Flexi Vario - sterk genoeg?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DD

honden foto van D

"  

Voor snoepjes gebruik ik mijn heuptastje, daar zit alles en daar kan ik snel bij. Alleen als het regent is dit onhandig want als die snoepjes erg nat worden gaan ze schimmelen.

Die kan je doen, als de riem die ik nu heb kapot gaat wil ik die ook hebben. 10 meter is misschien wel wat meer gedoe in het begin aangezien je echt een hoop lijn in je hand moet houden. 5 meter is ook erg lang, dus ik denk dat het misschien beter is om daar eerst mee te oefenen. Maar je moet beide riemen op de zelfde manier gebruiken dus het zal wel goed komen.

Foto's kan ik vanmiddag plaatsen "

Ik heb wel meteen die van 10 meter besteld, want vind het zonde om die van 5 meter te bestellen, en dan later die van 10m weer. Misschien wat meer gedoe, maar ik neem aan dat het ook weer wennen zou zijn van 5m naar 10m. Het is besteld, dus hopelijk volgende week binnen

honden page profiel DD

honden foto van D

" ik heb precies de flexie met tussenstuk voor Indie van jouw foto.
Indie is 28 kilo , half husky, en als we de hei op gaan en zien schapen wordt ie gek. Hij is loei-sterk en staat dan als een idioot te rukken.(werken we aan en gaat steeds beter maar los kan echt niet)
ik vind het een heerlijke riem met dat lint, hapert nooit en echt goed in de hand en licht. Indie wil ook nog wel 's bijten in het tussenstuk en dan rennen en schudden (ook dat wordt steeds minder gelukkig want mag natuurlijk niet) maar de lijn heeft dat prima doorstaan.
ik ben nooit bang dat het zal knappen. Zo heeft ie toch wat bewegingsvrijheid op momenten dat loslopen lastig is. In de bebouwde kom loop ik met gewone lijn trouwens. "

 In de bebouwde kom loop ik met de flexi op de rem. Aangezien dit maar een klein gehucht is, is het nogal veel moeite om 2 lijnen mee te nemen, voor die 5 minuten. Ik vind het ook heel fijn dat ik de flexi tot bijna op haar tuig kan doen als we mensen/kinderen passeren. Aangezien mijn flexi het begint te begeven gebruik ik nu wel de gewone lijn in het dorp, maar ik kwam vandaag een moeder met kind op driewieler tegen, en heb de lijn maar als een prop in mijn linkerhand gedaan in een poging 'm korter te maken, en leidde haar met de andere hand met brokjes af. Dit was minder prettig dan met de flexi.

 

Ik ben uiteindelijk toch maar voor de XL gegaan, want ik wil het zekere voor het onzekere, en schapen kom je bijvoorbeeld alleen tegen op de hei, dus vaste plek, maar honden komen we dagelijks tegen, op de soms meest onverwachte momenten (zoals een loslopend malthezertje voor een kinderdagverblijf, die achter een muurtje stond, dus Misha sprong een meter omhoog en twee opzij van schrik. En zo lopen er hier meer honden los op onverwachte plekken, zonder een baasje in de buurt, dus duidelijk 'naar buiten geschopt' voor hun behoefte). Trekken komt misschien nu niet meer zo vaak voor nu ik de andere kant dan op loop, maar voor die paar keer dat ze dan wel zo trekt... Ze is nu tussen de 20-25 kg, en geen idee hoe groot/zwaar ze uiteindelijk gaat worden, maar dan heb ik liever dat de flexi minstens dubbel haar gewicht aankan

honden page profiel DD

honden foto van D

" Als het flink stormt dan waait onze Flexi ook wel uit hoor, zeker als je vol in de wind loopt (zoals gisteren).
Mellow loopt op punt A, ik op punt B en de lijn maakt een grote boog van mij naar haar 
 
Als we in de regen hebben gelopen rol ik de lijn thuis meestal helemaal uit, zodat ie kan drogen. Gisteren niet gedaan, misschien vanmiddag alsnog maar even doen (lijn eerst even uitspoelen en dan laten drogen).
  "

 Dat laten drogen heb ik toen overheen gelezen, of misschien vergeten, want las het papiertje toen ik in Nederland was en 'm kocht, maar dat was begin juli, en ze kwam hier half september aan. En het weer zit nu wel in m'n flexi M... Zo stom van mezelf... Ik ga extra goed zorgen voor de nieuwe flexi, zodat hij hopelijk haar leven lang mee kan

honden page profiel DD

honden foto van D

Pakket eindelijk binnen

 

10 meter lijn van biothane. Is een soort van plastic/rubber achtig spul. Lekker fel kleurtje!

 

Verschil tussen M en XL

 

 

Voor Misha is de XL even wennen, want hij 'trekt' harder, maar wel fijn dat ik niet meer de gewone lijn mee hoef te nemen. Dat is misschien handig als ze een langer stuk kort zou moeten, maar ik ben zo het dorp uit, en ik vind het ook wel erg handig dat ik de lengte van de lijn aan kan passen. Als we een stukje langs een drukke weg moeten, of we langs een kind lopen, kan ik haar makkelijk extreem kort doen. Dat vond ik moeilijker bij de gewone lijn.

 

Op dit moment denk ik dat ik die biothane lijn ga gebruiken zodra ze 1 jaar is. Ik blijf nog een jaartje langer bij dit gezin au pairen, dus dan lijkt die lijn me prettiger als ik een lang stuk met haar ga lopen. De dichtstbijzijnde 'stad', Kinsale, is op 6km afstand, en de route door de heuvels relatief rustig. Rondom Kinsale zijn ook mooie wandelroutes. Wel met veel honden, dus dat wordt nog veel trainen het komende halfjaar

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: pups ontwormen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^