Kennelhoest?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sasha * & Darco en Benchy Sasha * & Darco en Benchy

honden foto van Sasha * & Darco en Benchy

Ik wil toch even mijn twijfel met jullie delen, 

Twee weken terug begon Darco te kuchen na gegeten en gedronken te hebben. Ik dacht die heeft zich verslikt of te gulzig gegeten, maar op een gegeven moment ging hij het ook doen tijdens het lopen en wanneer hij lag.

 

Ik vertrouwde het niet en heb de dierenarts gebeld, 

hart en longen klonken goed maar de dierenarts voelde dat de lymfeklieren waren opgezet. Hij zei dat Darco een lichte vorm van kennelhoest heeft opgelopen, omdat hij er tegen is ingeënt wilde hij niet gelijk met een antibiotica kuur starten maar kreeg ik een hoestsiroop mee (broncofort). Hiermee zou het dan na een week over moeten zijn, en nu zijn we inmiddels een week verder en zeg ik aan de ene kant dat hij er vanaf is..

 

Want hij oogt fit, eet goed, drinkt goed en is alert.. ook heb ik hem niet meer horen kuchen of niezen. Omdat het eigenlijk begonnen is met niezen. Dus via facebook contact gehouden met mijn dierenarts en die vond het niet nodig om terug te komen.

 

Maar vandaag tijdens het uitlaten moest hij ineens overgeven op het grasveld, terwijl hij gisteravond nog goed heeft gegeten en vanmorgen was zijn bak ook leeg. Het waren niet zijn brokken die er uit kwamen, het was heel licht van kleur en waterig leek het wel. Zijn ontlasting is trouwens ook gewoon goed, geen diarree gewoon zachte maar stevige drollen om het zo maar te zeggen. (dus ook weer niet te hard, want hij geeft geen moeite met poepen)

 

Nu eet hij graag dingen van het grasveld, en ik hou dat ook tegen wanneer ik hem dat zie doen of pak het uit zijn bek. Maar misschien heb ik het dit keer over het hoofd gezien.. ik weet het niet, ik heb hem nog nooit eerder zien overgeven ook niet tijdens zijn lichte vorm van kennelhoest. 

 

En normaal zou ik niet lichtelijk in paniek raken bij een keertje overgeven, maar in dit geval wel.. omdat ik niet weet of het nog met zijn kennelhoest te maken heeft of omdat hij iets verkeerds buiten heeft gegeten (wat weer gevolgen kan hebben).

Al denk ik zelf dat wanneer het te maken had met zijn kennelhoest die hij heeft gehad, ook al veel eerder had overgegeven. Zijn kuur was vrijdag klaar en na vrijdag en ook niet daarvoor heeft hij overgegeven tot vandaag.. Dus zelf denk ik tijdens het uitlaten dat hij iets verkeerds heeft gegeten.

 

En omdat vandaag de eerste keer was dat hij over gaf, en het al die dagen goed is gegaan wil ik niet gelijk naar de dierenarts toe gaan. Ik kan ze bellen en het uitleggen maar dan zullen ze mij vragen hoelang hij al doet overgeven en misschien zullen ze zeggen komt er maar mee langs, maar als ze niks vinden en het iets onschuldig is geweest van buiten heb ik hem voor niets in de stress gejaagd want de dierenarts bezoeken is zeker niet zijn favoriete uitje. 

 

Verder oogt hij niet ziek, is hij pas geleden nog ontwormd dus nu is mijn vraag wat ik hiermee aan moet, ik zit nu in een soort tweestrijd het afwachten en nog eventjes aan kijken of gelijk aan de bel trekken door de dierenarts te bellen. Wat zouden jullie doen in dit geval?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik zou het nog even aanzien. Zeker omdat je hond zich niet ziek gedraagt. Wanneer heb je ontwormd en met welk middel?

 

Het kan altijd wel eens gebeuren dat je hond bijv. buiten iets verkeerd heeft gegeten, wat het braken veroorzaakt.

 

Door kennelhoest hoeven de honden niet over te geven, maar is het kokhalzen met opgeven van slijm.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Toen Bacchus kennelhoest had gaf hij inderdaad alleen maar (heel veel) slijm over.Hoesten en dan kokken en slijm overgeven.

 

honden page profiel Sasha * & Darco en Benchy Sasha * & Darco en Benchy

honden foto van Sasha * & Darco en Benchy

Dat heeft hij niet gedaan, hij heeft tijdens zijn kennelhoest niet eens braakneigingen gehad laat staan slijm over gegeven. Het was eerst begonnen met niezen en toen over gegaan naar kuchen. Dus niet eens echt hoesten maar gewoon een kuchje. (dierenarts zei ook het is een hele lichte vorm van kennelhoest omdat hij weinig symptomen had)

 

En nu is dat allemaal over en heeft hij voor het eerst wat over gegeven, het was licht van kleur beetje geel maar dan meer waterig. Zijn bak was vanmorgen leeg, dus heb die aangevuld maar hij had nog niet gegeten vandaag (althans heb hem niet naar de voerbak zien gaan) dus misschien vanwege zijn lege maag even wat over gegeven, hij kauwt graag buiten op stokken dat laat ik niet toe maar ben soms te laat en dan heeft hij al een stok te pakken om kapot te bijten. En hij windt zich buiten nogal op, omdat hij het geweldig vind om buiten te lopen dus is hij nogal wat druk soms en misschien kon zijn lege maag dat niet goed aan. Ik heb geen idee..

Als ik jullie antwoorden lees van kennelhoest is dat het niet, want hij gaf geen slijm over ook niet met schuim.

 

Hij is door mij ontwormd zo 5 weken geleden toen ik hem net had, zijn ontwormings tablet kreeg ik erbij van de stichting waar ik hem vandaan heb. Dus geen idee van welk merk het is geweest.  

Ook heb ik hem recent ontvlooid met het middel stronghold.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

 

Zo als ik het lees heeft je hond gal overgegeven door een lege maag en zich druk te maken buiten....

Volgende forumvraag: Castratie jonge hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^