Rose kan niet op de bank springen ?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

Heb een beetje ehm aparte vraag, maar al een tijdje viel ons iets op aan Rose: ze kan niet op de bank springen…

 

Ze kan prima rennen, huppelen en springen achter speeltjes net zoals zusje Ruby alleen kan ze niet op iets springen dat hoger is dan 30/40cm. Het valt op dat het komt doordat ze omhoog springt, ja letterlijk achterpootjes in de lucht omhoog ipv met een boog. Ze kan het echt echt echt niet zelfs met stukje worst niet (dat doet normaal wonderen). Het lijkt alsof ze niet snapt hoe ze moet springen? Ze kan het redelijk met een duwtje maar dan til je der al bijna de bank op. (we tillen haar nu elke dag mwa kleine 1000x de bank op, ze wilt er natuurlijk ook bij zitten) ze kan trouwens wel traplopen! 

 

Rose is een maatje kleiner dan Ruby, ze was het laatste pupje dat geboren werd en altijd 300 gram lichter dan de zus. Nu ook 4,2 kilo en zusje lief 4,5. Nu waren wij tijdje geleden met spoed naar de dierenarts omdat Rose op een bij was gaan staan… achterpootje net langs het voetkussentje zat een angeltje snel eruit gehaald, normaal niet kleinzerig maar nu was het drama. Tot we daar waren uiteraard was ze direct genezen.

 

Ruby links - Rose rechts

 

Rose links - Ruby rechts 

 

Sta je daar met een hond die opeens “niks” markeert haha. Nu we er toch waren legde we het eens voor want het is toch beetje gek. Dierenarts heeft naar de heupjes gekeken overal aangevoeld en zag niks medisch wat ervoor zou kunnen zorgen dat ze het niet zou kunnen. Uiteraard even getest met wat snoepjes en ook hij zag wat wij bedoelde: het gekke omhoog springen?! Absoluut geen indicatie dat ze pijn heeft, dat zie je natuurlijk vaker. Het lijkt echt stukje ehm kennis?

 

Hij kon hier geen direct antwoord op geven. Enige wat het zou verklaren was misschien haar formaat ze is namelijk best wel een klein ding. Ook zag hij geen noodzaak om foto’s te gaan maken of direct verder te onderzoeken tenzij wij dat echt zouden willen natuurlijk. Ruby kan ongeveer overal op springen, als wij aan de eettafel zitten springt ze met gemak over je arm heen op schoot. Ook als je niet oplet was fijn afleren  maar gekke is dat die kleine smurf het dan niet kan..

 

Uiteraard vinden wij het helemaal niet erg als ze het echt niet kan. (Ruby is namelijk een beruchte banksloper.. dus zijn stiekem best blij dat ze er niet allebei op kunnen) Maar we vragen ons alleen beetje af of het niet door iets kan komen?  Jullie enig idee?

 

Zal proberen het eens te filmen, maar deze diva’s zijn lastig stiekem te filmen dan gaan ze je aankijken en doen niks meer. 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik volg even.
Ik heb het nooit eerder gehoord dus ben wel benieuwd.

ik zou denken als het niks medisch is dat ze het misschien eng vind ofzo?

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

" Ik volg even.
Ik heb het nooit eerder gehoord dus ben wel benieuwd.

ik zou denken als het niks medisch is dat ze het misschien eng vind ofzo? "

 Ze zou het wel graag willen, denk niet dat ze het eng vind. Als ze samen dolle 5 minuten hebben (duurt wel langer haha) dan pakt ruby vaak opeens het speeltje waarmee ze aan het spelen waren en springt dan op de bank. Ze probeert dan met alle gekheid er ook op te komen maar dan blijft ze omhoog springen?! 

 

Ze komt er echt niet op.. het is echt ehm vreemd 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Neen als ze het echt zelf probeert denk ik ook niet dat ze eng vind.

Ben benieuwd maar de reacties....

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Geen idee of het iets is waarin ze wat achter is (kan ook bij dieren voor komen), niet snapt of misschien toch door iets medisch (bespiering dat niet helemaal meewerkt) niet in een boog kan afzetten.

Zijn haar pootjes>zooltjes achter ook bekeken? Kan er iets zijn waardoor ze daar belemmerd word om juist af te zetten.

 

Voor kleinere hondjes zijn van die trapjes die je voor de bank kan zetten.

  pupstep o.a. Bij medpets:

 ook Karlie Hondentrap easy stap ook bij zooplus (met drie treden, kan de afbeelding niet linken) (zooplus maat staat er bij zooplus duidelijk bij)

 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik heb zelf een maltezer van heel toevallig ook 4.2 kilo en zij kan ook niet op de bank springen.  Ze heeft het 1 keer gedaan,  maar daarna is het nooit meer gelukt. Sinds een paar dagen kan ze er wel afspringen. 

 

Ik heb het ook heel raar gevonden, maar nu weet ik niet beter

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Kun je het niet filmen?

Ik ben namelijk nu echt heel benieuwd hoe ze springt.. hihi

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Ik volg even, ik vind het wel bijzonder 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik volg ook even

 

wat een schattige hondjes

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Mijn Duitse herder pup van 12 weken kan ook nog niet op de bank springen. Ik zou me er niet te druk om maken. Pups zijn gewoon een beetje raar. Ze pakken dingen heel gek aan en op een dag valt ineens het kwartje en kunnen ze het wel.

 

Mijn pup is inmiddels een flinke meid al maar ze kan alleen met dr voorpoten erop springen. Achterpoten snapt ze nog niet. Nu ben ik geen voorstander van pups laten springen. Zeker bij een groot ras zoals de mijne niet dus ze mag alleen op uitnodiging erop en dan gaat ze met dr voorpootjes erop en dan til ik haar. Maar uit zichzelf doet ze ook alleen haar voorpoten erop.

Eraf kan ze helemaal niet trouwens. Vindt ze doodeng. En ik laat dat zo want ik vind t niet fijn als ze de hele dag op en af van de bank springt.

 

No worries, het komt vanzelf wel. Pups moeten hun lijfje en de mogelijkheden daarvan nog helemaal ontdekken.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat een plaatjes zijn jullie Rose en Ruby.

 

Wat de bijensteek betreft; dat doet veel pijn en terecht dat Rose van zich liet horen. Gelukkig was ze niet allergisch.

 

Als mijn dwergpoedel vlakbij de bank staat of zit op de vloer en hij wil er op, gaat hij ook in een rechte lijn naar boven en dan rechte lijn naar voren op de bank. Komisch gezicht.

 

Springt hij op de bank met een aanloop(je) dan is het in schuine lijn.

 

Omdat je schrijft dat het jullie al een tijdje opvalt, lijkt het of ze het vroeger wel kon. Is dat zo?

 

Wat heb je voor vloerbedekking bij de bank? Voor sommige honden is parket, laminaat, plavuizen, pvc etc. te glad en kunnen ze niet goed afzetten.

 

Probeer eens of zij, als je bijv. een mat voor de bank op de vloer neerlegt, wel kan/wil springen. Maak er geen serieuze oefening van, maar doe het speelsgewijs met beloning. Hoge stem en enthousiast. Niet te lang als het niet lukt, een andere keer weer proberen. Het zou ook kunnen zijn, dat dit intussen zo'n gewoonte van Rose is of er is voorheen iets gebeurd tijdens het springen op de bank, dat zij het niet durft/kan/wil en dan kost het heel veel oefenen om dit te doorbreken. Kan ook zijn dat het met oefenen niet lukt. 

Siberienne (Gast)

Een van mijn husky's kon ook niet goed springen, hij trok zich als het ware met zijn voorpoten ergens op.

 

Hij ontwikkelde zijn achterhand ook niet goed, kreeg daar ook te weinig bespiering uiteindelijk. 

 

Ik ben met hem oefeningen gaan doen in balans en coordinatie toen hij een jaar of twee was. Achteraf had ik dat misschien wel eerder willen doe. Niet zozeer omdat hij nou zoveel moet springen, wel om hem zich er meer bewust van te maken dat hij ook achterpoten heeft ;-). Inmiddels springt hij weer sloten over en op de tuintafel.. 

 

Op de website van Suzanna Clothier staan een aantal artikelen over de biomechanica van springen en hoe je ermee kan oefenen. En vooral bij pups: rustig opbouwen uiteraard! 

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Misschien heeft ze het inderdaad gewoon niet door. Bij Polly heeft het ook heel lang geduurd en nog steeds springt ze niet overal op. Waarom? Geen idee. Ze springt inmiddels wel in de zetel en op de hondenschool ook op een verhoogje. Maar ze springt bijvoorbeeld niet op de schoot of op de stoel, hoewel ze dat qua hoogte wel zou aankunnen.

Springt ze wel ergens af of over?

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik denk dat ik wel begrijp wat je bedoelt met omhoog springen. Maar mijn gekke gijs springt dus ook niet in de auto.. Gaat met zn voorpoten op de achterbank staan en wachten tot ik hem help. Ik weet niet hoe je het kunt oplossen. Toch een trapje of opstapje denk ik

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Lady kon altijd heel goed springen. Na haar ongeluk (gebroken bekken aan 2 kanten) heeft ze weer leren lopen maar nooit meer fatsoenlijk kunnen springen. Ze kon niet meer op de bank springen. En recht omhoog ook niet meer. Ze had ook zenuwschade door de enorme breuken die ze gehad heeft. Haar staart zag je het wel aan die droeg ze anders na het ongeluk met een soort knik. Misschien is er toch iets met je hondje.. Ook omdat ze altijd kleiner geweest is. Ik zou me er niet druk om maken. Wat bij lady overigens toen ze het nog wel kon hield wat een stevige mat op gladde tegels leggen zodat ze een halve meter voor de bank vol grip had op de vloer. Dan kon ze goed afzetten en springen. Anders had je wel eens dat ze miste of inhield.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Ik denk dat ik wel begrijp wat je bedoelt met omhoog springen. Maar mijn gekke gijs springt dus ook niet in de auto.. Gaat met zn voorpoten op de achterbank staan en wachten tot ik hem help. Ik weet niet hoe je het kunt oplossen. Toch een trapje of opstapje denk ik "

 



Hahaha dat deed onze lobbes ook altijd. Luie beestjes!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik moet spontaan aan van dat soort kattenfilmpjes denken waarbij zo'n kat ter aarde stort omdat ze niet genoeg vooruit springen en dan met voorpoten gespreid gewoon naar beneden vallen. Misschien is dit de hondenvariant?

Debbie baasje van ruby en rose (Gast)

Heb het op film! De blooper van het filmpje zijn bijna net zo grappig haha naar 50 pogingen staat het er op. Alleen springt ze hier voor haar doen nog goed :) 

 

Ruby steelde heletijd de koekjes

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Puck kan ook niet op de bank springen, Maltezer van 3kg. Toch doen we een sport waarbij ze veel moet springen over hindernissen (gaat ook echt wel eens verkeerd hoor haha). Ik ben wel blij dat puck niet zelf op de bank kan springen. 

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

" Puck kan ook niet op de bank springen, Maltezer van 3kg. Toch doen we een sport waarbij ze veel moet springen over hindernissen (gaat ook echt wel eens verkeerd hoor haha). Ik ben wel blij dat puck niet zelf op de bank kan springen.  "

 hahaha dat is ook apart :) Vind op zich niet erg hoor dat ze het niet kan gezien ze nogal van het verbouwen kan zijn.. Ruby vond nodig om de bank in de naad kapot te maken moet je voorstellen als ze samen geweest waren haha 

 

Gekke is dat Ruby dan overal op springt en Rose net 2cm van de grond komt :) 

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

" Wat een plaatjes zijn jullie Rose en Ruby.
 
Wat de bijensteek betreft; dat doet veel pijn en terecht dat Rose van zich liet horen. Gelukkig was ze niet allergisch.
 
Als mijn dwergpoedel vlakbij de bank staat of zit op de vloer en hij wil er op, gaat hij ook in een rechte lijn naar boven en dan rechte lijn naar voren op de bank. Komisch gezicht.
 
Springt hij op de bank met een aanloop(je) dan is het in schuine lijn.
 
Omdat je schrijft dat het jullie al een tijdje opvalt, lijkt het of ze het vroeger wel kon. Is dat zo?
 
Wat heb je voor vloerbedekking bij de bank? Voor sommige honden is parket, laminaat, plavuizen, pvc etc. te glad en kunnen ze niet goed afzetten.
 
Probeer eens of zij, als je bijv. een mat voor de bank op de vloer neerlegt, wel kan/wil springen. Maak er geen serieuze oefening van, maar doe het speelsgewijs met beloning. Hoge stem en enthousiast. Niet te lang als het niet lukt, een andere keer weer proberen. Het zou ook kunnen zijn, dat dit intussen zo'n gewoonte van Rose is of er is voorheen iets gebeurd tijdens het springen op de bank, dat zij het niet durft/kan/wil en dan kost het heel veel oefenen om dit te doorbreken. Kan ook zijn dat het met oefenen niet lukt.  "

 Heel verhaaltje terug getypt valt internet weg :( 

 

Met de bijensteek ben ik expres direct gegaan omdat ik wel eens vaker gezien heb dat het mis kan gaan en ze opeens bleef piepen en normaal niet zo flauw is. Denk dat de koekjes van de assistent wonderen deden :) grappige was toen de deur van de dierenarts open ging ze meteen weer normaal liep (alsof ze dacht oh moet ik naar die man dan is alles weer goed haha) 

 

Ze konden eerst allebei niet erop, omdat ze te klein waren tot ze ongeveer 1 jaar waren en beetje uitgegroeid waren (zover) had opeens Ruby door dat er ook meer was dan de vloer en sprong toen op elke stoel en bank. Rose kwam alleen tegen de bank.. haha ze was ook kleiner dus dachten zal wel komen. Nu zijn ze 1,5 jaar geweest (in april worden ze alweer 2 :o, noem ze nog steeds stiekem pups). viel het ons op dat ze wat gek springt als ze het probeert, dat omhoog ipv dat kleine boogje. 

 

Ze is totaal niet flauw en al meerdere malen hard van, op en tegen de bank aan geknald/gevallen dan loopt ze weer verder. Als ze spelen vliegen ze nogal eens door de woonkamer of als ze samen op de bank stoeien valt er wel eens. Voor kleine hondjes zijn ze zeker stoer :) haha  

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

Het filmpje!! omg wat was dat grappig sorry alvast voor mijn stemmetje en gegiechel tussendoor :p 

 

https://youtu.be/eJB47l8wXF8

Ruby vond natuurlijk ook spannend en die kwam erbij zitten die was niet gek en pakte snel paar keer een koekje :) groot gelijk als zusje niet pakt. Het eerste sprongetje is meer wat we bedoelde, bij tweede kon ze er bijna bij 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik denk dat je haar moet leren om met een aanloopje te doen. Als ze al met haar voorpoten erop staat dan gaat het haar natuurlijk nooit lukken er nog op te kommen

Of je moet haar gewoon blijven helpen ;)

 

Ja die ruby is niet gek, snel de koekjes pakken

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

Zal nog een keer een spontaan sprongetje proberen te filmen. Nu was het beetje van waarom loop jij toch met die koekjes rond en door mijn lachen keek ze vaker naar mij dan nog naar het koekje :p 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

misschien toch de tip van een kleedje voor de bank proberen, misschien vindt ze de vloer wat glad en zet ze daarom niet genoeg af, vanuit het gevoel geen grip te hebben?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ja, dat zat er dik in, dat bijdehante zus het koekje pikt. Geweldig.

 

Ik denk, dat je dit zou kunnen oefenen in een ruimte, waar ze een aanloop kan nemen en jij met vaart met haar meeloopt. Koppel er een commando aan bijv. "hoog". De vloer waar ze zich afzet, moet niet glad zijn. De ene hond heeft daar geen problemen mee, maar een andere wel. 

 

Zo kan Casper zgn. niet op schoot springen, terwijl hij wel vanuit "zit" en zonder aanloop ca. 1 meter hoog kan springen. Aangezien Casper nog al een racer en springkanon is, vind ik het prima dat hij niet zo maar bij iedereen op schoot kan springen. Hij is ook niet echt een schoothond; ligt liever strak tegen je been aan.

Volgende forumvraag: tanden schrapen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^