Hond ziek..?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

RR (Gast)

hallo, ik vraag me af of iemand hier me advies kan geven..  Sinds vanochtend is onze hond ziek. Ze reageert anders, ze ligt of staat en kijkt alleen een beetje wazig voor zich uit. Als je tegen haar praat reageert ze wel, maar heel anders als normaal. Ze is een enthousiaste en drukke hond van 3, maar nu is ze loom en heel erg kalm. Ze wilde vanochtend niet eten. Met moeite heeft m'n vriend haar zover gekregen om een paar happen brokken te eten, maar dat ging niet van harte. Ze plaste en poepte wel en de ontlasting was normaal. Wel kwijlt ze ineens, iets wat ze nog Nooit heeft gedaan en wat ook niet bij het ras hoort.  Nu is het zo dat wij een kat hebben, die sinds een paar dagen ineens kleine muisjes mee naar huis neemt en in de tuin legt. De hond komt ook in de tuin, dus ik weet niet of ze misschien (een deel van) een muisje heeft opgegeten... Is dit iets om me erge zorgen over te maken? Moet ik daarvoor in het weekend de dierenarts bellen of kan het wachten tot morgen? Ze is niet geënt, alleen als pup en met een jaar, verder niet..  Ik hoop dat iemand mij advies kan geven.. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Als je je zorgen maakt kun je beter de dierenarts bellen.

 

Heb je de temperatuur al gemeten van de hond? Die waardes kun je dan ook doorgeven als je de dierenarts aan de telefoon hebt. Wellicht kunnen ze er wat mee.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan altijd de dierenarts bellen, dat is gratis.

Dan hoor je vanzelf wel van de dierenarts of het kan wachten of niet.

Als je het niet vertrouwt, beter bellen dan wachten tot morgen.

RR (Gast)

heb net het hele huis op de kop gezet, want ik had een thermometer voor de hond, maar ik kan deze nergens vinden dus de temperatuur opnemen zal niet gaan helaas... Het gaat me ook niet om gratis of niet hoor, meer omdat ik de da niet wil lastig vallen in het weekend als dat niet nodig is.. 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

" heb net het hele huis op de kop gezet, want ik had een thermometer voor de hond, maar ik kan deze nergens vinden dus de temperatuur opnemen zal niet gaan helaas... Het gaat me ook niet om gratis of niet hoor, meer omdat ik de da niet wil lastig vallen in het weekend als dat niet nodig is..  "

 Er is altijd een weekenddienst hè? Het klinkt best zorgelijk en ik zou dus zeker even bellen, dan krijg je het nummer van de weekenddienst en met die DA zou ik overleggen en advies vragen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Vervelend, dat je hond ziek is.

Als je je eigen thermometer niet kan vinden, probeer er dan een te lenen. Het is belangrijk om te weten of je hond koorts heeft. Normale temperatuur van een hond is 38 - 39 graden C.

http://www.mcvoordieren.nl/lichaamstemperatuur-hond-kat

 

Je kunt je eigen thermometer gebruiken; er is geen speciale hondenthermometer. Smeer de punt in met wat olie of vaseline.

Als je hond een verhoogde of verlaagde temperatuur heeft, zou ik de dierenarts bellen voor overleg.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Hmm, ik weet niet.. kwijlen kan ook betekenen dat ze misselijk zijn geloof ik? Misschien dat ze toch iets opgegeten heeft wat niet goed zit?

 

Ik zou even bellen voor overleg

 

Laat je weten hoe het verder gaat?

RR (Gast)

de enige thermometer die ik in huis heb is die van m'n zoontje en die heb ik nodig voor hem dus die kan ik echt niet gebruiken voor de hond.. En een thermometer lenen? Ik zou niet weten van wie.. 

 

Het lijkt nu een probleem in haar bekkie te zijn. Gaf haar net een stukje worst en ze piepte en liet het gelijk los. Kaas probeerde ze op te eten maar liet ze uiteindelijk toch weer uit haar bekkie vallen... Ik ga toch maar even de dierenarts bellen. Zie zelf niks raars aan haar bek, behalve vies en nat van het kwijlen, maar toch maar zekere voor het onzekere nemen.. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Kun/mag je achterin de bek kijken?

En het gehemelte? 

RR (Gast)

nee, net geprobeerd maar als ik haar bekkie open wil maken piept ze en schiet weg.. Ik ben alleen dus kan haar niet dwingen nu.. Normaal mag ik wel in haar bek kijken. Ik mag wel de lip aan beide kanten optillen en d'r tanden bekijken, maar niet d'r kaken van elkaar halen.. 

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Zoals je het omschrijft, zou het best eens een vergiftiging kunnen zijn. Je zegt dat hij "misschien" wel een muis in haar bek heeft gehad. Al heb je zelf geen muizengif staan. Buren of zo hebben dat misschien wel. Bel de DA toch maar wel

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Daar zit dus echt ff iets niet goed.
Zou t niet teveel forceren als dit normaal gesproken geen problemen oplevert.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Idd, ik zou ook de dierenarts raadplegen. Da's ook altijd mijn angst. Dat ie iets binnenkrijgt van een vergiftigd dier.

RR (Gast)

Nee ik forceer het niet, ben bang dat ik het miss erger maak dan en wil haar niet onnodig pijn doen. 

Heb de dierenarts gebeld en die wil haar wel gelijk zien, en niet wachten tot morgen, dus rond 14.00 ga ik met haar naar de dierenarts (iets met allen thuis, geen vervoer en regel-de-regel maar het komt goed :p) 

ik laat nog wel even weten van hoe of wat. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Nee precies.
Oh wat zijn dit lastige situaties hè? Goed dat je zo bij de dierenarts terecht kunt.
Hopelijk valt t allemaal mee.
Iig veel sterkte!

RR (Gast)

thnx... Ja en uitgerekend nu is m'n vriend de hele dag in de studio, dus die kan ik niet bereiken, dus moet zo met m'n baby van 2 maanden en de hond, met m'n schoonzus naar een dorp verderop slepen, omdat daar de weekenddienst van de dierenarts zit.. En dan alle zorgen nog die je niet kan delen nu... Bah bah.. Hopelijk valt het mee. Ik laat straks even van me horen! 

RR (Gast)

ze had dus idd ook koorts, 39,5. 

Tijdens het betasten merkte de dierenarts dat eigenlijk alles niet prettig voelt voor haar, haar rug, haar buik, haar bek en kop, alles lijkt gevoelig te zijn. Maar met name dus haar bek. De dierenarts vond het erg vreemd dat ze die zo stijf dicht houd, ze wilde hem absoluut niet open doen en lijkt er aardig wat pijn aan te hebben. In combinatie met de koorts, en het gegeven dat ze mogelijk een muis heeft gegeten denkt hij aan een ontsteking ergens in het lichaam, dus ze heeft een injectie gehad met pijnstilling en eentje met ab. En we hebben een ab- kuur van een week meegekregen. Ze moet nu snel opknappen, als er morgen nog geen verbetering is moet ik weer bellen en moet ze verder onderzocht worden.... 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ooh jee! Toch maar goed dat je ff geweest bent! Hopelijk is jullie hond gauw weer de oude.

 

Succes. 

 

En bij twijfel kun je echt altijd de dierenarts bellen hoor!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Jeetje.
Maar goed dat je bent gegaan.
Hopelijk zijn de medicijnen voldoende en knapt ze snel op.
Veel sterkte en beterschap!

RR (Gast)

ja.. M'n arme meisje.. :( bedankt voor de reacties en nu maar hopen dat ze snel opknapt... 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

goed dat je bent gegaan! Beterschap

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Goed dat je naar de dierenarts bent gegaan.

Nu maar hopen dat je hondenmeisje snel opknapt door de ab.

Heb je geen pijnstillers meegekregen? De injectie is op een gegeven moment uitgewerkt. Als je merkt dat de pijn terugkomt, morgen ook vragen naar pijnmedicatie.

Beterschap.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Goed dat je gegaan bent, heel veel beterschap voor je meisje!

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Beterschap voor je hondje. Hoop dat ze zich morgen wat beter zal voelen

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Goed dat je gegaan bent! Als ze niet opknapt, laat dan haar orgaanwaarden in het bloed testen, vooral die van de nieren.

RR (Gast)

als ze niet opknapt wil de DA sws bloedonderzoek doen.. Vanwege de muizen dacht hij gelijk aan weil... :( tot nu toe helaas nog geen verbetering... 

honden page profiel monique vd leestmonique vd leest

honden foto van monique vd leest

jeetje, beterschap voor je hondje hoor, hoop dat ze morgen wat beter is, ab moet effe inwerken nog

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" als ze niet opknapt wil de DA sws bloedonderzoek doen.. Vanwege de muizen dacht hij gelijk aan weil... :( tot nu toe helaas nog geen verbetering...  "

 Je kan natuurlijk ook niet gelijk verbetering zien als je antibiotica gebruikt / geeft aan hond/mens. Dat kun je echt pas morgen zien. Even geduld nog. Verslechtering kun je natuurlijk wel merken en dan moet je gelijk aan de bel trekken. Maar zolang de situatie stabiel blijft nog geen zorgen maken.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Het kan ook wel langer als een dag duren voor je verbetering ziet als het iets is dat op deze ab zou moeten reageren. Dat is ook afhankelijk van de ernst en hoe het lijf reageert.

Let idd op tekenen van verergering of nieuwe tekenen.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^