blikvoer Animonda over van kat, verstandig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *Lana**Lana*

honden foto van *Lana*

Wegens overlijden heb ik kleine blikjes Animonda kattenvoer over. Ik probeer te ontdekken of het kwaad kan dit aan de hond te voeren als traktatie door haar gewone brokken (Orijen). Ik heb vier soorten gekregen, na een rondje google vind ik het volgende:

 

'Animonda Carny is gegarandeerd zonder soja, kunstmatige kleur- en conserveringsstoffen en zonder genetisch veranderde grondstoffen.

Multivlees-cocktail:
Rund (34%, long, vlees, nier, hart, uier), bouillon (31%), kip (27%, lever, maag, nek, vlees), wild (7%).
Kip & Eend:
Rund (34%, long, vlees, nier, hart, uier), bouillon (31%), kip (28%, maag, lever, nek), eendenhart (6%).
Kalkoen & Garnaal:
Rund (35%, long, vlees, nier, hart, uier), bouillon (31%), kalkoen (29%, lever, maag, hart), garnaal (4%), calciumcarbonaat.
Kalkoen & Konijn:
Rund (37%, long, vlees, nier, hart, uier), bouillon (31%), kalkoen (17%, lever, vlees), konijn (14%), calciumcarbonaat.

Additieven:
Voedingsfysiologische additieven:
Vitamine D3 (200 IU/kg), iodine (0.2 mg/kg), mangaan (1.5 mg/kg), zink (10 mg/kg).'

 

Ik kan wel vinden dat kattenvoer teveel zout zou bevatten, maar zie dit niet terug in de ingrediënten. De 'bouillon' vind ik dubieus, maar zou ik de soorten zonder bouillon wel kunnen geven? 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Normaal gesproken is kattenvoer niet zo geschikt voor honden door het hogere aandeel hart ivm het niet zelf aanmaken van taurine door katten.

 

Maar als je dit alleen maar geeft als lekker is dat geen probleem hoor... helemaal als ik mag aannemen dat je geen jaarvoorraad hebt staan.

 

Ik zou het persoonlijk gewoon geven bij de brokken... het grootste risico wat je loopt is dat je hond straks niet meer anders wil 

honden page profiel *Lana**Lana*

honden foto van *Lana*

" Normaal gesproken is kattenvoer niet zo geschikt voor honden door het hogere aandeel hart ivm het niet zelf aanmaken van taurine door katten.
 
Maar als je dit alleen maar geeft als lekker is dat geen probleem hoor... helemaal als ik mag aannemen dat je geen jaarvoorraad hebt staan.
 
Ik zou het persoonlijk gewoon geven bij de brokken... het grootste risico wat je loopt is dat je hond straks niet meer anders wil  "

Bedankt voor de waarschuwing Ik las inderdaad al iets over een andere verhouding van orgaanvlees, dat zal dan dus vooral hart zijn. We gaan maar gewoon kijken of ze het lust, het zijn nog 19 blikjes.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^