iemand ervaring met deze honden rijst vlokken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

Heeft iemand ervaring met de rijst vlokken voor de hond? Iemand die ik ken kwam met dit idee. Hier hoef je alleen heet water over te gieten en dan zet het uit.

http://m.zooplus.nl/shop/honden/voersupplement/vlokkenvoer_mengvoer/grau/397847

Het schijnt niet aan te zetten maar wel te vullen en de kruiden die erin zitten zouden heel gezond zijn..

Ik heb hier 1 met chronische honger die ik graag een beetje een vol gevoel wil geven, en 1 die van de lucht dik word en een beetje op dieet moet blijven. Zou dit wat zijn icm kvv?


Of zou zelf rijst koken en bij geven ook kunnen? Of kan je het dan toch beter op groente bij geven houden? Sperziebonen zijn niet zo geliefd :-)

honden page profiel --

Upje :-)

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Als je je hondje een voller gevoel wilt geven, kun je beter gekookte groenten toevoegen. Daar zitten veel minder calorieën in, meer gezonde voedingsstoffen en meer 'omvang'. Je kan alle soorten groenten voeren, alleen geen prei en ui. Dus gewoon gaan proberen wat hij/zij lekker vindt. Zoete groenten zoals wortel zijn vaak wel geliefd.

Als je toch graag rijst wilt voeren, kun je inderdaad beter zelf rijst koken. Dat is goedkoper en minder bewerkt, en dan zitten er geen technologische additieven in.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Mijn vorige hond kreeg deze, die vond rijst zo lekker.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik ken het, maar dat is geen goede voeding voor je hond, rijst.....

 

als je hond honger heeft, geef dan prinsessen bonen, verse, die je zelf aan de kook brengt, zonder zout... bij iedere maaltijd geef je wat bonen, dat vult en verteerd bijna niet tot zeer langzaam, en vult..... sperzibonen zijn niet zo geliefd schrijf je, nou dan heeft de hond ook niet echt honger, een hond die honger heeft eet alles.

honden page profiel --

" ik ken het, maar dat is geen goede voeding voor je hond, rijst.....
 
als je hond honger heeft, geef dan prinsessen bonen, verse, die je zelf aan de kook brengt, zonder zout... bij iedere maaltijd geef je wat bonen, dat vult en verteerd bijna niet tot zeer langzaam, en vult..... sperzibonen zijn niet zo geliefd schrijf je, nou dan heeft de hond ook niet echt honger, een hond die honger heeft eet alles. "

 Ik moest even Googlen wat prinsessen bonen zijn, maar dit lijkt op gewone sperziebonen?  Wat is het verschil hier in? 

honden page profiel LennyLenny 3 doggies

honden foto van Lenny

"  Ik moest even Googlen wat prinsessen bonen zijn, maar dit lijkt op gewone sperziebonen?  Wat is het verschil hier in?  "

 Moest ook eve kijken op internet, mijn hond eet dit ook. Dit zijn denk ik gewone sperciebonen. Djaga heeft dit vanavond gegeten met wortels, rauw vlees, rauw eitje met schaal. Denk dat rijst geen goed voer is!

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende. 3 doggies

honden foto van De relteckelbende.

princessenbonen zijn sperciebonen.ik geef ze fijn gesneden aan Lobke en voor Lodewijk in de blender. Hein.

honden page profiel --

Heeft er iemand een bron van waarom rijst precies niet goed is? Hier zijn de meningen namelijk erg over verdeeld. Rijst is geen graan, het is een soort op zich. Volgens de een is het een goeie en goedkope manier om bij de kvv te geven als extra vulling maar volgens de ander is het slecht. Ik ben wel nieuwsgierig naar een onderbouwing :)

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

" Heeft er iemand een bron van waarom rijst precies niet goed is? Hier zijn de meningen namelijk erg over verdeeld. Rijst is geen graan, het is een soort op zich. Volgens de een is het een goeie en goedkope manier om bij de kvv te geven als extra vulling maar volgens de ander is het slecht. Ik ben wel nieuwsgierig naar een onderbouwing :-) "

 

Ik vind rijst juist een prima aanvulling, persoonlijk heb ik daar een beter gevoel bij dan aardappel. Een goed onderbouwde mening heb ik daar (nog) niet voor aangezien ik tot nu toe te lui ben om er artikelen over op te zoeken ;)

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Heeft er iemand een bron van waarom rijst precies niet goed is? Hier zijn de meningen namelijk erg over verdeeld. Rijst is geen graan, het is een soort op zich. Volgens de een is het een goeie en goedkope manier om bij de kvv te geven als extra vulling maar volgens de ander is het slecht. Ik ben wel nieuwsgierig naar een onderbouwing :-) "

 Rijst is wel een graan, het bevat alleen geen gluten. Maar het bestaat voornamelijk uit koolhydraten, en die zetten aan. 

honden page profiel --

Ben ik het niet helemaal mee eens. Ik ben in de tussentijd wat aan het proberen..

 

Ben zelf veel afgevallen  (30 kilo) met behulp van een diëtiste. Daarbij juist veel rijst gerechten gegeten. (Rijst, groentes, vis)

 

Ik kook nu rijst bij voor Bobby. Die is te dik al 1.5 jaar en wou geen gram afvallen. Zelfs niet met een heel conditieopbouwend beweeg schema. Dus zat maar 1 ding op minder vreten. Nu rijst bij de kvv en hij is eindelijk goed aan het afvallen zonder honger gevoel.

Hij lust geen sperziebonen.

Poep is ook prima in orde. 1 a 2 keer per dag stevige poep.

 

Bailey hoeft niks bij.

 

Chloe kan er minder goed tegen. Die krijgt gele dunne poep of poep met witte spikkels.

Zei is juist aan de te dunne kant en heeft altijd honger. Ze wil de hele dag wel eten. Ze krijgt al iets meer kvv dan afgemeten en nu rijst bij maar komt geen gram aan. Is voor haar dus al met al niet de oplossing.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Als een hond diarree heeft wordt er kip met rijst geadviseerd... als rijst zo slecht was dan deden dierenartsen dit niet toch? 

 

Als het voor Bobby zo werkt zou ik dat zeker doen. Ik ben pas tegen rijst of graan als de hond daar niet tegen kan, en natuurlijk let ik ook wel op de brokken waar geen of heel weinig rijst in zit.

Je geeft al heel gezond kvv en als hij daarnaast te veel om eten blijft zeuren en van lucht al dik wordt dan zou ik er gewoon lekker wat groente en een beetje rijst erbij geven.

Die vlokken daar heb ik geen ervaring mee. Dus kan er niets over zeggen.

 

Met Bambi had ik altijd het probleem dat zij in de winter afviel, slechte eter. Ik gaf Bambi in de winter altijd een handje gekookte pasta erbij.  Ze vond het heerlijk en ze kwam aan. Is misschien niet de meest verantwoordelijke oplossing. Maar het werkte voor mij en Bambi.  Dit deden we namelijk in het asiel ook bij honden die de wereld aan brokken naar binnen konden werken maar toch dun bleven.

 

 

honden page profiel --

Vanavond nog even geprobeerd met boontjes

 

Maar B & B beide heel vakkundig alles uitgelikt en de boontjes laten staan. Dus uiteindelijk heeft chloe alle boontjes maar opgegeten. Misschien reageert ze hier ook beter op dan rijst.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Chloe moet toch aankomen? Volgens mij komen ze niet aan van rijst en ook niet van boontjes 

Maar ze heeft wel lekker gegeten

honden page profiel --

Klopt ze mag wat aankomen. Ik ben een beetje wat aan het uitproberen wat voor iedereen werkt. Voor Bobby zou dit ideaal zijn die moet op gewicht blijven maar lust het niet. Chloe lust het wel maar helpt dus niet om aan te komen. Zij kan niet goed tegen rijst.

 

Lekker puzzelen 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik geef bij koude temperaturen altijd rijst en soep bij. Doen ze het uitstekend op.  Ik heb ofwel de rijst van Duck ofwel de bio rijstvlokken op de zooplus site.

 

Na een operatie geef ik het ook vaak, aan mijn oude dame. Volgende week moet ze weer geopereerd worden, dan krijgt ze de eerste dagen wat kip en rijst om te eten, ze lijkt dat prettiger te vinden.

 

Volgende forumvraag: vers vlees deel 26
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^