beste voeding voor gevoelige darmen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Leila (Gast)

Hoi,    Ik heb een Chow Chow pup die bijna 5 maanden is.Op de meeste sites over Chows lees je dat ze gevoelig zijn voor voeding, en gevoelige darmen hebben (ook allergies komen veel voor).Allergisch is ze volgens mij niet. Wel heeft ze veel last winderigheid en heeft af en toe wel diarree (dit gebeurt dan nadat ze net vast gepoept heeft, daarna komt er dan platte diarree). Nu geef ik Select Gold voor pups.  Mijn vraag is nu dus wat er het beste is voor gevoelige darmen? 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik heb geen idee,  maar ik denk wel dat alle honden verschillend reageren op voeding. 

Dus je zou eens een andere brok kunnen proberen (goede kwaliteit ) of bijvoorbeeld eens vers vlees. 

En dan kijken wat werkt voor jouw hond. 

 

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Het kan zijn dat het een beetje stressdiarree is op het laatst, is dat altijd of met name nadat hij zich druk heeft gemaakt? Wanneer de hele ontlasting met tussenpozen dun is zou je nog kunnen denken aan giardia, zeker bij een pup. Maar daar klinkt het nu niet naar.

 

Vers vlees zorgt over het algemeen wel voor betere ontlasting dan brok. Dit kan je halen bij de DSZ (Carnibest, Carnivoer, Raw4Dogs, Naturis etc) of bij de supermark (Smuldier of Rodi). Met een pup zou ik wel een variant nemen met bot als calciumbron (dat hebben de supermarkt merken iig niet).

 

De meeste dierenwinkels kunnen je hierover wel informeren. Ook zou je eens andere vorm brok kunnen proberen. Wanneer je nu krokant geeft zou je geperst eens kunnen proberen of andersom. Soms kan dit alleen al een heel verschil geven qua ontlasting.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Onze (toen nog pup) hond had daar ook last van begon al rond 12 weken, nadat wij zijn overgestapt op KVV (diepvriesvlees) was dat heel snel opgelost ;-)

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 Wat het beste is zal je moeten uitproberen en is afhankelijk van je hond   Voor de darmen te optimaliseren kun je protextin pro fibre geven (ook tegen winderigheid en diarree) Dan even kijken hoe het gaat op de brok . Zelf geef ik vers ,maar zou niet teveel gaan wisselen bij een hond met gevoelige darmen

Volgende forumvraag: healty dog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^