Hoe zijn jullie honden de jaarwisseling doorgekomen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Binky heeft de hele dag nergens last van gehad. We hebben onze standaard rondes kunnen doen. Hij keek van geen klap, knal of gillende keukenmeid op. Ook binnen heeft hij gewoon geslapen...

 

Totdat om 00.10 er drie buurjongens gingen carbidschieten. Tegelijk. Toen vond ik Binky blaffend in zijn bench, trillend als een rietje. Schijnbaar erg geschrokken, ik ook overigens. Uit zijn bench gehaald en op schoot genomen. Samen naar het vuurwerk gekeken en langzaam werd hij rustiger. Was erg geïntrigeerd door de lichtjes in de lucht.

 

Na een kwartiertje op de bank gezet en toen liep hij zelf zijn bench weer in. Een uitkomst voor hem, want hij trekt zich er heerlijk in terug! Verder een rustige nacht gehad en vandaag niets meer aan de hand.

 

Hoe ging het bij jullie?

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

Hier een goede jaarwisseling gehad. Lag de hele avond wel op de bank i v m keelontsteking. Maar heb standaard rondjes kunnen wandelen :-) verder keek Indy niet op of om.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Geen standaard rondjes hier, maar dat doe we al heel lang niet meer. 's Morgens wel een plas op de hoek en verder even naar de dijk geweest (begin middag en eind middag). 's Avonds ook nog naar de dijk, maar toen was de herrie toch wel te erg, dus ze heeft na 17:15 uur niks meer gedaan.

 

Eigenlijk heeft ze de hele avond wel liggen slapen, af en toe geblaft, maar niet bij elke knal. Om 0:00 uur toch haar mega-kluif gegeven, daar is ze wel even lekker mee bezig geweest.

 

Vuurwerk ging nog tot ongeveer 2:00 uur door. Ik lag om 1:30 in bed en was nét in slaap gevallen toen iemand enorme bommen afstak, daar moest even flink om geblaft worden.

Verder rustige nacht gehad. Om iets na 9:00 uur liepen we buiten. Fris, stil en een enorme klerezooi op straat, wat er waarschijnlijk over een week nóg ligt omdat niemand zijn rotzooi opruimt...

 

Ze ligt nu lekker te slapen, volgens mij is ze toch wel moe van gisteren.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Overdag ging het prima, er werd niet veel vuurwerk afgeschoten en het was ver weg. 

Om 5 uur 's middags kon je de kruitdamp al ruiken en vanaf dat moment wilde Charlii geen rondje meer lopen. 

Ze heeft een rustig hoekje in de kamer gezocht en om middernacht kwam ze bij ons liggen. We waren met een stel meiden en de tv was aan. Er was op die manier voor haar genoeg veiligheid. 

Om 2 uur heeft ze nog een plas in de tuin gedaan en wat gegeten. En daarna zijn we gaan slapen. 

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Wel.... Sky is buiten mee gaan kijken of we ergens vuurwerk zagen. Knallen overal en in de verte soms wat glitter te zien. Mevrouw was haar zelf en die knallen deden haar dus echt niets. De kleintjes zijn niet mee naar buiten geweest maar ook zij hadden totaal geen last van de knallen. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Hier ook een goede jaarwisseling gehad! In de middag waren we lekker met een paar hondenvriendjes naar het strand geweest om even vuurwerkvrij uit te waaien, dus ze was lekker moe. Daarna gingen we naar mijn schoonouders waar ook 2 jonge kindjes waren maar die gaan heel goed met Aiko. Ze zijn heel geïnteresseerd en alles wat ik uitleg over Aiko (onder de kin aaien en niet aanraken als ze eet etc) pakken ze erg goed op dus dat was geen extra stress voor Aiko. De kindjes hebben geholpen met het klaarmaken van snuffelspelletjes, dat vonden ze erg leuk! Wel waren ze wat genereus met de snoepjes haha, maar ach het was voor Aiko ook een feestje. Dus we hebben in allerlei doekjes en dweiltjes lekkers gedaan en die opgevouwen en in bekertjes gestopt. We hebben lekkers in vormpjes van ijsblokjes gedaan en we hebben snoepjes in matjes gerold en die in een bal met gaten gestopt. Bij dit hoefde ze niet na te denken om te snoepjes te krijgen, maar ze moest wel een beetje haar best doen en vooral lekker snuffelen.

 

Ze heeft een groot deel van de avond lekker geslapen, om half 12 werd ze wakker en heb ik haar lekker wat te kluiven gegeven. Om 1 minuut voor 12 mocht ze lekker gaan snuffelen en dat vond ze erg fijn! Van de knallen keek Aiko niet op, van sommige rare gillen in het begin wel wat maar dan liep ze naar het raam en gingen we samen lichtjes kijken. En als ze het had gezien ging ze weer lekker snuffelen. Al met al is ze daar een klein halfuurtje mee bezig geweest en toen was het ergste vuurwerk ook al weer voorbij. Toen lekker mee naar boven, want we wilden haar niet alleen beneden laten bij mijn schoonouders. Dus lekker naast het bed geslapen en halverwege de nacht kwam ze nog even lekker tussen ons in liggen. Ik heb dus niet het idee dat ze er last van heeft gehad, ook met wandelen was geen probleem.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Wat heerlijk cindy en wat goed opgelost.

Hij is een behoorlijk stoicijns kereltje dus !

 

Lian beterschap

en wat heerlijk dat indy zich nergens wat van aantrekt

 

Ik moest hier wel alle zeilen bijzetten voor waldo

Toen de vuurpijlen begonnen bleef er niks anders meer over dan in bed gaan liggen(22.30)met waldo 

dat geknetter gegil en licht brengt hem in absolute paniek

dus hem preventief de beste dekking gegeven in mijn armen onder de dekens

een paar keer wilde hij vluchten.maar hij lag iig niet te beven ivm ik hem op tijd heb verstopt 

Jeff lag gewoon naast ons te pitten

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Mijn eerste dubbel post van 2016 

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Sasha is voor haar doen vrij rustig gebleven. Wij zijn gewoon thuis gebleven, gegourmet onder ons tweeën. Met Nieuwjaar wordt er hier op de dijk behoorlijk wat vuurwerk afgestoken, was ook dit jaar zo. Wij zijn binnen gebleven met TV aan (met beelden van de vuurwerkshow in Antwerpen). Sasha was onrustig, maar echte paniek was er deze keer niet bij. 

Vanmorgen was ze wel wat extra aanhankelijk, we hebben die extra aandacht dan ook gegeven. Maar verder is ze al weer helemaal de oude.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Hier is het ook een mega zooi op straat. En overal in het dorp trouwens. Waarschijnlijk blijft dat ook zo als iedereen op z'n luie gat blijft zitten met de gedachte dat t vanzelf wel verteert.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Bij Tibbe ging het super, hij schrok alleen als er echt harde knallen recht voor ons huis werden afgestoken. 

Dus voor de zekerheid maar bij hem geslapen vannacht :)

 

"jah het frauwtje sliep bij mij en ik kreeg allemaal lekkurs, leuk dat oud en nieuw! Morguh weer?"

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hier ging overdag alles normaal, en s avonds ook, totdat het geknal losbarste om twaalf uur. Jenna wist even niet wat ze moest doen, ik had al expres haar iglo opgezet, maar ik riep haar bij me en zo heeft ze tegen me aan op de bank gelegen, trillend wel, maar toch niet extreem bang leek het.  Ik was er blij mee dat ze ervoor koos bij mij te liggen, vorig jaar kroop ze liever weg.

Ik had ook een antivuurwerkdoos voor haar gemaakt, maar die heb ik pas gegeven nadat het heftigste geknal voorbij was, en ze is daarmee nog lekker bezig geweest.

Later kwam ze wel mee de slaapkamer in terwijl ze meestal kiest om in de huiskamer te blijven. Heb lekker een dekentje over haar heen gelegd en ze heeft heerlijk geslapen. Vanmorgen alles weer als normaal gedaan.

honden page profiel Lisa; Bobbie, Bentley & Lilly Lisa; Bobbie, Bentley & Lilly 3 doggies

honden foto van Lisa; Bobbie, Bentley & Lilly

Bobbie was erg bang zoals elk jaar met oud eb nieuw. Voor Bentley was dit zijn eerste keer, en hij was buiten bang maar binnen ging hij wel een beetje kijken. Bobbie krijg ik dan ook echt niet mee naar buiten, Bentley wou uiteindelijk heeel graag naar buiten toe omdat ik en paar familieleden buiten stonden  dus toen had ik Bentley ff gepakt hij vond het prachtig! 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Hier is het ook een mega zooi op straat. En overal in het dorp trouwens. Waarschijnlijk blijft dat ook zo als iedereen op z'n luie gat blijft zitten met de gedachte dat t vanzelf wel verteert. "

 Dat viel mij ook al op

Zelfs midden op een drukke kruising..laat maar staan al je rotzooi....

Maar ja het was stil..en dat was al een hele verademing 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik zag hier een mevrouw lopen met een plastic tas waar ze de vuurpijlen die op straat lagen indeed 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geen problemen hier. Alleen jammer dat er weer veel vernield is hier in het dorp................overal bommen ingestopt, opgeblazen bakken enz, brievenbussen ga maar door............ieder jaar wordt het erger en erger, leve de lol, buitenland kijkt met verbazing naar Nederland dat ze zo tolerant zijn met vuurwerk.

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Hier de hele dag rustig geweest. Hondjes bezig geweest met runderkophuid en slapen. Om 12 uur vond Jaimy het toch te heftig dus zoek spel gedaan tijdens het heftigste gedeelte met renske beloningssnoepjes.daarna zijn ze beide gaan slapen.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Hier was het niet echt rustig. Ollie zat te bibberen en te hijgen, en haar oortjes naar achteren. Ze heeft ook niet meer geplast sinds 5 uur 's avonds. 

 

Nu gaat het gelukkig weer goed, ze is weer vrolijk en heeft al een plasrondje gedaan 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Normaal is Daya niet zo bang, maar ik heb deze jaarwisseling in de hondenmand doorgebracht. Wat bibberde Daya zeg! Ze wou alsmaar naar boven vluchten. 

Ze heeft sinds vandaag dus ook weer boven bij mij geslapen.

 

Schuin tegenover hebben ze hun vuurwerk afval + blikken bier bij de overburen voor de deur gezet.  Ja, zo kom je er ook van af natuurlijk.. 

Zo eens kijken wat er allemaal nog heel is, want we zijn net pas wakker. Daya maakte me wakker rond half 12. 

Edit: het valt mee. Ipv 1 onaangeroerde prullenbak vorig jaar, was er nu maar 1 verwoest dit jaar.  Verder in de buurt weet ik niet (mag nog niet zo ver lopen ivm Daya's herstel).

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Gezellig met de honden de overgang weer gevierd op de weide, met kat en paarden. 

Beetje vuurwerk kijken, flesje opendoen, samen gek doen... 

 

Kortom, geen van de beesten kijkt op van vuurwerk gelukkig. 

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland 3 doggies

honden foto van Gina Heuvelsland

Quincy is heel gevoelig voor lawaai dus ik heb korte rondes gelopen. Rond 10.30 uur heb ik een uitlaatrondje gemaakt en toen werd er niet veel afgestoken, alleen in de verte enkele knallen. Beertje blijft hieronder vrij kalm, maar Quincy raakt opgefokt en begint bij het minste of geringste te blaffen. Om 14.30 uur weer een kleine plasronde met hier en daar knalletjes. Om 17.30 een rondje om de flat gemaakt, waarbij ze even los konden en ook omdat er toen al flink werd afgestoken. Op het parkeerterrein was een vrouw op zoek naar haar kat, die daar altijd rond loopt maar door het geknal in een keer is weggevlucht. Ik hoop dat ze hem gevonden heeft. Om 21.30 uur de laatste ronde, ging goed totdat er twee zware bommen afgingen (ik weet niet hoe ik het anders noemen moet), Quincy maakte zich daarna heel plat en ik moest hem een paar keer meetrekken en zelfs optillen, Beertje raakte opgefokt en wilde rennen. Ik heb er een spelletje van gemaakt en ben met hun naar huis gerend, ook omdat ik het zelf ook wel eng vind. Daarna concert van Queen gekeken en toen gaan slapen, tot 00.00 uur het vuurwerk los barstte. Quincy en Beertje liggen bij mij op bed tegen me aan. Alleen bij de hele harde knallen blafte Quincy l even maar dan leg ik even mijn hand op hem, dan is ie weer rustig. Beertje slaapt door alles heen. Op zich is het wel goed gegaan ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hier 's ochtends gewoon een flinke ronde gemaakt. Om 17.45 nog even laten plassen, maar eerlijk gezegd waren ze de hele dag al bezig om af te steken dus het verschil met 18 uur (officiële afsteektijd ging in) was nihil.


Toen om 22.15 nog even plassen en tja... niet gepoept. Dus om 1.30 weer naar buiten. En toen vonden een stelletje 15 jarigen het leuk om vuurpijlen horizontaal af te schieten. Een zo'n groen lichtje ging niet over de sloot, nee, die schoot door de bosjes op ons af en klapt 4m van ons vandaan.


Maar goed dat Dobby aan de korte riem zat, want die wou op het lichtje jagen (en dan kaboem erna had kapotte Dobby betekent). Dobby had geen last van de knal. Ik wel, ik liep met piepende oren verder. Bedankt voor de gehoorbeschadiging. Stelletje oetl*llen.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Prisca boeit het niet om 12 uur lag ze gewoon te pitten. Jazz hield mij de hele dag in de gaten en liep te luisteren dus dat viel gelukkig ook mee.    

 

Ben blij dat er gras achter ons huis is daar heb ik ze uitgelaten. De hele dag door geluid van die bommen echt niet fijn. Ben zelf niet ver met de honden gegaan.    

 

Achter ons huis klein stukje lopen is een bom afgegaan echt hard. Blijkt van 1 huis alle ramen gesprongen dakpannen eraf. 7 autos beschadigt , idioten.    

 

Wat dat betreft gelukkig weer een jaar voorbij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

 Zo ongeveer ... de hele avond tot een uur of 1 vannacht en toen zo verder in bed  alle p&p's opgespaard tot vanmorgen vroeg. Buiten was geen optie.

 

Ik had het hart niet om hem om 00.00 uur uit z'n zelfgekozen 'bubbel' te trekken voor z'n vuurwerkpakket, dus ergens vandaag tussen de eerste wandel half 7 vanmorgen en net een eigen feestje gemaakt.

 

The making of ...

 

Jip waar ben je ...

 

Ah daar ... 

 

Serieus een half uur lang vermaak ...

 

En nu ligt hij in de zon te slapen en ga ik de zooi bijeen vegen 

 

Al met al goed te doen met Jip gelukkig. Ik heb hem niet gedrogeerd ... dus wat er wel gebeurt is weet ik niet Vandaag is hij in elk geval weer z'n normale hippe Jippe zelf 

 

Het zit er weer op  iedereen veel goeds gewenst en rustige dagen nog voor dat alledag weer langzaam tot leven komt 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Jet geeft er niks om gelukkig. We hebben samen voor het raam naar het vuurwerk gekeken. Op een gegeven moment was ze het zat en wilde ze met de bal spelen, toen ze doorhad dat dat niet ging gebeuren ging ze maar weer op de bank liggen slapen. 

 

Ze vond alleen de vuurpijlen die de buurman in zijn achtertuin afstak erg raar. Toen wilde ze naar buiten 

 

Gelukkig nieuwjaar allemaal! 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Zo ongeveer ... de hele avond tot een uur of 1 vannacht en toen zo verder in bed  alle p&p's opgespaard tot vanmorgen vroeg. Buiten was geen optie.

 
Ik had het hart niet om hem om 00.00 uur uit z'n zelfgekozen 'bubbel' te trekken voor z'n vuurwerkpakket, dus ergens vandaag tussen de eerste wandel half 7 vanmorgen en net een eigen feestje gemaakt.
 
The making of ...

 
Jip waar ben je ...

 
Ah daar ... 

 
Serieus een half uur lang vermaak ...

 
En nu ligt hij in de zon te slapen en ga ik de zooi bijeen vegen 

 
Al met al goed te doen met Jip gelukkig. Ik heb hem niet gedrogeerd ... dus wat er wel gebeurt is weet ik niet Vandaag is hij in elk geval weer z'n normale hippe Jippe zelf 
 
Het zit er weer op  iedereen veel goeds gewenst en rustige dagen nog voor dat alledag weer langzaam tot leven komt  "

 Wauw knappe Jip, echt geweldig om te zien hoe goed hij het doet!

Kan hij waldo even bellen en zeggen dat alles goed is

die is nog wel een beetje uit het lood ivm zijn eerste oudejaars oorlog

 

Al moet ik ook zeggen dat ik tevreden ben met hoe hij zich heeft gehouden

 

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Bij zowat iedere knal die Spaiky hoorde, ging hij blaffen. Het was dus een luidruchtige jaarwisseling zullen we maar zeggen.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

De honden waren even relaxed als anders maar ik weet niet of dit ook het geval zou zijn geweest als ik niet thuis zou zijn geweest.

De woning tegenover mij had een tent,een mannetje of 20 en ieder had 40 euro inglegd voor vuurwerk. Heel veel illegaal spul,mijn ramen sprongen er net nog niet uit,auto alarms gingen af.

 

Het vuurwerk was zo zwaar dat ik naar binnen ben gegaan,was niet veilig om naar te kijken. Tosca heeft 1 keer grote ogen opgezet en Vigo bleef gefocused op de oliebollen die op tafel stonden.

 

Mijn overbuurman vertelde dat er van zijn gasten een hond in huis zat,een trillend hoopje ellende....tja...wat voor baas ben je dan,doe dan op zijn minst je hond naar het pension.

 

Maar de rust is wedergekeerd en ze hebben alles opgeruimd.

Zal ik ook vragen of ze mijn auto even willen poetsen?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"  Wauw knappe Jip, echt geweldig om te zien hoe goed hij het doet!
Kan hij waldo even bellen en zeggen dat alles goed is
die is nog wel een beetje uit het lood ivm zijn eerste oudejaars oorlog
 
Al moet ik ook zeggen dat ik tevreden ben met hoe hij zich heeft gehouden
  "

 

He toch Waldo, neem je tijd om weer wat bij te trekken. Het gaat echt voorbij hoor. Niets is voor eeuwig. 

 

Jip maakte gisteren echt een nogal gedrogeerde indruk. Niet geheel op deze wereld aanwezig. Gekke vent, blijkbaar beschikt hij ook over die escape, met succes.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Gisteren ging het best goed, in huis, maar buiten (niet in de wijk) ook best wel. 

Vanmorgen 2 flinke plassen op de hoek van de straat en vanmiddag is mijn vriend met haar naar het bos gegaan. En dat was dus geen succes...

Eerste bos: vieze, gore blubberzooi. Lastig tegenstribbelen dat wel , maar dikke paniek nadat ze een knal hoorde. Terug gelopen, overgestoken om naar de grasstrook te gaan waar we gisteren en eergisteren waren. Ook geen succes. Weer in de auto, verderop (tweede stuk bos) weer gestopt, maar ook daar ogen als schoteltjes. Weer in de auto en doorgereden het Kotterbos geloof ik. Daar heeft ze uiteindelijk geplast en gepoept. Vervolgens wilde ze wel/niet/wel/niet in de auto, dus nog even wat heen en weer gelopen en toen weer terug.

Ze ligt nu heel zieligjes tegen me aan. Hoewel het dus gisteren best goed ging heeft ze wel last van de naweeën van al het geweld.

 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^