helaas kanker. Daarnaast bleek ze ook nog eens geen maltezer te zijn maar een mix van bichon frise met waarschijnlijk een poedel, al maakte dat ons weinig uit :) 

 

sorry voor het lang verhaal maar ik wil iedereen het besparen dat zij een broodfok hondje aanschaffen. Naast de enorme berg medische kosten is het ergste het enorme verdriet en onmacht dat erbij komt. Door goed vooraf tijd te steken in het vinden van het juiste hondje kan dat voor een groot deel voorkomen worden. :) 


lees je goed in de rassen, kijk welke je aanspreekt en zoek er dan fokkers bij, ga er eens langs en maak kennis, soms klikt het soms niet. Controleer alles, google goed de namen van de fokkers en ga op onderzoek uit. het kost allemaal even tijd maar als die kleine uk dan straks rond hobbelt in je huis is het dat allemaal waard :) 

 

 

 

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Ik had de rasvereniging al gevonden! Nu lekker bezig om de boel goed uit te pluizen over het hoe en wat :) 

Ik ken zelf helaas ook genoeg verhalen over broodfokkers. De hond van mijn moeder kwam zelf uit zo'n nestje. De moeder van het nestje was meegenomen door de politie en in het asiel geplaatst met nest en al. Toen vond mijn moeder haar en hebben we haar meegenomen. Ze was ook nog zo ontzettend jong en klein! Nu 5 jaar later heeft ze suikerziekte en kapotte knieën en is ze hartstikke blind. De suikerziekte is waarschijnlijk niet meer te verhelpen, net zoals de knieën en die blindheid gaat natuurlijk ook niet weg! Hartstikke sneu, ze is nog maar 5 jaar oud... 

Nee, dat zou wel het laatste zijn waar ik mijn hondje vandaan zou willen halen. Ik moet er niet aan denken! Mijn moeder heeft nooit een verzekering afgesloten en ervaart de gevolgen daar nu van. Dat is het eerste wat ik ga regelen als ik een puppy in huis zou halen, dat weet ik nu al! ;) 

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

Top dat je zo goed met de voorbereiding bezig bent, en dat is ook zo leuk :) Hoop stiekem dat het een mops wordt want die zijn zo knap als baby's andere pups ook leuk hoor :p

 

er loopt hier nu ook een jonge boston terrier rond, ook lief hondje. Ken verder het ras niet direct alleen van zien maar ook beetje franse buldog achtig hondje om te zien :) 

 

 

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Ja ik wil geen fouten maken of overhaaste beslissingen, dat zou ik echt ontzettend erg vinden! Mijn gevoel zegt nu dat ik voor een mopshond ga, dus daar ga ik me de komende tijd maar eens even goed in verdiepen! De hulp hier is in ieder geval al ontzettend prettig :)

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Hoi Eva,

 

Hier nog een Eva die ook studeert. Heb nu 2 weken een puppy in huis, heb nog geen probleem ondervonden met tijd of ruimte. Ik heb zelf een studio, dus nog wat kleiner dan wat jij hebt denk ik.

 

Neem iig je tijd met uitzoeken van ras en fokker. Met een fokker aangesloten bij de rasvereniging, weet je in ieder geval dat ze aan de regels van de vereniging doen. Natuurlijk moet je nog wel de fokker zelf en hun honden bij je passen.

Wat ik ook gedaan heb is dagelijks hier de topics in de puppy secties lezen, dan leer je veel over waar mensen allemaal tegenaan lopen als ze een jonge pup hebben. Zo kom je ook op ideeen van dingen die je misschien nog moet regelen enzo.

 

Succes en veel plezier met de zoektocht alvast!

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hoi! Wat leuk dat je een mopshond wil aanschaffen. Hier loopt nu een mops pup rond en het is echt zo leuk ras!

Ik zou je pup echt via commedia aanschaffen. Dat heb ik ook gedaan. Zoek een goede Fokker ga ook langs om te kijken of de klik er is. Heel veel plezier met de zoektocht! 

Groetjes Linda en Isabella

Volgende forumvraag: Welch terrier inteelt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^