Smuldier?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

Niet goed niet goed,het is tenslotte nog steeds voer wat je geeft

Een kvv met echt bot is principe beter omdat je dan met een natuurlijke CA bron zit,maar al zoveel tientallen jaren dat pups op een kunstmatige CA bron opgroeien met name brok


Niet te veel mee gaan in de doorgeschoten denk wijzes.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Ik denk ook dat -vooral voor een pup- een natuurlijke KVV, en dan smaken afwisselen, beter is dan een met een premix. 

 

Het is sowieso het beste om minimaal 4 (of 5?) diersoorten te geven, en vis. Dan weet je zeker dat je hond geen tekorten krijgt. 

 

honden page profiel pikachupikachu 3 doggies

honden foto van pikachu

ohh goed dat je het zegt Loco, dan gaan we dat dus mooi niet doen :) 

honden page profiel pikachupikachu 3 doggies

honden foto van pikachu

" Niet goed niet goed,het is tenslotte nog steeds voer wat je geeft

Een kvv met echt bot is principe beter omdat je dan met een natuurlijke CA bron zit,maar al zoveel tientallen jaren dat pups op een kunstmatige CA bron opgroeien met name brok


Niet te veel mee gaan in de doorgeschoten denk wijzes. "

 welk merk heeft dan echt bot?  was net even aan het googlen maar ik zie door de bomen het bos niet en iedere producent zegt dat het van hun het beste is.....  

honden page profiel Loco en ikLoco en ik 3 doggies

honden foto van Loco en ik

ben ik ook benieuwd naar want ben ook op zoek naar ander voer voor mijn pup.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Op voerwijzer.nl staat een heel overzicht. Kan je de calciumbron zien, compleetheid en de prijs. Is echt een hele handige site!

Anoniem (Gast)

Waarom raden we qua brokken elkaar het duurste van het duurste aan en is qua vlees ineens het goedkoopste goed genoeg? In vlees kan ook enorm veel troep zitten. Als ik vlees geef aan mijn honden wil ik weten waar het vandaan komt en vind ik het belangrijk dat de dieren een normaal leven hebben gehad. Als je daar niet om geeft en vooral naar het prijskaartje kijkt vooral geven. Maar persoonlijk zou ik het nooit dagelijks doen.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

" Waarom raden we qua brokken elkaar het duurste van het duurste aan en is qua vlees ineens het goedkoopste goed genoeg? In vlees kan ook enorm veel troep zitten. Als ik vlees geef aan mijn honden wil ik weten waar het vandaan komt en vind ik het belangrijk dat de dieren een normaal leven hebben gehad. Als je daar niet om geeft en vooral naar het prijskaartje kijkt vooral geven. Maar persoonlijk zou ik het nooit dagelijks doen. "

Mee eens! Maar ik snap ook dat vlees al snel duur kan worden 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

Wat zijn dan dure brokken?want de graanvrije betre brokken die de meeste 65/75 euro betalen in de winkel betaal ik 40/45 euro dus hoezo dure brokken?br />
zijn zelf merken bij die ik tot wel 60% van de winkel prijs heb met fokker tarief

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Als ik vlees geef aan mijn honden wil ik weten waar het vandaan komt . "

 

Veel geluk dan met kvv,dan ga je toch zelf bij bv een SW vlees moeten gaan kopen en het zelf samenstellen,zelf bandit is door de mand gevallen met het gebruik van afval vlees

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik voer Tamro, haal het direct van de fabriek , goedkoper, en ook ik geef smuldier, de complete versie, budget dag noem ik het, niets mis mee, mijn portemonnee doet het er goed op...en ook Bams....pups mee oppassen om deze er volledig er op te zetten, er zit een premix in en een calcium supplement, een pup heeft meer aan natuurlijk bot, beter opnemen, maar geef je bij de smuldier ook eens een paar dagen barf dan lost dat weer op............en zelf denk ik, kijk naar je portemonnee en hoe doet je hond het erop.....goeie ontlasting, normale rui, glimmende vacht, lekker vitaal, prima toch, duur hoeft niet altijd maar het allerbeste te zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Er is altijd wel een discussie over voeren......kijk eens hoe ons voedsel wordt bekritiseerd, ik denk wel eens de hond eet beter dan de mens, veel forummers vinden het baasje slecht als men voor goedkoop gaat, alles wordt gecontroleerd, alles......en wij eten ook niet iedere dag biefstuk, ik niet....veel forummers eten minder dan hun hond, niet doen, duur is niet altijd het beste voor de hond, kijk naar je budget wat je hebt en kies dan naar de portemonnee voeding voor je hond, smuldier is een prima product, niet duur , betaalbaar......geef je eens wat barf door de weeks, en een heerlijke zalmkop van de markt, kan je heel goedkoop aankomen.....krijgt je hond genoeg binnen hoor....ik betaal voor smuldier compleet 800 gram geef ik dan per dag aan Bams ........1,20 meer niet..........en daar doet ze het dan maar mee.

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola 3 doggies

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Mijn honden krijgen ook smuldier.. 4 pakjes per dag voor 2 honden ( de poes eet ook al jaren een beetje mee)

Ze krijgen het nu al een jaar of 4. Nino was dus net een jaar toen hij op smuldier ging. Ik heb er nooit problemen mee gehad. De honden zijn goed op gewicht, ontlasting is 1 keer per dag en echt een beetje voor grote honden ( zie soms hopen liggen van andere honden  ) vacht ziet er goed uit.

 

Heb pas geleden een 'goede brok' uitgeprobeerd, maar dat merkte ik toch wel aan Spikey..

Mijn honden doen het echt prima op smuldier! 

 

Ik koop het inderdaad gewoon in de supermarkt (coop, plus, jumbo, dirk, albert heijn)

honden page profiel WolterWolter 3 doggies

honden foto van Wolter

Onze ex-zwerver kreeg in het begin brokken waardoor hij bijna iedere ochtend moest braken(kan je na gaan wat een troep). We zijn overgegaan op vleesmenu en hij krijgt nu om de andere ochtend een smuldier kompleet en daartussen runderhart, kippenlever en maagjes, kippenkarkassen(daar is hij niet zo gek van), vis(dolop) enz. enz.,wat wij zoal voordelig te pakken kunnen krijgen. We proberen zoveel mogelijk afwisseling te geven maar ook hier speelt het budget een rol. Het gaat prima zo en kijk niet met mensenogen naar smuldier. Vlees dat lekker stinkt of afvalvlees is geen probleem voor een hond. Biefstuk eet ik zelf wel.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Mijn hond krijgt al jaren smuldier. Hij doet het hier zeer goed op. Savonds graanvrije brokken. Ik heb geen klagen. Een tip zou kunnen zijn om het vlees in de vriezer te ontdooien om het fris aan de hond te geven. Niet ontdooid te lang bewaren. Mijn hond krijgt smorgens vers en smorgens haal ik een vers pakje uit de vriezer om in de koelkast te ontdooien voor de volgende dag. Mijn hond blijft gezond, mooie vacht. Soms doe ik er wel eens een blikje tonijn doorheen, is hij dol op ook wel eens een ei zo nu en dan.

Ik geef de compleet versie want de pents compleet ga ik zelf van over mijn nek van de stank. Maar dat is persoonlijk.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Vind de smuldier niet stinken, maar ik ontdooi in de koelkast, al mijn vlees doe ik dat, wat bevroren is....even op kamertemperatuur, dan stinkt het niet, ook ik haal wel eens een blikje zalm of tonijn en  hussel het voor de helft er doorheen...de rest is voor mij.....en een rauw eitje maakt het dan mooi compleet.........ik haalde altijd penslappen grote stukken, dat gaf ik aan Bams......en die sleepte er heel de tuin mee rond, en knauwde de stukken fijn kan niet mooier natuurlijk, maar daarna.......de hele hond schoonmaken, daarna de tuin ook nog eens, zomers geen doen, hele horde vliegen zaten achter Bams aan, nu geef ik pens puur van smuldier, hap slik op.......en alleen een slabber die de was ingaat.....maar wel een schone hond en tuin.

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

Zelf voer ik sinds kort ook Raw4Dogs, afgewisseld met goedkopere varianten... dat helaas nog wel.

 

Mooie vind ik dat je precies kan zien wat erin zit en ze dus niet kunnen wisselen qua samenstelling wanneer het uitkomt, via de mail komt het ook eerlijk en duidelijk over.

Danny (Gast)

Mijn hond krijgt nu al een half jaar smuldier, ze doet het er geweldig op. Glanzende vacht, goede stevige ontlasting en deze stinkt ook niet zo bij brokken. Krijg steeds complimenten dat ze er super gezond uit ziet. Wel krijgt ze van mij kippennekken tussendoor met compleet pens erachter aan. Dat maakt het gebit mooi schoon en gaat er toch mooi wat bot in.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Met smuldier is niets mis. Ik geef smuldier en herby afwisselen af en toe rodi. per dag 1 x vers 1 x brok. Herby valt ontzettend mee qua prijs scheelt echt weinig.. 1 diersoort wel weer duurder.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^