Uitslag allergietest - immunotherapie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Goedemorgen allemaal!

We hebben de uitslag van Senna haar allergietest binnen. Ze scoort buitengewoon hoog op faninaemijt, meelmijt en copramijt. Dit verklaard ook wel waarom de jeuk bleef aanhouden terwijl wij haar darmen al maanden (vermoeden voedselallergie) onder controle hebben. De hotspots waren al weg, alleen de jeuk niet (wel een stuk minder).


Maar wat nu....de dierenarts is met meerdere opties gekomen waar we over na moeten denken. Een daarvan is immunotherapie. Heeft iemand hier ervaring mee? Het enige is, dat dit (als het al werkt) niet direct resultaat laat zien. Weet iemand nog middeltjes om de jeuk tegen te gaan of tips om de immunotherapie door te komen? Winter komt eraan en het is al een stuk minder dan eerst, dat scheelt wel gelukkig.


Een ander alternatief (wat wij uiteraard het liefst niet willen) is prednison of atopica.


Het is heel fijn om te weten waar ze nu last van heeft alleen aan de andere kant ook moeilijk, omdat we niet weten welke richting we op moeten en wat we allemaal precies kunnen doen om haar te helpen. Jullie tips zijn meer dan welkom!!


honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik heb er geen ervaring mee bij honden, maar wel bij mezelf :P Ik heb hem niet afgemaakt omdat mijn immuunsysteem er zo erg op reageerde dat ik telkens na een uur na de prik gewoon niks meer kon behalve slapen omdat mijn lichaam zo hard aan het vechten was. Ik had daarvoor wel vaak keelontsteking, maar tijdens de therapie had ik letterlijk elke 2 weken een nieuwe keelontsteking. Ik ben altijd allergisch geweest voor 2 soorten huisstofmijt en pollen, voor de pollen kreeg ik therapie en de huisstofmijt zou er later bij komen (je kunt niet teveel stoffen in 1 keer doen). Mijn allergie zorgde ervoor dat ik vaak bijholteontsteking had, maar verder was mijn immuunsysteem prima en had ik niet super veel last behalve aardig wat jeuk in mijn ogen dus ik heb werkelijk geen idee waar die heftige reactie op de immuuntherapie door kwam, zeker aangezien ik halve dosis kreeg.

 

 

Nu kan ik helaas geen entingen meer krijgen zonder daar een allergische reactie in de vorm van flauwvallen op te krijgen en krijg ik van meer soorten fruit een allergische reactie dan voorheen. Ik denk wel dat mijn allergie minder is geworden, maar ik durf niet te zeggen of dat daardoor komt aangezien ik maar iets van 10 prikken heb gehad en een kaar daarna pas mijn allergie beter werd nadat ik met oogdruppels ben begonnen. Die oogdruppels zijn geweldig, als ik last krijg doe ik er 2 in en de jeuk en mijn volle neus gaan helemaal weg dus krijgt het ook niet de kans om op te stapelen zegmaar :D

 

Tsja ik weet niet of je hier iets aan hebt aangezien het niet bij een hond is. Maar ik denk in ieder geval dat het heel erg per individu verschilt of het aanslaat. Ik ken mensen waarbij het echt een uitkomst was en die nu nergens last meer van hebben en ook van de prikken geen negatieve gevolgen hadden. Dus hou heel goed in de gaten of kwaaltjes erger worden en of hij heel erg moe is en als je dat nog niet deed ga dan zeker kijken voor enten op maat want dat is wel heel belangrijk hierbij aangezien het immuunsysteem al overhoop ligt. 

 

Succes met je keuze, ik hoop dat als je eraan begint dat het dan mag baten! 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Immunotherapie werkt bij Mike heel goed. We zijn wel al bijna een jaar bezig en daar moet je wel rekening mee houden ; het is geen snelle fix. Ook reageert elke hond anders. Bij ons dus erg positief. Mike was altijd heel dun omdat hij dus blijkbaar zoveel energie verspilde aan zijn allergieën. Nu is hij goed op gewicht, zijn lichaam is nog weinig bezig met de allergieën. 

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Hi Charlie en Aiko, bedankt voor het delen van je eigen ervaring. We hebben binnenkort een intakegesprek waarin uitgelegd wordt hoe alles te werk gaat. Volgens mij beginnen we ook met een lage dosis en moeten we een dagboek bij gaan houden. Hoe ze reageert en een cijfer geven aan de jeuk. We willen volgend jaar gaan titeren.

Witte Draak, fijn om te horen dat het bij Mike goed werkt. Dat geeft hoop! Senna is ook erg slank, terwijl ze voldoende eet. Dat zou dus aan haar allergieën kunnen liggen? Voor de rest is ze gezond. Mag ik vragen wat je in de tussentijd tegen de jeuk hebt gedaan aangezien het even duurt voordat het werkt?


Bedankt voor jullie reacties!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

" Witte Draak, fijn om te horen dat het bij Mike goed werkt. Dat geeft hoop! Senna is ook erg slank, terwijl ze voldoende eet. Dat zou dus aan haar allergieën kunnen liggen? Voor de rest is ze gezond. Mag ik vragen wat je in de tussentijd tegen de jeuk hebt gedaan aangezien het even duurt voordat het werkt?
 "

 Mike likte zijn poten kapot van de jeuk en daar kregen we zalf voor. 

 

 

Ook heeft hij helemaal aan het begin van de kuur een spuitje tegen de jeuk gekregen (met prednison geloof ik) om de jeuk dezelfde dag nog te stoppen. Dit omdat hij zichzelf dus kapot likte en om ervoor te zorgen dat de huid de kans kreeg om met de zalf te helen. 

 

Voor de rest geen medicijnen of middeltjes gegeven. Zodra de kuur op gang kwam, verdween Mike's jeuk. In het begin krijgt hij het spuitje (niet prednison, maar van de therapie) elke week met hele lage dosis, daarna om de week met iets hogere dosis, en zo gaat dat verder met steeds langere tussenpozen en hogere doses. Dit proces wordt aangepast op hoe de hond reageert; komt de jeuk snel terug, dan worden de tussenpozen eerst niet langer gemaakt. Reageert de hond goed, dan worden de tussenpozen al snel groter. 

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Jeetje wat ziet dat er heftig uit. Gelukkig heeft hij hier nu geen last meer van! Het zou fijn zijn als Senna hier ook snel op zou reageren.


Heb je uiteindelijk zelf de injecties gegeven of ben je hiervoor elke keer naar de dierenarts gegaan? Ze gaat ons uitleggen hoe we het moeten doen, omdat we wat verder weg wonen, maar lijkt me best eng om te doen.


Eliane, bedankt voor de informatie!

gast (Gast)

Wij hebben hier ppk een hond die heel vaak en erg jeuk had.

Van allerlei verschillende voer geprobeerd maar alleen op Acana brokken deed ze het wat beter.

Vooral in de zomer maandelijks een prednison injectie dit wat wij liever niet wilden maarja jeuk is ook verschrikkelijk!!

Uit testen bleek dat zij verschillende allergieen had.

 

Wij zijn toen ook begonnen met deze therapie met injectie's

in het begin toch onder steunt door  de prednison injectie maar nu niet meer.

Nu krijgt ze nog steeds die andere injectie's wat wel een paar maanden duurt maar bij haar helpt het wel!!!!!!

eerst dit afgewacht.

ze staat nu ook sinds kort op vlees,zalm olie,schapenvet en zeewier en soms een eitje(1x per week)

Mijn partner doet ook de injectie geven en dat gaat heel makkelijk en snel.

Wij zijn in ieder geval dolblij dat het zo goed gaat met haar want je voelt je zo machteloos als je hond door een allergie zo'n ontzettende jeuk heeft. 

gelukkig dekte onze verzekering bijna het hele bedrag voor alles dus dat scheelt ook echt enorm.

Heel veel succes en hoop dat het bij jouw hond ook goed komt!!!!!!!!!!!!!!

honden page profiel toto

honden foto van to

Moira, zou je er heil in zien om met je hond langs een dermatoloog te gaan? Vanwege de jeuk wordt er dan een desensibilisatie kuur gestart. En misschien krijg je dan ook Apoquel voor de hond, dat zijn tabletten waarvan je s'morgens een tablet geeft en je hond dan s'avonds al geen jeuk meer heeft.

Ja ik dacht ook dat kan niet! maar het is echt zo!!

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Jeetje wat ziet dat er heftig uit. Gelukkig heeft hij hier nu geen last meer van! Het zou fijn zijn als Senna hier ook snel op zou reageren.


Heb je uiteindelijk zelf de injecties gegeven of ben je hiervoor elke keer naar de dierenarts gegaan? Ze gaat ons uitleggen hoe we het moeten doen, omdat we wat verder weg wonen, maar lijkt me best eng om te doen.
"

 Wij gaan telkens naar de dierenarts toe. De injectie geven is heel makkelijk en zomaar klaar. Het is niet alsof je een ader moet opzoeken en het daar in moet spuiten  Bij Mike gaat het gewoon in het nekvel/bij de schouders en het is in twee seconden klaar. 

 

Volgende forumvraag: pup piept in rust
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^