Hoe zijn jullie honden de jaarwisseling doorgekomen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Hier in het Westland was er werkelijk de hele dag, iedere minuut, wel een knal te betreuren. Gelukkig reageert Pepijn hier niet op. Hoogstens bij een enorme knal tilt hij zijn hoofd even op.We waren de jaarwisseling bij familie, met nog 2 andere honden. Bouke had, ondanks een stress-vest en pillen, erge last en was erg Om onrustig. Nilo reageerde er ook niet echt op..

Om 19.00 uur Pepijn nog even laten plassen, toch nog teveel vuurwerk gehoord/gezien.Verder binnengebleven. Tot we om 01.30 uur naar huis gingen. Onderweg op een rustige weg even gestopt, daar heeft hij een grote plas gedaan, de kanjer. Vanmorgen voor 08.00 uur liepen we al weer lekker buiten, geen hónd op straat! Zojuist heerlijk gespeeld op het strand van Hoek van Holland.

 

 

honden page profiel DeesDees 3 doggies

honden foto van Dees



zegt genoeg, denk ik zo.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Gisteren ging het best goed, in huis, maar buiten (niet in de wijk) ook best wel. 
Vanmorgen 2 flinke plassen op de hoek van de straat en vanmiddag is mijn vriend met haar naar het bos gegaan. En dat was dus geen succes...
Eerste bos: vieze, gore blubberzooi. Lastig tegenstribbelen dat wel , maar dikke paniek nadat ze een knal hoorde. Terug gelopen, overgestoken om naar de grasstrook te gaan waar we gisteren en eergisteren waren. Ook geen succes. Weer in de auto, verderop (tweede stuk bos) weer gestopt, maar ook daar ogen als schoteltjes. Weer in de auto en doorgereden het Kotterbos geloof ik. Daar heeft ze uiteindelijk geplast en gepoept. Vervolgens wilde ze wel/niet/wel/niet in de auto, dus nog even wat heen en weer gelopen en toen weer terug.
Ze ligt nu heel zieligjes tegen me aan. Hoewel het dus gisteren best goed ging heeft ze wel last van de naweeën van al het geweld.
  "

 ohh arm soepkipje 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" zegt genoeg, denk ik zo. "

 Wat een heerlijk smoelwerk 

honden page profiel Anthony & KyoAnthony & Kyo 3 doggies

honden foto van Anthony & Kyo

kyo lag op en gegeven moment zo bij.

De knallen deden hem niks ook niet tijdens de wandelingen, alleen bij de (extra)harde knallen tilde hij zijn kop een keer op maar meer ook niet.    

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

In tegenstelling tot vorig jaar (gewoon nog uit willen, hele avond slapen en een kong om 00:00) was Lupa woensdagavond tijdens de wandeling toch bang geworden. Donderdagochtend nog uitgebreid kunnen wandelen maar daarna was het buiten angst en alleen maar naar huis willen... Niet meer geplast dus. 

 

Binnen was ze vooral booooos. Er werd hier veel afgestoken en ook veel door achterbuurjochies overdag. Dus Lupa heeft wat flinke blafbuien gehad. Tussendoor gelukkig ook nog wel kunnen slapen, dicht tegen me aan gekropen. Later op de avond kon ze pas echt ontspannen en gingen de pootje omhoog. Om 00:00 hielp de kong een kwartiertje voor afleiding maar daarna toch wat getril en liever onder een dekentje willen liggen.

Tegen 1 uur naar bed, Lupa onder mijn bed geslapen met klassieke muziek aan. Om 3 uur was het rustig dus nog een poging tot plassen gedaan - nog steeds bang buiten dus niks gedaan. Eenmaal weer binnen dook ze wel ontspannen op om lekker te kluiven haha. Achteraf bleek dat ze rond de tijd van het uitlaten net daarvoor in de logeerkamer had geplast en daardoor zo opgelucht was. Als ik dat nou had geweten had het mij veel stress gescheeld!  ik was heel blij die reuze plas te zien, de volgende ochtend.  

 

Om half 8 waren we allebei wakker. Ik jas en schoenen aan, Lupa sloop weer naar boven toe onder het bed. Half uurtje in bed gelegen en toen werd ze zichzelf weer, kwam kroelen en oortjes stonden weer normaal. Buiten geplast en gepoept en gelijk weer naar binnen voor er toch een knal zou zijn. Om 10 uur nog een keer geplast en gepoept!  Vanmiddag en vanavond nog even snel een keer geplast maar wandelen wil ze niet meer zodra ze een knal hoort. 

 

Voor volgend jaar toch iets rustgevends in huis halen en voor nu zelf deze ellendige dag & nacht maar vergeten! Ben opgelucht dat Lupa inmiddels in huis weer helemaal zichzelf is, wel wilt plassen ook al in de tuin aan het spelen was. Die wandelingen komen wel weer, eerst die schrik uit haar lijfje!  

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Sascha heeft het heel zwaar (gehad). Krijgt al jaren medicatie met de jaarwisseling, beginnen een week van tevoren al. Maar dit jaar mocht het niet baten.
Zelfs uit angst en stress in huis gepoept.
Vandaag is ze nog maar 1 keer buiten geweest, ze durft niet meer.


Aiden had nergens last van. Wilde 2 keer nog wandelen en daarna lekker een botje opgezocht en gaan kauwen.

honden page profiel monique vd leestmonique vd leest 3 doggies

honden foto van monique vd leest

:'( ik lees net op Facebook dat er een hond overleden is door angst voor vuurwerk :'(
ze hart heeft t begeven...pfffff foto erbij......ik ben er helemaal triest van......wat is dat erg he

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Chica heeft het goed gedaan. Om 23.45 kreeg ze een bullepees en heeft daarna bij mijn schoonmoeder zittem kroelen . Ze keek alleen even op bij knallen die overdag al te horen waren. Verder niks.

 

Vooral eind van de middag hadden de overbuur jongens speeluur met heel veel knallen en rotzooi maar binnen was Chica rustig.

 

In de middag had ik nog een flink uur gewandeld met haar dus heb om 17.00 toen het even stil was haar gauw op de hoek laten plassen en om 20.15 weer even snel naar de hoek. Buiten was dr staart wel naar beneden en wilde ze ook weer naar binnen maar niet dat ze super bang ofzo was. Om 6.00 stonden we weer buiten want ik had gewoon dienst om 7.00

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

Door nare ervaring is Jackie super bang voor vuurwerk. Sinds oktober hier elke week wel raak.

 

Laatst is ze tijdens een knal de weg over gevlogen toen ze los was in het park, regelrecht naar huis.

 

Met kerst waren er bij vrienden en heeft ze haar leren riem los getrokken, zo hard trok ze van angst. We waren kwartier afstand van hun huis en op een plek waar ze nog nooit was geweest, maar is "gelukkig" wel regelrecht naar hun huis gerend.

 

Afgelopen dagen was vreselijk en gisteren helemaal. Wil niet uit, eet al dagen niet. Hebben de bench weer even neergezet voor troost.

Gisteren was het huis vol en was er nog een hond. Door geluid van vrienden en troost van die hond ging het soms redelijk, maar elke harde knal was ze weer aan het beven.

Om 12 uur zo gestresst dat er gewoon plassen kwijl van de stress in de kamer lagen. Niemand mocht bij haar in de buurt komen en alleen maar hijgen en trillen. Had heeel erg met haar te doen. Wel steun proberen te geven, maar niet troosten.

 

Vanmiddag wilde ze ook niet naar buiten. Gelukkig konden we met haar lopen en werd ze weer wat vrolijker. Helaas op laatste moment voordat we thuis waren weer knallen.

 

Helaas in onze woonplaats gaat komende dagen nog wel door:(

 

Volgend jaar maar andere oplossing zoeken, want dit is echt niet te doen.

honden page profiel Marion, Dick,Woola, en BrutusMarion, Dick,Woola, en Brutus 3 doggies

honden foto van Marion, Dick,Woola, en Brutus

Onze Woola heeft het niet gemakkelijk gehad. Gisteren een paar plekjes opgezocht waar het rustig Was maar niets hoor overal hoorde je de knallen. Ze heeft de hele avond lopen trippelen op de bank, van de bank, op schoot weer van schoot, in de mand in de donkere slaapkamer, weer de huiskamer in. Ze heeft wel gewoon gegeten en gedronken. Stiekem een lik tokkelroom gekregen van de buuf Hihihihi. Om 19.30 met baas Dick toch even naar buiten geweest en een plas en poepje gedaan en hup wilde weer naar binnen. Om 0.00 verstopte ze zich onder het bed. Ben om 2.30 nog even naar buiten geweest want het was rustig, dacht ik dus, want hup er gingen nog even 2 bommen af maar ze heeft geplast gelukkig.
Vandaag ging niet veel beter, naar oma(mn moeder)geweest en daar waren ze gedurende de hele dag aan het knallen. Nu Is de hond van oma vrij rustig en daar trok ze zich aan op. Daar gelukkig wel gewoon geplast en gepoept en heerlijk gegeten want oma Had verse biefstukjes hihihihihi. Nu net thuis heeft ze op het veld van de flat nog even haar behoeftes gedaan en ligt madam heerlijk ontspannen te snurken in haar mand. Dus ja wel bang maar geen complete paniek.

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

ja wij zijn het nieuwjaar ook goed doorgekomen voor ons doen :)

Die oude Sasha had heel de dag nergens last van rond uur s avonds liep ze stoer mee door al het viirwerk heen gek beest :p Rond twaalf uur had ze het wel even zwaar maar toen het ergste over was vond ze het ook wel weer prima

Myra is mijn bangerikje maar ben ongelofelijk trots op haar! Wat een toppertje was ze. s ochtends gwn gewandeld en alle behoefte gedaan. rond twaalf uur nog even naar het grasveldje maar zoveel knallen dat ze in paniek raakt, maakt niet uit we keren gwn terug. Rond drie uur ben ik met de auto naar het ijsselmeer gereden en wat was het daar lekker rustig nauwelijks wat te horen. Daar was ze zo relaxt dat ze lekker met haar bal kon racen en haar behoeften heeft gedaan. In huis was ze ook echt heel rustig en lag steeds relaxt vlak bij ons. Myra heb ik pas weer rond 3uur s nachts uitgelaten, eigelijk durfde ze niet zo goed maar mijn moeder en ik bleven lekker gezellig praten samen alsof er niks aan de hand was. En ze weet van de dagen ervoor dat zodra ze plast we terugkeren naar huis dus ze deed ondanks alle knallen snel een plas :) In huis was alles meteen weer goed. Helaas vanmiddag tijdens het uitlaten opeen een keiharde knal, ze was los want ja was niks meer te horen.. Ze wilde ervandoor rennen maar gelukkig kon ik haar afremmen en na wat geruststellende woorden kwam ze. 

 

al met al een goed oud en nieuw, wat ik zeker ook te danken heb aan bach bloesem wat ene top spul!

honden page profiel Baasje van Bren† R.I.P      & LizzyBaasje van Bren† R.I.P & Lizzy 3 doggies

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy

Lizzy was echt heel bang net als vorig jaar. Ze trilde elke keer en wou alleen maar tegen ons aan liggen, het liefst onder een dekentje. Ik probeer het altijd te negeren maar toch vind ik altijd wel zielig. Gisteren wou ze niet eens naar buiten, zelf achterthuis niet...  hele dag had ze haar plas opgehouden en gisteravond deed ze een heeele dikke plas onder de tafel. Ze liep hele tijd zenuwachtig heen en weer, ik had al wel door dat ze wat moest doen, ging ze heel zielig kijken hoe wij haar plasje op gingen ruimen..alsof ze 'r schuldig voelde, ik was allang blij dat ze wat had gedaan! Dan maar in huis. Vandaag liep ze nog met haar staartje tussen haar benden tijdens het wandelen. Denk dat het morgen wel wat beter weer gaat, als ze niet meer zo knappen. 

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Ik doe nooit and3rs dan normaal op oudjeersavond. Ze is er nooit bang voor geweest en nu ook niet moet eerder opletten dat ze geen vuurwerk oppakt want ze denkt dat het leuk speelgoed is

Haar pup had daarom ook nergens last van omdat mama het allemaal wel best vind egt ideaal!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" :'( ik lees net op Facebook dat er een hond overleden is door angst voor vuurwerk :'(
ze hart heeft t begeven...pfffff foto erbij......ik ben er helemaal triest van......wat is dat erg he "

 ja vreselijk, in een asiel in Polen (Jenna komt daarvandaan) waar de honden in een buitenhok aan de ketting liggen is ook een hond aan een hartstilstand overleden. Arme hond helemaal alleen met zijn angst.

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel 3 doggies

honden foto van Ingrid van de Koppel

Heerlijke jaarwisseling gehad in de Ardennen. Alleen middernacht hooguit een half uur mooi siervuurwerk, prachtig boven de heuvels. Geen geknal, ook niet in de dagen voor oudejaarsdag. We gingen met een gestresste hond op vakantie, maar Scott is compleet tot rust gekomen daar. Hele lange wandelingen gemaakt en genoten, ver weg van de vuurwerkterreur. Wat een verademing.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat van die overleden hond las ik vanmiddag ook, in- en intriest 

En dat allemaal door een stomme 'traditie'...

 

De jaarwisseling zelf ging nog wel (al was uitlaten de laatste dagen ook niet echt te doen, alleen in de ochtend), maar gisteren en vandaag was minder. Vanmorgen wilde ze niet plassen, dus is mijn vriend naar de dijk gereden. Toen we boodschappen hadden gedaan was ze helemaal blij en stuiterig én het regende, dus ik ben gelijk even naar de hoek gedaan, 2,5 plas (de eerste was een halfje, ze schrok van een dichtslaand autoportier).

Wil ik haar om zes uur even uitlaten en besloot de tuin in te gaan (even makkelijk en een stuk sneller). Wil ze net een plekje zoeken, knalt er een loeihard rotje op de hoek van de straat. Heb het stuk schorem hardop vervloekt! Kreeg Mellow wel gekalmeerd gelukkig en ben maar weer naar de dijk gegaan (al was ze wel naar boven gevlucht en moest naar beneden worden getakeld omdat ze niet kwam).

Koud, donker, 2 konijntjes gezien, 3 of 4 plassen gedaan én een poepje. Bleef wel in een straal van max. 5 meter rond de auto.

En vervolgens wil ze niet meer de auto in

Missie geslaagd dus.

 

Vuurwerk op zich vind ik het probleem ook niet, op 31 december vanaf 20:00 uur tot 1 januari 02:00 uur, lang zat. Daarvoor en daarna mogen ze hele hoge sancties gaan verbinden aan het afsteken van vuurwerk van het kaliber oorlog.

En het spijt me zeer, maar ik heb geen greintje medelijden met de figuren die door eigen stommiteit een vinger de lucht in zien gaan... 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^