Welke grootte Kong voor een Golden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anne (Gast)

Beste hondenbezitters, Ik wil graag voor mijn Golden Retriever een Kong Classic kopen. Ik krijg echter verschillende adviezen in verschillende winkels, dus ik dacht: ik vraag het de mensen die er ervaring mee hebben. Hoe groot zou u/zouden jullie de Kong kopen?  Ik twijfel zelf tussen de L en de XL. Zijn er mensen die meerdere groottes hebben en weten of er een verschil tussen zit mbt hoe de hond ermee speelt?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik denk dat ze allebei wel kunnen.

Voor Black had ik toen zo'n zwarte gekocht, maat L.

Black is qua grootte wel te vergelijken met een golden.

Hij heeft er nooit mee gespeeld, alleen als ik er iets eetbaars in deed probeerde hij dat er uit te krijgen maar verder deed hij er niks mee.

 

Hij is wel weer helemaal gek van de Kong squeeze ball, daar speelt hij heel graag mee. Hij loopt er ook veel mee rond thuis.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik heb voor mijn 2 de extreme kong XXL en zelfs deze weten ze uiteindelijk nog kapot te krijgen. De classic was al heel snel door de helft. De zwarte kongs zijn absoluut het sterkst. Ze krijgen nu alleen nog een gevulde kong met lekkers, zodra die leeg is haal ik hem weg, anders gaan ze, met name de reu, slopen. Maar er moet wel heel wat werk verzet worden willen ze deze door de midden krijgen,

Mocht je een Kong willen kopen, kijk eens op zooplus.nl, daar zijn ze volgens mij het goedkoopst en snel geleverd.

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Volgens mij maakt het ook niet heel veel uit of je nou L of XL koop. Voor mijn vorige lab had ik een XL variant. Voor Loco was hij te groot. Voor hem heb ik een puppy kong erbij gekocht, maar nu gebruikt hij ook die XL. Hij vind de kong alleen leuk als er iets in zit. Dan is hij er wel lekker tijdje zoet mee. Zodra het eruit gegeten is laat hij de kong links liggen en ruim ik hem weer op. Dus als je echt een speeltje zoek zal ik voor iets anders gaan.

honden page profiel --

honden foto van -

Voor mijn Golden had ik als puppy de L puppyversie en nu ze groter is de gewone XL. Er is geen verschil in hoe mijn hond ermee om gaat. Het enige verschil is denk ik dat ze bij de L wat meer moeite moest doen toen ze wat groter werd. Verder is mijn hond absoluut geen sloperd dus wat dat betreft zou ik het niet weten. Ik zou op je gevoel af gaan, ik denk beter te groot dan te klein.

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Ik heb voor Willem ook de Kong extreme.

Heel erg fijn ding, Willem krijgt hem (tot nu toe) niet kapot!

Volgende forumvraag: Jou hond een roedeldier?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^