Op bed plassen?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Hoi,

De meesten kennen mij al wel. Die met haar reus, haar 2 mini's en last but not least een galgo!

Zaterdag waren wij na de middag weg. (zo'n uur of 4)

Toen we thuiskwamen bleek dat de Duitse dog de deur naar de gang had opengemaakt. Onze eigen fout natuurlijk, gewoonlijk gaat die op slot.

Toen ik op de slaapkamer kwam, zag ik 2 kleine en een hele grote plas midden op ons bed! Er stonden ook duidelijk pipi-poten overal rond het bed en in de gang, dus kon duidelijk kleine en grotere voetjes onderscheiden!

 

Ikke niks gezegd, bed afgetrokken en gewassen (ook het grote pluimendonsdeken!)

Zondagochtend sta ik op, ik doe een kamerjas aan, loop naar de keuken om de hondenkinderen te begroeten, de grootste loebas glipt langs me door, richting slaapkamer om papa een lebber te geven. Ik laat het gebeuren want dit gaat al jaren zo. Maar deze keer holt Nala (galgo) ook richting slaapkamer, springt op het bed, zet zich in de houding en plast gewoon terwijl ik het zie en mijn man notabene nog in bed ligt???!!!

Er scheelt niks met haar blaas, verder doet ze heel normaal, plast normaal, eet en drinkt normaal, ...

Iemand enig idee waarom in godsnaam ze dit nou doet?

 

Kan me voorstellen dat onze kleine Ellie dit haar heeft voorgedaan. Die gaat niet graag buiten en heeft dit nog ooit gedaan. Dus kan het zijn dat ze zaterdag tijdens onze afwezigheid gewoon heeft meegedaan met die kleine?

En dan zondag zij alleen opnieuw? Omdat ze dacht dat dat mocht?

 

Heb haar wel gecorrigeerd met een serieuze foei en haar asap naar buiten gestuurd, kou of geen kou! Denk wel dat ze het begrepen heeft, maar vraag me nog steeds af waarom...

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Mara deed dat hier in het begin, op ieder bedje, ieder lekker kleedje.

Ik had sterk de indruk dat het een soort van vlaggetje zetten was: mijn bedje.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Was jullie matras ook nat? Waarschijnlijk is er toch nog een urinegeur.

 

Lila was als pup op 2 weken zindelijk maar toen ik een tijdje bij mijn zus woonde plaste ze ook binnen over of vlakbij de plas van mijn zus haar hond. Wanneer ik verhuisde was het ook meteen weer over. Nala heeft ook een keertje bij mijn zus geplast door de urinegeur.

Toen we opzoek waren naar een appartement en gingen kijken naar het appartement van kennissen plaste Kira in een hoekje op de tapijt, bleek dat 1 van hun honden dat ook steeds deed. Ze hadden de tapijt gestoomd maar dat was voor Kira niet genoeg, ze rook duidelijk de geur nog.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Was jullie matras ook nat? Waarschijnlijk is er toch nog een urinegeur.
 
Lila was als pup op 2 weken zindelijk maar toen ik een tijdje bij mijn zus woonde plaste ze ook binnen over of vlakbij de plas van mijn zus haar hond. Wanneer ik verhuisde was het ook meteen weer over. Nala heeft ook een keertje bij mijn zus geplast door de urinegeur.
Toen we opzoek waren naar een appartement en gingen kijken naar het appartement van kennissen plaste Kira in een hoekje op de tapijt, bleek dat 1 van hun honden dat ook steeds deed. Ze hadden de tapijt gestoomd maar dat was voor Kira niet genoeg, ze rook duidelijk de geur nog. "

 Urinegeur kan niet. Is nieuw waterbed. En alles kan er gelukkig af om te wassen (kookwas)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Dan kan het waarschijnlijk zijn zoals je zegt, dat ze het doet omdat het de dag voordien ook 'mocht'.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wow...... dat is erg, een erge stouterd... waarom doet ze dat ? de geur zit er toch nog op, wassen met azijn, 40 of 60 graden, alles. zodat de geur van urine er echt helemaal uit is, en ja .... zorgen dat ze niet meer boven kan komen zonder toezicht....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de geur van urine is heel hardnekkig.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" de geur van urine is heel hardnekkig. "

 Dat is de hoofdreden dat wij toen dat appartement niet gehuurd hebben. De urinegeur zat waarschijnlijk in de houtenvloer.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" wow...... dat is erg, een erge stouterd... waarom doet ze dat ? de geur zit er toch nog op, wassen met azijn, 40 of 60 graden, alles. zodat de geur van urine er echt helemaal uit is, en ja .... zorgen dat ze niet meer boven kan komen zonder toezicht.... "

 Ach Willemijn,

het is weer voorbij hè. Alles goed gewassen (kookwas), alles ruikt weer fris, deur dichtgehouden, ... Ze krijgt even de kans niet meer!

Ik vind het ook allemaal geen ramp, maar mijne zondag was er wel 'aan'. Ipv leuk te wandelen en te ravotten, hebben ze zich voor 1 keer met de tuin moeten behelpen (is wel heel groot) en heeft mam (ikke dus) de hele dag gewassen en gestreken en dons opgeschud en weeral in de droogmachine, ...

 

De liefde voor de hond is uiteraard nog even groot, zal alleen wat sneller kijken of ik de sleutel wel heb omgedraaid, hihi.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

De reu ( gecastreerd) van mijn zus doet het ook... Om zijn vlag uit te zetten 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Het is misschien ver gezocht, maar het wordt weer wat kouder. Dit is natuurlijk haar eerste winter in Nederland, dus het kan zijn dat ze denkt, ja daag, buiten plassen, dit bed is lekker warm, absorbeert goed, ik hurk hier liever dan buiten boven een koude grond!

honden page profiel ElianeEliane

Het eerste gebeuren is waarschijnlijk verlatingsangst gerelateerd.

Een combinatie van geuren en spanning.

En wij mogen dan wel wassen en dat het voor ons allemaal terug lekker fris ruikt. Maar voor honden zijn de mogelijkheden om geuren op te pikken onnoemelijk veel groter.

 

Wij leren onze honden om zindelijk te worden.

Doch we kunnen volgende feit niet wegcijferen.

Behoeftes doen is één van de zaken die bij een hond (en vele andere) hun natuurlijk gedrag hoort. Dus als je moet, dan moet je en ga je zitten. Wij als mens zijn ondertussen zo geevolueerd dat we dat binnen niet willen hebben. Maar in bepaalde situaties gaat het natuurlijk gedrag voor op de zindelijkheid.

En spanning/opwinding werkt nu eenmaal op de blaas.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hahaha (sorry)...., slimme Nala ...., waarom je mooie billetjes buiten in de kou laten zakken als het ook lekker warm kan 

 

Ik denk ook dat het gewoon een foutje is geweest..., de eerste keer omdat je andere hond plaste..., de tweede keer, omdat het gister ook goed ging.

Ze is zindelijk, maar natuurlijk gewend om vroeger haar behoefte te doen daar waar het uitkwam..., in het asiel, bij de ex-baas..., nergens waren plasregels.

Nu wel en ze heeft allang bewezen dat ze ze kent..., maar als je als kale kip mag kiezen waar je wilt plassen, dan kies je natuurlijk voor het zachtste, warmste plekje...., en dat was nu per ongeluk jullie warme bedje 

 

Komt wel weer goed hoor..., gewoon 's ochtends eerst de tuin in bonjouren voor een plas en daarna pas de baas begroeten 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^