Angsten omdat ze slechtziend is, hoe mee om te gaan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Hoi allemaal,

 

Ik zit al een tijdje te twijfelen om raadt te vragen en nu doe ik het toch maar :p Wij hebben een wat oudere hond Sahsa, ze is 10,5 jaar en we beginnen nu echt te merken dat ze een dagje ouder is. Ze heeft artrose en ze begint blind te worden. De artrose hebben we nu goed onder controle met pijnstillers en primeval gelatinaat. 

Sasha is altijd een makkelijke hond geweest die eigenlik nergens echt van onder de indruk was, het enige  wat ze eng vond was onweer en vuurwerk. Nu is ze sinds ongeveer 2 maanden echt snel en veel bang, ik gok dat het er mee te maken heeft dat haar zicht slechter word, dierenarts had dat begin dit jaar al geconstateerd. Vooral s avonds, zodra ze merkt dat we naar bed gaan begint ze al een beetje te trillen. Ze vind opeens de wind heel eng, regen en soms is ze ook bang en dan kan ik geen reden vinden. Bijna elke nacht is het weer raak dan gaat ze midden in de nacht opeens blaffen, negeren helpt niet ze blaft door en wil haar ook niet bang laten zijn. Sommige nachten moet ik wel twee keer uit bed om of haar weer naar beneden te brengen of te kalmeren.

Nu vroeg ik mij af of iemand misschien tips heeft hoe om te gaan met haar angst? Misschien toch iets kalmerend geven (wel natuurlijke producten want medicijnen voor angst ben ik geen fan van)? Of heeft iemand misschien tips hoe om te gaan met dat ze slechtziend is, ik weet bijna zeker dat daar de angst namelijk vandaan komt. En misschien een hele domme vraag maar een lichtje aan laten zouden honden dat verschil merken? Me moeder en ik dachten daar namelijk aan dat ze misschien het donker ook eng vind ofzo..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zou eerst de hond goed na laten kijken. 

Mijn vorige hond werd blind, maar extreem inzeker werd ze toen ze glaucoom had. Van de pijn dus. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Oude hond & puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^