Bodeguero en katten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Alexandra (Gast)

Ik wil graag een pup adopteren vanuit spanje. Ze zal waarschijnlijk met 15 a 16 weken aankomen in Nederland. Ze is een kruising bodeguero. Ik heb gelezen dat dit ras de 'rattenvanger van de wijnkelder' in spanje is. Aldus een jachthond. Nu heb ik ook 2 poezen. Mijn vraag heeft iemand ervaring met een bodeguero en katten? Is dit te doen of gedoemd te mislukken? 

honden page profiel --

Even aan de stichting vragen, of ze denken dat dat kan. Ik heb geen bodeguero maar wel 2 uit Spanje. Allebei jacht hondjes. 1 kan prima met katten, vind alles prima. Die andere niet. Die vreet ze op. (Ik heb zelf geen katten. De buren wel)

honden page profiel Annemie Bo en MonaAnnemie Bo en Mona

honden foto van Annemie Bo en Mona

Wij hebben ook een hond uit Spanje geadopteerd, ook een jachthond, gaat prima met onze 3 katten!
Veel succes!

honden page profiel margrietmargriet

honden foto van margriet

Ik heb zo' n 5 jaar geleden een bodeguero uit Spanje geadopteerd. ik kan je zeggen dat heg in het begin echt wel even wennen was hier. Kon ze in het begin echt niet alleen laten en heb flink moeten oefenen. Nu gaat het helemaal prima, maar zodra hij een kat buiten ziet wil hij hier het liefst meteen achteraan. Bodeguero 's zijn echt superhondjes!! Heel leuk dat je er eentje gaaf adopteren! Wens jullie heel veel geluk met elkaar!!

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

Valt normaal wel in goede banen te leiden zeker met een jonge hond.
Honden kennen het verschil goed genoeg tussen eigen katten en vreemde.
Zorg dat je katten altijd weg kunnen in de hoogte en laat je hond er niet achter rennen.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Een jong hondje is nog redelijk vormbaar, dat scheelt. Hier wonen drie Spaanse Podenco's waarvan er eentje prima met katten kan, eentje met wat begeleiding, en de ander totaal niet. Het is moeilijk te voorspellen hoe zoiets uit gaat pakken. Een vriendin van me heeft vier Galgo's die in huis met de poezen samen op de bank tegen elkaar aan liggen te pitten, maar buiten echt voor de kil gaan (ook naar hun eigen kat dus, als ze die buiten tegen komen).

Alexandra (Gast)

Ik ben blij deze positieve reacties te lezen. Inderdaad ze is n pup en kan alles nog leren. Ik kan niet wachten tot ze eindelijk naar nederland komt. 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik denk dat mijn vorige hondje een kruising tussen een podenco en een bodeguero was. Er zat in ieder geval een podenco in, maar door haar aftekening denk ik ook dat er bodeguero in zat.

Hier ging dat erg goed met de katten. Je moet de hond wel leren hoe met de kat om te gaan. Zo moeten ze eigenlijk ook leren dat de kat eigenlijk de baas is in huis. Honden en katten begrijpen elkaars taal niet en als je hond dus lekker ligt te slapen op de bank en de kat springt erbij dan kan de hond gaan grommen omdat hij er even geen zin in heeft en gewoon wil slapen. Als je dan als eigenaar steeds de kat weg doet omdat de hond gromt zal de hond denken dat de kat naar hem luistert en zal ook weer grommen als je bijvoorbeeld onder de douche staat. Maar de kat zal nooit dat grommen als waarschuwing zien en omdat jij er niet bent om de kat weg te doen zal de hond misschien na het grommen ook gaan happen of erger. Het is dus belangrijk om te leren dat de hond plaats moet maken als hij geen zin in de kat heeft. En natuurlijk haal ik ook wel eens de kat weg als mijn hond lekker op de bank ligt, maar dat doe ik voordat ze gromt. Als hier de kat op de bank komt terwijl Moh daar geen zin in geeft dan gromt ze ook wel eens maar de kat gaat gewoon door met knuffelen en kopjes geven. Dan staat Moh heel wijs op en gaat ergens anders liggen.

Het najagen in huis moet je vanaf het begin verbieden/voorkomen/afremmen, verbieden klinkt alsof je het eruit moet slaan en zo bedoel ik dat zeker niet. Maar dat najagen is voor de kat niet leuk en voor de hond geweldig dus vanaf het begin dit goed aanpakken want dit later af willen leren is best lastig.

 

Jou toekomstige hondje is nog jong en zal opgroeien met de katten in huis. Ik denk echt wel dat dit goed gaat.

 

Na mijn vorige hondje heb ik nu ook een hondje uit Spanje, ik gok zelf dat er een beetje schnauzer in zit, ook dit zijn hondjes die gefokt zijn om ongedierte te verjagen uit stallen. Met de katten in huis gaat het nu echt goed. Maar buiten blijft als wat wild is zeer interessant en zal ze altijd achteraan gaan als ze los is. Maalt niet uit wat ik dan doe of roep. Ik ben op dat moment echt niet meer in beeld.

 

Wel super leuk om een bodeguero in huis te halen. Door mijn vorige hondje heb ik een zwak voor de podenco en ook voor de bodeguero. Ooit komt er wel weer zo'n soort hondje. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Een jong hondje is nog redelijk vormbaar, dat scheelt. Hier wonen drie Spaanse Podenco's waarvan er eentje prima met katten kan, eentje met wat begeleiding, en de ander totaal niet. Het is moeilijk te voorspellen hoe zoiets uit gaat pakken. Een vriendin van me heeft vier Galgo's die in huis met de poezen samen op de bank tegen elkaar aan liggen te pitten, maar buiten echt voor de kil gaan (ook naar hun eigen kat dus, als ze die buiten tegen komen). "

 

Dat is grappig dat je dat zegt. Moh gaat buiten echt wel achter katten aan en kijkt veel onder auto's omdat daar vaak katten zitten. Ze reageert trouwens op katten niet zo hysterisch als dat ze een konijn ziet. Maar Moh herkent onze eigen kat wel als deze ineens uit de bosjes komt rennen. Die begroet ze buiten en rennen samen wat. De kat wandelt in de zomer geregeld mee.

 

Maar Moh gaat er ook niet achteraan voor de kil. Want als de kat ineens stopt of blijft zitten dan is Moh er ook klaar mee en wil dan alleen maar even snuffelen. Wat dan de kat weer niet zo leuk idee vind...

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

Hoi,

Ik heb vast n profile aangemaakt. FF n foto van Decy Mario.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ach wat een schatje! 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Dit was mijn vorig hondje,  de oren verraden de podenco, maar de kleuren en de tekeningen zie je wel eens bij de bodeguero

 

 

En hier oude foto met de kat. Het kan echt hoor 

 

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

wat n schatjes Ciska

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" wat n schatjes Ciska "

 

Ik ben heel benieuwd hoe jouw pupje eruit zal zien als hij volwassen is.

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

Ik ook Ciska. Ik wou dat ze al hier was, maar moet nog 4 a 5 weken wachten. Ze moet eerst haar rabies prik dan inwerken en hopelijk heft ze dan zsm en vlucht naar Nederland.

Wat vind je van haar naam? Decy Mario, helemaal zelf verzonnen door mijn zoontje van 5 :-)

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Geen verstand van Bodequero's. Ik heb zelf een jachthond. Ze hoeft maar een konijn te horen, ruiken of zien en ze staat in de steigers.

Ze gaat ook graag op katten af, maar dat hebben we redelijk afgeleerd.

 

Wij hebben toen Jackie 9 maand was 2 kittens in huis genomen. Dit ging vanaf dag 1 goed. Niet dat ze gelijk met elkaar over weg konden, maar ze jaagde ze niet op.

 

Kennissen van mij hebben 7!:o katten in huis en een volwassen Husky erbij genomen. Die gaan er goed samen.

 

Ik denk dat als je je hond goed begeleid, ze prima samen gaan. Katten buiten (van anderen) is wel anders dan binnen in het zelfde gezin;)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Ik ook Ciska. Ik wou dat ze al hier was, maar moet nog 4 a 5 weken wachten. Ze moet eerst haar rabies prik dan inwerken en hopelijk heft ze dan zsm en vlucht naar Nederland.
Wat vind je van haar naam? Decy Mario, helemaal zelf verzonnen door mijn zoontje van 5 :-) "

 Ik vind het een hele leuke naam!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^