Flexi Vario - sterk genoeg?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik ben aan het kijken voor een nieuwe flexi, aangezien degene die ik nu heb maar tot de 25kg gaat, en daar begint ze steeds dichterbij te komen, wat ik ook voel als ze een andere hond ziet; het lint glijdt nog even door ipv meteen te stoppen.

Ik gebruik een flexi omdat Misha buitenshuis nooit los kan. Op plekken waar ik ver voor me kan kijken gaat ze 'los', in bebouwde kom 'vast'.

 

Nu vond ik deze:

Nu denk ik zelf dat het grijze plastic tussenstukje een zwakke plek is en ik beter voor een flexi die alleen uit lint bestaat kan kijken?

Maar de bovenstaande flexi met dit tussenstukje...:

Het tussenstukje is elastisch, waardoor wanneer Misha uitvalt de klap minder hard aankomt. Het klinkt wel ideaal. Maar ben bang dat het gaat breken. Weet een creatief iemand hoe ik het tussenstukje zou kunnen verstevigen? plastic eraf knippen en er met de naaimachine heel vaak overheen? Of toch maar wel dus gewoon lint?

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

ik kan niet zien tot hoeveel kilo deze Flexi geschikt is; de musketonhaak lijkt zo klein/licht voor een grote hond. Heb je de link waar deze Flexi verkocht wordt?

 

Als je toch een nieuwe koopt, zorg dan in ieder geval, dat je een Flexi met band koopt en niet met een koord. De laatste is nl. messcherp als de lijn gespannen staat.

honden page profiel DD

honden foto van D

" ik kan niet zien tot hoeveel kilo deze Flexi geschikt is; de musketonhaak lijkt zo klein/licht voor een grote hond. Heb je de link waar deze Flexi verkocht wordt?
 
Als je toch een nieuwe koopt, zorg dan in ieder geval, dat je een Flexi met band koopt en niet met een koord. De laatste is nl. messcherp als de lijn gespannen staat. "

 De Large gaat tot 50kg. Het was geen foto van de Large. *Edit: In de beschrijving staat trouwens dat die 50kg alleen voor rustige honden geldt... Hmmm... Ze gaat nu richting de 25 (weet niet hoeveel ze precies weegt), dus denk ik wel de 28kg voorbij die ze aangeven als je een 'drukke' hond hebt. Waarschijnlijk vanwege dat plastic tussenstukje...

http://www.zooplus.ie/shop/pet_supplies_specials/xmas_market/gifts_for_dogs/468999

 

Een lint vind ik inderdaad een stuk prettiger. Als ik haar kort wil hebben als ze iets interessants ziet en ik haar dus niet bij me kan roepen, wikkel ik het lint om mijn arm/mouw en kan haar zo terugtrekken zonder brandwonden of iets dergelijks. Een lint wordt het dus sowieso.

 

Aan de hand van mijn edit ga ik dan denk ik toch maar voor eentje met een gewoon lint. Ik kan niet bedenken hoe ik dat tussenstukje zou moeten verstevigen

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Denise,

Het lint/koord moet je nooit om je arm, pols of hand wikkelen.

Als je hond een plotselinge ruk geeft doordat zij bijv. ergens van schrikt, zal je arm, pols, of hand afgekneld worden.

Ik heb daar meerdere nare gevolgen van gehoord en gezien; o.a. iemand, die door de afknelling PD (posttraumatische dystrofie) kreeg. Dat wil je echt niet meemaken.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ik zou zelf liever voor deze gaan

http://www.zooplus.nl/shop/honden/halsband_lijn/rol_lijnen/flexi_large/264083

Maar eerlijk gezegd zou ik de hond eerst normaal leren lopen en luisteren aan de korte lijn. Ik vind het niet echt handig als je in bepaalde situaties, het lint om  je arm moet gaan rollen omdat je de controle over de hond kwijt bent. Toen onze teef nog onstuimig was, had ik wel altijd de flexi bij, voor als we bij grasvelden kwamen, maar de gewone wandelpaden aan de korte lijn. Onze reu loopt met een gewone korte lijn, omdat hij in bepaalde situaties nog steeds niet luisterd en ik het een te groot risico vind, dat ik de controle over de flex en mijn hond kwijt ben.  

 

honden page profiel ShadowthegoldenShadowthegolden 3 doggies

honden foto van Shadowthegolden

Ik heb toevallig de combi waar jij over spreekt voor mijn Golden Retriever reutje van 7,5 mnd werkt perfect.

Ik heb hierbij gekozen voor de Flexi Rollijn Vario Band L 5m, omdat deze honden tot 60kg aan kan.

 

en de soft stop lijn is geen overbodige luxe, zowel voor jouw armen als voor de nek van je hond

 

Deze flexi gebruik ik echter alleen als ik met hem naar het bos etc. ga.

 

Voor in de 'bebouwde kom' heb ik een 2meter lijn

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Flexi lijn is niet gezond voor een hond.

Dan neem je beter een gewoon lange lijn

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

" Flexi lijn is niet gezond voor een hond.
Dan neem je beter een gewoon lange lijn "

 Waarom is een Flexi niet gezond?

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Wij hebben hier ook een flexilijn hangen, die gaat tot 100kg volgens mij :P gekregen van mijn Oma die hem gebruikte voor haar Boerboel. Hij is wel zwaar! 

Staat helaas geen soort op, volgens mij was dat onderscheid er toen nog niet hahah...is al heel wat jaartjes oud... 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Dat grijze koppelstukje was hier binnen een week "kapot" gebeten. Dat wil zeggen dat klepje wat je naar boven en naar beneden kan doen om het uit elkaar te schuiven en allemaal extra's kan doen viel er elke keer af

 

oke, je hond moet er niet op bijten. Maar ik zou een doen met gewoon alleen lint

 

Nu gebruiken we hem trouwens niet meer

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Die van Bulleke zou ik doen dus

 

En aub nooit het lint zelf vastpakken, is echt heel link

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Ik heb de xl versie voor Babs van 30 kg, met elastisch stukje en ik ben er superblij mee! Is geloof ik voor honden tot 50 kg, maar kan me vergissen..

Babs valt uit naar andere honden en kan dus nooit los, met de 8m flexi (ik heb uit veiligheidsoverweging wel voor een lint gekozen in een kleur die goed opvalt, knalroze, zodat ook voor iedereen luid en duidelijk is dat Babs aangelijnd is..) heeft ze toch wat meer bewegingsvrijheid.

Het systeem is erg sterk, dus ik zou er niet teveel aan gaan zitten hobby-en.. Natuurlijk hou ik wel goed de slijtage in de gaten, zodra ik ga twijfelen, komt er een nieuwe, maar ik moet zeggen, heb hem nu goed driekwart jaar en hij ziet er nog uit als nieuw.

Handig is ook dat je het elastiek gedeelte ook nog kunt vervangen voor een stuk met LED verlichting erin.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat, als je hond uitvalt en een lange aanloop kan nemen, de klap ondaks het elastiek erg hard aankomt..

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Oja, ik heb Babs wel in een tuig, doe alsjeblieft nooit de flexilijn zo aan de halsband..

honden page profiel DD

honden foto van D

Meerdere antwoorden in 1 keer:

@ Loesje: Ik wikkel de flexi nooit helemaal rond mijn arm, maar ik hou hem altijd met links vast, en als ik dan wil dat ze echt rechts van me gaat lopen omdat er een auto aan komt en we aan de rechterkant lopen, 'duw' ik de lijn opzij, zodat ik zeker weet dat ze niet te ver links van me kan komen. Op die manier bedoelde ik 'om'. Ook als er een andere hond aankomt en ik wil dat ze aan de rechterkant blijft zodat ik er tussen blijf, doe ik het op die manier. Ze luistert dan nergens meer naar, dus moet haar dan aan de kant 'dwingen'. Het is niet dat ik een paar meter lijn binnenhaal op die manier ofzo, maar als ik de hond van tevoren zie, en haar beter bij me wil kunnen houden.

 

@Bulleke: Ik woon in een klein gehucht in Ierland op het moment (au pair), en ik ben in 5 minuten het dorp uit en de voetpaden zijn dan ook weg. In het dorp zelf hou ik haar kort, aangezien er 'van alle kanten' een hond kan komen. Daarbuiten loop dan op rustige wegen, waar vooral bestemmingsverkeer komt, en haar 'los' laat aan de flexi, aangezien ze dan alleen van achter of voren kunnen komen, en ik zorg dat ik gewoon goed voor en achter me blijf kijken. Loslopen kan hier niet, alleen in huis, dus wil haar buitenshuis dan wel wat bewegingsvrijheid geven om te snuffelen. Vandaar geen gewone lijn. Als ik werk dan gaat ze wel de hele wandeling kort; want dan kan ik gewoon niet mijn volle aandacht aan haar geven. Ze trekt dan voor een pup niet eens zo veel vind ik. Af en toe een beetje, en met interessante geurtjes wat meer; maar het zijn vooral de andere honden waar ze zo op reageert met trekken. Ik ben er mee aan het werk; omdraaien zodra ik er een zie aankomen, maar af en toe overvalt het me nog.

 

@Esmé: Aangezien de bebouwde kom hier maar klein is, gaat ze kort aan de flexi in de bebouwde kom, en lang/'los' daarbuiten.

 

@Eliane: Maar hoe is zo'n lijn dan beter/veiliger? Volgens mij is die toch vooral handig voor het leren loslopen? Loslopen durf ik haar hier niet te laten doen. Als ik haar brokjes over een grasveld verspreid heb ik de lijn wel eens helemaal los gelaten, maar dan loopt ze zichzelf zo in de knoop, dat ik de flexi dan toch maar weer van zijn rem haal.

 

@Stabij Gijs: Zie antwoord Loesje. Ik heb me al eens gebrand aan een flexi als jonger kind, toen tijdens een verjaardagsfeest een ander kind de boomer aan de flexi (koord, geen lint) deed en ermee tussen de andere kinderen rond ging rennen. Het litteken op mijn been heeft er in mijn herinnering nog maanden gezeten. Het lint raak ik dus nooit met blote huid aan.

 

@Yvonne: Ik doe de flexi altijd aan haar tuig. Ben op dit moment voor ruffwear webmaster aan het kijken. Lijkt me ook niet fijn aan haar halsband. Die heeft ze alleen om vanwege adreskokertje. Ik ben gaan kijken voor een XL, maar kan die niet vinden? Wel dat de L 8m tot 50kg gaat, en de L 5m tot 60kg.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Kan je geen normale 5 meter (of 10 meter) lijn genruiken? Vooral aangezien jij de lijn wilt vast pakken lijkt dit mij handiger. Wij gebruikte eerst een flexi maar nu niet meer, het knopje ging regelmatig plotseling 'open' waardoor Penny alle ruimte had (hij was wel ouder). Zij valt uit dus dat is niet veilig. Verder zit er altijd druk op haar nek/borst en dat gaf haar waarschijnlijk ook veel spanning.

Nu hebben we een 5 meter lijn en ik ben heel erg tevreden. Het is niet moeilijk te gebruiken en de lijn staat niet altijd strak. Als je je hond wilt leren loslopen kan je de lijn ook over de grond laten slepen. Penny schrikt snel en rent dan weg dus ik kan haar ook niet echt makkelijk loslaten maar op deze manier gaat het erg goed.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb ook wel eens naar die Vario gekeken, maar ik vertrouw het niet. Zie al zo voor me hoe ze er met dat voorste stukje vandoor gaat 

 

Heb sinds vorig jaar DEZE, vond de kleur ook wel fijn. Vind het een hele fijne en de handgreep is niet eens echt zwaar. Is voor honden tot 50 kilo. Mellow weegt een kilo of 16 

Haar eerste Flexi (5 meter) is voor honden tot 20 kilo, maar die trekt ze binnen no time kapot, dat idee had ik al heel snel, dus die is maar heel kort gebruikt.

In principe trekt ze niet, maar nu, met die storm... 

 

Een lange lijn vind ik juist niet fijn. Het sleept over de grond (vies), ze loopt om bomen heen (doet ze met Flexi eigenlijk niet) en als ik haar snel bij me moet halen dan lukt dat niet zo snel als met de Flexi.

Ze loopt wel met een tuig, dus geen schade aan de nek.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Kan je geen normale 5 meter (of 10 meter) lijn genruiken? Vooral aangezien jij de lijn wilt vast pakken lijkt dit mij handiger. Wij gebruikte eerst een flexi maar nu niet meer, het knopje ging regelmatig plotseling 'open' waardoor Penny alle ruimte had (hij was wel ouder). Zij valt uit dus dat is niet veilig. Verder zit er altijd druk op haar nek/borst en dat gaf haar waarschijnlijk ook veel spanning.

Nu hebben we een 5 meter lijn en ik ben heel erg tevreden. Het is niet moeilijk te gebruiken en de lijn staat niet altijd strak. Als je je hond wilt leren loslopen kan je de lijn ook over de grond laten slepen. Penny schrikt snel en rent dan weg dus ik kan haar ook niet echt makkelijk loslaten maar op deze manier gaat het erg goed. "

Ik woon afgelegen dus geen speciale wandelpaden hier. Of ik loop in de bebouwde kom, of ik loop op de weg. Ik pak de rustigere wegen, maar aangezien er niet vaak mensen rijden/lopen, rijden de mensen die er wél rijden met nog best wel een vaartje door. Dus ik kan haar niet los laten lopen. Zo'n lijn lijkt me wel prettig inderdaad met los leren lopen, maar dat ga ik doen als ik weer in Nederland ben, en ze niet meer alle honden 'weg scheldt'. Dat vind ik hier te gevaarlijk. 

De constante druk zat ik inderdaad in het begin erg mee, maar ze heeft een tuig, waardoor dat als het goed is goed verdeeld wordt. De enige manier om haar 'los' te laten is met flexi dus. Een lange lijn lijkt me niet veiliger. Door de blubber/waterstroompjes/koeienpoep zou het niet echt prettig zijn die kort vast te moeten pakken, en hoe haal ik haar inderdaad snel binnen, zoals Mellow zegt? En als het goed is moet ik er dan 1 hebben zonder lus zodat er geen poten in verstrikt raken, maar hoe zorg ik dat ik m'n handen niet brandt aan een door mijn hand vliegend touw? Als er hier een losloopgebied zou zijn zou ik meteen zo'n lijn op mijn lijstje zetten. Maar helaas, dus vandaar de flexi. Ik weet dat veel mensen het niet eens zijn met een flexi, maar in mijn geval vind ik dit toch wel de veiligste, maar ook voor haar prettigste optie; anders kan niet rondhobbelen en -snuffelen in haar eigen tempo.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Ik heb ook wel eens naar die Vario gekeken, maar ik vertrouw het niet. Zie al zo voor me hoe ze er met dat voorste stukje vandoor gaat 
 
Heb sinds vorig jaar DEZE, vond de kleur ook wel fijn. Vind het een hele fijne en de handgreep is niet eens echt zwaar. Is voor honden tot 50 kilo. Mellow weegt een kilo of 16 
Haar eerste Flexi (5 meter) is voor honden tot 20 kilo, maar die trekt ze binnen no time kapot, dat idee had ik al heel snel, dus die is maar heel kort gebruikt.
In principe trekt ze niet, maar nu, met die storm... 
 
Een lange lijn vind ik juist niet fijn. Het sleept over de grond (vies), ze loopt om bomen heen (doet ze met Flexi eigenlijk niet) en als ik haar snel bij me moet halen dan lukt dat niet zo snel als met de Flexi.
Ze loopt wel met een tuig, dus geen schade aan de nek. "

 Die had ik ook in mijn lijstje van opties staan. Deze ook:

http://www.zooplus.ie/shop/dogs/dog_collars_dog_leads/flexi_leads/large/428942

 

http://www.zooplus.ie/shop/dogs/dog_collars_dog_leads/flexi_leads/xlarge/162831

 

http://www.zooplus.ie/shop/dogs/dog_collars_dog_leads/flexi_leads/large/319888

Deze laatste die jij dus ook hebt, heb ik nu in M, erg prettig en goed zichtbaar maar bijna niet sterk genoeg meer. Wel zit het weer er nu in (zwarte vlekjes) door het vocht. Ik vind het prettig dat de lijn zo goed zichtbaar is, maar ik wil niet uiteindelijk weer een nieuwe flexi moeten kopen dus twijfel of ik niet misschien voor de Professional of de XL moet gaan.

 

Vario heb ik dus ook m'n twijfels over. En het is geen goedkoop ding, dus dan ga ik misschien dan toch maar voor een Giant/Professional, want om nou elk jaar een nieuwe te moeten kopen vanwege mogelijke slijtage van het clipje... Want ik wil wel het zekere voor het onzekere. Vandaar ook binnenkort ruffwear voor haar. Liever te veel betaald, dan dat ze wel los weet te breken.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

"  Waarom is een Flexi niet gezond? "

 Vanwege het risico op kwetsuren aan de wervels e.d. vanwege de plotse maar ook zeer hevige/bruuske stop.

Terwijl je met een lange lijn meer "stuurt" (of zeg ik beter remt)

Is meer werk voor jou, maar veiliger voor de hond

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

" Ik woon afgelegen dus geen speciale wandelpaden hier. Of ik loop in de bebouwde kom, of ik loop op de weg. Ik pak de rustigere wegen, maar aangezien er niet vaak mensen rijden/lopen, rijden de mensen die er wél rijden met nog best wel een vaartje door. Dus ik kan haar niet los laten lopen. Zo'n lijn lijkt me wel prettig inderdaad met los leren lopen, maar dat ga ik doen als ik weer in Nederland ben, en ze niet meer alle honden 'weg scheldt'. Dat vind ik hier te gevaarlijk. 

De constante druk zat ik inderdaad in het begin erg mee, maar ze heeft een tuig, waardoor dat als het goed is goed verdeeld wordt. De enige manier om haar 'los' te laten is met flexi dus. Een lange lijn lijkt me niet veiliger. Door de blubber/waterstroompjes/koeienpoep zou het niet echt prettig zijn die kort vast te moeten pakken, en hoe haal ik haar inderdaad snel binnen, zoals Mellow zegt? En als het goed is moet ik er dan 1 hebben zonder lus zodat er geen poten in verstrikt raken, maar hoe zorg ik dat ik m'n handen niet brandt aan een door mijn hand vliegend touw? Als er hier een losloopgebied zou zijn zou ik meteen zo'n lijn op mijn lijstje zetten. Maar helaas, dus vandaar de flexi. Ik weet dat veel mensen het niet eens zijn met een flexi, maar in mijn geval vind ik dit toch wel de veiligste, maar ook voor haar prettigste optie; anders kan niet rondhobbelen en -snuffelen in haar eigen tempo. "

 



Ik begrijp dat je een lange lijn minder handig vind. Ik vind zelf dat het binnen halen met de flexi juist langer duurt maar ik heb met de 5 meter lijn ook meer controle over Penny. En zoals Eliane hierboven al zei: je kan je hond makkelijker afremmen zodat hij niet plotseling een ruk in zijn nek krijgt (ook met een tuig is dit niet goed) als hij bij het einde van de riem is. Maar daar kan je ook zo'n elastisch tussenstuk voor gebruiken. Zo'n 5 meter lijn kan inderdaad ook erg vies worden. Je moet de riem ook niet over de grond laten slepen in een nat pas gemaaid grasveld, heb ik namelijk wel gedaan en dat was niet zo fijn ;-)

honden page profiel DD

honden foto van D

"  

Ik begrijp dat je een lange lijn minder handig vind. Ik vind zelf dat het binnen halen met de flexi juist langer duurt maar ik heb met de 5 meter lijn ook meer controle over Penny. En zoals Eliane hierboven al zei: je kan je hond makkelijker afremmen zodat hij niet plotseling een ruk in zijn nek krijgt (ook met een tuig is dit niet goed) als hij bij het einde van de riem is. Maar daar kan je ook zo'n elastisch tussenstuk voor gebruiken. Zo'n 5 meter lijn kan inderdaad ook erg vies worden. Je moet de riem ook niet over de grond laten slepen in een nat pas gemaaid grasveld, heb ik namelijk wel gedaan en dat was niet zo fijn ;-) "

 Ook als ze 5 meter verder loopt? Die plotselinge ruk komt zo goed als niet voor; zodra ik een hond zie gaat de flexi op de rem, zodat ze geen aanloop kan maken om aan het einde met een ruk tot stilstand te komen. De 'klappen' die ze zichzelf geeft, gebeuren als hij al op de rem staat en dus als 'gewone' riem fungeert. Als ze geen hond ziet en wel een sprintje trekt in een dolle bui trek ik haar aandacht door 'pas op' te roepen, en dan stopt ze eigenlijk altijd, of remt genoeg af.

 

Ik woon afgelegen, aan een weg met veel tractoren die de koeienpoep en blubber lekker over de weg verspreid hebben. Door de vele regen zijn er veel stroompjes water langs de wegen, en als bonus zijn er ook nog eens veel viespeuken die giga drollen op de stoep laten liggen ... Ik laat haar graag snuffelen naar brokjes en dat gebeurt in grasvelden die vermomd drijfzand lijken XD Vanwege de rotsondergrond loopt het water beroerd weg. Ik glibber en glij mezelf wat af om haar de mogelijkheid te geven lekker te snuffelen. Ik loop met laarzen en Misha gaat 9 van de 10 keer na de wandeling onder de douche om de modder van haar af te spoelen.

 

Kan je me anders precies uitleggen hoe ik haar daarmee fijn zou kunnen laten lopen zonder dat ik het uiteinde loslaat? Ik zie het voordeel wel in voor loslopen, maar niet helemaal voor wandelen met ruimte. Ze loopt heen en weer; snuffeltje hier, snuffeltje daar. Gaat het dan niet om haar poten zien? En het wordt vies. En aangezien de lijn niet vanzelf terugkomt moet ik deze elke keer binnenhalen, want als we een hond tegenkomen en ze heeft een paar meter over krijgt ze alsnog die ruk aan haar lijn. Ik heb het wel eens met de flexi geprobeerd in het begin tijdens het snuffelen naar brokjes, toen deed ik deze op z'n langst op de rem, aangezien die constante druk me ook niet fijn leek, maar ze raakte er elke keer mee in de knoop, dus uiteindelijk maar gewoon van de rem gelaten.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow heeft dat ook haast nooit, dat ze 9 meter wil rennen terwijl er maar 8 meter lijn is. Alleen nu het zo idioot stormt wil ze wel eens iets té enthousiast zijn.

 

Als je de musketon niet vertrouwd kun je ook nog zoiets ervoor in de plaats doen: 

 

Bij Mellow ging de musketon nog wel eens los als ze in het gras rolde (doet ze regelmatig). Ook een keer vlakbij de rotonde gehad, sta ik daar met alleen de Flexi in mijn handen. Schrok me helemaal lam, maar wist het te verbergen, heb lekker gek en enthousiast gedaan, ze kwam keurig bij me. En daarna gelijk zo'n ding gehaald 

Kan 125 kilo hebben, dus die trekt ze niet zomaar stuk.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

"  Vanwege het risico op kwetsuren aan de wervels e.d. vanwege de plotse maar ook zeer hevige/bruuske stop.
Terwijl je met een lange lijn meer "stuurt" (of zeg ik beter remt)
Is meer werk voor jou, maar veiliger voor de hond "

O, op die manier. Nja, mijn hond weet dat ze aan de lijn zit, dus rent ze niet keihard naar het eind. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

"  Ook als ze 5 meter verder loopt? Die plotselinge ruk komt zo goed als niet voor; zodra ik een hond zie gaat de flexi op de rem, zodat ze geen aanloop kan maken om aan het einde met een ruk tot stilstand te komen. De 'klappen' die ze zichzelf geeft, gebeuren als hij al op de rem staat en dus als 'gewone' riem fungeert. Als ze geen hond ziet en wel een sprintje trekt in een dolle bui trek ik haar aandacht door 'pas op' te roepen, en dan stopt ze eigenlijk altijd, of remt genoeg af.

 

Ik woon afgelegen, aan een weg met veel tractoren die de koeienpoep en blubber lekker over de weg verspreid hebben. Door de vele regen zijn er veel stroompjes water langs de wegen, en als bonus zijn er ook nog eens veel viespeuken die giga drollen op de stoep laten liggen ... Ik laat haar graag snuffelen naar brokjes en dat gebeurt in grasvelden die vermomd drijfzand lijken XD Vanwege de rotsondergrond loopt het water beroerd weg. Ik glibber en glij mezelf wat af om haar de mogelijkheid te geven lekker te snuffelen. Ik loop met laarzen en Misha gaat 9 van de 10 keer na de wandeling onder de douche om de modder van haar af te spoelen.

 

Kan je me anders precies uitleggen hoe ik haar daarmee fijn zou kunnen laten lopen zonder dat ik het uiteinde loslaat? Ik zie het voordeel wel in voor loslopen, maar niet helemaal voor wandelen met ruimte. Ze loopt heen en weer; snuffeltje hier, snuffeltje daar. Gaat het dan niet om haar poten zien? En het wordt vies. En aangezien de lijn niet vanzelf terugkomt moet ik deze elke keer binnenhalen, want als we een hond tegenkomen en ze heeft een paar meter over krijgt ze alsnog die ruk aan haar lijn. Ik heb het wel eens met de flexi geprobeerd in het begin tijdens het snuffelen naar brokjes, toen deed ik deze op z'n langst op de rem, aangezien die constante druk me ook niet fijn leek, maar ze raakte er elke keer mee in de knoop, dus uiteindelijk maar gewoon van de rem gelaten. "

 



Je moet de lange lijn sowieso met twee handen vast houden. Op die manier kan je hem makkelijk korter en langer maken. Als je hem niet over de grond laat slepen terwijl je hem vast houd zal jouw hond er niet snel in vast raken en zal hij ook minder vies worden. Toen Penny nog aan de flexi liep had ze regelmatig dat ze plotseling wilde rennen of heel enthousiast was en dan kreeg ze een hele harde ruk in haar nek omdat de lijn ‘op’ was. Waarschuwen werkte bij haar niet maar als dat bij jou hond wel werkt is het niet echt een probleem.


Als je de riem niet over de grond laat slepen zal hij ook niet zo heel snel vies worden. Maar je moet ook dan opletten dat je hond niet (zoals Penny) er over heen gaat poepen, dat is heel erg vervelend. Maar zo’n riem is ook best wel makkelijk met schoonmaken. Je kan hem gewoon afspoelen.


Ik zal proberen uit te leggen hoe ik hem gebruik:
In de ene hand hou ik het deel van de riem wat ik niet gebruik in lussen vast. Met de andere hand hou ik het deel vast wat ik wel gebruikt. Het deel tussen mijn handen gebruik ik om Penny langzaam te stoppen als zij plotseling begint te rennen. Dit voorkomt dus dat zij een harde ruk in haar nek/rug krijg. Je moet de riem inderdaad zelf binnen halen.
In het begin had ik ook verwacht dat het heel moeilijk zou zijn en zat toen vaak ook moeilijk te doen, ik ben ook een paar keer over de lijn gevallen. Maar inmiddels ben ik er aan gewend en kan ik haar aan deze riem makkelijker en sneller binnen halen dan aan een flexi


Ik heb trouwens de 5 meter lijn van clix, maar deze heeft geen handvat (stond niet in de beschrijving) dus die moest mijn vader er in knopen. Hij is verder wel goed en ook wel zacht, alleen de randen zijn scherp. In de zomer schrok Penny en begon ze plotseling te trekken. Toen schuurde de zijkant van die riem een tijd langs mijn vinger en daar heb ik sinds deze week eindelijk geen last meer van (het was heel gevoelig en als er iets langs ging deed het pijn), maar ik denk dat dat met andere lange lijnen ook is.


Sorry voor het lange verhaal, ik hoop dat het duidelijk is, anders kan ik eventueel foto’s plaatsen over hoe ik de riem vast hou. Ik heb dit trouwens op mijn mobiel getypt dus misschien zitten er wat foutjes in.

honden page profiel DD

honden foto van D

"  

Je moet de lange lijn sowieso met twee handen vast houden. Op die manier kan je hem makkelijk korter en langer maken. Als je hem niet over de grond laat slepen terwijl je hem vast houd zal jouw hond er niet snel in vast raken en zal hij ook minder vies worden. Toen Penny nog aan de flexi liep had ze regelmatig dat ze plotseling wilde rennen of heel enthousiast was en dan kreeg ze een hele harde ruk in haar nek omdat de lijn ‘op’ was. Waarschuwen werkte bij haar niet maar als dat bij jou hond wel werkt is het niet echt een probleem.


Als je de riem niet over de grond laat slepen zal hij ook niet zo heel snel vies worden. Maar je moet ook dan opletten dat je hond niet (zoals Penny) er over heen gaat poepen, dat is heel erg vervelend. Maar zo’n riem is ook best wel makkelijk met schoonmaken. Je kan hem gewoon afspoelen.


Ik zal proberen uit te leggen hoe ik hem gebruik:
In de ene hand hou ik het deel van de riem wat ik niet gebruik in lussen vast. Met de andere hand hou ik het deel vast wat ik wel gebruikt. Het deel tussen mijn handen gebruik ik om Penny langzaam te stoppen als zij plotseling begint te rennen. Dit voorkomt dus dat zij een harde ruk in haar nek/rug krijg. Je moet de riem inderdaad zelf binnen halen.
In het begin had ik ook verwacht dat het heel moeilijk zou zijn en zat toen vaak ook moeilijk te doen, ik ben ook een paar keer over de lijn gevallen. Maar inmiddels ben ik er aan gewend en kan ik haar aan deze riem makkelijker en sneller binnen halen dan aan een flexi


Ik heb trouwens de 5 meter lijn van clix, maar deze heeft geen handvat (stond niet in de beschrijving) dus die moest mijn vader er in knopen. Hij is verder wel goed en ook wel zacht, alleen de randen zijn scherp. In de zomer schrok Penny en begon ze plotseling te trekken. Toen schuurde de zijkant van die riem een tijd langs mijn vinger en daar heb ik sinds deze week eindelijk geen last meer van (het was heel gevoelig en als er iets langs ging deed het pijn), maar ik denk dat dat met andere lange lijnen ook is.


Sorry voor het lange verhaal, ik hoop dat het duidelijk is, anders kan ik eventueel foto’s plaatsen over hoe ik de riem vast hou. Ik heb dit trouwens op mijn mobiel getypt dus misschien zitten er wat foutjes in. "

 Ik ga alsnog de flexi XL bestellen, maar zal ook een lange lijn bestellen. Kijken hoe en of het bevalt. Ik loop nu namelijk met de flexi in mijn linkerhand, en mijn rechterhand zit eigenlijk continu in mijn rechterjaszak, waar alle brokjes zitten Zodat ik haar snel kan belonen of af kan leiden van andere wandelaars of honden (honden op afstand, anders helpen brokjes niet meer ).

http://www.zooplus.ie/shop/dogs/dog_collars_dog_leads/nylon_leads/sinle_colour/194644

Deze. Zal ik dan voor de 10 meter gaan?

 

Foto's worden gewaardeerd

Ik begin me wel af te vragen hoe ik al Misha's spullen weer richting Nederland ga krijgen. Gaat hopelijk geen al te dure grap worden Want haar voorraad 'rotzooi' blijft maar groeien en groeien zo haha

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb de Giant. Intussen gebruik ik die al een jaar of 5. De eerste ging stuk na 3-4 jaar dagelijks gebruik. Ik heb sinds begin dit jaar de 10m lijn omdat die van 8m uitverkocht was. Dobby doet ook soms gigantisch snokken aan de lijn.

 

Ik vind de 10m minder prettig dan de 8m. Het voordeel van de flexi is dat hij oprolt en dus niet over de grond sleept. Bij de 10m is de vering niet zo sterk, dus die komt soms wel op de grond, zeker als het regent en de lijn nat wordt. Ik zal de volgende keer weer een 8m nemen, niet de 10m.

 

Je kunt de lijn wel vastpakken, maar niet als die beweegt! Dus zeg maar als de hond rustig naast je loopt en je een hond moet passeren, dan kan het wel. En dan kan de hond ook nog wel wat trekken zonder dat je lelijk open ligt. Maar dan ook de rem erop zodat je de lijn in positie houdt met je 2e hand én de rem, en de hand aan de lijn.

 

Ik heb de flexi gewoon aan de halsband. Ik heb al beschadigingen aan handen en pezen opgelopen door het snokken (voornamelijk met gewone lijn), als ik de flexi aan een tuig doet zit er nóg meer kracht achter en loop ik meer schade op. En daar pas ik voor. Zie ik Dobby een sprintje trekken en komt het einde van de lijn nabij, dan ren ik zelf een stukje mee om de klap te verzachten.


Ook is je hond beter zijwaarts te sturen als de lijn aan de halsband zit. Stel je hond wil achter de eenden aan, of naar een hond, dan is het bij een tuig vaak zo dat je alleen naar achteren kunt trekken. Bij de halsband stuur je de nek aan waardoor de hond ook makkelijker zijwaarts te manoeuvreren is, en daardoor bijv. fixatie makkelijker te doorbreken is.



Wij hebben altijd flexi's gehad voor onze honden, okee, ze gaan geen leven lang mee, maar het echte merk is behoorlijk degelijk. Gewoon eens in de zoveel maanden de lijn/band wassen in een sopje biotex en de boel gaat véél langer mee!

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

"  Ik ga alsnog de flexi XL bestellen, maar zal ook een lange lijn bestellen. Kijken hoe en of het bevalt. Ik loop nu namelijk met de flexi in mijn linkerhand, en mijn rechterhand zit eigenlijk continu in mijn rechterjaszak, waar alle brokjes zitten Zodat ik haar snel kan belonen of af kan leiden van andere wandelaars of honden (honden op afstand, anders helpen brokjes niet meer ).

http://www.zooplus.ie/shop/dogs/dog_collars_dog_leads/nylon_leads/sinle_colour/194644

Deze. Zal ik dan voor de 10 meter gaan?

 

Foto's worden gewaardeerd

Ik begin me wel af te vragen hoe ik al Misha's spullen weer richting Nederland ga krijgen. Gaat hopelijk geen al te dure grap worden Want haar voorraad 'rotzooi' blijft maar groeien en groeien zo haha "

 



Voor snoepjes gebruik ik mijn heuptastje, daar zit alles en daar kan ik snel bij. Alleen als het regent is dit onhandig want als die snoepjes erg nat worden gaan ze schimmelen.

Die kan je doen, als de riem die ik nu heb kapot gaat wil ik die ook hebben. 10 meter is misschien wel wat meer gedoe in het begin aangezien je echt een hoop lijn in je hand moet houden. 5 meter is ook erg lang, dus ik denk dat het misschien beter is om daar eerst mee te oefenen. Maar je moet beide riemen op de zelfde manier gebruiken dus het zal wel goed komen.

Foto's kan ik vanmiddag plaatsen

honden page profiel Indie Indie 3 doggies

honden foto van Indie

ik heb precies de flexie met tussenstuk voor Indie van jouw foto.

Indie is 28 kilo , half husky, en als we de hei op gaan en zien schapen wordt ie gek. Hij is loei-sterk en staat dan als een idioot te rukken.(werken we aan en gaat steeds beter maar los kan echt niet)

ik vind het een heerlijke riem met dat lint, hapert nooit en echt goed in de hand en licht. Indie wil ook nog wel 's bijten in het tussenstuk en dan rennen en schudden (ook dat wordt steeds minder gelukkig want mag natuurlijk niet) maar de lijn heeft dat prima doorstaan.

ik ben nooit bang dat het zal knappen. Zo heeft ie toch wat bewegingsvrijheid op momenten dat loslopen lastig is. In de bebouwde kom loop ik met gewone lijn trouwens.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als het flink stormt dan waait onze Flexi ook wel uit hoor, zeker als je vol in de wind loopt (zoals gisteren).

Mellow loopt op punt A, ik op punt B en de lijn maakt een grote boog van mij naar haar 

 

Als we in de regen hebben gelopen rol ik de lijn thuis meestal helemaal uit, zodat ie kan drogen. Gisteren niet gedaan, misschien vanmiddag alsnog maar even doen (lijn eerst even uitspoelen en dan laten drogen).

 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Ik heb de Giant. Intussen gebruik ik die al een jaar of 5. De eerste ging stuk na 3-4 jaar dagelijks gebruik. Ik heb sinds begin dit jaar de 10m lijn omdat die van 8m uitverkocht was. Dobby doet ook soms gigantisch snokken aan de lijn.
 
Ik vind de 10m minder prettig dan de 8m. Het voordeel van de flexi is dat hij oprolt en dus niet over de grond sleept. Bij de 10m is de vering niet zo sterk, dus die komt soms wel op de grond, zeker als het regent en de lijn nat wordt. Ik zal de volgende keer weer een 8m nemen, niet de 10m.
 
Je kunt de lijn wel vastpakken, maar niet als die beweegt! Dus zeg maar als de hond rustig naast je loopt en je een hond moet passeren, dan kan het wel. En dan kan de hond ook nog wel wat trekken zonder dat je lelijk open ligt. Maar dan ook de rem erop zodat je de lijn in positie houdt met je 2e hand én de rem, en de hand aan de lijn.
 
Ik heb de flexi gewoon aan de halsband. Ik heb al beschadigingen aan handen en pezen opgelopen door het snokken (voornamelijk met gewone lijn), als ik de flexi aan een tuig doet zit er nóg meer kracht achter en loop ik meer schade op. En daar pas ik voor. Zie ik Dobby een sprintje trekken en komt het einde van de lijn nabij, dan ren ik zelf een stukje mee om de klap te verzachten.Ook is je hond beter zijwaarts te sturen als de lijn aan de halsband zit. Stel je hond wil achter de eenden aan, of naar een hond, dan is het bij een tuig vaak zo dat je alleen naar achteren kunt trekken. Bij de halsband stuur je de nek aan waardoor de hond ook makkelijker zijwaarts te manoeuvreren is, en daardoor bijv. fixatie makkelijker te doorbreken is.
Wij hebben altijd flexi's gehad voor onze honden, okee, ze gaan geen leven lang mee, maar het echte merk is behoorlijk degelijk. Gewoon eens in de zoveel maanden de lijn/band wassen in een sopje biotex en de boel gaat véél langer mee! "

Haar nek/kop verhouding is zo dat ik haar bijna zou moeten wurgen zo strak om er voor te zorgen dat de halsband zou blijven zitten. Dat durf ik dus niet aan. Ik draai haar wel eens met de hand om aan haar halsband als ze een hond aan blijft staren, aangezien een tuig daarin inderdaad minder sturing in geeft.

Als ik haar lijn al korter maak met mijn andere arm, staat hij inderdaad op de rem.

Goeie tip van de biotex, dankje! Heb hier trouwens geen biotex, is gewoon wasmiddel ook goed?

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: pups ontwormen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^