Hond vervelende hals ;) ... (Halsband)...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JessicaJessica

Voor mijn ene hond heb ik een perfect fit tuig gekocht. Ben nog aan het wachten op frontdeel maat S, M was helaas te groot. Enfin. Tuigjes werken voor deze hond ideaal.

 

Bij mijn andere hond heb ik al weet ik het hoeveel tuigen aangepast, maar ze zitten bij hem altijd vreemd. En het belangrijkste bijkomende deel is dat ik vind dat ik hem met tuig niet genoeg onder controle heb, wanneer er te dominante loslopende honden (geen leuke term, maar het schetst nu een beeld) ons komen vervelen. Ik parkeer mijn eigen hond nu achter me, er gebeurd niets, andere hond druipt af (komt niet voorbij mij), en we wandelen rustig verder. Hij heeft dat veiligheidsgevoel echt nodig, anders raakt hij in paniek. Wordt met tuig veeeeel te sterk en kan hem dan niet meer houden. Hij trekt volledig door mij heen (zelfs met frontring). Nu snappen jullie denk ik mijn keus voor halsband. Is met mij geen discussie over mogelijk haha. Los in bos is geen probleem, kan hij de ruimte nemen die hij nodig heeft. Maar in het dorp is dat logischerwijs gevaarlijk ivm verkeer. Ook op de rustige stukken vind ik los gevaarlijk, want een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Andere mensen hebben in dit gekke oord wel hun irritante honden (naja, eigenlijk onverantwoorde baasjes) los, en komen ons soms vervelen. Naja, jullie zulken de strekking wel snappen. Met halsband hebben we onze weg met vervelende honden eigenlijk heel goed gevonden. 

 

Ik heb bij hem nu een simpel nylon klik halsband. Hij heeft echter ook een aparte hals haha. Hij heeft een erg lange hals die ook nog als een kegel bovenaan dunner wordt zeg maar. Een driehoekige lange hals. Halsbanden schuiven daarom bij hem altijd naar beneden en gaan daar strak zitten. Als ik de halsband losser doe, zit hij mooi naar beneden, maar trek ik de band over zijn oren/kop als hij snuffelt bijv. Wil ik de halsband wat strakker doen, blijft die steken op zijn adamsappel. Niet prettig lijkt me. Voorheen een leren gesp halsband gehad, maar hetzelfde probleem. 

Op het moment suprême werkt het ideaal voor ons, maar vaak zit dat ding voor geen met. Daarom toch.... Wat werkt als middenweg?! 

honden page profiel lyannelyanne 3 doggies

honden foto van lyanne

Wij hebben deze gehad.

Op deze manier kan je de band zelf verstellen met het schuifje en blijft hij dus altijd goed zitten zonder verschuiving. is nog goedkoop ook.

alleen halsband zelf is ook los te bestellen. voorbeeld is natuurlijk met riem als 1 geheel

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Misschien is een windhonden halsband wat voor jullie. Die is aan de onderkant breder. Daardoor kan hij moeilijker over zijn kop getrokken worden. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

" Wij hebben deze gehad.
Op deze manier kan je de band zelf verstellen met het schuifje en blijft hij dus altijd goed zitten zonder verschuiving. is nog goedkoop ook.
alleen halsband zelf is ook los te bestellen. voorbeeld is natuurlijk met riem als 1 geheel "

Dat is dan wel een slip

Misschien een nemen met een dubbele stop. En hem zo zetten dat hij op zijn grootst nog steeds niet over de kop kan, maar net los genoeg zit dat hij niet knelt als hij naar beneden zakt. 

En anders misschien toch een tuigje maar een met de ring op de borst?

honden page profiel JessicaJessica

De machtlijn met dubbele stop hebben we ook gehad inderdaad. Sorry, vergeten te vernoemen. Was hetzelfde principe. 

Met die u-lead snijd hij zijn hele oksels kapot, gevoelige huid. 

 

Een windhondenhalsband ken ik niet, de googlen. 

 

Edit: machtlijn = jachtlijn 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dat is dan wel een slip
Misschien een nemen met een dubbele stop. En hem zo zetten dat hij op zijn grootst nog steeds niet over de kop kan, maar net los genoeg zit dat hij niet knelt als hij naar beneden zakt. 

En anders misschien toch een tuigje maar een met de ring op de borst? "

 Deze heb ik  van hunter...bevalt prima....voor Bams en straks ook voor Ogin, niet geschikt als de hond alsmaar trekt.

Volgende forumvraag: puur nervositeit - vuurwerk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^