Waarom doe je hem niet in een bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Wat het tegenwoordig is weet ik niet, maar ik kreeg zojuist voor de derde keer de vraag, waarom zit tie niet in een bench? 

 

Afgelopen zaterdag heb ik Elvis opgehaald bij de fokker, hij doet het echt super goed. Hij kan het prima vinden met Kim en Jip en doet op een enkel ongelukje na z'n behoefte buiten. Ik heb hier een bench staan, Kim vind het als het druk is in huis fijn om zich daar terug te trekken. Verder vind ik het maar gewoon een ding wat eeuwig in de weg staat.

 

Elvis vind dat hok maar niks, af en toe zet hij er voorzichtig een poot in maar meer dan dat ook echt niet. Voor mij totaal geen probleem. Als hj gaat slapen piept hij net zo lang tot Kim bij hem komt liggen en gaat dan lekker slapen. De nacht zijn tot nu toe super gegaan, hij slaapt heel de nacht door van 23:00 tot 07:00 en doet daarna z'n behoefte keurig buiten. Overdag wel eens een ongelukje maar ik mag absoluut niet klagen.

 

Slopen hebben we nog geen last van, natuurlijk heeft hij z'n tandjes in de stoelpoot gezet, maar als ik hem dan een speeltje geef stopt hij ermee en gaat spelen.

 

Ik zie dan ook echt niet in waarom ik hem in een bench zou stoppen. Eerst zondag m'n zus al die zei dat het een verwend mormel was omdat hij dat niet hoefde, toen een wild vreemde op straat die me ongevraagd advies ging geven en nu de buurvrouw van een paar huizen verder op. Ook gewoon het argument, ik zou het hem maar gauw leren voordat je een probleem hond hebt.

 

Ik ben niet anti bench, bij het juiste gebruik kan het fijn zijn voor je hond. Ik ben wel fel tegen het, douw hem maar in dat hok dan heb je er geen last van. Tis verdorie toch t gek voor woorden dat je een reden moet gaan geven waarom je dat ding niet gebruikt!

 

De reden dat ik her dit verhaal schrijf? Gewoon om andere pup eigenaren te laten weten dat je bij het aanschaffen van een pup, niet gelijk een bench hoeft te kopen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Dat kan ik alleen maar toejuichen! 

Super van je! Hoop dat velen je voorbeeld zullen volgen! 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

En ik maak er zelfs een vreugdedansje bij.....

 

eindelijk nog eens een baasje die een pup koopt zonder een bench aan zijn kontje te hebben plakken ....

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik hoop het ook! 

Hier 2 pups met 8 weken in huis tegelijk. Allebei een eigen mandje, geen bench of niks. In het begin een stoel op de bank zodat ze er niet op zouden gaan. 

1 keer hebben we hier voor 6 weken een bench gehad omdat mijn hond haar poot brak, en verplicht in de bench moest liggen omdat ze niet mocht lopen. 

 

Nee hoor, hier een mand voor ze :)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Hier is de bench wel aangeleerd. Puck moet er immers ook af en toe in als ik eens op wedstrijd ga. Dan is het fijn dat ze haar eigen plekje heeft.

Ook als ze uit logeren gaat (gebeurd niet vaak), dan gaat de bench mee. Ik richt hem op het logeeradres in. Haar vetbed, kussentje, pantoffels van mij, knuffel en kauwmateriaal, haar voer en waterbakje staat er in (jaja, zo groot is de bench haha) Ze gaat er ook zonder morren in liggen als het moet, maar ook als ze dat zelf graag wil.

 

M'n moeder heeft in haar huis ook een kleine reisbench voor haar. Dat is ook echt haar plekje en ligt een deken in en als ze moe is of even op haar zelf wil zijn (loopt soms nog een hond) dan gaat ze daar in liggen.

 

Hier in huis staat die al lang niet meer. Maar heeft ze haar eigen kussen waar ze graag op ligt.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik heb ook geen bench gebruikt, hoor.

Voor Freggle sowieso helemaal nooit.

En Black alleen de eerste 3 weken 's nachts naast het bed.

En ook nooit problemen gehad.

Als ze nog pup zijn veel tijd aan besteden, inderdaad als ze op een stoelpoot knagen iets anders geven.

 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Yes yes yes yes geweldig super fanformidabeldatisch

Echt super om dit te lezen.

Bij het op de markt brengen van de bench is er een hele marketing strategie gebruik die ondertussen, helaas zeer betreurenswaardig, veel te veel ingeburgerd is. Die de mensen het idee moest geven dat het een heel goed voorwerp is en de hond er een plezier mee doet. (Terwijl studies anders uitwijzen, sorry beroepsmisvorming )

Toch zo handig een bench, steek de hond er in en je hebt nergens last vast.

Dat dit bij vele honden en puppy's een hel is, zien weinigen. 

Zelfs wanneer het aleen 's nachts gebruikt wordt.

Een hond is een polyfasische slaper. Zij nemen hun slaap in stukjes, verdeeld over zowel 's nachts als overdag.

Heel wat mensen steken de hond/pup 's nachts in de bench. Staan 's morgens op laten de hond uit nadat hij heeft gegeten en dan mag hij terug in de bench. Tot ze terug thuis zijn van het werk. Dag in dag uit. En vinden dit dan zo normaal, terwijl het voor de hond alleen maar ellende is. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

 

honden page profiel Loco en ikLoco en ik 3 doggies

honden foto van Loco en ik

 Goed stukje. Wou dat ik dit soort verhalen voor Loco in huis kwam vaker had gehoord.

 

Ben ook niet anti bench. Maar Loco vond het totaal niet fijn en heb hem dus na 2 dagen al opgeruimd. Begeleid hem dan liever goed in huis wat hij wel en niet mag. Dan veel tijd steken in een bench die hij niets vind.

 

Hier ook verschillende keren ongevraagd advies van andere gekregen dat het stom is dat ik de bench op heb geruimd. Loco is nu 17 weken en heb er nog steeds geen spijt van.

 

Van slopen ook geen last. In het begin wel eens zijn tanden in de salontafel gezet. Nu weet hij heel goed dat hij zijn eigen speeltjes en kluifje heeft om op te kauwen. Als hij alleen moet blijven krijgt hij een doos gevuld met proppen papier en wc rollen met wat lekkers er in gestrooid en een gevulde kong.

 

En zindelijk is hij ondertussen ook. Een bench is niet noodzakelijk.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Helemaal mee eens!

 

Ik vind het sowieso verschrikkelijk dat iedereen tegenwoordig álles weet over het opvoeden van honden. En je krijgt er meestal geen speld tussen, want ze hebben het tenslotte op het internet gelezen, of van de hondenschool gehoord dus dat moet wel waar zijn.

Vreselijk.

 

Ach ik voed mijn hond lekker op zoals ik dat wil, zonder bench 

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

" Hier is de bench wel aangeleerd. Puck moet er immers ook af en toe in als ik eens op wedstrijd ga. Dan is het fijn dat ze haar eigen plekje heeft.
Ook als ze uit logeren gaat (gebeurd niet vaak), dan gaat de bench mee. Ik richt hem op het logeeradres in. Haar vetbed, kussentje, pantoffels van mij, knuffel en kauwmateriaal, haar voer en waterbakje staat er in (jaja, zo groot is de bench haha) Ze gaat er ook zonder morren in liggen als het moet, maar ook als ze dat zelf graag wil.
 
M'n moeder heeft in haar huis ook een kleine reisbench voor haar. Dat is ook echt haar plekje en ligt een deken in en als ze moe is of even op haar zelf wil zijn (loopt soms nog een hond) dan gaat ze daar in liggen.
 
Hier in huis staat die al lang niet meer. Maar heeft ze haar eigen kussen waar ze graag op ligt. "

 Zoals jij hem gebruikt is er naar mijn idee helemaal niks mis mee hoor! Hier staat er ook 1 voor Kim, die is een paar jaar terug aangereden door een auto en moest verplicht 3 weken bench rust. Daar zijn die dingen prima voor.

 

De bench staat er nu nog omdat Kim het als haar plek ziet, de deur zit nooit dicht en ik stuur haar er nooit in. Af en toe vind ze het zelf gewoon prettig om er even in te gaan.

 

Een pup bij voorbaat in een bench doen omdat hij anders zijn behoefte in huis zou doen of eventueel wat zou slopen vind ik een ander verhaal. Die dingen horen er gewoon bij en los je niet op door een hond in een bench op te sluiten.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Voor sommige honden, zoals mijn Black, zou een bench wel bijna mishandeling zijn, of ik zou een super grote bench moeten hebben die de halve kamer beslaat.

Hij heeft een dikke vacht en zoekt altijd koele plekjes op, gaat ook vaak verliggen om opnieuw een koel plekje te hebben.

In een bench zou hij dat niet kunnen, wat zou hij zich daar ongemakkelijk voelen.

 

Ik vind dat mensen daar ook wel naar moeten kijken, of ze wel een hond hebben die in zo'n beperkte ruimte zich behaaglijk kan blijven voelen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Toen udhai pup was kreeg ik ook vaak ongevraagt opvoedingsadvies ( vaak dan nog eens van mensen die er niet veel van wisten). En dat advies ging ook over de bench. Ik word gek van mensen die zich moeien. Vorige week ben ik met udhai een broodje gaan eten smiddags. Mensen naast ons waren verbaasd hoe flink hij was. Ze vroegern hoe oud hij was en verschoten dat hij nog maar 6,5 maand is. Ze waren verbaast dat hij zo goed luisterde en ze zeiden dood leuk " van begin af aan goed kort en kordaat geweest zeker" ik euhm nee ik heb hem opgevoed zonder harde hand. Ze waren heel verbaast dat je zonder harde hand een gehoorzame hond kreeg. 

 

Over de bench kreeg ik ook veel commentaar( omdat ik ze niet gebruikte)... En over het feit dat ik udhai niet met honden liet snuffelen aan de lijn ... Oo ik zou mijn hond niet socialiseren zo ... Terwijl hun hond staat te blaffen naar udhai omdat hij MOET snuffelen

 

niets van aan trekken en je hoeft jezelf zeker niet te verantwoorden voor anderen

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  Zoals jij hem gebruikt is er naar mijn idee helemaal niks mis mee hoor! Hier staat er ook 1 voor Kim, die is een paar jaar terug aangereden door een auto en moest verplicht 3 weken bench rust. Daar zijn die dingen prima voor.
 
De bench staat er nu nog omdat Kim het als haar plek ziet, de deur zit nooit dicht en ik stuur haar er nooit in. Af en toe vind ze het zelf gewoon prettig om er even in te gaan.
 
Een pup bij voorbaat in een bench doen omdat hij anders zijn behoefte in huis zou doen of eventueel wat zou slopen vind ik een ander verhaal. Die dingen horen er gewoon bij en los je niet op door een hond in een bench op te sluiten. "

 Ik ben er inderdaad ook niet voor om een bench te gebruiken voor het zindelijk maken of het slopen tegen te gaan. Je moet immers flink werk verzetten als je een pup hebt en dat weet je van te voren (mag ik hopen). Dat ga je met een bench niet oplossen. Want dan doet de pup zijn ding wel als die vrij is. Geen enkele hond voed zichzelf op, dat zul je als baas zijn hele leven moeten blijven doen.

 

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes 3 doggies

honden foto van DogsWithLoes

Rori werd volgens haar oude baas moeilijk zindelijk waardoor ze veel in de bench moest. Nu is ze dus bang voor ijzeren benches.

Wij hebben een stoffen bench waar ze zich in terug kan trekken als ze wil. Ze heeft altijd vanaf het begin los door huis gelopen. Ze heeft een mand en andere ligplekken in huis.

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

" Wat het tegenwoordig is weet ik niet, maar ik kreeg zojuist voor de derde keer de vraag, waarom zit tie niet in een bench? 

 

Afgelopen zaterdag heb ik Elvis opgehaald bij de fokker, hij doet het echt super goed. Hij kan het prima vinden met Kim en Jip en doet op een enkel ongelukje na z'n behoefte buiten. Ik heb hier een bench staan, Kim vind het als het druk is in huis fijn om zich daar terug te trekken. Verder vind ik het maar gewoon een ding wat eeuwig in de weg staat.

 

Elvis vind dat hok maar niks, af en toe zet hij er voorzichtig een poot in maar meer dan dat ook echt niet. Voor mij totaal geen probleem. Als hj gaat slapen piept hij net zo lang tot Kim bij hem komt liggen en gaat dan lekker slapen. De nacht zijn tot nu toe super gegaan, hij slaapt heel de nacht door van 23:00 tot 07:00 en doet daarna z'n behoefte keurig buiten. Overdag wel eens een ongelukje maar ik mag absoluut niet klagen.

 

Slopen hebben we nog geen last van, natuurlijk heeft hij z'n tandjes in de stoelpoot gezet, maar als ik hem dan een speeltje geef stopt hij ermee en gaat spelen.

 

Ik zie dan ook echt niet in waarom ik hem in een bench zou stoppen. Eerst zondag m'n zus al die zei dat het een verwend mormel was omdat hij dat niet hoefde, toen een wild vreemde op straat die me ongevraagd advies ging geven en nu de buurvrouw van een paar huizen verder op. Ook gewoon het argument, ik zou het hem maar gauw leren voordat je een probleem hond hebt.

 

Ik ben niet anti bench, bij het juiste gebruik kan het fijn zijn voor je hond. Ik ben wel fel tegen het, douw hem maar in dat hok dan heb je er geen last van. Tis verdorie toch t gek voor woorden dat je een reden moet gaan geven waarom je dat ding niet gebruikt!

 

De reden dat ik her dit verhaal schrijf? Gewoon om andere pup eigenaren te laten weten dat je bij het aanschaffen van een pup, niet gelijk een bench hoeft te kopen. "

 


Helemaal met jou eens.

honden page profiel staffbullstaffbull 3 doggies

honden foto van staffbull

Supeeeerrrrrrr van je! Helemaal mee eens.

Ik gebruik ook geen bench....nooit gebruikt.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Okee, ik heb nooit pups gehad, maar wel herplaatsers waarvan je nooit weet hoe het gaat. Nooit een bench gehad. Dat ging in de jaren 80 goed, in de jaren 90, en... nu nog steeds.


Het lijkt me overigens wel handig om het aan te leren, voor het geval dát. Maar daar is ook alles mee gezegd.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Zittie nu in de bench?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

En ja iedere hond heeft wel een cadootje achter gelaten in mijn interieur , altijd wel iets aangeknaagd....maar zó erg is dat nu ook niet.

 

Lance is altijd een boekenwurm geweest......

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" En ja iedere hond heeft wel een cadootje achter gelaten in mijn interieur , altijd wel iets aangeknaagd....maar zó erg is dat nu ook niet.
 
Lance is altijd een boekenwurm geweest......

 
  "

 

Wat zul jij nu een slimme hond hebben Anny .

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik doe er ook een vreugdedansje achteraan

honden page profiel ...... 3 doggies

honden foto van ...

Die van ons ook niet... Wel keuken afgezet met traphekje dat ie snachts niet naar de kamer kon in t begin. en nu slaapt ie in de bijkeuken..

Vele gaven mij ook t advies een bench ivm kinderen hier. Maar partner wou t niet dus niet gedaan. Maar moet er wel bij zeggen dat ik er niet tegen ben. T is ieder zijn eigen keuze...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Laat anderen lekker kletsen, doe met je pup wat jij goed vind, geen bench prima toch, wel een bench ook prima mits goed begeleid.......goh ik heb nog van niemand wat advies gehad, hahahaha.......

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Toch wel ....of het niet te koud is voor Ogin..........hier geen kachel aan.....en oooo geen hondenschool hier.

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik ben absoluut niet anti bench, als deze maar op de juiste manier gebruikt wordt.

Toen mijn australian shepherd erbij kwam als pup had ook ik een bench in huis, maar dit was vooral uit veiligheid voor de pup, ik wist namelijk bij voorbaat al dat mijn andere hond ( flatcoated retriever )haar in het begin niet zou accepteren, en dat dat wel eens een maand kon duren.

 

Als ik weg ging of ging slapen ging mijn aussie in de bench, dit is nooit een probleem geweest, ze ging gewoon slapen of met haar speeltjes spelen die erin lagen, ze heeft nog nooit gepiept als ze in de bench zat, behalve 's nachts als ze even naar buiten moest, en als ze dan haar plasje had gedaan, ging ze weer de bench in en gelijk weer verder slapen.

Toen ze 6 maanden was heb ik de bench opgeruimd, vanaf 4 maanden sliep ze los in huis, samen met mijn andere hond, en tot 6 maanden deed ik haar in de bench als ik naar mijn werk ging ( ze begon namelijk aan mijn tv kast te knagen in de tijd dat ik naar mijn werk ging en mijn moeder haar bij mij thuis ophaalde, ze zat dan niet langer dan 2 uur achter elkaar in de bench.

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Ben het helemaal met je eens. Heb nu ook een pup rondlopen, maar ook hier geen bench.

Mijn pup mag lekker los in de woonkamer, tot nu toe nog niks gesloopt wel af en toe een ongelukje maar dat hoort er bij.

Geniet van je pup!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Dit was/is de bench van Puck. Ze heeft een hele grote bench, vond dat prettiger want dan kon ze als ze er in moest als pup zijnde gewoon in rond lopen, haar eten en drinken kon er bij in.

Deze bench gaat nog mee als ze gaat logeren.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

"  
Wat zul jij nu een slimme hond hebben Anny . "

 Zei je wat ?

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

"  Zei je wat ? "

 Professor Lance 

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: kennismaking
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^