Pure chocolade gegeten, wat nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jip (Gast)

Mijn hondje van 4,5 kilo heeft net een heel klein stukje pure chocolade gegeten. Iemand had het laten vallen en het was zo snel weg, ik kon er niks meer aan doen.... :'(
Nu vertoont ze geen rare klachten, ik heb gelijk de dierenarts gebeld, maar die zij dat ze er waarschijnlijk geen last van zou krijgen, was nog geen M&M zo klein stukje was het.

Maar ik maak me toch zorgen. Lees op internet rare dingen, dus weet iemand wat ik kan doen om haar te laten braken of moet ik het gewoon even aankijken?

Hoop dat jullie tips hebben, vindt het heel vervelend :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pure chocolade gegeten, wat nu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Ik denk niet dat dit voor een keertje kwaad kan. Iemand hier er meer verstand van?

honden page profiel elineeline

honden foto van eline

het was laatst in het nieuws. er werd geadviseerd altijd contact op te nemen met je dierenarts, zodat je de problemen voor bent!

Jip (Gast)

Ik heb contact gehad met de dierenarts en die zei dat zo'n klein stukje geen kwaad kan bij mijn hondje.
Hoop dat ze gelijk hebben. Het is nog geen uur geleden, dus ik weet niet wat ik anders kan doen om haar te laten braken of anders vanmiddag wel naar de dierenarts, maar die zegt dat ik niet hoef te komen. :'(

Ik weet het niet en maak me best wel zorgen omdat er zoveel verschillende dingen op internet staan.

honden page profiel elineeline

honden foto van eline

ik heb begrepen dat braken juist niet moest. in het nieuws was iemand die dat had gedaan met zout. dit was juist helemaal verkeerd!

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

niet te bang zijn, een klein stukje puur kan echt geen kwaad, maar bedenk wel dat chocola giftig is voor de hond, en let voortaan op dat tie niets ervan meer binnen krijgt, er zit een stofje in chocola wat voor de hond echt giftig is, maar niet te bezorgd hier nu over zijn, wees voortaan echt alerter erop.

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

ga nou geen middelen geven om je hond te laten braken, wees gewoon even alert dat je geen bijzondere veranderingen bij je hond ziet, geef gewoon vanavond zijn avond eten, en je niet te druk maken, je gaf zelf aan dat het een klein stukje is ? dus niets doen, je hebt verstandig gedaan om je dierenarts te bellen, meer kan je niet doen.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Het is maar een heel klein stukje, ik denk dat je dierenarts er voldoende ervaring mee heeft hoor.

Jip (Gast)

Ja, het was echt een kruimel.... Maar ja, was gewoon bang geworden van alle verhalen op internet. En ik weet dat het vergif is voor honden, dus daarom ben ik ook zo bezorgd... :'(
Maar ze reageert heel normaal en is nu gewoon lekker aan het slapen, dacht dat ze suf was, maar ze is gewoon moe ;-)

Ik wacht het wel af en dan hoop ik dat er geen rare verschijnselen optreden. Was echt een M&M zo klein. Maar omdat ze ook zo klein is ben ik toch bang dat het kwaad kan.
Ik las dat ze 29 gram moet opeten, dan is het zeker giftig. Weet iemand waarmee ik 29 gram kan vergelijken?

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

je kunt op i/net vinden hoeveel ze morgen hebben voordat chocola giftig is. naja mogen hebben het blijft altijd slecht natuurlijk. En als het teveel is ... mijn hond heeft weleens een hele doos bonbons op .. heeft de da zelf aan dat je moet komen, zodat ze een middel toedienen en de hond het uitbraakt. maargoed je hebt de da gebeld en het was te weinig om giftig te worden dus je hebt goed gehandeld en ik zou me geen zorgen meer maken hoor.
ik zelf heb gisteren nog wel een nachtelijk braakavontuur gehad bij de da, want timo had een hele pan macaroni uit de prullenbak op dus was 3x zo dik... ook opgelost met braakmedicijnen maar ongelukjes zitten dus in een klein hoekje ;-)

honden page profiel JipJip

honden foto van Jip

Ze staat nu te blaffen als een gek, dus denk dat het wel een levendig teken is hahaha ;-)
Bedankt voor de reacties, heb me maar even aangemeld.... Zit vaak op de site voor info, dus vond het wel leuk!

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

zou eff mee naar da gaan schocolade is gif voor honden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pure chocolade gegeten, wat nu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^