Is het angst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Yasmin (Gast)

Beste leden,   Hier ben ik weer :)    Ik ga er misschien toch moeten aan denken om een profiel te maken.   Korte samenvatting: we hebben een Boston Terrier pup van 14 weken. Dankzij het advies hier zijn we hem beginnen filmen 's nachts en weten we dat hij toch wel wat angst had. Ondanks het feit dat hij niet piept of jankt als hij alleen is.    We bouwen dit nu terug langzaam op en dat gaat goed.    Ik heb nu wel een volgende vraag. Hij gaat elke morgen en avond mee naar de school van de kinderen. De weg van de auto naar de school is niet ver. Maar telkens doet hij tot 3 keer toe zijn  behoefte.    Moet ik dit ook als een stress factor zien voor hem? Hij lijkt nooit echt onder de indruk van iets :)   Het is niet zo dat hij in een hoop kinderen gegooid wordt. We stappen tot aan de poort en we gaan het schoolplein niet op.   Yasmin

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Het kan een vorm van stress zijn maar ook het kan ook aan het voer liggen.

 

Is het de rest van de dag anders? Is het dunnere ontlasting dan de rest van de dag?

 

En wat voor voer geef je en hoe laat geef je de laatste maaltijd?

Yasmin (Gast)

@Esther: het is dezelfde ontlasting als thuis maar veel. Hij gaat 's morgens na zijn eten en dan op dat wegje naar school nog 2 tot 3 keer. We geven brokjes van Hills

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Misschien is hij een beetje wagenziek en moet dan ineens poepen?

 

Het kan aan het voer liggen of deels stress..

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Zou je dan mijn laatste vraag ook nog kunnen beantwoorden? Hoe laat krijgt je pup de laatste keer 's avonds? En poept je pup 's morgens eerder ook?

Yasmin (Gast)

's avonds rond 18h daarna gaat hij en voor het slapen gaan nog eens. 's Morgens rond 7h waarna daarna hij ook nog eens gaat.

Yasmin (Gast)

 Te snel verzonden ..'s nachts sta ik nog eens op om hem nog eens uit te laten. Dat is dan rond middernacht of later.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

en bij elke uitlaatbeurt gaat hij poepen?

 

Ik neem aan dat je nu 3x per dag eten geeft en poept hij dan ook 3x of poept hij meer?

Yasmin (Gast)

Hij krijgt 3 keer eten. En zo'n 5 keer poept hij. Zonder de uitjes naar school mee te tellen of als we een kleine wandeling doen. Dan is het meer dan 5.

 

Nu is het 10 h en is hij al 3 keer geweest. 1 keer thuis deze morgen en 2 keer op het wegje naar school

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Dan lijkt het mij geen angst maar meer een voerprobleem. Het merk voer staat ook wel bekend als dat daar veel granen in zitten.

 

Om dit te kunnen zien en te vergelijken kun je de volgende website bezoeken: http://www.voerwijzer.com/ 

 

Ik geef zelf vers vlees en wel carnibest en hierin zit een klein beetje granen in en hierdoor hebben mijn honden een vaste ontlasting en poepen ze minder van en drinken ze ook minder van.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Goed  advies van Esther , kijk even naar ander voer, wil je toch brok  geven dan naar de samenstelling kijken ...geen granen en bietenpulp enz, dat is allemaal ballast, wordt zo uitgepoept.....hier een pup en staat op vlees, poept hooguit twee x per dag meer niet en krijgt 4 x per dag eten......zou naar het voer kijken en overstappen.

Yasmin (Gast)

Ik ga zeker het voer bekijken! Kan je zo overstappen van brok naar versvoer? Of hoe moet dat dan? 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Van brok kun je gelijk naar vers voer, als je wil gaan barfen zul je dat wel moeten opbouwen. 
Vers vlees is wel makkelijker omdat het minder plek in je vriezer inneemt (kun je heel compact opbergen).

Yasmin (Gast)

Ik heb hier al eens zitten

kijken. Praktisch gezien: Snij je dan gewoon de hoeveelheid die je hebt af en laat je dat dan ontdooien in de koelkast?

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Ik heb hier al eens zitten
kijken. Praktisch gezien: Snij je dan gewoon de hoeveelheid die je hebt af en laat je dat dan ontdooien in de koelkast? "

 ik laat de hele rol (1 kilo) ontdooien en dat verdeel ik in 3/4 porties

maar dat ligt ook aan het formaat hond, bij een klein hondje heb je dan voor heel veel dagen porties in de koelkast dus dat kan dan niet.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Hij krijgt 3 keer eten. En zo'n 5 keer poept hij. Zonder de uitjes naar school mee te tellen of als we een kleine wandeling doen. Dan is het meer dan 5.
 
Nu is het 10 h en is hij al 3 keer geweest. 1 keer thuis deze morgen en 2 keer op het wegje naar school "

 5x poepen is best heel veel. Wat voor voer krijgt hij? 

 

Zou met stress kunnen te maken hebben hoor op zo een korte tijd 3 x poepen ..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik heb hier al eens zitten
kijken. Praktisch gezien: Snij je dan gewoon de hoeveelheid die je hebt af en laat je dat dan ontdooien in de koelkast? "

 Wij snijden met een groot scherp mes het vlees wij laten het niet ontdooien. Dan leggen we het gesneden vlees in de diepvries en leggen we om de dag nieuwe uit 

Yasmin (Gast)

We geven brokjes van Hills. Het is een hele leuke , lieve pup. Maar hij laat blijkbaar zijn gevoelens niet echt zien. Hij doet zich wat stoerder voor dan hij is  :)

 

Het stoort me niet dat hij zoveel poept maar ik wil toch zeker zijn dat het 'normaal' is. Heeft hij stress? Zijn de brokken ok? 

 

We willen graag dat onze nieuwe vriend blij, gelukkig en gezond is natuurlijk  :)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Wat KVV betreft, een kleine hond eet natuurlijk niet zoveel vlees op een dag. Voor Twinko snij ik het ingevroren vlees een uurtje na aankoop direct in stukken van zo'n 500 gram. 

Een stuk ontdooi ik in een plastic bakje in de koelkast zodat hij daar de komende twee/drie dagen van kan eten, de rest gaat de vriezer in. 

 

Er zijn ook KVV rollen van 500 gram en 250 gram te koop, maar niet elke merk heeft die. 

 

Als je KVV eens wil proberen kun je makkelijk bij de supermarkt een pakje Smuldier halen. Ook bij veel dierenwinkels verkopen ze KVV. 

 

Hier doet de hond het qua ontlasting beter op vlees dan op brok. 

 

Oh en heeft je hondje stevige ontlasting? Of zijn het hele zachte drolletjes? Lunne korte, dikke lange, lossen drolletjes. Licht, donker.. Leuk vraag he maar niet onbelangrijk :-D

Yasmin (Gast)

Ik zal het even plastisch proberen te omschrijven :)

 

Het is best veel per keer vind ik. Niet echt vast maar ook niet lopend. Je ziet echt wel nog aparte drollen. Ik vind vooral de kleur bizar. Het is meer naar de gele kant..

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Herkenbaar... zulke ontlasting had Loco in het begin ook op het voer wat hij kreeg bij de fokker en ook enorme hoeveelheden ontlasting. Soms leek het wel of er meer uit kwam dan dat er in ging.

 

Ben vrij snel overgestapt op ander voer. Dacht ook al gelijk aan vers, maar omdat ik daar geen ervaring mee had wou ik me er eerst meer in verdiepen. Toen had ik een zak graanvrije puppybrok besteld. Ontlasting werd veel minder (van 5 a 6 keer per dag naar 2 soms 3 keer per dag en hoeveelheid per keer ook veel minder), stuk steviger en donkerbruin.

 

Nu zit hij wel helemaal op KVV en soms BARF. Loco vind het lekker, hij doet het er goed op en ontlasting is ook goed. Maar over de graanvrije brok ben ik ook tevreden.

Yasmin (Gast)

:) Dat gevoel dat er veel uitkomt heb ik ook :))

 

Wat is dan een merk van graanvrije brok? Hij stond bij de fokker op royal canin. Maar iedereen raade ons die voeding af. We dachten dat Hills beter was.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Dat klinkt idd als brok-drollen. Opzich geen ramp hoor maar het laat zien hoeveel stoffen die in de brok zitten er ongebruikt weer uit komen. 

 

Het nadeel van zachte ontlasting is dat sommige honden problemen krijgen met de anaalklieren. Wanneer een hond een harde drol legt worden die klieren leeg geknepen tijdens het persen. Zachte drollen floepen er zo makkelijk uit dat de klieren niet geleegd worden en daardoor verstopt kunnen raken. 

 

Als ik jou was zou ik dus toch eens rustig gaan kijken naar ander voer. Dus een goede graanvrije brok of vlees. Hier is het ook een zoektocht geweest naar wat hij lekker vond en waar hij goede drollen van kreeg. 

 

Goede brokken zijn bijvoorbeeld orijen, Acana, Taste of the wild, wolfsblut.. Zelf bestel ik die online maar sommige speciaalzaken verkopen ze ook in de winkel. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Dit kan zeker stress zijn.

Een border is zo klein, mijn tip, til hem gewoon op. Help hem, steun hem, dat is wat ze nodig hebben. Net als een klein kind, die je vij je neemt, als het iets spannend of eng vind.

http://shiva4dogs.nl/blog/een-muis-een-wereld-van-olifanten/

Hier staan goede artikelen, de titel zegt het al: een muis in de wereld van olifanten.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Misschien voor de zekerheid ontlasting laten controleren op giardia??

Ik lees nu net over het vele malen poepen, ander voer os zeler de moeite waard.

Vers of een goede brok.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" :-) Dat gevoel dat er veel uitkomt heb ik ook :-))
 
Wat is dan een merk van graanvrije brok? Hij stond bij de fokker op royal canin. Maar iedereen raade ons die voeding af. We dachten dat Hills beter was. "

 Ik heb hier als reserve orijnen staan ( als mijn vlees op is of vergeten uit te leggen of op vakantie). 80% en 20% plantaardig materiaal. In vele kvv zitten geen groenten maar ik geef toch geregeld kvv met groenten ( ik voer 2 merken en 5 diersoorten per week). Ene merk heeft lage hoeveelheid groentjes en andere kvv heeft geen olantaardig materiaal behalve soms beetje zeewier. Meningen zijn er over verdeeld ( over lage hoeveelheid groenten)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^