Waar en op wat geven jullie Barf?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HellenHellen

Ik ben zeer benieuwd hoe jullie je hond Barf geven. Gewoon in de huiskamer? Op een mat of kleed? Blijft de hond daar dan keurig op kluiven? :-)

ik ben benieuwd naar jullie reacties.

honden page profiel -- 3 doggies

Ik barf niet maar mn ouders wel. Die geven buiten de grote stukken en wat in voerbakken (levertjes bv ) kan gewoon binnen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hier in de huiskamer. De één rent ermee naar de bench en de ander gaat op haar eigen kleed liggen. Fine with me. :-) In de zomer vaak wel buiten, maar ik wil er graag bij blijven om te zien of alles goed verloopt en in de winter is dat zo koud, dus dan lekker binnen.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

orgaan en los spiervlees gaan in hun bak

het bot word onmiddellijk naar hun favoriete plek gesleept

dus ik leg een microvezel badmat in hun mand  die absorbeert alle vocht en was ik na een paar keer op 90 graden met azijn

deze mat dus

 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

In de huiskamer. Ik heb namelijk geen tuin of balkon. Het merendeel geef ik kvv maar af en toe zit er een barf/nrv ding tussen. Puck eet dat hier binnen op een kussensloop wat geen vocht door laat.

Heel enkel wil ze er stiekem mee naar haar kussen lopen. Pech voor haar dat ik dat gelijk in de gaten heb hihi.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik geef het in de voerbak, maar meestal wordt eerst alles eruit getrokken voordat het stuk voor stuk wordt opgegeten hihi. Mijn hond eet het altijd naast haar voerbak op of in haar mand, daar leg ik dan van tevoren wel even een kleedje in zodat ik die meteen in de was kan gooien. Soms gaat ze ermee op het balkon, maar dat is alleen als het iets is wat geen kwaad kan zoals een heel stuk pens (ook een stuk fijner voor de geur ). Aiko wil heel graag naar haar kussen in de slaapkamer, maar ik doe altijd de slaapkamerdeur dicht als ze barft omdat haar kussen naast het bed ligt en ik dat toch niet zo hygiënisch vind. 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Normaal in de tuin op een bureaustoel mat. Na elke maaltijd maken wij die mat schoon.

Bij slecht weer eet ze in de keuken op een oude baddoek. Deze baddoek was ik gewoon op 60 graden en ik maak de vloer even schoon.
Soms gaat ze met haar eten schudden en dan mag ik ook heerlijk mijn witte kasten soppen haha.

honden page profiel JetJet 3 doggies

honden foto van Jet

Hier voornamelijk kvv met 1 a 2 x per week BARF. 

Kvv gewoon in de kamer omdat er niets naast de bak komt. 

Het BARF krijgt hij alleen buiten in de tuin. 

Is altijd even plannen met het weer :-). 

Na afloop spuit ik de stukken waar hij heeft gelegen even met de tuinslang. 

S zomers loop ik graag op mijn blote voeten.. 

Ik vind het erg belangrijk om bewust en hygiënisch met rauw vlees om te gaan en ondanks dat wij plavuizen hebben die makkelijk goed te reinigen zijn, komt er geen BARF hier in huis.

Ik moet ik er niet aan denken dat er overal door het huis bacteriën rondgelopen worden.. Brrrrr

Anoniem (Gast)

Hier hetzelfde als hierboven. Altijd buiten en op een vaste plek. Ze krijgen het hier ook niet iedere dag dus ik kan plannen qua weer. Zijn mensen die het binnen geven zich wel bewust van de risico's? 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Hier buiten. Wij hebben een afdak voor de deur, dus met slecht weer geen probleem.

Als ze klaar is gaat er een emmer water met een bezem overheen.

Ze eet ook best netjes en sleept het niet de hele tuin door gelukkig ;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Hier hetzelfde als hierboven. Altijd buiten en op een vaste plek. Ze krijgen het hier ook niet iedere dag dus ik kan plannen qua weer. Zijn mensen die het binnen geven zich wel bewust van de risico's?  "

Als er hier iets naast de bak komt (binnen of buiten) wordt het na afloop met wat dettol schoonmaakspul schoongemaakt en het kleed in de mand gaat meteen de was in. De bak wordt, of er nou brok of kvv of barf in heeft gezeten, ook goed schoongemaakt. Maar goed dat schoonmaken doe ik ook met mijn eigen vlees, op een aparte snijplank en met een mes wat daarna niks anders meer snijd en het wordt meteen even in een sopje gezet. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Hier hetzelfde als hierboven. Altijd buiten en op een vaste plek. Ze krijgen het hier ook niet iedere dag dus ik kan plannen qua weer. Zijn mensen die het binnen geven zich wel bewust van de risico's?  "

 

Natuurlijk, je zult met het vlees van de hond net zo voorzichtig moeten wezen als dat je met het vlees van jezelf doet. Na de tijd dus goed schoonmaken. Zowel de grond, het kleed, de voerbak, het aanrecht en de gootsteen als je die hebt gebruikt. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Hier hetzelfde als hierboven. Altijd buiten en op een vaste plek. Ze krijgen het hier ook niet iedere dag dus ik kan plannen qua weer. Zijn mensen die het binnen geven zich wel bewust van de risico's?  "

Ik neem dat iedereen de vloer wel even schoonmaakt na gebruik hoor 

 

---

 

Mellow at het soms binnen, ze moest dan wel in de keuken blijven. Ik rolde het kleed even op, dus ze at op de plavuizen.

Zelf ging ik even op een krukje bij de eettafel zitten, mócht ze denken 'ik ga lekker op het kleed in de kamer liggen', maar na 2, 3 keer had ze wel door dat ze in de keuken moest blijven. Als de klaar was even de pootjes schoonvegen (omdat ze toch door de natte plekken van het karkas heen liep) en dan lekker uitbuiken op de bank (en ik de keuken dweilen).

 

Als het goed weer was at ze lekker buiten, gewoon op de tegels, ook dan bleef ze eigenlijk redelijk op dezelfde plek.

 'ja, dat bot moet er even uit'

 'eerst de zachte dingetjes eten' 

 'en deze lekker als laatste' 

 

Ik heb het ook wel eens in de voortuin gegeven, onder de carport. Het regende en ik had geen zin in dat gesmeer in de keuken 

honden page profiel HellenHellen

Bedankt voor jullie reacties, fijn hier leer ik weer van! 

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Altijd buiten is het gras, regen of geen regen. Ik ben een slechte schoonmaakster, dus in dit geval wil ik geen vleessappen overal en nergens vinden ;).

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Gewoon in de voerbak

honden page profiel HellenHellen

De tip van Roos met de badmat vind ik ook een goed idee. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

" Gewoon in de voerbak "

 Hahahahaha ach gossie toch :p

Anoniem (Gast)

Ok nou mijn keus zou het niet zijn binnen. Ik verbaas me met met terugwerkende kracht opeens en stuk minder over het artkel dat onlangs in de telegraaf stond (dat vers voeren gevaarlijk was). Ik ken ook echt  alleen maar mensen die het buiten geven in mijn omgeving.  Maar als ik zie dat mensen het gewoon op de keukenvloer geven..... Tsja..... . Als je zelf gelooft dat je dat met een doekje weer helemaal schoon sopt, prima. Ik geloof dat niet. En ik vind het gevaarlijk en dom.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Ok nou mijn keus zou het niet zijn binnen. Ik verbaas me met met terugwerkende kracht opeens en stuk minder over het artkel dat onlangs in de telegraaf stond (dat vers voeren gevaarlijk was). Ik ken ook echt  alleen maar mensen die het buiten geven in mijn omgeving.  Maar als ik zie dat mensen het gewoon op de keukenvloer geven..... Tsja..... . Als je zelf gelooft dat je dat met een doekje weer helemaal schoon sopt, prima. Ik geloof dat niet. En ik vind het gevaarlijk en dom. "

 



Ik gebruik Dettol oxyaction en een stoomreiniger. De oude baddoek gaat na 1x gebruiken op 60 graden en wordt alleen hiervoor gebruikt.
Ook eet ze alleen binnen bij slecht weer.
Buiten heb ik een bureaustoel mat die direct na gebruik een dettol oxyaction behandeling krijgt en buiten opgeborgen wordt.
Het aanrecht wordt altijd na gebruik gereinigd met dettol oxyaction en wij maken nooit dingen rechtstreeks op het aanrecht klaar.
Voor het hondenvoer heb ik 2 aparte snijplanken, een apart messenblok, aparte koelkast bakjes met deksels en ik gebruik wegwerp handschoenen. Alle afwas gaat op 60 graden in de vaatwasser.
Er is in de koelkast 1 plank voor de dieren en ik heb een aparte vriezer voor het voer.

Gooi jij de snijplanken van je eigen vlees na 1x gebruiken weg? Dat is echt onzin.
Rauwe dierenvoeding kan prima veilig gegeven worden.

Anoniem (Gast)

Die bureaustoelmat heb ik ook buiten. Top ding! Ik gooi ook niet ieder plankje weg  :) maar ik heb een aanrechtblok in de schuur waar ik het klaarmaak, dus niet in onze keuken. Begrijp me ook niet verkeert, ik heb niets tegen vers voeren. Maar als ik lees, ze lopen er gewoon mee naar de mand of bench, tsja.... 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Die bureaustoelmat heb ik ook buiten. Top ding! Ik gooi ook niet ieder plankje weg  <img class=" /> maar ik heb een aanrechtblok in de schuur waar ik het klaarmaak, dus niet in onze keuken. Begrijp me ook niet verkeert, ik heb niets tegen vers voeren. Maar als ik lees, ze lopen er gewoon mee naar de mand of bench, tsja....  "

 



O, dat zou idd ook niet mijn keuze zijn. Drib zou het best willen, maar ze weet dat het niet mag ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Ok nou mijn keus zou het niet zijn binnen. Ik verbaas me met met terugwerkende kracht opeens en stuk minder over het artkel dat onlangs in de telegraaf stond (dat vers voeren gevaarlijk was). Ik ken ook echt  alleen maar mensen die het buiten geven in mijn omgeving.  Maar als ik zie dat mensen het gewoon op de keukenvloer geven..... Tsja..... . Als je zelf gelooft dat je dat met een doekje weer helemaal schoon sopt, prima. Ik geloof dat niet. En ik vind het gevaarlijk en dom. "

Misschien wel zo leuk om met je eigen naam te reageren in plaats van anoniem...

 

Hartstikke fijn hoor, dat iedereen in jouw omgeving de barf-hap buiten geeft, maar als het met bakken uit de lucht komt ga ik mijn hond niet buiten laten eten, dat vind ik zielig.

 

En jij hebt er toch geen last van als mijn hond binnen eet? Het is niet zo dat ik met een stukje keukenrol de druppels weg veeg hoor, je reageert wel een beetje spastisch m.i.

Tegenwoordig moet alles maar schoon, schoner, schoonst, maar juíst door dat overdreven gedoe wat betreft 'viezigheid' stikt het van de kinderen die overal allergisch voor zijn, als babylief een stofje op zijn wangetje heeft komt mama al aangerend om het kind helemaal op te poetsen, laat staan als de hond met zijn tong aan het kinderhandje heeft gezeten. 

En tuurlijk moet je met vlees wat meer hygiënisch te werk gaan, maar om nou je hele huis te moeten uitkoken omdat de hond een druppel bloed van zijn karkas heeft gemorst...

 

Zet 1 stap buiten de deur en je ademt al allerlei stoffen in waarvan je ook praktisch doodgaat...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ok nou mijn keus zou het niet zijn binnen. Ik verbaas me met met terugwerkende kracht opeens en stuk minder over het artkel dat onlangs in de telegraaf stond (dat vers voeren gevaarlijk was). Ik ken ook echt  alleen maar mensen die het buiten geven in mijn omgeving.  Maar als ik zie dat mensen het gewoon op de keukenvloer geven..... Tsja..... . Als je zelf gelooft dat je dat met een doekje weer helemaal schoon sopt, prima. Ik geloof dat niet. En ik vind het gevaarlijk en dom. "

 Snij jij je eigen vlees ook buiten? Je snijplankje en mes, krijg je nl ook niet schoon met je sopje. 

Gevaarlijk en dom als je dit niet doet.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

"  Snij jij je eigen vlees ook buiten? Je snijplankje en mes, krijg je nl ook niet schoon met je sopje. 

Gevaarlijk en dom als je dit niet doet. "

 



hahaha nee joh, dat weten we toch allemaal al, je hebt speciale hondenkoeien en mensenkoeien, de ene is levensgevaarlijk de ander kan je dood prima op t aanrecht leggen O-)


ik heb 1 hond die in de keuken eet, gewoon van een diep bord, een andere eet in de gang, en eentje die in de woonkamer in de bench eet wel van een metalen voerbak want dat past niet op een bordje.
poes eet in de woonkamer los.
en ik haal er niet elke maaltijd een dweil overheen hoor. mijn dieren eten al denk zo n 6 jaar barf en ik leef nog steeds.
het enige wat is smerig vind is lisa die in de gang eet schud met penslappen maar ik heb schrootjes in de gang dus die maak ik dan wel schoon. en als ze de kans krijgen slepen ze alleen met runderstrotten, de rest moet zo snel mogelijk naar binnen en ze kunnen nergens heen slepen want dan staat daar een andere hond, stel je voor dat je moet delen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  

hahaha nee joh, dat weten we toch allemaal al, je hebt speciale hondenkoeien en mensenkoeien, de ene is levensgevaarlijk de ander kan je dood prima op t aanrecht leggen O-)



 Dat is waar ook, de mensen koeien zijn steriel, hebben geen bacterieën. Op hun kont staat ook een grote S van steriel! 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

probleem is natuurlijk wel dat veel mensen niet de exacte herkomst van hun gekochte barfproduct kunnen traceren.

er is een informele handel in rauw vlees van onbekende herkomst. dat is wel iets anders dan het vlees wat in de winkel ligt voor humane consumptie

 

en als ik lees dat mensen hun hele keuken gaan schoonmaken na een maaltijd van hun hond. daar heb ik echt geen tijd voor hoor (en geen zin in) . en het is ook niet milieubewust, al die wasjes van matjes op 60 graden

 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

" Misschien wel zo leuk om met je eigen naam te reageren in plaats van anoniem...
 
Hartstikke fijn hoor, dat iedereen in jouw omgeving de barf-hap buiten geeft, maar als het met bakken uit de lucht komt ga ik mijn hond niet buiten laten eten, dat vind ik zielig.
 
En jij hebt er toch geen last van als mijn hond binnen eet? Het is niet zo dat ik met een stukje keukenrol de druppels weg veeg hoor, je reageert wel een beetje spastisch m.i.
Tegenwoordig moet alles maar schoon, schoner, schoonst, maar juíst door dat overdreven gedoe wat betreft 'viezigheid' stikt het van de kinderen die overal allergisch voor zijn, als babylief een stofje op zijn wangetje heeft komt mama al aangerend om het kind helemaal op te poetsen, laat staan als de hond met zijn tong aan het kinderhandje heeft gezeten. 
En tuurlijk moet je met vlees wat meer hygiënisch te werk gaan, maar om nou je hele huis te moeten uitkoken omdat de hond een druppel bloed van zijn karkas heeft gemorst...
 
Zet 1 stap buiten de deur en je ademt al allerlei stoffen in waarvan je ook praktisch doodgaat... "

 Helemaal mee eens!

 

Onze hond eet meerendeel KVV, gewoon in zijn bak in de keuken.

Voordat ik alles heb kunnen opruimen heeft Willem zijn bak al leeg! 

Af en toe een lekkere barfhap, wanneer het een beetje weer is lekker in de tuin, maar wanneer het regent gewoon in de keuken.

Ik blijf er altijd bij, ook om te zorgen dat het niet zonder te kauwen naar binnen gaat, maar ook om te zorgen dat het in de keuken blijft en dat hij niet het hele huis door gaat! 

Maar ja, het moet wel uit de bak voordat hij het kan eten..

ach, dweil met dettol door de keuken en het is weer prima schoon (voor mij dan!)

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" en als ik lees dat mensen hun hele keuken gaan schoonmaken na een maaltijd van hun hond. daar heb ik echt geen tijd voor hoor (en geen zin in) . en het is ook niet milieubewust, al die wasjes van matjes op 60 graden
  "

Mijn keuken is niet zo enorm groot hoor haha.

Denk dat de vloer in de keuken 2,5 bij 3,5 is ofzo?

Ik bewaakte de toog altijd, daar mocht ze niet voorbij, maar ze bleef altijd keurig in het midden, dus het 'vieze, gore' stukje vloer was misschien 1 x 1 meter ofzo.

Gelukkig zijn mijn plavuizen niet poreus, dus als ik nu (2 jaar na dato) een boterham laat vallen, dan kan ik 'm zo opeten. Mocht ik na morgenochtend niet meer reageren, dan is het niet goed gegaan met mijn van de grond gegeten boterham...  

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

" probleem is natuurlijk wel dat veel mensen niet de exacte herkomst van hun gekochte barfproduct kunnen traceren.

er is een informele handel in rauw vlees van onbekende herkomst. dat is wel iets anders dan het vlees wat in de winkel ligt voor humane consumptie

 

en als ik lees dat mensen hun hele keuken gaan schoonmaken na een maaltijd van hun hond. daar heb ik echt geen tijd voor hoor (en geen zin in) . en het is ook niet milieubewust, al die wasjes van matjes op 60 graden

  "

 



maar dat kan ik ook niet met mijn vlees hoor, ik ben er altijd eerlijk van uitgegaan dat ik bij de appie rindvlees haalde, blijkt het paardenvlees uit een oostblok land te wezen.
maar ik ben het met je eens verder wel, en daarom probeer ik mijn best te doen om bij vertrouwde mensen het vlees van de honden te kopen (en voer daarom dus al geen kvv)helaas blijft het vertrouwen bewijs heb je nooit

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Kvv voer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^