van royal canin naar KVV ???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel celeste & nuggaceleste & nugga

honden foto van celeste & nugga

hallo allemaal,

Ik geef nugga al altijd royal canin, maar nu is ze daar een beetje op uitgekeken... Ook zou ikzelf graag overschakelen naar KVV. Maar ik snap er niets van :( 

Welke merken raden jullie aan? Mag het altijd hetzelfde zijn? en nog 1000000 zulke vragen...

Kunnen jullie me wat uitleg geven aub :)

poot nugga

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Er zijn verschillende soorten kvv. Je hebt kvv met premix bot (nagemaakt bot dus) en je hebt kvv wat 100% natuurlijk is (daar gaat mijn voorkeur naar uit). 

 

Zelf bestel ik altijd bij oervoer.com super goede service, wel wat aan de dure kant. Je kunt daar een box kopen met in jou geval dus kvv. Je kan kiezen uit 5 of 10 kilo. Je vult vervolgens een vragenlijst in, je betaalt en krijgt op dinsdag of vrijdag (als ik het goed heb) je pakket. Je kan het ook afhalen bij hun.

Bij in de box zit een papier met hoeveel je je hond zou moeten voeren. Het kan natuurlijk altijd zijn dat je wat meer of misschien minder moet voeren.

 

Zorg dat je minimaal 3A4 diersoorten in een week voert plus 1 vis en 1 pens dag. (zo doe ik het zelf altijd.

 

Op www.voerwijzer.com staat erg veel informatie. Je kan het altijd eens doorlezen. 

 

Je zou ook nog op www.barfplaats.nl kunnen kijken.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Voerwijzer.com is inderdaad een goede basis. Daar vind je een hoop info.

Ik zou me vooral verdiepen in wat voor kvv je wil gaan geven. Er zijn namelijk complete varianten en enkele. Bij de complete variant moet je zelf bijhouden of je hondje genoeg bot/orgaan/spier/diersoorten/etc binnen krijgt. Bij de complete versie zou ik nog steeds aanraden om te wisselen qua smaak, maar is minder belangrijk omdat deze uitgebalanceerd is.

Ook is je budget een belangrijk puntje. Kvv's zijn er in verschillende prijsklassen en soms ook niet overal verkrijgbaar! Smuldier is bijvoorbeeld een hele standaard kvv, is eigenlijk bij elke supermarkt wel te koop en best goedkoop ook.

Bij dierenwinkels hebben ze vaak ook kvv, zoals Barfmenu zie ik vaak in dierenzaken liggen. Maar is wel weer wat duurder. Ook zullen er verschillende KVV verkooppunten bij jou in de buurt zitten die verschillende merken verkopen.

 

Ik voer zelf vooral compleet, maar soms ook enkelvoudig.
Ook zorg ik ervoor dat ik afwissel qua smaak (ookal zijn dat de complete varianten) pens, vis, rund, kip, eend, etc.

Ik voer soms ook Barf (hele stukken vlees/vis dus). Dat is natuurlijk ook enkelvoudig dus vaak hebben ze 1 a 2 barfmaaltijden in de week.

 

Je kan echt alle kanten op met kvv, voerwijzer geeft een hoop info qua do's en dont's.

Volgende forumvraag: Overgaan op KVV
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^