Ontwormen hoe vaak?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RenateRenate

Mijn jongste cocker kwam als pup van een fokker die versvlees gaf. Het was meteen ook mijn eerste pup die spoelworm had. Ik had "vergeten" de ontworming te geven op 4 maanden, hoewel de fokker mij wel de info daarover gegeven had. Toen heb ik wel de andere cockers ook ontwormd, maar verder zal ik nooit preventief ontwormen. Dat heeft geen zin.

Ik heb nu pas een natuurlijke ontworming gedaan van "Silverlining", dat is een samenstelling die enkel eventuele schadelijke parasieten doodt.

http://www.silverliningherbs.com/product-category/canine/

 

Anoniem (Gast)

Volgens onze DA kan je niet preventief ontwormen voor hartworm ,wij zijn twee weken Frankrijk geweest bij thuiskomst milbemax en na vier weken herhalen als je logisch nadenkt is dat wel te verklaren.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat doet Stronghold®? Stronghold® is een zgn. spot-on, die wordt toegediend op de huid in de nek. De werkzame stof, selamectine, wordt zeer snel opgenomen: reeds een half uur na toediening mag de kat al weer worden geaaid, of mogen katten elkaar weer likken. Er ontstaat snel een werkzame bloedspiegel en er vindt verspreiding plaats via de talgklieren; beide duren minimaal 30 dagen. Daarnaast wordt selamectine actief uitgescheiden in het darmkanaal. Deze combinatie van werking in bloed, talg en darm zorgt voor een effectieve bestrijding van een groot aantal parasieten: Volwassen vlooien op het dier worden gedood, maar tegelijkertijd worden larven en eitjes in de omgeving effectief geëlimineerd doordat selamectine zich ook daar verspreidt: via huidschilfers, haren en vlooienpoepjes. Daardoor worden met één middel drie van de vier levensstadia van de vlo bestreden (geïntegreerde levenscyclus controle). Hierdoor is Stronghold® ook geregistreerd voor de behandeling van vlooienallergie. Volwassen spoelwormen (en haakwormen) in de darm worden gedood; daarnaast heeft wetenschappelijk onderzoek ook een bepaalde werking aangetoond tegen spoelwormlarven die in het lichaam van de zwangere poes circuleren en zich o.a. in de melkklieren kunnen nestelen. Infecties met bijtende luizen worden effectief bestreden door eenmalige behandeling van de besmette katten met Stronghold®. Oormijtinfecties bij de kat worden volledig geëlimineerd door eenmalige toediening van Stronghold®. Omdat symptoomloze dragers van oormijt regelmatig voorkomen is het verstandig ook contactdieren te behandelen die geen verschijnselen lijken te hebben. Stronghold® is geregistreerd voor de preventie van hartworm, een door muskieten overgebrachte ziekte die in Europa voorkomt beneden de lijn Parijs – Milaan. Omdat de werkzame stof van Stronghold® door het lichaam wordt verspreid is het prettig te weten dat het een uiterst veilig middel is. Behalve een incidentele, voorbijgaande kaalheid op de plek van toediening zijn er geen bijzondere bijwerkingen bekend, ook niet als het per ongeluk zou worden overgedoseerd. Het is een heldere kleurloze vloeistof die geen sporen nalaat. Stronghold® mag worden toegepast vanaf 6 weken leeftijd, en is ook volstrekt veilig voor zwangere of zogende dieren. Maandelijkse behandeling van zwangere en zogende dieren mag dan ook worden toegepast om kittens in het nest tot de leeftijd van 7 weken vrij te houden van vlooien zonder ze rechtstreeks te hoeven behandelen: de zgn. nestbescherming. Combinatie met andere diergeneesmiddelen is geen probleem. Stronghold® is uitsluitend verkrijgbaar bij de dierenarts, en voor katten zijn er twee verpakkingen: een voor kittens/pups, en een voor volwassen katten. De dierenarts is de aangewezen plek voor nadere informatie, maar voor eventuele vragen is ook het volgende e-mail adres beschikbaar: [email protected]

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Stronghold is geregistreerd voor de preventie van hartworm.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: seizoenen topic, winter 2016.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^