Verschil Landseer en Newfoundlander?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HondenfanHondenfan

Kan iemand mij vertellen over de verschillen? Ik vind op internet wel aardig informatie maar ik ben vooral ook benieuwd naar jullie visie en ervaring?

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Misschien heb je iets aan deze link? 

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/112165/verschil-newfoundlander---landseer.php

 

Verder heb ik te weinig ervaring met deze rassen om jou te kunnen helpen 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Vroeger is de landseer gekruist met de newfoundlander, sinds ongeveer  1968 een eigen rasstandaard, ook een fci ....op shows worden ze ook apart nu gekeurd, de landsheer staat hoger wat fijner gebouwd op zijn poten, een andere vacht structuur, wat energieke dan de newfoundlander, hoewel dat heel erg aan jezelf ligt wat doe je met de hond, qua karakter ook een heerlijke hond.    .................er staat op internet gedrag en maten gewichten, standaard ......kan je toch een boel uithalen van beide rassen......wil je er een aanschaffen, van beiden  rassen zijn testen van ouders en achterban belangrijk, hoewel de opvoeding ook een groot deel daarvan uitmaakt, groot ras , het eerste jaar voorzichtig mee zijn.

honden page profiel HondenfanHondenfan

Ik heb even flink gegoogled en er zijn inderdaad geen enorme verschillen, behalve dan dat ik de Newfoundlander een stuk mooier vind, en nog iets zachter qua karakter!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Vergis je niet in de landseer, karakter vererft maar wanneer de hond/ pup bij je in huis is , heb jij er veel invloed op , het karakter wordt gevormd door gezin en omgeving, en tuurlijk wat ze meekrijgen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Daar bedoel ik mee dat een landseer ook een heerlijk karakter heeft, en iedere hond anders is, de een wat zachter dan de andere, maar  voor beiden rassen geld dat er zeker ook pittige tussen zitten hoor.

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

je hebt ook de bonte newfy ...

ik heb 2 keer een koppel bruin + een bonte gehad...

ik weet niet toeval of maar kwa karakter was het bij mij 2 keer zo dat de bruine ietjes enthousiaster kwa "mijn baasje, mijn baasje".. iestjes nerveuzer of heftiger kwa karakter als de bonte, de bonte wat kalmer, rustiger en wat minder aanhankelijk

(de bonte was steeds de 2de hond)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

die ervaring heb ik niet, qwa kleur is het niet anders van karakter , of het bruin  is of zwart of de bonte... onthoud dat zet er 100 op een lijn en alle zijn anders van karakter, Bams is niet mijn eerste newfoundlander, de andere even heerlijk en goed maar allemaal anders van karakter, Bams was als pup wel zo actief dat ik dacht, wat heb ik nou voor een ras... is dit wel de newfoundlander ? vandaar alle anders van karakter, maar de basis zit er natuurlijk wel in.

Volgende forumvraag: flatcoatretriever
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^