Puppy 15 weken uit logeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Hallo lieve hondenbaasjes!

Een tijdje geleden heb ik hier ook een topic gestart, ik wilde graag een puppy aanschaffen maar toen was ik gewoon nog te veel weg van huis met werk. Inmiddels is mijn situatie erg veranderd, en ik was van plan om op zijn vroegst 1 maart een puppy in huis te halen. Dit omdat ik die week daarvoor op wintersport ben.

 

Nu heb ik dit weekend een heel leuk kennismakingsgesprek gehad met een fokker. Ik wil erg graag een puppy van hen en ze hebben nu ook een nestje. Helaas zijn ze op 1 maart al 15 weken. De fokker vind het beter als de pup voor die tijd al bij mij is, zodat hij in de eerste socialisatie fase al gewend is aan zijn nieuwe huis bij mij. Zij denken dat het beter is de puppy te laten logeren, bijvoorbeeld bij een broertje of zusje.

 

Maar van andere hoeken hoor ik weer precies het tegenovergestelde, dus beter met 15 weken ophalen dan na 5 weken bij mij een hele week logeren al.

 

Ik wil graag wat meer meningen horen over deze situatie. Waar zouden jullie voor kiezen? Of toch beter wachten op een volgend nestje?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hoelang ga je met vakantie ? een weekje ? als het een vertrouwd logeer adres is gewoon doen, de fokker heeft gelijk, na 15 weken is er veel verloren als je geen inprenting bij je thuis en omgeving doet....

 

wachten op een volgend nestje, kan altijd, maar als het zo kan waarom dan weer een half jaar misschien wel langer wachten...

 

wel bij iemand die een hond gewend is en weet wat socialiseren is.. kan en mag die de ene week niet terug bij de fokker ? dat zou geweldig zijn en een goeie oplossing, bepraat het met de fokker.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 2 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Moeilijk.... ik denk dat ik zou kiezen voor ophalen en dan een weekje logeren mits ik iemand zou hebben die ik dat zou toevertrouwen

honden page profiel DirkDirk 3 doggies

honden foto van Dirk

Ik zou ook kiezen voor ophalen en een weekje logeren. Alleen wel bij iemand die weet hoe t is om een onzindelijke, slopende, blaffende, piepende en bijtende  pup te hebben en er dan nog de energie insteekt, om de pup te begeleiden naar gewenst gedrag zonder woest te worden. ( even het ergste scenario haha)

Zo niet,

Dan zou ik wachten op een volgend nestje

 

succes met je keus

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

kan hij die ene week niet bij de fokker logeren?

Ik fok katten en de kitten mogen als dat nodig zou zijn, hier altijd komen logeren. Voor een kat is het prettiger in zijn eigen huis te blijven, maar een kat red zich ook prima.

Zou het gewoon vragen aan de fokker.

 

Anders is er 9 als je zelf niemand weet) misschien hier iemand die je pup een week wilt opvangen. Is wel vaker gebeurd.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Heb je eventueel opvang voor de pup dan ? 

Welk ras is het ? 

En waar woon je ? 

 

15 weken is lang hoor , dan mist ze de hele inprentingsfase.

kan je je verlof niet annuleren , ik zou dat doen moest ik moeten kiezen.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Als ik ooit een pup krijg wordt er gewend aan de oppas

 Zal een aantal weken vrij hebben maar erna zal die toch naar oppas moeten als ik werken ben. 

Wat ik zou doen als die 2 weken bij je is al eens een dagje wegbrengen . Dan kun je best een weekje op vakantie, os het al bekend 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

Ik zou een oppasadres regelen;) Als er iemand in je omgeving is die dat wil doen zou ik optijd al diegene kennis laten maken. Middagje oppassen bij jou thuis, middagje bij die degene thuis... Misschien alvast een nachtje. Zo leert de pup dat je terug komt.

Anders weekje naar de fokker.

 

Zou zeker niet pas met 15 week doen. Belangrijkste socialisatieperiode is t/m 12 week om vanuit daar verder te bouwen.

 

Wat voor ras gaat het om?

 

 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Ook ik zou de pup eerder ophalen.

Heb je al met de fokker besproken of hij een weekje terug kan komen?

Dat zou denk ik mijn eerste keus zijn, mocht de fokker dat niet willen zou ik dat best een beetje raar vinden of hij moet er een goede rede voor hebben.

Anders misschien in je directe omgeving kijken of je pup er een weekje terecht kan? 

Ik zou van te voren wel met je pup op bezoek gaan en afspraken maken hoe zij met je pup omgaan etc. 

Gaat dit goed? Dan een keer een middagje brengen, misschien al een nachtje laten logeren. 

 

Veel plezier met de voorpret alvast, komt echt wel goed hoor..

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

" Ik zou een oppasadres regelen;-) Als er iemand in je omgeving is die dat wil doen zou ik optijd al diegene kennis laten maken. Middagje oppassen bij jou thuis, middagje bij die degene thuis... Misschien alvast een nachtje. Zo leert de pup dat je terug komt.
Anders weekje naar de fokker.
 
Zou zeker niet pas met 15 week doen. Belangrijkste socialisatieperiode is t/m 12 week om vanuit daar verder te bouwen.
 
Wat voor ras gaat het om?
 
  "

 Ik lees hier dikwijls tot en met de 12 e week 

is niet zo hoor, ik heb mijn twee laatste honden pas vanaf 12 weken gekregen vd kweker en ze hebben nooit aanpassingsproblemen gehad daardoor.

veel hangt af , WAT en HOE je met een pup omgaat zogauw die in huis komt.

Maar 15 weken wachten daarmee, dat is inderdaad te lang.

honden page profiel WendyWendy 2 doggies

honden foto van Wendy

Als je pup op een goed adres zit maakt het niet veel uit of deze daar gesocialiseerd wordt of bij jou. 

Ik zou zelf liever hem een weekje uit logeren doen. 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

"  Ik lees hier dikwijls tot en met de 12 e week 
is niet zo hoor, ik heb mijn twee laatste honden pas vanaf 12 weken gekregen vd kweker en ze hebben nooit aanpassingsproblemen gehad daardoor.
veel hangt af , WAT en HOE je met een pup omgaat zogauw die in huis komt.
Maar 15 weken wachten daarmee, dat is inderdaad te lang. "

 Hoeft ook geen probleem te zijn;) Ligt eraan wat de fokker doet. Goede fokker gaat zelf er mee aan de gang, maar gebeurt niet bij elke. Als ik kijk wat wij de eerste 4 week (Jackie kwam met 8 week) al gedaan hebben.. daar begin je dan pas vanaf 12 weken mee. Heb zelf niet meegemaakt wat de nadelen zijn, wel over gelezen;) Maar iedereen zijn keuze. Tegenwoordig hoor ik ook wel veel 9 a 10 wk.

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Dankje voor jullie reacties allemaal!

 

Ik heb in mijn vrienden en familie kring al wat rond gevraagd. Dat is natuurlijk het vertrouwds voor mij, maar daar zijn maar zeer weinig bij die zelf ook een puppy hebben opgevoed.

De fokker is inmiddels gaan vragen binnen de groep mensen die eerder een puppy bij hun heeft gehaald, of er iemand is waar hij mag logeren. Omdat ik weet dat de fokker de pups niet zo maar aan iemand meegeeft, vertrouw ik dat wel. Plus, dat zijn allemaal mensen die al eerder een pup hebben opgevoed, dus dan weten ze wat ze in huis halen :) Heb wel gezegd dat ik niet me aan dit nestje wil binden tot een goed oppasadres geregeld is.

 

De fokker is trouwens ook gewoon bezig met de socialisatie, vanaf deze week ook met de zindelijkheid. Daar maak ik me geen zorgen om! En ik heb zelf mijn plan ook al klaar staan. 

 

Vakantie afzeggen was trouwens echt geen optie, daarom was mijn originele plan om een pup pas in huis te halen na 1 maart. Het is gewoon puur toeval dat de fokker die me het meest beviel nu een groot nestje had, meer dan er mensen op de wachtlijst staan. 

Als de pup 9 weken is, is het voor mij precies de tijd vanaf wanneer ik de hele dag thuis kan zijn. Ik denk nu dat alles wel goed komt. En als het niet lukt om een oppasadres te vinden, dan moet ik maar gewoon wachten... Dat vind ik natuurlijk heel jammer, maar het is niet anders.

 

 

honden page profiel SYSY 3 doggies

honden foto van SY

Wij zijn ook een weekje weg geweest toen Skye rond die leeftijd was. Ze bleef toen bij mijn schoonouders die altijd honden hebben gehad. Dat is super goed gegaan, ze was heel blij ons weer te zien maar heeft het die week ook goed gehad. Het kan dus echt wel hoor.

 

Enige is, je mist ze wel heel de vakantie hoor!

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Zoals ik het nu zie is het missen van de pup het ergste van het hele gedoe! Gelukkig zal ik een beetje afgeleid zijn met het niet van mijn snowboard af kukelen ;) 

 

Ik heb inmiddels contact met een mogelijke oppas via de fokker, gaat lekker snel!

Volgende forumvraag: 2de labje erbij?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^