Schildklier onderzoek?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Hey,

Een tijd geleden kwam ik op dit forum met een vraag over de kale plek van Penny (dit onderwerp). Helaas lijkt de kale plek wel langzaam groter te worden en inmiddels is het ook weer lichter van kleur geworden. Toen ik informatie op internet opzocht vond ik wat over een traag werkende schildklier, de symptomen daarvan gaan ook over kale plekken en verder stond er ook iets over verkleuring van de huid, dit heeft Penny ook. Vroeger was de huid van haar buik en poten roze, nu is het veel donkerder. Veder is overgewicht ook een symptoom, dit heeft Penny niet maar wij moeten haar heel weinig voor geven om haar slank te houden. Ze is ongeveer 10 kilo en krijgt 80 gram per dag. Toen ze meer kreeg werd ze wel dik.

We (mijn moeder en ik) zaten er aan te denken een bloedonderzoek te doen bij het volgende dierenartsbezoek. Maar we weten niet hoe duur het is en of het het wel waard is. Ze heeft niet heel veel symptomen. Verder is ze wel heel vrolijk en actief. We wandelen veel met haar en we spelen ook veel met de bal/frisbee. Ze is nu 8 jaar.

 

Op deze foto kan je zien hoe groot de kale plek is:

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Hier nog foto's van hoe het eerst was en hoe het nu is:

Ergens in april:

 

Nu:

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik heb ooit de schildklierwaarden laten onderzoeken, was best prijzig. Ver boven de  € 100,00

In jullie geval, ik heb ook je eerdere topic doorgelezen,  zou ik een consult bij de dermatoloog aanvragen.

Hiervoor moet je worden doorverwezen door de dierenarts. 

Ik heb zelf goede ervaringen met de dermatoloog in Oisterwijk, maar in Amsterdam,  Utrecht en Rhenen zitten ze ook.

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Bedankt voor de reactie. Hoe duur is zo'n consult ongeveer? Verder raakt Penny best snel gestrest als ze op een plek is die ze niet kent en is ze wagenziek (daar kunnen we aan werken maar het is wel vervelend). Ik weet eigenlijk ook niet of zij een oplossing zouden vinden, de kale plek ziet er niet vreemd of beschadigt uit. Maar als het niet heel erg duur is kunnen we het misschien proberen.

honden page profiel aya-ayaaya-aya 3 doggies

honden foto van aya-aya

weet je al dat het cushing is? toch wel belangrijk om dit te weten hoor dacht ik zo

http://www.mcvoordieren.nl/cushing-hond

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Het consult is ruim € 60,00.

Je kunt t nalezen op de website van veterinaire specialisten Oisterwijk. 

Het is duurder dan bij de dierenarts, maar je bent er zeker 45 minuten. Ze neemt alle tijd, de hond gaat gelijk los in de spreekkamer en er worden veel vragen gesteld en wat testen gedaan. Deze zitten niet in de consultprijs, dus er komt nog wel wat bij. 

Het voordeel van dit doen ipv een schildklier onderzoek is dat zij gelijk van alles uitsluit en onderzoekt en zich niet alleen richt op de schildklier.

Je zou ze kunnen bellen om je vragen te stellen of overleg met je dierenarts over je ideeën over de schildklier, sowieso wat betreft de kosten, dan kun je beter beslissen wat wijs is.

Succes!

 

 

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Bedankt voor de reacties, hier heb ik echt veel aan.

 

Aya-aya: Ik denk niet dat het cushing is, Penny heeft het al een aantal jaar (ze had het sowieso in 2013 al want daar het ik foto's van, maar waarschijnlijk heeft ze het nog langer). Verder kloppen de andere symptomen niet echt, ze drinkt juist weinig.

 

Santa: bedankt voor de informatie, die prijs valt heel erg mee en mijn moeder zei ook dat we dat dan misschien moeten doen. We kunnen alleen niet naar die kliniek in Oisterwijk, dat is echt te ver weg. We kunnen eigenlijk alleen maar naar die in Amsterdam en naar die in Utrecht. Ik denk dat ik een keertje een mailtje ga sturen over de prijzen. Mijn moeder wilt eigenlijk pas in april gaan als we naar een dermatoloog gaan maar veder klinkt het heel erg goed.

Volgende forumvraag: slijm om ontlasting
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^