is dit te vroeg?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Volgens mij bedoel je het allemaal goed. Kijk vooral naar je pupje hoe ze het vind,  dagelijks wordt wat teveel van het goede maar je kan best eens de tandjes kijken of eens netjes neerzetten. Wat maakt dit anders dan overal aanraken etc? Dat het voor de show bedoeld is? 

 

Ach zolang ze lekker pup kan zijn is het goed. Ze wordt er heus niet slechter op.

 

Edit: al betwijfel ik of ze de link gaat leggen van: oh ja nu moet ik netjes staan. Maar ik lees uit jou reactie's dat je dat ook niet verwacht van dr.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

"  
Ik snap Ts wel. 
En heb ook niet echt het gevoel van dat ze het te snel wilt. 
Ze wilt haar pup alvast aan dingen laten wennen, en wilt het vooral goed doen. 
 
Ik krijg er namelijk niet het gevoel bij dat ze wilt dat de pup direct alles goed doet. Het is meer een training/socialisatie die nog net even te hoog gegrepen is voor die leeftijd :-)
  "

 

Te hoog gegrepen voor die leeftijd en te snel gaan lijken in mijn ogen dezelfde dingen?  

 

En ik heb nooit gezegd of benoemd dat je alles in één keer perfect wil van je pup hoor Charlie, en het is ook niet mijn bedoeling je aan te vallen ofzo?? Mijn vraag blijft alleen, Wáárom? Ik snap simpelweg de reden niet waarom je dit zo graag nu al wil. 

 

Ik bedoel, dat beestje kan pas een week of 2 uit haar oogjes kijken? Uiteindelijk moet je doen wat je zelf wilt natuurlijk, maar als ik het zelf was dan zou echt nog effies wachten!  

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Zoals ik dus al zei en correct me if i'm wrong.. dat pups het meeste en beste onthouden als ze tussen 5 & 10 weken zijn, das toch wat mijn dierenarts ook zei :) daarom wou ik stilletjes, zonder forceren, zonder uren werken, zonder trekken en sleuren al wat beginnen te laten wennen.. :) dus, de tandjes tonen, het verzetten als ze stilstaat, gewoon stilstaan, betasten, snoepje laten volgen, zo van die kleine dingen :) 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Dat je je pup met alle liefde behandeld en niet forceert etc etc snap ik nu wel hoor :) Maar pups leren ook enorm goed als ze 12 weken zijn hoor haha, maak je daar maar echt geen zorgen om  5-10 weken gaan met name om het leren hond zijn, niet echt om het leren lopen aan een lijn. Maar goed, doe waar jij je prettig bij voelt dan maar!

honden page profiel --

honden foto van -

Ik ken wel fokkers die vanaf dat de pups inderdaad iets van 5 weken zijn de pups even in stand zetten voor de foto eens per week. Dat gebeurt dan met een blikje pate of iets voor de neus zodat het niet iets vervelends is voor de pup en dat die er toch, al is het voor een halve minuut ofzo, aan went om eventjes stil te staan met nekje mooi uitgestrekt en dat er aan ze gezeten wordt zonder dat er gespeeld wordt (niet dat het niet speels gebeurt maar ik bedoel dat ze leren dat aanraken niet áltijd betekent dat er gespeeld wordt maar dat er dus ook wel eens iets anders leuks!! komt bij het aanraken). Ik heb er zelf geen verstand van, ik ben pas met bijna 5 maanden af en toe gaan oefenen maar dit is wat ik heb horen zeggen. Ik denk dus persoonlijk dat het op deze manier geen kwaad kan maar het gaat dan inderdaad meer om het gewennen dan om de pup iets te leren.

 

Aan het (show)lijntje lopen zou ik zelf nog niet doen. De pup moet inmers eerst wennen aan het lopen aan de gewone lijn in een normale situatie en dan wennen aan het lopen aan een showlijntje. Dat lijkt mij zelf handiger ;-)

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Ik ben niet ervaren op dit vlak. Maar luistergoed naar de pup en houd het kort en spelenderwijs. Het moet leuk en interessant blijven plus niet overloaden zeg maar. Stap voor stap enmisschien eens informeren hoe de fokker van jullie vorige honden dit begeleid heeft.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Ik zou zelf het later doen.

Ik zou het niet te lang doen.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Dat klopt niet helemaal, wat die da zei.

Het is niet zo dat pups het beste leren tussen 5 en 10 weken.

Pups leren al vanaf dag 1.

Maar er is wel fase die we de socialisatie fase noemen. Die duurt tot ongeveer 12 weken. In die periode zijn pups nog heel onbevangen en lijken nergens bang van te zijn.

Vanaf 12 weken gaan ze wat meer ' nadenken' en zien dan soms meer gevaar e.d. De onbevangenheid verdwijnt en maakt plaats voor wat terughoudend gedrag. Wat bang zelfs soms. Die fase gaat ook weer over, maar vanwege die onbevangenheid de eerste 3 maanden is het belangrijk om ze dan al met allerlei dingen, mensen en dieren  kennis te laten maken( wat iets anders is als trainen en ' kunstjes ' leren). 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^