Pup rauw hart?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Laura (Gast)

hoi allemaal, onze bull pup weegt nu 11 kilo en krijgt momenteel 600 gram lotgering op een dag verdeelt over 3 maaltijden. nu zei me fokker dat je af en toe rauw hart kon geven. weet iemand hoeveel en hoe vaak je een hond lams hart mag geven?  Ik geef het als tussendoortje zodat ze wat minder honger heeft maar niet te dik word.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bron... voer natuurlijk.nl

 

Orgaanvlees
Als je een menu voor je hond gaat samenstellen is het belangrijk dat je zo'n 15% van je totale menu aan orgaanvlees voert. Probeer een zogenaamd "orgaanpakket" samen te stellen: voer zoveel mogelijk verschillende organen. Een orgaanpakket voer je het liefste na een dag met bot. Voorbeelden van organen die je kunt voeren zijn: hart, lever, nieren, milt, longen en hersenen. Long is geen must omdat het weinig voedingswaarde bevat en veel honden eten het dan ook niet graag wat hoogstwaarschijnlijk ligt aan de structuur van het orgaan. Doch kan dit geen kwaad om te voeren en indien je een heel prooidier wilt simuleren mag het eigenlijk niet ontbreken. Er zijn honden die erg snel aan de diarree raken, bij deze honden is het aan te raden het orgaanvlees te verdelen over de gehele week of te voeren tegelijkertijd met bot.

 

hart is orgaan, dus niet te vaak voeren.

Volgende forumvraag: pup meteen over op kvv
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^